Dodaj do ulubionych

Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem

15.02.12, 18:08
Witam !
W dn . 09 02 12 wróciłem z tego niby 5* hotelu .
Byłem w nim 15 dni wystarczająco długo żeby go obiektywnie ocenić . Mimo zachwytu moich rodaków i wszechobecnego trendu <uśmiechnij się i wyluzuj bo jesteś na wakacjach > być może wychodziłem na pesymistycznie nastawionego turystę roszczeniowego, ale sorry uśmiecham się jak mi jest wesoło , wyluzowany byłem , ale dymać się Egipcjanom nie dawałem nigdy i nie dam .

Oto obiektywna prawda :
Hotel nie jest 5* nawet jak na warunki Egipskie

Wady :
- kiepskie pokoje z drzwiami do sąsiadów przez które wsztystko słychać ( bakszysz nie pomógł , dają pokoje jak chcą , jedna para dostała see viev bez niczego więc raczej nie warto dyskutować z recepjonistami - nie ma z kim i o czym )

- tragiczny poziom obsługi , ( z małymi wyjątkami np barman Ali i Mohamed - pół Turek ) , brak obsługi serwującej napoje w restauracji ( norma w hotelach 5*), standart to barman palący papierosa i gadaąjcy z koleżkami , albo przez telefon ,turystę traktujący jak zło konieczne , nie mówiąc o zwrotach grzecznościowych które są normą w innych hotelach w Egipcie, niekoniecznie 5 *

- źle rozpisane , nieczytelne ,ubogie all inclusive ( brak np dobrej kawy ,wody butelkowanej przekąsek w ciągu dnia na terenie hotelu - dostępne są tylko i wyłącznie na plaży ) , all incl tylko do 19 w shisha bar

- olbrzymi wybór jedzenia niespotykany w innych hotelach , niestety połowa nie nadająca się do konsupcji ( surowy indyk , niedopieczona kaczka , gumowata wołowina , przypalone kalmary , spalony na węglu tuńczyk - aż żal marnować takie dobre rzeczy )

- żenująco niski poziom animacji dla gości międzynarodowych ( animacje na poziomie tylko dla Włochów)

- segregacja gości i faworyzowanie Włochów ( pomarańczowe opaski ) Muzułmanów ( czarne opaski ) i reszta świata ( reszta świata na końcu łańcucha pokarmowego )

- podłe ,naprawdę podłe jakościowo mocne alkohole w all inclusive ( najgorsze jakie spotkałem w Egipcie ) pisałem o tym z Egiptu -kupujcie na Okęciu , widziałem łyskacza 2 L za 75 pln ( wylot poza EU ) boszzz.. jak bolało że go nie kupiłem .Piwo i wino dało się pić co nie zmienia faktu że : TURYSTO PAMIĘTAJ ! WYBIERAJĄC SIĘ DO SIECI SHORES KUP WŁASNY ALKOHOL !( ponoć w innych Shoresach obok jest jeszcze gorzej )

- bezczelna próba oszustwa na 200 LE którą opisałem na forum ( dopisania do rachunku nie zamawianej butelki wina i wody w restauracji a'la carte )

- duża ilość turystów arabskich ( hotel wyprzedaje część apartamentów w systemie time share tubylcom w związku z tym wycieczki Arabów chodzące po hotelu są normą ) .Jak ktoś powie żem rasista to będzie miał rację , po tym wyjedzie jestem .Wszytkie apartamenty przy basenie z ogrzewaną wodą wynajęte w time share dla ludności arabskiej , było ich jak mrówków , od rana pozajmowane najlepsze miejsca a kąpanie dzieciaków w pampersach to norma .No comments

PLUSY :

-lokalizacja ( blisko Mercato i Alf Laila )

- duży ,głeboki osłonięty od wiatru basen z ciepłą wodą

- piękna i duża jak na Sharm plaża z ładną odradzającą się rafą , fajne miejsca osłoniętę od wiatru na plaży ,

-długi , zadbany hotelowy pomost z dobrym wejściem na rafę , przy pomoście duużo pięknych ryb

- zadbana zieleń na terenie hotelu
TIPS & TRICKS
- omijaj recepcjonistów , raczej Ci nie pomogą , a mogą zaszkodzić ( patrz poniżej ) o nic nie
pytaj , rób swoje

- nie rozdawaj napiwków na prawo i lewo ( nie licz na lepszą obsługę - nie warto )

- przysługuje Ci 2 kolacje w restauracjach A'la carte( do wyboru włoska i rybna ) na tydzeń , czyli 4 na dwa tygodnie ( nikt Ci tego nie powie ) obie restauracje warte odwiedzenia ale uwaga na drogie napoje ( nie są w cenie ) i dopisywanie do rachunków . Polecam wykorzystanie ostatniej wizyty w dniu wylotu

- w dniu wylotu po lunchu ( jak przysługuje ) omijaj recepcję - pierwsze co zrobią to utną Ci opaskę , oddaj kartę czy co tam jeszcze przed lunchem i ciesz się nieskrępowanym pobytem do końca

- omijaj sklepy hotelowe (chore wywindowane w kosmos ceny bez możiwości negocjacji np fajki slim 25 LE , niedlaeko w sklepie Metro obok El Mercato 12 LE ) podobnie karty telefoniczne i wszytko inne .

Starałem się żeby moja opinia była obiektywna , to był mój 9 hotel w Egipcie więc oczekuję więcej, zwłaszcza gdy kupuję 5 * .Pobyt kupiony przez ostatniemiejsca.pl ( kupuję tylko u nich bo jestem pewien że jak mi się coś stanie to nie zostanę na lodzie ) Rezydentka Triady p.Aleksadra Wołek kompetentna i rzeczowa , ochrona ubezpieczeniowa TUI Europa na medal bezproblemowa ( wykorzystana , kroplówka pomogła ) . Mam nadzeję że p.Aleksandra wybaczy mi reakcję na opóźnienie wyjazdu z hotelu na lotnisko o 2 godz , z perspektywy wiem że chciała dobrze (lepiej koczować w hotelu niż na lotnisku ) .Nie wszyscy turyści potrafili to zrozumieć ( pozdrawiam panią z Warszawy co mnię zbeształa brzydko - niech się wstydzi !)

O bezpieczeństwie i pogodzie pisałem na bieżąco więc nie będę się powtarzał .
Jak ktoś ma pytania śmiało , chętnie odpowiem

Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 15.02.12, 21:13
      jackylu napisał:

"..- kiepskie pokoje z drzwiami do sąsiadów przez które wsztystko słychać .."

w egipcie wszędzie tak jest

"..
      > - tragiczny poziom obsługi .."

w egipcie wszędzie tak jest

"..źle rozpisane , nieczytelne ,ubogie all inclusive ( brak np dobrej kawy.."

w egipcie w all nigdzie nie ma dobrej kawy.
      dobra kawa jest dodatkowo płatna.

"..żenująco niski poziom animacji dla gości międzynarodowych ( animacje na poziomie tylko dla Włochów) .."

trzeba było chodzić na włoskie animacje

"...- segregacja gości i faworyzowanie Włochów ( pomarańczowe opaski ) Muzułmanów (
      > czarne opaski ) i reszta świata ..."

w polsce jest tak samo, w szczególności w odniesieniu do osób czarnoskórych

"...podłe ,naprawdę podłe jakościowo mocne alkohole w all inclusive ..."

w całym egipcie podaję te same gó..., bo to kraj muzułmański, alkoholu nie pijący.
      nie ma obowiązku pić alkoholu.

"...duża ilość turystów arabskich ( hotel wyprzedaje część apartamentów w systemie time share tubylcom w związku z tym wycieczki Arabów chodzące po hotelu są normą ) ..."

hotele to nie armia zbawienia, by czekać aż łaskawie turysta polaczek wykupi wycieczkę za półtora tysiaka i jeszcze będzie narzekać, że na złotej tacy nie podają.

"...w dniu wylotu po lunchu ( jak przysługuje ) omijaj recepcję - pierwsze co zrobią to utną Ci opaskę , oddaj kartę czy co tam jeszcze przed lunchem i ciesz się nieskrępowanym pobytem do końca .."

w warunkach umowy jest napisane czarno na białym do której godziny masz opuścić pokój i się rozliczyć, więc nie rozumiem twojego zdziwienia.
      ty byś trzymał u siebie kogoś za darmo??

"...omijaj sklepy hotelowe (chore wywindowane w kosmos ceny bez możiwości negocj
      > acji np fajki slim 25 LE.."

w każdym hotelu tak jest.

"..Starałem się żeby moja opinia była obiektywna , to był mój 9 hotel w Egipcie więc oczekuję więcej, zwłaszcza gdy kupuję 5 *.."

shores amphoras nie jest 5* tylko 4*.
      więc albo nie jesteś 9 raz w egipcie, albo nie doczytałeś oferty i kupiłeś kota w worku.
      a teraz stękasz.
      bo opinia wcale obiektywną nie jest, jak na 9 pobyt w egipcie.
      • jackylu Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 15.02.12, 22:02
        Polemika z internetowymi trolami nie jest moim hobby , więc polemizować z tobą doral2 więcej nie będę , skoro wiesz lepiej jak jest w Egipcie . Piszesz bzdury z dojazdami które nic nie wnoszą na forum , a jad którym plujesz świadczy o permanentnym niedostatku w życiu seksualnym .Nie podoba Ci się moja opnia , napisz lepszą, ale proszę ,nie pisz bzdetów i nie wal drobnomieszczańskich sloganów <bo tak jest w Egipcie ><bo zapłacił 1500 i wymaga > . To już było .Nie masz racji w żadnym , ale to żadnym punkcie swojego posta i piszesz bzdury , nie poparte doświadczeniem ( twoja wiedza na temat Egiptu pochodzi chyba tylko z forum i netu ) .Nie masz nic do powiedzenia - nie trolluj i nie zaśmiecaj forum . Żegnam ozięble z odrobiną cynizmu .Koniec polemiki .Nie ta liga doral2
    • erloy3 Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 09:24
      Nie doczytałem tych bzdetów do końca bo mi się nie chciało. Byłem w tym hotelu w zeszłym hotelu i polecam.
      • egiptosek Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 10:47

• marek.dumle Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 11:26
      Wow...
      Rzetelna analiza.
      Dzięki!
    • bell82 Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 15:14
      No cóz ja sie tez nie zgodze, byłam w tym hotelu i wspominam bardzo dobrze..no ale ile ludzi tyle opini i kazdy ma do niej prawo. A hotel jest 4* nie 5..
      • jackylu Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 16:39
        bell82 napisała:

> No cóz ja sie tez nie zgodze, byłam w tym hotelu i wspominam bardzo dobrze..no
        > ale ile ludzi tyle opini i kazdy ma do niej prawo. A hotel jest 4* nie 5..

A niby skąd droga forumowiczko to wiesz ? Bo ja widziałem naocznie certyfikat na recepcji rzeczonego hotelu wydany całkiem niedawno temu przez Ministerstwo Turstyki Egiptu .Chętnie poznam twoje źródlo informacji
        • doral2 Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 23:35
          jackylu napisał:.
          >
          > > No cóz ja sie tez nie zgodze, byłam w tym hotelu i wspominam bardzo dobrz
          > e..no
          > > ale ile ludzi tyle opini i kazdy ma do niej prawo. A hotel jest 4* nie 5.
          > .
          >
          > A niby skąd droga forumowiczko to wiesz ? Bo ja widziałem naocznie certyfikat
          > na recepcji rzeczonego hotelu wydany całkiem niedawno temu przez Ministerstw
          > o Turstyki Egiptu .Chętnie poznam twoje źródlo ..."

to bardziej niż co innego dowodzi, że nie jest to twój 9 pobyt w egipcie.
          wiedziałbyś bowiem, że 5 gwiazdek egipskich nie równa się wcale 5 gwiazdkom europejskim.
          tyle w temacie.
          a teraz możemy pogadać o moim życiu seksualnym, tylko o więcej szczegółów proszę, bo zdaje się że wiesz więcej ode mnie w tej kwestii, więc chętnie się dowiem :D
          • jackylu Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 17.02.12, 22:17
            Mam w życiu zasadę - nie tańczę z leszczami ale dla ciebie zrobię wyjątek :

doral2 napisała:
            > to bardziej niż co innego dowodzi, że nie jest to twój 9 pobyt w egipcie.
            > wiedziałbyś bowiem, że 5 gwiazdek egipskich nie równa się wcale 5 gwiazdkom eur
            > opejskim. tyle w temacie.

Kliknij sobie na mój nick , zobacz datę rejestracji i tam jest taka funkcja <pokaż posty użytkownika >Zobaczysz wszytkie opisy hoteli w których byłem .W przeciwieństwie do ciebie trochę wniosłem do tego forum . A tekst o 5 * egipskich które nie równają się 5* europejskim jest klasycznym przykładem czerpania wiedzy z netu i drobnomieszczańskiego , kołtuńskiego płytkiego rozumowwania . Są takie 5 * hotele w Egipcie przy których wiele europejskich 5* gwiazdkowych może się chować , ale tobie raczej nie będzie dane porównać .Gwoli ścisłości opis Shorasa był porównaniem do 5* w Egipcie , ale żeby zrozumieć trzeba umieć czytać Kto ci trolico daje prawo publicznego posądzania mnie o kłamstwo ? Poza tym pytanie było nie do ciebie więc czemu się odzywasz , skoro nikt cię nie pytał o zdanie ?

> a teraz możemy pogadać o moim życiu seksualnym, tylko o więcej szczegółów prosz
            > ę, bo zdaje się że wiesz więcej ode mnie w tej kwestii, więc chętnie się dowiem

Jak można dyskutować o czymś co nie istnieje ? Bo dildo i robótki ręczne się nie liczą >

Jak czytam twoje bzdurne posty , które nic nie wnoszą do tego forum nieodparcie brzmi mi w głowie pewien cytat Mądrego Wielkiego Człowieka :

"Naród wspaniały tylko ludzie k...wy "
            Józef Piłsudski

Na tym kończę polemikę z tobą , żałosna ,mała ,trolico netowa . I śpij spokojnie .
            Orły nie polują na karaluchy

• doral2 Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 18.02.12, 18:21
              jackylu napisał:

> Mam w życiu zasadę - nie tańczę z leszczami ale dla ciebie zrobię wyjątek.."

albo się ma zasady, albo nie.
              nie można być trochę w ciąży.
              wniosek - zasad nie masz.
    • mirra9 Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 16:21
      Czy Shores Amphoras to dawniejszy Holiday Inn Amphoras, a potem Amphoras Holiday?
      • jackylu Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 16:36
        Tak, dokładnie to ten sam hotel jescze 3-4 lata temu jednen z lepszych w Sharm , obecnie jak w opinii podupadajacy w żle zarządzanej sieci Shoras
      • miriam_73 Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 16:48
        Dokładnie tak. I krótko po wyjściu z Holiday Inn byli naprawdę świetni, zasłużenie dostali tą 5 gwiazdkę, chociaż zawsze było tak, że Włosi (kiedyś - Eden Viaggi) z pomarańczowymi opaskami byli oczkiem w głowie obsługi.
        • jackylu Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 19:54
          Dalej Miriam działa na terenie hotelu <Eden Viaggi> , pełny profesionalizm ze strony amimatorów i trochę zbyt pewne ,momentami aroganckie zachowanie drażniące momentami samych Włochów .Animatorzy <Eden Viagii > nie zauważają gości z opaskami innymi niż żółte , nie to żebym narzekał , bo oni i ich animacje mi totalnie zwisały ( i pewnie vice versa )ale osobiscie wolę animacje międzynarodowe . A jeżeli chodzi o lepsze traktowanie Włochów to wynikało ono tylko i wyłącznie z faktu , że mimo zakazu płacenia gotówką część zamiast karnie podpisywać rachunki płaciła za espresso gotówką .Chociaż byli tacy co wcale nie płacili i śmiali się Egipcjanom w twarz .
          • doral2 Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 16.02.12, 22:51
            dzięki za analizę mego życia seksualnego, bez niej byłabym jak bez ręki :D:D:D:D
    • lewa_piers Re: Shores Amphoras Sharm /Triada/ wróciłem 18.02.12, 10:21
      9 hotel? Pozazdrościć :)
      Porównując obecne pobyty z pobytami sprzed 2011 roku trzeba wziąć pod uwagę, że porównuje się pobyty z epoki mubarakowskiej z pobytami z epoki pomubarakowskiej. Mam na myśli fakt, że większość hoteli zwłaszcza na synaju obecnie jest mocno "zasukmanowane" co oczywiście wpływa na wrażenia z pobytu w takich hotelach. Teraz jest taki paradoks, że ten sam hotel może być inaczej oceniony w ramadanie kiedy w hotelu są tylko europejczycy, a inaczej poza ramadanem gdy w hotelu dominują "sukmany".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka