Dodaj do ulubionych

titanic beach 2+2 ile łóżek

29.09.11, 17:22
Witam. Mam pytanie czy w pokoju standard 2 osobowym wykupując opcję 2+2 dostaliście tylko jedną dostawkę? Wykupiłam już wczasy w tym hotelu, a teraz dopiero doczytałam, ale nie w umowie tylko w internecie i wcale nie na stronie biura, że w tym hotelu jedno dziecko śpi z rodzicami i dają tylko jedną dostawkę. Czy rzeczywiście tak mieliście? Moje dzieci są już spore - 5 i 11 lat więc trochę mnie to martwi. Jadę z sun&fun.
Obserwuj wątek
    • marek.dumle Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 29.09.11, 17:36
      Nie byłem w Titanicu ale ja też jeżdżę z "młodzieżą" więc:
      Mniejsze znaczenie ma tu S&F (grunt, że ci sprzedał taki pobyt w jednym pokoju, więc masz to zaklepane), a większe znaczenie ma - co recepcja z tym potrafi zrobić. W razie jak coś idzie nie po twojej myśli - 10-20$ potrafi czynić cuda. O ile tylko da się wstawić czwarte łóżko do pokoju. Czasem lepiej być na trzech łóżkach i da się chodzić po pokoju, a czasem lepiej na czterech (zależy to też od szerokości łóżek).
      Myśmy ostatnio w Melia mieli na początku 3 łóżka (bo nie mieli czwartego mobilnego), a po tygodniu wstawili nam czwarte. I sami się zastanawialiśmy jak lepiej bo w tym momencie straciliśmy fotel :D
      • jasminkablack Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 29.09.11, 18:32
        ja miałam o tyle szczęście, że doczytałam się tego przed rezerwacją i dlatego wzięliśmy pokój familijny, właśnie w tym Titanicu :)
    • olianaa Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 29.09.11, 19:02
      W Titanic Beach masz dwa pojedyncze, ale szerokie łóżka plus sofę. Bez żadnej dopłaty, kiedy się lekko zapiekliłam dostawiono nam kolejną sofę, ale wtedy trzeba było skakać po łóżkach do balkonu, więc natychmiast z tego zrezygnowaliśmy. Dzieci spały osobno, my razem - łóżka miały 140cm szerokości, to o 20cm więcej niż typowa wersalka, spokojnie można się było wyspać.
      Ale nie powiem - nie powinno się sprzedawać bez mrugnięcia okiem 2+2, bo naprawdę trzeba się było dopraszać o dostawkę. W tym roku, w innym hotelu mieliśmy jako 2+2 podwójne, przeogromne łóżko i znów sofę - dzieci 9 i 14 spały po prostu razem i bardzo były z tego zadowolone, ot, atrakcja.
      Dacie radę spokojnie, naprawdę nie jest ciasno, choć przyznam, że wkurza mnie takie sprzedawanie pokoju w rzeczywistości trzyosobowego.
    • chuda41 Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 29.09.11, 19:07
      za 10$ dostaliśmy wielki pokój w części Palace,z tapczanikami dla dzieci ,na grubych materacach
      • joanna_na Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 30.09.11, 14:04
        Witam ja akurat zastanawiam sie też nad tym hotelem, bo przynam, ze zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Ale dziwni mnie, że nie miałaś info od biura z informacją o tej dostawce. Ja teraz widzę, na stronie biura z którego ja chce jechać mam info
        Pokój typu Standard: o powierzchni ok. 40 m², przyjemnie urządzony, wyposażony w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, LCD TV/SAT, telefon, sejf, mini bar (uzupełniany codziennie w wodę i napoje bezalkoholowe, bezpłatnie), balkon lub taras. Pokoje typu standard 2+2 to opcja w której jedno dziecko śpi razem z rodzicami tj. hotel gwarantuje tylko jedną dostawkę.
        • gosiak.am Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 30.09.11, 16:37
          Niestety standardowy pokój w tym hotelu na pewno nie ma 40m2. Ledwo się w nim mieści jedna dostawka, która umieszczana jest na miejscu sofy, drugiej wepchnąć nie ma szans.
          • judyt-a Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 30.09.11, 17:33
            Dziękuję bardzo za wszystkie informacje. Jadę do Egiptu pierwszy raz. Wcześniej w Grecji, Turcji i Tunezji w opcji 2+2 zawsze miałam łóżko małżeńskie i 2 oddzielne dla dzieci, dlatego nawet nie przyszło mi do głowy, żeby dokładnie to sprawdzić. Cóż, spróbuję włożyć co nieco do paszportu :-).
            • joanna_na Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 03.10.11, 23:09
              To życzę milego wypoczynku.
              Korzystając z okazji, że są tu osoby, które były w titanic beach chcialam spytać o rekreacje w hotelu.
              Bezpłatnie: ogromny kompleks basenowy o powierzchni 6000 m², 1 z basenów podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, bardzo duży aquapark z 12 zjeżdżalniami, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, fitness, sala gimnastyczna, siatkówka plażowa, mini golf, rzutki, boccia, sala gier.

Jak rzeczywiscie prezentują się te baseny, czy sportowe urządzenia na siłowni są w dobrym stanie, że rzeczywiście mozna pocwiczyc?
              • spacey1 Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 04.10.11, 23:32
                Baseny są super! Na siłowni nie byłam, więc nie wiem
                • joanna_na Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 05.10.11, 16:01
                  Ok dziękuję bardzo, że baseny są super to już ważna informacja :) w sumie dla mnie jedna z istotniejszych Dziękuję :)
                  • judyt-a Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 07.10.11, 12:07
                    A czy moglibyście się wypowiedzieć jeszcze na temat jedzenia w tym hotelu, bo czytałam bardzo skrajne opinie na forum. Wiem, że schabowego nie będzie i nie tęsknię za nim, ale przeczytałam coś o brudzie w restauracjach, jedzeniu niedogotowanym i bez smaku - jak to wyglądało w Waszym przypadku. Czy było coś "zjadliwego" dla dzieciaków.
                    • kasian00 Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 07.10.11, 13:20
                      Będąc nie raz w gorszych hotelach miałam lepsze jedzenia, ale z głodu na pewno nie padniesz.
                      Najgorsze jedzenie było przy barze na plaży.

>Czy było coś "zjadliwego" dla dzieciaków.
                      To chyba zależy od dzieciaków, moje jadło głównie makaron, pizze, kurczaki a rano naleśniki.
                    • kajusieczka Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 07.10.11, 21:41
                      Właśnie wróciliśmy z Egiptu z tego hotelu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pokoje moim zdaniem są duże, w miarę ładne, łóżka duże. Jedzenie jest w porządku. Może rzeczywiście śniadania trochę monotonne, ale jest z czego wybierać, obiady i kolacje monotonne nie są, codziennie na kolację są inne rzeczy z grilli rozpalanych przed restauracjami, a w części Palace świeżo robione desery (np smażone banany z czekoladą).
                      Baseny i aqua park super, cieplejsze są z naszych obserwacji baseny w części Beach, w aqua parku mogło by być więcej dmuchanych materacy do zjeżdżania, bo tworzą się kolejki i czasem ludziom puszczały nerwy jak stali 15min a ktoś z boku próbował cwaniakować. Ale są godziny, że jest ok.
                      Jeśli chodzi o plażę to odpływ cofa w dzień może o jakieś 300-500m, trzeba być świadomym, że nie wygląda to jak Bałtyk. Do rafy idzie się z 5min pomostem. Rafa mała, ale fajna, w sam raz na liźnięcie snurkowania.

Jakby co to pytajcie.
                    • chuda41 Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 08.10.11, 08:47
                      Odnośnie jedzenia-gdy po pobycie w tym i innym hotelu opowiadałam znajomym ,że jedzenie w Egipcie "może być",a potem zaczełam wymieniać im po kolei-na śniadanie kilka potraw z jajek ,20 sładkich bułeczek,sery,mortadela,kilka dżemów,miód itd,a po południu np. grilowane kraby na plaży to popatrzyli na mnie jak na debila i coś w tym jest:).Człowiek się rozpuszcza niestety.Gdy byłam pierwszy raz w Tunezji w 4*i były na obiad 3 dania ciepłe i 3 rodzaje makaronów to piałam z zachwytu po powrocie.
                      Dla moich dzieci kurczak i frytki to podstawa,a tego tam nie zabraknie.
                      Hotel jest super moim zdaniem.
                      • kakasica Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 08.10.11, 17:45
                        już są oferty do tego hotelu na 2012 i do hotelu Titanic Palace, jak myślicie warto dopłacić do Titanic Palace? i jak z leżakami, czy naprawdę jest o nie walka z samego rana?
                        • camelka-krk Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 12.10.11, 14:11
                          kakasica napisała:

> już są oferty do tego hotelu na 2012 i do hotelu Titanic Palace, jak myślicie w
                          > arto dopłacić do Titanic Palace? i jak z leżakami, czy naprawdę jest o nie walk
                          > a z samego rana?

W Titanic Palace i Titanich Beach &Spa korzysta się z udogonień całego resoru 2ch hoteli,
                          poza ręcznikami plażowymi - odbieramy na terenie swojego hotelu.

Można porównać tylko pokoje w Palace ciut nowsze, zazwyczaj jest to nei wielka róznica w dopłacie i dla klienta który zwraca na to uwagę wolę zaproponować Palace.

Resort jest bardzo fajny - sama spędziłam swój urlop, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
                          • kakasica Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 12.10.11, 19:28
                            Dzięki za odpowiedź. Zawsze jeżdż na wakacje w czerwcu, ale w przyszłym roku muszę jechać od 1 lipca i przerazają mnie informacje o szybkim ( nawet już w nocy) rezerwowaniu leżaków, czy naprawdę jest aż tak źle?
                            • gosiak.am Re: titanic beach 2+2 ile łóżek 12.10.11, 22:42
                              Nie jest tak źle :)
                              Spokojnie można o 8 sobie coś ciekawego znaleźć, a jeżeli chodzi o plażę, to w ogóle nie ma problemu z leżakami, bez względu na porę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka