triismegistos 05.11.12, 17:41 Mniej słynna od słynnej śliwowicy, ale pyszna. Czy jest możliwość kupienia tego w stolicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Łącka gruszkówka 05.11.12, 20:30 Google mówi, że tak, może np. tutaj warszawa.olx.pl/sliwowica-lAcka-i-inne-trunki-z-gor-iid-39368290 ? Sprawdziłabym też "Alkohole świata", mają dość dobrą ofertę i może sprowadzą, jeśli akurat czegoś nie mają. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytr Re: Łącka gruszkówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:55 Jeśli chodzi o ścisłość, to raczej gruszkowica a nie gruszkówka. O ile oczywiście piszesz o alkoholu pędzonym z gruszek... Nabywając tego rodzaju wyroby rękodzielnicze radzę zwracać uwagę od kogo pochodzą. Żeby nie stać się właścicielem rozcieńczonego kranówą alkoholu technicznego rodem z Ukrainy ze słowackimi zaprawkami typu "100% syntezy chemicznej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Łącka gruszkówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 20:59 ... dokładnie, raz w rozmowie z kolezanka z łącka dowiedziałam sie ze jak alkohol pachnie gruszkami?śliwkami to na bank z zaprawka. prawdziwa sliwowica?gruszkowica czy jak ja tam zwał nie pachnie, ona ma tylko specyficzny smak. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Łącka gruszkówka 07.11.12, 21:50 Prawdziwą dostaję od zaprzyjaźnionej od lat pani z Łącka. Sama nie używam, bo jak dla mnie to bimber. Wolę śliwowicę, z tego samego źródła. Ale wiem, że są amatorzy gruszkówki. I to prawda - podróby pachną gruszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Łącka gruszkówka 08.11.12, 08:44 kocia_noga napisała: > Prawdziwą dostaję od zaprzyjaźnionej od lat pani z Łącka. Sama nie używam, bo > jak dla mnie to bimber. Wolę śliwowicę, z tego samego źródła. Ale wiem, że są a > matorzy gruszkówki. > I to prawda - podróby pachną gruszkami. Kocislawo miła, jesli Ty jej nie pijesz to ja sie piszę na gruszkowice z Łącka ale to kiedys przy okazji jak przyjedziesz odebrac ode mnie przeznaczone dla Ciebie od roku nalewki... :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Łącka gruszkówka 08.11.12, 08:57 Bardzo chętnie. Od czasu do czasu wysyłam paczkę z tymi produktami do znajomych z Warszawy, więc i do Ciebie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Łącka gruszkówka 09.11.12, 05:44 kocia_noga napisała: > Bardzo chętnie. Od czasu do czasu wysyłam paczkę z tymi produktami do znajomych > z Warszawy, więc i do Ciebie mogę. Dzieki serdeczne! :-) Odpowiedz Link Zgłoś