inf92mt 23.10.11, 19:14 Gdzie i w jakiej cenie można pojechać z Marsa el Alam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotakatarzyna Re: Fakultety z Marsa el Alam 23.10.11, 19:29 Luksor - 105 do 120 dolarów od osoby. Asuan - ta sama cena. Kair - bardzo daleko (1000 km) i drogo, nie warto. Poza tym drobiazgi, takie jak Port Ghalib czy ElQusire, ale to niewarte uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Fakultety z Marsa el Alam 23.10.11, 20:26 gdzie i za ile - o tym na pewno poinformuje cie rezydent. a czy warto, to już ci wyżej podpowiedziano. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Fakultety z Marsa el Alam 23.10.11, 23:06 dorotakatarzyna napisała: > Poza tym drobiazgi, takie jak Port Ghalib czy ElQusire, ale to niewarte uwagi. Dlaczego tam nie warto?? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Fakultety z Marsa el Alam 23.10.11, 23:12 Tylko dlatego, że cena relatywnie wysoka, a zwiedzać nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
marcys1_70 Re: Fakultety z Marsa el Alam 30.10.11, 21:53 W ElQusire zrobiłem zakupy m.in. w aptece za opakowanie Antinalu zapłaciłem 1 funta inne ceny też śmiesznie niskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
banfield Re: Fakultety z Marsa el Alam 23.10.11, 23:03 Z Marsy to chyba Asuan najlepiej wypada. W relacji odległość/atrakcyjność/cena... Dla ciekawych- z deserem - Abu Simbel. Odpowiedz Link Zgłoś
zel-oth Re: Fakultety z Marsa el Alam 24.10.11, 08:11 A jak z Luxorem? Nie mamy dużo pieniędzy na fakultety więc musimy wybrać pomiędzy Luxorem a Asuanem. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Fakultety z Marsa el Alam 24.10.11, 08:16 to chyba do Luxoru... chociaż warto zobaczyć wszystko, najlepiej z objazdówką - rejs po Nilu itd.... POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
banfield Re: Fakultety z Marsa el Alam 24.10.11, 23:10 Odpowiem tak - Luksor ( i Zachodni Brzeg, Hatchepsut, Karnak ) to w Egipcie pozycja obowiązkowa. Łatwo osiagalny cel wyprawy z Hurghady, a jeszcze lepiej z Safagi. Ale Asuan to miejce dostepne w zasadzie tylko z Marsy , z inych destynacji jest to wycieczka zbyt męcząca. Oczywiscie - pomijam rejsy- bo tam "dwa w jednym". Odpowiedz Link Zgłoś
voytaz73 Re: Fakultety z Marsa el Alam 29.10.11, 19:33 Polecam dwudniową wycieczkę Asuan - Abu Simbel! Z powodu niepewnej sytuacji (w lipcu) w Egipcie mieliśmy przewodnika tylko dla siebie - 2 osoby dorosłe i 2 dzieci - wrażenia z Abu Simbel - niezapomniane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
impag Re: Fakultety z Marsa el Alam 30.10.11, 15:53 O, a jaki koszt tego 2-dniowego Asuanu z Abu Simbel? Odpowiedz Link Zgłoś
marcys1_70 Re: Fakultety z Marsa el Alam 30.10.11, 21:49 Normalna cena to 230 $ od osoby i dlatego mało chętnych :( taki wyjazd jak opisany wyżej dla 4 osób to pewnie dużo większy koszt....ale warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
voytaz73 Re: Fakultety z Marsa el Alam 31.10.11, 00:12 Tak jest, niestety - cena za taki fakultet to 230USD za osobę - nie było nawet zniżki dla młodego (10 lat) - wiedziałem o tym dużo wcześniej i przygotowałem się finansowo. Najbardziej niepokojące były sygnały, że gdy nie zbierze się grupa 8 osób na taka wycieczkę, ona nie odbędzie się. Na miejscu okazało się, że dopłata 100USD wystarczy, żeby odbyła się nawet dla jednej osoby - ja na szczęście nie musiałem dopłacać, bo z nami jechali jeszcze Czesi (rodzina 2+1) i żadnych dopłat nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
weksyl01 Re: Fakultety z Marsa el Alam 02.02.12, 15:45 Lecę 3 marca do Sol Y Mar Abu Dabbab i bardzo potrzebuję informację w jakie dni jest wycieczka do Asuanu i Abu Simbel ta dwudniowa no i oczywiście jaka jest cena. Odpowiedz Link Zgłoś
dzony_rambo Re: Fakultety z Marsa el Alam 02.02.12, 22:25 ja lece 5 lutego na 2 tyg do Triton Sea Beach Resort, tak wiec pilnie wysłuchuje waszych uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
marszal87 Re: Fakultety z Marsa el Alam 03.02.12, 16:01 Kto był ostatnio na fakultetach z Marsa el Alam? gdzie warto jechać? i ile kosztują aktualnie?Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
marszal87 Re: Fakultety z Marsa el Alam 06.02.12, 16:38 Bardzo proszę o odpowiedź dotycząca tego tematu ponieważ w sobotę mam wylot do Marsa:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yaris13 Re: Fakultety z Marsa el Alam 07.02.12, 12:12 marszal87 napisał: > Bardzo proszę o odpowiedź dotycząca tego tematu ponieważ w sobotę mam wylot do > Marsa:) Pozdrawiam ja tez :) jaki hotel ?? Odpowiedz Link Zgłoś
yaris13 Re: Fakultety z Marsa el Alam 07.02.12, 13:40 to sie spotkamy.... w samolocie ja juz na szpiklkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
marszal87 Re: Fakultety z Marsa el Alam 07.02.12, 13:44 Do jakiego hotelu lecisz? Byłaś może w Brayce? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yaris13 Re: Fakultety z Marsa el Alam 07.02.12, 13:48 to bardzo dobry hotel - tak słyszałam jak ludzie wracali z tego hotelu ja byłam w Cataracie i Best solitare -teraz będe w Sol Y marze Abu dabbab Baryka była dla mnie za droga Odpowiedz Link Zgłoś
marszal87 Re: Fakultety z Marsa el Alam 07.02.12, 13:54 Gdzie polecasz jechać będąc w Marsa el Alam? Gdzie zrobić zakupy? Mam w planie Luksor oraz Asuan. Odpowiedz Link Zgłoś
yaris13 Re: Fakultety z Marsa el Alam 07.02.12, 14:01 Luksor i Asuan koniecznie - nie jest tak upalnie ( My bardzo chcemy Asuan ) Bylismy w PortaGalib na zakupach - ale prawde powiedziawszy w przy fakultecie Luksor / Karnak kupisz wszytsko. resztę zakupów robie na lotnisku - ceny podobne Choć nie nastawiałabym sie na szał zakupowy - ja miałam to " szczęscie " że rok temu wszytsko zamierało ze względu na REWOLUCJe - było mało turystów nie bylismy na zadnym fakultecie ( a plusem hotel tylko nasz i błoga cisza i spokój ) Mam nadzieje ze i teraz nie bedzie bardzo duzo ludzi Polecam mimo wszytsko coś ciepłego zabrać : ) Odpowiedz Link Zgłoś
weksyl01 Re: Fakultety z Marsa el Alam 07.02.12, 14:19 Lecicie z ITAKI? Napiszcie w jaki dzień jest Asuan/Abu Simbel - 2 dniowa i ile kosztuje. Ja lecę 3 marca do Hotelu Sol y Mar Abu Dabbab więc liczę na ciekawe - aktualne informacje na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
marszal87 Re: Fakultety z Marsa el Alam 07.02.12, 14:12 A byłaś może w miejscowości Kosseir? Na forum czytałem, że tam warto się wybrać na zakupy. Ile kosztuje przejazd taxi w Marsa el Alam? Czy byłaś na nurkowaniu? Jak tak to którą bazę polecasz?Czy leciałaś samolotem linii Enter Air? Jak tak to jakie wrażenia:) Pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś