Dodaj do ulubionych

Biura podróży w Sharm

07.03.12, 18:24
Witam, wybieram się drugi raz do Sharm i chciałbym odwiedzić Izrael. Bardzo bym prosił o porady/opinie osób, które skorzystały z takiej wycieczki nie u rezydentów, ale w lokalnych biurach podróży ostanio (nie kilka lat temu). Przyznam, że poprzednio skorzystałem z innej wycieczki lokalnego biura i trochę nas oszukano, ponieważ miał być polski przewodnik, a nie było. Nię będę pisał jakie to było biuro by uniknąć dyskusji na temat tego jednego. Proszę o informację jak wyglądają obecnie ceny wycieczek do Izraela w lokalnych biurach, jaka jest jakość tych wycieczek oraz czy nie ma niespodziewanych opłat. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ami.ra Re: Biura podróży w Sharm 07.03.12, 19:06
      Słoneczny Sharm....polecam cena ok 80$ lub 90$ .Bylismy z tym biurem na jeszcze innych fakultetach i uwazam ze spisują sie na 5+.Jest z nimi kontakt 24h :)
      • surfsecret Re: Biura podróży w Sharm 07.03.12, 19:14
        Czy mają jakąś stronę internetową?
        • surfsecret Re: Biura podróży w Sharm 07.03.12, 19:27
          Widze, że mają. Poczytam sobie. Dzięki
    • agata_mz Re: Biura podróży w Sharm 07.03.12, 19:40
      również polecam to biuro
    • surfsecret Re: Biura podróży w Sharm 07.03.12, 19:57
      Każdy tylko poleca biuro, ale nikt nie pisze czy skorzystał z takiej wycieczki w danym biurze i jak ją ocenia. Czyżby to osoby pracujące w tych biurach? Wygląda mi to na reklamę.
      • hayaty Re: Biura podróży w Sharm 07.03.12, 20:05
        byłam dwa razy z e-sharm mimo, iż tam pracuję.
        Zawsze jeżdże jako turysta aby sprawdzić.
        Na sto % jest polski przewodnik. W cenie opłaty graniczne oraz obiad w Betlejem.
        Wyjazd z sharm w sobotę około 20 powrót w niedzielę około północy.
        Bardzo chętnie powiem wszystkie szczegóły ale nie chcę tu robić sobie reklamy bo zaraz ktoś usunie mi konto :) więc jeżeli jest Pan zainteresowana ofertą zapraszam do kontaktu ze mną.
      • agata_mz Re: Biura podróży w Sharm 07.03.12, 20:06
        prosze zajrzeć na ich strone na fb, tam sa komentarze, zdjecia i osoby które korzystały
        • ami.ra Re: Biura podróży w Sharm 07.03.12, 21:01
          Napisałam ze korzystalismy z róznych fakultetów od nich :) Spoko nie jestem z żadnego biura :) tylko często jestem w Egiaptowie a że zawsze lataja z nami nowi znajomi którzy sa chetni na wycieczki to jezdzimy z nimi.Po raz pierwszu korzystałam z wycieczek wykupionych od miejscowych a nie rezydenta i bardzo żałuje ze nie było takich mozliwosci wczesniej....Rówiez myslałam ze te zachwyty na temat słonecznego sharmu piszą podstawione osoby a tu jednak okazało się że mozna ich smiało polecać...Przed wyjazdem meilowy kontakt potem wizyty u nas w hotelu :) ba nawet jak się spóznił 5 minut to dzwonił informujac ze przeprasza i się spózni:)
          • olga.1233 Re: Biura podróży w Sharm 08.03.12, 12:40
            Witam.
            Wróciłam w tym tygodniu i również korzystałam z usług biura Słoneczny Sharm, które śmiało mogę polecić. Byłam z nimi w Kairze i Jerozolimie korzystne ceny, program taki sam albo bardzo zbliżony do tego co proponują rezydenci a ceny dużo niższe. Przewodnicy polskojęzyczni.
            W Jerozolimie pani Agnieszka a w Kairze przesympatyczny Egipcjanin ale nie pamiętam jego imienia, a którego serdecznie pozdrawiam, spotkałam go 6 lat temu też oprowadzał naszą grupę przez 2 dni w Kairze ale wtedy byliśmy z Eximem.
            • aska1_cz Re: Biura podróży w Sharm 09.03.12, 00:00
              witam serdecznie
              Polecam BP Wilekopolska, byłam z nimi w Jerozolimie, oraz wykupiłam pływanie z delfinami...
              tani i solidni, polskojęzyczni,

www.joannaczogala.com
          • jola.kab Re: Biura podróży w Sharm 19.03.12, 19:55
            Witam
            W czerwcu wybieram się do Sharm El Sheikh i chciałabym skorzystać z ofert biura Słoneczny Sharm. W którym momencie należy się z nimi skontaktować, i czy kasę na wybrane fakultety wpłaca się w dniu wycieczki z chwilą zabrania turystów z hotelu.
            • patrychapati Re: do Jola 23.03.12, 12:35
              Jolu słuchaj napisz @ do tego biura jest podany na ich stronie jak przyjezdzasz na miejsce piszesz im smsa i p. Paulina do Ciebie przyjezdza w celu umówienia sie na wycieczki . Pozdrawiam
              ja lece w lipcu i zamierzam z nich korzystac . to jak wrocisz to napisz jak ci sie podobalo.
    • daesyy Re: Biura podróży w Sharm 14.03.12, 09:53
      a ja polecam e-sharm.
      bylam z mama w styczniu na 3 wycieczkach JErozolima( drugi raz), KAir ( 3 raz)i rejs na Ras Mohammed.
      Wszystko bylo bardzo dobrze zorganizowane.
      Zamówiliśmy u PAni Pauliny w Polsce na nr 512 093 433.
      Bardzo miła Pani.
      Od 2010 roku jezdzimy z nimi na wycieczki.
      Zawsze wszystko jest ok.
      Łatwo ich znalesc w Naama Bay
      Za Jerozolime placilam 95$ i wszystko w cenie. Tylko jak bedziesz w Jerozolime to kupuj pamiatki na Drodze Krzyzowej albo u sprzedawcow z ulicy. odwiedza Was tez przy autokarze. maja nizsze ceny niz w sklepie z pamiatkami.
      Pozdro i udanego wypoczynku w Sharm :)
      PS. Kiedy lecisz?? Ja planuje teraz na koniec sierpnia.
      i nastepnym razem wezme Jerozolime dwudniowa. nie wiem czy w sierpniu czy moze za rok , zalezy jaka pogoda bedzie.
      • patrychapati Re: Biura podróży w Sharm 23.03.12, 12:10
        hej ja lece 17 lipca do hotelu park inn(2+1)
        po przejzeniu wszytskich odp weszlam na strone słonecznego sharm :) i powiem wam szczerze ze jestem zainteresowana ich wycieczkami , napisalam do nich meila po 15 min dostalam szczegolową i wyczerpujaca odpowiedz i chyba z czystym sumieniem skorzystam z ich propozycji

• marek.dumle Re: Biura podróży w Sharm 23.03.12, 12:57
      Aaba-Sharm.
      Byłem z nimi w Jerozolimie.
      Czy polecam? Wycieczka była dobrze zorganizowana - zatem można zaryzykować z Aabą.
      • darek.b70 Re: Biura podróży w Sharm 24.03.12, 19:51
        Polonia Sharm Jerozalima i parę innych fakultetów pełen profesjonalizm polecam...
        • patilub Re: Biura podróży w Sharm 12.01.14, 12:14
          Czy ktoś był z tym biurem na wycieczkach w 2013 roku? Ciekawa jestem jak się teraz spisują. Wybieram się w tym roku do Egiptu i chciałam zapytać czy warto korzystać z tego biura? Nie chce wykupywać wycieczek od rezydenta. Interesuje mnie Jerozolima. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję.
          • volvo74 Re: Biura podróży w Sharm 24.01.14, 10:29
            zadne biuro w egipcie nie organizuje bezpośrednio wycieczek do izraela -dzielą się na kosztami z izraelskimi biurami.Egipskie wiozą cie do granicy od granicy przejmuje cie izraelskie
            po prostu egit z żydkami sa nadal teoretycznie w stanie wojny wiec żaden obywatel izraela nie wjedzie do egiptu i na odwrót
            z tego powodu trudno wycisnąć^^ z nich duże upusty byłem w lipcu 2013r ale z powodu zakazu jazdy w nocy trwała 2 dni (nocleg w betlejem) cena 90 $ zakupione w Esti tours (słoneczny sharm chciał wtedy 110 )
            podstawowe błedy Polakow to za mało brali napoi na wycieczkę 2l to minimum ,papierosów 35zl paczka z automatu w izraelu a w egipcie 2 zl u handlarza , jak jakieś pytania odpowiem
            • miriam_73 Re: Biura podróży w Sharm 24.01.14, 16:26
              No pacz Pan, a "żydki", jak to raczyłeś okreslić, i Egipcjane widać niechcący i nieświadomie mają taki śmieszny traktacik z 1979 roku...:
              www.mfa.gov.il/mfa/foreignpolicy/peace/guide/pages/israel-egypt%20peace%20treaty.aspx
              Wojna, mówisz? Sadat za ten traktat zapłacił głową...
              Biura egipskie zazwyczaj współpracują z biznesami turystycznymi należącymi do Palestyńczyków, dzięki temu busy mogą poruszac się zarówno po Autonomii jak i terytorium Izraela.
              Izraelczycy bardzo czesto wypoczywają na Synaju.
              • volvo74 Re: Biura podróży w Sharm 25.01.14, 14:25
                nie znam sie na traktatach , i nie wiem czy słowo żydek jest tak bardzo obrażliwe nie mniej sprawa wygląda tak że jedzie sie jednymi autobusami do granicy i przesiada sie do drugich bo inaczej nie wolno
                byliśmy na granicy z 2 godz nie widziałem by jedni i drudzy ją przekraczali
                przewodnicy i ochrona egipska zostawali po jednej stronie ,przewodniczka z polski z izraelskim paszportem po drugiej w sharm żadnego żydka nie widziałem zresztą było by to śmieszne sami mówią że Egipt to kraj much i mają swój Eliat do zwiedzania , co do firm palestyńskich cóż Palestyńczyk jak dostanie wizę do pracy w Izaralu przechodzi przez mur i stoi wolno tylko mu stać czekać na busa do pracy,pracować ,i wrócić tym busem pod mur nic więcej. W autokarach były grupy z wszystkich biur z Sharm ,Taby jak i zakupione u rezydentów, dla polaków dobrze mieć nowe paszporty bo nie trzeba czekać aż wezmą od nas odciski palców, nie mniej zostaliśmy uprzedzeni żeby na przesłuchaniu nie podawać że jedziemy do Palestyny bo zamiast 2h bedziemy siedzieć na granicy 5godzin
    • katrinaaa4 Re: Biura podróży w Sharm 03.02.14, 00:26
      Witam,
      Ja mam natomiast nieprzyjemne doświadczenia z biurem e-sharm. Brak organizacji, przewodniczka co prawda byla Polka, ale niekompetentna, brak wiedzy.
      Wiekszość turystów wróciła niezadowolona.
      Kąpiel w Morzu Martwym w miejscu bez przebieralni i z prysznicami na plaży, żenada. Nie zwiedzilismy niektórych miejsc które były w planie wycieczki.
      NIE POLECAM E-SHARM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka