Dodaj do ulubionych

wiek turystow

14.08.11, 11:03
Właśnie wróciłem z 7 dni rejsu po Nilu.
Ogolnie bardzo fajnie i cieplutko (w Asuanie 47C).

Jedyne 2 minusy:
- malo ludzi na statki (75 osob).
- tylko 5 osob bylo w wieku 16-28lat (sam mam 25 lat).
W rezultacie tylko my bylismy na parkiecie, a reszta jakby przybetonowana do podlogi.

W przyszlym roku (styczen/luty oraz lipiec) wybieram sie do Szarm'u.
Czy jest tam wiecej osob w wieku 16-28 lat?
Chodzi mi oto zeby bylo z kim pojsc na parkiet.

Ktory hotel najlepiej wybrac?
interesuje mnie jak najwiecej rozrywki typowo klubowej.
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: wiek turystow 14.08.11, 11:14
      ROTFL

k.
      • deoand Re: wiek turystow 14.08.11, 12:46
        No cóż - kredyty we frankach podrożały - waluta zdrożała - rodzice zbiednieli to i dzieci nie chcą wysyłac do Egiptu, tym bardziej , że pierworodni juz Egipt za pieniądze rodziców zobaczyli ... Ci naprawdę bogaci to dzieci wysyłaja na Bali do Dominikany czy na Hawaje a nie do Egiptu .

Młodych jakby mniej ale np. w takim włoskim hotelu Golden Shore / podobno teraz zamkniętym / byli prawie sami młodzi tyle tylko , że Włosi !
        A Polacy starzy !!!!! oprócz mnie oczywiście !!!
        • janan2 Re: wiek turystow 14.08.11, 13:06
          No Ty to z pewnością młodszy ode mnie he he.Tyle,że ja jeszcze pomysłowy i czasami mnie nosi,a Ty to już kanapa ,barek pewno,objazd i ewentualnie czasami nury miedzy udami.Przygadałeś na innym wątku,więc to w ramach retorsji.Nie mam jednak ochoty kontynuować.

Gość co wywołał temat no to zero,a może mniej.Jeśli już chce w swoim wieku,no to niech nie uzewnętrznia tego tu na forum.Sa inne zabawowe portale.To gorsze niż rasizm segregowanie wedle wieku,koloru skóry,wykształcenia,pochodzenia czy upodobań.Pewno chciał się pochwalić,że w tym wieku i ma za co wojażować (jeśli za swoje) więc na dokładkę chwalba i wybujała we własnym mniemaniu osobowość.Jeśli ktoś ma ochotę tańczyć ,to może solo lub się dogadać gdzie indziej z równymi sobie.Nie znaczy to wcale,że trafi właściwie.Widuję często trzydziestoletnich staruszków,sądząc po ich zachowaniu i upodobaniach.Tak więc nikomu nic do tego aby oceniać.Jeden tańczy kankana, innemu dooopa przyrosła do krzesła.Ani jednej ani drugiej z tych opcji nie wolno oceniac cudzych zachowań.Każdy ma takie jakie lubi i nic nikomu do tego.Tym bardziej tego typu rasistowskie przygadywki.
        • zacharewiczandrzej Re: wiek turystow 14.08.11, 14:02
          deoand napisał:

> No cóż - kredyty we frankach podrożały - waluta zdrożała - rodzice zbiednieli t
          > o i dzieci nie chcą wysyłac do Egiptu, tym bardziej , że pierworodni juz Egipt
          > za pieniądze rodziców zobaczyli ... Ci naprawdę bogaci to dzieci wysyłaja na B
          > ali do Dominikany czy na Hawaje a nie do Egiptu .
          >
          > Młodych jakby mniej ale np. w takim włoskim hotelu Golden Shore / podobno teraz
          > zamkniętym / byli prawie sami młodzi tyle tylko , że Włosi !
          > A Polacy starzy !!!!! oprócz mnie oczywiście !!!

ale akurat osoby w wieku 20-28 lat raczej stac na wyjazd do egiptu.
          poza tym w porownaniu np. do mauritius to egipt jest jednym z tanszych miejsc.

przeciez 2 tygodnie w egipcie sa czesto tansze od 2 tygodni nad baltykiem.
    • beakinka70 Re: wiek turystow 14.08.11, 12:48
      Trochę dziwne to Twoje pytanie i nie wiem czy ludzie " starsi" ( w Twoim pojęciu) nie powinni się lekko zbulwersować. Mam 41 lat i spędzam dużo więcej czasu na parkiecie niż moja 16 letnia córka. Po prostu na taki RODZAJ ludzi trafiłeś, a to jest niezależne od wieku.
      Pozdrawiam
      • deoand Re: wiek turystow 14.08.11, 13:30
        A ja się z autorem akurat zgadzam bo tak się składa , że sam byłem w jego wieku i czterdziestolatka to juz staruszka , nie mówiąc o piećdziesięciolatku co to dziw , że taki dinozaur jeszcze nie wyginął.
        Młodzi to najlepiej czują sie w swoim przedziale wiekowym i wcale nie dziwię się autorowi , że pyta do jakiego hotelu jadą młodzi choc akurat trudno na to odpowiedzieć .

A wujek Janek co to wywija wygibasy i wpada w końcu w biust panny Krysi to dobre na wiejskim weselu a nie akurat w Egipcie !
        • janan2 Re: wiek turystow 14.08.11, 13:43
          Na innych forach szukać zabawowych,tutaj nie znajdzie.Raz,że nie ma odpowiedzi w miarę miarodajnej,a dwa grozi bojkotem nicka jako odbiegającego od normy czy tam dekunio rasistowskiego.Poza tym,możesz uważać jak chcesz.Twoja sprawa.Ale temat wyjątkowo kontrowersyjny.Czasami i Tobie się zdarza.Węc i popieranie takich czy innych zachowań zakrawa na dziadziunia typu były "mister sprawiedliwości",a ostatnio szef komisji,co mu skleroza dawno odwaliła i sam się własnymi pomysłami wyrzucił na out.Więc ostrożnie w ocenach.
        • zacharewiczandrzej Re: wiek turystow 14.08.11, 14:10
          deoand napisał:

> A ja się z autorem akurat zgadzam bo tak się składa , że sam byłem w jego wieku
          > i czterdziestolatka to juz staruszka , nie mówiąc o piećdziesięciolatku co to
          > dziw , że taki dinozaur jeszcze nie wyginął.
          > Młodzi to najlepiej czują sie w swoim przedziale wiekowym i wcale nie dziwię si
          > ę autorowi , że pyta do jakiego hotelu jadą młodzi choc akurat trudno na to odp
          > owiedzieć .
          >
          > A wujek Janek co to wywija wygibasy i wpada w końcu w biust panny Krysi to dobr
          > e na wiejskim weselu a nie akurat w Egipcie !

nie rozumiem skad te zbulwersowanie niektorych osob.
          pytanie takie samo jak inne. jedni chca wiedziec gdzie najlepiej jechac z malymi dziecmi, inni gdzie beda spokojne wieczory. ja akurat potrzebuje info gdzie najlepiej jechac zeby sie bawic z osobami w mniej-wiecej moim wieku (16-28) oraz gdzie jest bogate zycie nocne.

osoby ktore czesciej jezdza do Egiptu napewno wiedza w ktorych hotelach bar i dyskoteka jest jak zorganizowana.
          akurat bylem pierwszy raz w egipcie wiec staram sie zebrac informacje od bardziej doswiadczonych aby sie nie wladowac w cos jak np. Ahlbeck (wiekszosc Deutsche Grossmutter).
        • beakinka70 Re: wiek turystow 14.08.11, 14:25
          A ja na szczęście i na wakacjach, i w życiu codziennym trafiam na młodszych i starszych tak tolerancyjnych, że bawią się razem. Co więcej - bawią się świetnie.
          Powtarzam raz jeszcze, że to nie zależy od wieku lecz charakteru człowieka. W związku z tym pytanie jest źle zadane, ponieważ towarzystwo młodych nie zawsze gwarantuje dobrą zabawę.
          I nie wydziwiaj, że po 40-tce to pozostają tylko wiejskie wesela i wujek Janek w biuście panny Krysi, czego Ci oczywiście nie odmawiam. Każdy ma swój sposób na życie.
          Pozdrawiam
          • zacharewiczandrzej Re: wiek turystow 14.08.11, 14:30
            ok.

ale opisy hoteli w wiekszosic biur nie uwzgledniaja informacji, czy jest to spokojne miejsce czy imprezowy wypoczynek.

skad ludzie maja czerpac informacje?
            • beakinka70 Re: wiek turystow 14.08.11, 15:23
              I nikt Ci nie odpowie jaki jest wiek turystów w hotelu bo to się może zmieniać w każdym tygodniu.
              Dużo lepsze ( i taktowniejsze) byłoby pytanie o dobrą dyskotekę w hotelu lub atrakcyjne animacje. :)
              Nie jestem w stanie udzielić Ci takiej odpowiedzi, ponieważ w moich hotelu było wieczorami za cicho i za nudno więc nie polecam.
              Pozdrawiam
    • fre-zya2 Re: wiek turystow 14.08.11, 14:15
      Ludzie, czy wy jesteście powazni?! Chłopak zadał proste pytanie, czy sa hotele, w których przeważa młodzież, bo jadąc na tydzień czy 2 do hotele nie ma ochoty czuć się jak na wczasach z FWP. A jedyne co dostał to obelgi, że wydziwia, że trafił nie na to forum, że jak się chce bawić to niech spada na Malediwy.
      Nie byliście nigdy młodzi? Co to jest za forum? Ludzie przestana zadawac jakiekolwiek pytania bo się będa bali, że zostana zjechani albo panowie Janan i Deonad beda po raz kolejny dyskutowac w wątku o wszystkim, tylko nie o tym co jest jego tematem. Załóżcie sobie może kółko wzajemnej adoracji jak forum "Grecja i wyspy greckie", będziecie mogli się wymieniac poglądami starych egipskich wyg a nie mieszać z błotem chlopaka, który zadał proste pytanie - gdzie są młodzi ludzie?

Ja niestety kolego jeszcze Ci an to pytanie nie odpowiem. Sama jestem mloda i po powrocie skrobne coś na zasadzie - Hurghada (bo tam jadę) dla mlodych, bo czegoś takiego, mimo usilnych starań się nie doszukałam. A jadę do Egiptu pierwszy raz więc bedą to wrażenia żółtodzioba.
      Egipt to nie wyspy greckie, Majorka czy Ibiza. Nie ma tam typowo mlodziezowych ośrodków, ale powoli, powoli coś zaczyna się dziać.
      • zacharewiczandrzej Re: wiek turystow 14.08.11, 14:28
        Rodzina moja byla ostatnio 2 tygodnie w Sea Stars Beau w Hurghada i im sie podobalo (chcieli relax).
        natomiast z ich relacji wiem, ze okreslenie 'spokojny hotel, gwarantowany wypoczynek' oznacza ze all konczy sie o 24.00 oraz ze na porzadne balety nie ma co liczyc.

Kumpel byl w poprzednim roku w Hurghadzie w Alf Leila Wa Leila i mowic ze bardzo ok.

Ja akurat wybralem na 'pierwszy raz w egipcie' Nil.
        Akurat studiuje i pracuje jednoczesnie i jak biore urlop to chcialbym noc spedzac na parkiecie, a nie w spokojnym lozku.
        Rozumiem, ze jest to kraj arabski, ze islam, itd. Ale turystow jest na tyle duzo, ze napewno niektore hotele gwarantuja bardziej imprezowy wypoczynek w zachodnim stylu.
        • deoand Re: wiek turystow 14.08.11, 15:10
          A jadę do Egiptu pierwszy raz więc bedą to wrażenia żółtodzioba.
          Egipt to nie wyspy greckie, Majorka czy Ibiza. Nie ma tam typowo mlodziezowych ośrodków, ale powoli, powoli coś zaczyna się dziać.

Sama sobie odpowiedziałaś !!!

Sharm to jest kurort a nie ośrodek dla małolatów - ale w Naama Bay masz pełno dyskotek choćby tą CCCP
          i parę innych oraz pełno knajpek .
          Młodzież to do Dahab czyli do centrum nurkowego , gdzie z powodów naturalnych siedemdziesięciolatkowie oprócz janana raczej nie nurkują !
          • fre-zya2 Re: wiek turystow 14.08.11, 15:23
            Nie zamierzam się kłócić, niepotrzebne te !!! :)
            Wiem doskonale, że Egipt to nie Grecja, Hiszpania. Chodzi o to jak się zachowujecie. Naskakujecie na chłopaka, zamiast po prostu napisac - w Egipcie razczej wczasują się rodziny z dziecmi i tzw. starsza młodzież. Wystarczy. Odnosicie się naprawdę z takim lekcewazeniem do ludzi, że sie odechciewa czytać i pisać na tym forum - to uwaga do wątku, który kiedys poruszyliście sami, że stali bywalcy z tego formum odchodzą.
            Pozdrawiam :)
          • janan2 Re: wiek turystow 14.08.11, 17:13
            Pomyłka zasadnicza statku wycieczkowego z imprezowym.Na wycieczkowym bywa różnie,zależy jak się towarzycho ułoży.Balangowe całonocne statki są w Kairze.Z tej pomyłki wynika segregacja wiekowa.Poza tym w hotelach też bywa różnie.Trzeba wychodzić.Wszelkie kryteria balangowo-rozrywkowe spełnia Naama Bay w SSH.Wspomniany przybytek CCCP o całonocnym życiu,zresztą nie jedyny spełnia wymagania.tam nie tylko tańce i uciechy,ale i rżną panienki nie tylko sierpem ale bywa że i z młota można zerwać,zresztą zgodnie z godłem.Nawet bywają tańce na głównym deptaku.Bardzo duży wybór tego typu obiektów,trzeba się raz zapoznać i wybrać który odpowiada.Cała ta część SSH to głównie całonocna i rozrywkowa.

Deoś! Dzięki za tak szacowny wiek.Znacząco odbiegam od tego wymienionego i porównywalnego z Twoim.Poza tym dzięki za taką "młodość" w pełnym rozkwicie.Pomyliłeś się znacząco.No bo jeśli by tak popatrzył wcześniej na mój profil,no to mam znacznie więcej.Pisze jak byk 111 wiosen (starszej wersji nie było)więc ten strzał nie za bardzo Ci wyszedł.Więc się przyszłościowo popraw,nie zgaduj,ale i tak dzięki za tego typu wymienione znaczące odmłodzenie.
            • doral2 Re: wiek turystow 14.08.11, 19:52
              cudny wacik, dodaje do ulubionych, jak mi będzie smutno, to do niego wrócę :D:D:D:D:D:D
            • irhana Re: wiek turystow 14.08.11, 22:59
              Piszecie jakbyście już po 100 lat mieli obydwaj!
              Janan nie bulwersuj się tak na autora wątku, ja tam się mu nie dziwię, ze woli pofikać z jakąś 16 co się wyrwała mamusi niż z 40 po przejściach (nie obrażając 40, dla mnie to nadal młode kobiety).
              Tak na to patrząc to ja też jestem nietolerancyjna, bo zazwyczaj szukam hotelu, w którym dominują emeryci, mam przynajmniej ciszę i spokój żeby się wyspać, a nie krzyki i śpiewy wracających nad ranem z imprezy bardziej czy mniej młodych imprezowych.
              • janan2 Re: wiek turystow 14.08.11, 23:14
                Irhana!Ale zgodnie z moim profilem ja mam jednak ponad setkę.Poza tym nikogo nie oceniam wedle wieku.Czasami i 70-letni dziadek się urwie i bywa bardziej imprezowy od mentalnego dziadka w wieku 30 lat.Kwestia szczęścia na kogo trafi.Deoś czasami tak mnie podgryza,a ja jego,pewno z nudów.A wiek zgaduje bo nigdzie peselu nie ujawniłem.nie mam mu zresztą za złe.Mniej "gwiazdkowe" hotele to więcej młodych.Sam takie wybieram więc jakby wyjątkowo tam nie pasuję wedle wersji deosia.Poza tym zahaczyła by o swoje egipskie fotoforum.Przegrałem w głosowaniu z Twoimi "grzybkami",no i nie powiem.Jestem zgnębiony,że ta trasa mi nie wyszła.
                • irhana Re: wiek turystow 14.08.11, 23:18
                  Hmmm no widzisz to ja do tych emerytów też nie pasuję, a lubię takie spokojne hotele. Na fotoforum powiadasz mam zerknąć... nawet nie wiem o co chodzi w jakimś tam głosowaniu, w ogóle nie wiem o co tam chodzi , chyba powinnam wyciąć zdjęcia, niech konkurują Ci co chcą, ja tam przypadkiem trafiłam za czyjąś namową ;) :-)
                  • janan2 Re: wiek turystow 14.08.11, 23:31
                    To do mnie nie pasujesz.Do emerytury mi jeszcze daleko,nie chcą za chiny w ZUS uznać peselu,tylko wyłacznie płacić składki.Może deo ma na to jakiś sposób,bo bywały w tym wiekowym temacie i może się przemknę.A fotki zostaw.Niech sobie wiszą.Przynajmniej mnie drażnią.Z tego się tam wkręciłem.A Tobie radzę też czasami zaglądnąć,a nie takie kukułcze jajo.
                    • irhana Re: wiek turystow 14.08.11, 23:46
                      Oj tam jakoś zapomniałam, że tam są, już zajrzałam :-)
                      A skoro Ty lubisz rozśpiewanych i ogólnie głosnych imprezowiczów nad ranem to faktycznie nie pasujemy do siebie, ale z roku na rok czuję, że mam coraz mniej lat więc może za kilka polubię imprezowanie z nastolatkami i z takim starym dziadkiem jak Ty :D
                      • janan2 Re: wiek turystow 15.08.11, 07:25
                        No to by się zgadzała ta teoria deo.Ty zmierzasz do nastu(gdzieś wyczytałem),a ja w stronę setki.Ale to żaden powód do segregacji wiekowej jak widać na załączonym przykładzie.Jako nastolatka lubisz ciszę a ja jako staruszek zmierzam w stronę balang,więc całkiem inne mentalności.
                        • irhana Re: wiek turystow 15.08.11, 10:14
                          Hmmm a może metryki mamy pomylone? Poza tym nie pomyślałeś o jednym, może i Ty lubisz pląsać z nastolatkami, ale nie wszystkie nastolatki lubią "starszych panów"tak jak ja. Tak samo ze "starszymi paniami" może i one uwielbiają towarzystwo nastolatków (w Egipcie to bardzo popularne), ale czy europejscy nastolatkowie lubią "starsze panie" ? Młodzi ludzie często segregują ze względu na wiek, tolerancja przychodzi z upływem przeżytych lat. W tym watku to widać dokładnie, nie ma protestów nastolatków na taki podział tylko tych "starszych" :-)
            • miriam_73 Re: wiek turystow 18.08.11, 09:36
              CCCP od kilku lat jest zamknięta na głucho. Za to jest pare innych głośnych, rozrywkowych miejscówek, choćby Pacha czy Hard Rock Cafe.
              • janan2 Re: wiek turystow 18.08.11, 11:18
                Reklama jednak krzyczy na całe Naama Bay.A jak oni zmieniają sobie to mniejsza o to.W każdym razie to jednak enklawa rosyjska,więc to CCCP pasuje jak ulał.Nie zamalowali,chyba już ten nowy bank otwarli w pobliżu,a może wyżej jakiś nocny inny lokal.Obyczaje się nie zmieniły,a tych lokali jest do wyboru b. dużo,jeden głośniejszy od drugiego.
        • fre-zya2 Re: wiek turystow 14.08.11, 15:27
          Ja jadę do hotelu Bella Vista, zastanawiałam się nad Alf Leila, ale za dalko od centrum. Znam siebie, po kilku drinkach nie chciałoby mi się ruszac poza hotel ;) ja preferuję raczej odpoczynek w stylu-plażowanie-zwiedzanie-nocne imprezowanie. Wszystko w jednym, dlatego zależy mi na bliskości wszelkich uciech poza hotelowych. Chce na maksa wykorzystać 2 tygodnie ładowania baterii po całym roku pracy ;)
    • alienangel Re: wiek turystow 14.08.11, 16:22
      16-28? Mistrzowski przedział wiekowy!:D
      Mam 28 lat i prędzej dogadam się z 35-latkiem niż z 16-latkiem, no ale ludzie rozwijają się w różnym tempie.;)
      • alienangel Re: wiek turystow 14.08.11, 16:25
        Aaa, chyba, że chcesz małolaty powyrywać, a ja nie załapałam. Sorry.:P
    • kxjp Re: wiek turystow 14.08.11, 20:58
      Jeden z moich profesorów mawiał: wszystko przemija, nawet najdłuższa żmija.
      Młodzi więc też k.... się starzeją, choć o tym jeszcze nie widzą.
    • irhana Re: wiek turystow 14.08.11, 22:52
      Dziwny przedział wiekowy wymyśliłeś no ale skoro lubisz 16-stki ... Szukając hotelu nie zawracaj sobie głowy tym, który jest bardziej imprezowe, a raczej tym gdzie ten hotel jest, jeśli jesteś młody i chcesz się pobawić to najlepiej leć do Sharm i szukaj hotelu w centrum Naama Bay ewentualnie na Hadabie, będziesz miał wtedy blisko do życia nocnego, które skupia się własnie w Nama. Prawdopodobnie wybierając hotele mniej niż 5* spotkasz więcej młodych ludzi niż w dużych 5*.
    • maoko Re: wiek turystow 15.08.11, 00:54
      Jeśli interesuje Cie rozrywka poza hotelem, to jak poprzednicy wspomnieli: Naama Bay.
      Polecam siec: www.pachasharm.com/
      • april74 Re: wiek turystow 15.08.11, 02:10
        Polecam Tropitel Naama Bay - w samym centrum Naama i tuz obok dyskoteka Little Buddha.

April
        www.turystykarazjeszcze.blogspot.com/
        • ladyindress Re: wiek turystow 17.08.11, 23:40
          Zgadzam się, że powinienes wybrać Sharm, a konkretnie Naama Bay. Tam znajdziesz to, czego szukasz, mnóstwo knajpek, dyskotek, kawiarenek. Typowe centrum rozrywki, kolorowo, głośno i tak zapewne jest do rana (zapewne - bo nie udało mi się dotrwać :-))

Popieram również to, co ktoś (bardzo słusznie) zauważył. Panie Janan - nie da się pana czytać. Nie chodzi tylko o odbieganie od tematu, czegokolwiek temat by nie dotyczył! Jezu, założyciel wątku tylko zapytał , tak jak inni pytają, a Ty popisujesz się mądrościami niewiadomo przed kim.
          Tak na marginesie - czy kiedykolwiek słyszałeś o używaniu spacji po przecinku lub chociażby rozpoczynając nowe zdanie? Wiem, czepiam się, ale w każdym poście to samo. Wszystko się zlewa w jedną bezkształtą masę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka