Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o pomoc :)

11.09.11, 15:09
Witam, wykupiłam wycieczkę do Egiptu na listopad, wylot mam o 8 rano. Wiem, że częste są praktyki przesuwania godziny wylotu na dużo późniejszą niż początkowa. Kiedy biuro informuje o zmianie? Dzień przed, tydzień, czy w ten sam dzień? Czy trzeba samemu zadzwonić na lotnisko lub do b.p? Martwię się bo mieszkam w Gdańsku a wylot mam z Warszawy, jeśli już miałaby być jakaś zmiana, wolałabym wiedzieć wcześniej niż o 6 rano na lotnisku;) Jakie są w ogóle realne szanse, że wylecimy o tej 8? Może wypowiedzą się osoby, które były w podobnej sytuacji, będę wdzięczna:)

I mam też drugie pytanie:) Czy możliwe jest wykupienie wycieczki w tej samej, promocyjnej cenie dla 1 osoby (1 os w pokoju)? Wyjazd dla 2 os. w pokoju 2 os kosztował nas 1485 zł od os, ten sam wyjazd dla 1 os. to koszt 2035 zł. Są promocje na "singli"?

Pozdrawiam!:)

"(...) A jeśli chodzi o studia... ja też byłam studentką... ale szybko wszystko przemyślałam i na razie postanowiłam, ze nie będę ciągła 10 srok za ogon. I zrezygnowałam :) A jeśli już tak bardzo chwalimy się co i jakie mamy to wyobraź sobie, że był to Uniwersytet Wrocławski i nie byle jaki kierunek. Więc też muszę mieć trochę wiedzy, że się tam dostałam (...)" - blog Diamentica
Obserwuj wątek
    • sloneczko55555 Re: Bardzo proszę o pomoc :) 11.09.11, 15:28
      Ja mialam potwierdzoną godzinę wylotu dwa dni przed wyjazdem. Jednak na lotnisku była inna, jednak tylko o 30min. Wydaje mi się,że z jedynką może być ciężko, przeważnie są droższe
      • aurinko5 Re: Bardzo proszę o pomoc :) 11.09.11, 16:34
        Ja czasami jeżdże sama, ale nigdy nie zdarzyło mi się płacić więcej. Podpisywałam taką samą umowę jak w parze i dostawałam pokój 2 osobowy. Mam płacić wiecej za jedno łożko ? Dwa mi nie przeszkadzają ;)
        • doral2 Re: Bardzo proszę o pomoc :) 11.09.11, 19:41
          jeżeli masz wylot o 8 rano, to o ewentualnym spóźnieniu samolotu dowiesz się na lotnisku.
          bowiem twój samolot teoretycznie wylatuje z egiptu o 2 lub 3 rano, gdy twoje biuro podróży jest raczej nieczynne.
          jeżeli samolot wyleci z egiptu punktualnie, to i ty odlecisz punktualnie.
          chociaż też niekoniecznie, mój samolot odleciał z egiptu punktualnie, ale przyleciał spóźniony, więc siłą rzeczy ci co na niego czekali w warszawie mieli opóźniony samolot.
          taki lajf.
        • razlemongrass Re: Bardzo proszę o pomoc :) 11.09.11, 21:44
          aurinko5 napisała:

> Ja czasami jeżdże sama, ale nigdy nie zdarzyło mi się płacić więcej. Podpisywał
          > am taką samą umowę jak w parze i dostawałam pokój 2 osobowy. Mam płacić wiecej
          > za jedno łożko ? Dwa mi nie przeszkadzają ;)

W b.p w którym wykupywaliśmy wycieczkę nie było opcji 1 os w pokoju 2 os, tylko 1os w pokoju 1 os. Może to zależy od b.p ? Aurinko, napisz proszę w którym biurze kupowałaś wycieczkę z taką opcją:)
          • aurinko5 Re: Bardzo proszę o pomoc :) 11.09.11, 22:23
            razlemongrass napisała:

> W b.p w którym wykupywaliśmy wycieczkę nie było opcji 1 os w pokoju 2 os, tylko
            > 1os w pokoju 1 os. Może to zależy od b.p ? Aurinko, napisz proszę w którym biu
            > rze kupowałaś wycieczkę z taką opcją:)

Zawsze jezdze z tui.
            • razlemongrass Re: Bardzo proszę o pomoc :) 12.09.11, 19:50
              Dzięki, przejrzę ich ofertę.
    • miriam_73 Re: Bardzo proszę o pomoc :) 12.09.11, 09:21
      Ostatnio jak leciałam (wylot był w sobotę), to w czwartek biuro potwierdziło poranna godzinę wylotu, po czym w piątek po południu zawiadomiło, że wylot jest przesunięty na późne popołudnie....
      • razlemongrass Re: Bardzo proszę o pomoc :) 12.09.11, 19:55
        miriam_73 napisała:

> Ostatnio jak leciałam (wylot był w sobotę), to w czwartek biuro potwierdziło po
        > ranna godzinę wylotu, po czym w piątek po południu zawiadomiło, że wylot jest p
        > rzesunięty na późne popołudnie....

Czyli różnie. Pozostaje nadzieja, że może wylecimy o tej 8 rano ;) Dzięki za pomoc!
        • deoand Re: Bardzo proszę o pomoc :) 12.09.11, 21:39
          Jeśli jedziesz akurat z Alfa Star to na pewno ci zmienia godzinę wylotu - masz to jak w banku !
          • razlemongrass Re: Bardzo proszę o pomoc :) 12.09.11, 22:19
            Jadę z Itaką ;)
            • zel-oth Re: Bardzo proszę o pomoc :) 13.09.11, 07:59
              My też jedziemy w listopadzie w listopadzie z Itaką do Marsa Alam i jeszcze nawet nie ma podanych godzinych wylotu :( W biurze powiedziano jednak, że należy się spodziewać wylotu wcześnie rano ok 6. Masakra, znaczy że na lotnisku muszę być ok 4 rano + 3 godz na dojazd do Warszawy... :(
              • razlemongrass Re: Bardzo proszę o pomoc :) 14.09.11, 19:56
                zel-oth napisała:

> My też jedziemy w listopadzie w listopadzie z Itaką do Marsa Alam i jeszcze naw
                > et nie ma podanych godzinych wylotu :( W biurze powiedziano jednak, że należy s
                > ię spodziewać wylotu wcześnie rano ok 6. Masakra, znaczy że na lotnisku muszę b
                > yć ok 4 rano + 3 godz na dojazd do Warszawy... :(

Nie cieszysz się?? Fakt, trzeba być wcześnie na lotnisku, ale pomyśl, że około południa jesteś już w Egipcie! Chyba gorzej jest jak wylot wypadnie przed północą, nie?;)
                • szopat Re: Bardzo proszę o pomoc :) 15.09.11, 10:16
                  teoretycznie,zasadnicza zmiana godzin może się odbyć na 24 h przed planowanym odlotem ale nie zmienia to faktu , że małe opóźnienia samoloty i tak mają. Przy moim ostatnim wylocie dopiero na 10 min przed godziną odlotu pojawiła się inf. o opóźnieniu 40 min, a za chwilę już o 90 min.
                • zel-oth Re: Bardzo proszę o pomoc :) 15.09.11, 18:03
                  Nie zbyt mnie to cieszy, bo nie mam żadnego nocnego połączenia z Warszawą. W najgorszym wypadku wyląduje ok godz 24 na centralnym i stamtąd jakoś na Okęcie się trzeba dostać... No naprawdę wolałabym mieć wylot o godz 10
                  • razlemongrass Re: Bardzo proszę o pomoc :) 15.09.11, 20:11
                    zel-oth napisała:

> Nie zbyt mnie to cieszy, bo nie mam żadnego nocnego połączenia z Warszawą. W na
                    > jgorszym wypadku wyląduje ok godz 24 na centralnym i stamtąd jakoś na Okęcie si
                    > ę trzeba dostać... No naprawdę wolałabym mieć wylot o godz 10

A to chyba, że tak;) W takim razie powodzenia życzę !:)
              • ja.dorcia Re: Bardzo proszę o pomoc :) 15.09.11, 11:50
                Kilka razy leciałam z Itaką i nigdy nie miałam przesuniętych godzin wylotu.

Do Marsa Alam wylot w sierpniu i we wrześniu jest 9:40 z Okęcia. Biorąc pod uwagę, że nowy rozkład lotów pojawia się raczej na wiosnę, pewnie się nic nie zmieni w tej kwestii. A na lotnisku zazwyczaj warto być jednak wcześniej niż te 2 godz przed startem... Ostatnio widziałam jak jedno okienko BP obsługiwało chyba 3 różne kierunki wylotów w tym samym czasie... Hardkor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka