Dodaj do ulubionych

Hurgada - 8 dni - kilka pytań

14.12.11, 11:50
Witajcie
Jestesmy na etapie wyboru hotelu w Hurgadzie - niestety tylko 8 dni.
I w związku z tym mam dwa pytania i bardzo prosze o info :)
1. Czy istnieją takie plaże przy hotelach które mają zejście do wody tak jak w Grecji czy Hiszpani, że blisko brzegu jest ok 1m głębokości - tak by dzieci mogły się kąpać (nie wychodząc na głębinę - rafy)
2. Bardzo byśmy chcieli skoczyć do Karnaku i Luksoru - czy mam szansę załapać się na taką wycieczkę będąc tam 8 dni ? Czy raczej odbywają się one jakoś nietypowo ?

Bardzo prosze o te informacje ;)
Obserwuj wątek
    • travelmax Re: Hurgada - 8 dni - kilka pytań 14.12.11, 12:28
      Zależy czy hotel ma być w centrum czy na uboczu no i standard, wybór jest ogromny.
      W centrum mogę polecić Sea Gull, dobry dla aktywnych. Co do wycieczek to przez 8 dni można zaliczyć prawie wszystko- oczywiście kosztem odpoczynku i opalania.
      Pierwszy raz będąc w Egipcie zaliczyłem: Kair i piramidy, Luksor, całodzienny rejs z nurkowaniem, safari z wieczorem folklorystycznym. (było to na wariackich papierach).
      • lennox.1 Re: Hurgada - 8 dni - kilka pytań 14.12.11, 13:17
        Dzięki za info.
        Pytam dlatego że 4 lata temu byłem s SSH i tam wycieczki do Kairu i Izraela były w weekendy, byłem wtedy 14 dni więc spokojnie się połapało :) Teraz jadąc tylko na 8 dni tego się właśnie obawiałem :)
        • egiptosek Re: Hurgada - 8 dni - kilka pytań 14.12.11, 13:45

• doral2 Re: Hurgada - 8 dni - kilka pytań 15.12.11, 21:19
            wycieczki kair czy luksor są tak organizowane, by nawet będąc 7 dni załapać się na nie.
            w hurghadzie z reguły wszystkie plaże mają łagodne zejście i niezbyt głęboką wodę przy brzegu.
            w niektórych hotelach płycizna do kolan ciągnie się do 500 metrów w głąb morza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka