Dodaj do ulubionych

Magawish**** z Triada ?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 15:00
Wypoczywal ktos w tym roku ?
Jakie daja pokoje i na co warto zwrocic uwage?
Obserwuj wątek
    • toyo69 Re: Magawish**** z Triada ? 17.06.04, 22:48
      Byłem pod koniec marca. Jesli jedziesz ze znajomymi postaraj sie aby wasze
      domki były obok siebie.
      • Gość: grzes Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 07:58
        A jak sam hotel?
        Podobalo Wam sie?

Pozdrawiam
        • Gość: Aga Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 10:10
          Bylam w zeszly roku - hotel swietny. Zakwaterowali nas w czesci Lotus
          apartamenty. Mielismy aneks kuchenny (lodowka, kuchenka, czajnik, naczynia),
          sypialnie, salon z TV i duzym stole, ladny taras i 5 krokow do basenu. Do
          centrum jest daleko - ale sa busiki, wiec to nie jest problem.
          Jedzenie pyszne, obsluga mila, plaza chyba najladniejsza i najwieksza w
          Hurghadzie. Polecam.
          Bylam z Triada
          Zycze udanych wakacji
    • Gość: grzes Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 10:39
      dzieki :))
      tez lece z Triada :)
      • Gość: as Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 10:22
        :)
      • Gość: J&B Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 06.07.04, 11:32
        Hej.
        Wróciłem w niedzielę 04 lipca z Magawisch.Zakwaterowanie w bungalowach w różnej
        odległosci od plaży może być w części bardziej obsadzonej roslinnością lub
        mniej w zasadzie na pustyni domki 144,145,146 za to do plazy 61 kroków z
        możliwością oglądania podwodnego życia i w razie nagłej potrzeby wypicia drinka
        jest blisko.Rozrywek trochę brakuje.Na terenie sklep w którym ceny są trzy razy
        wyższe niż w mieście.Dojazd do miasta 2 LE nie więcej!!!Od ulicy czyli od BUSA
        daleko.Miejsce dobre dla miłośników windsurfingu i sportów wodnych.Spokojnie i
        nudno.Warunki mało luksusowe te **** gwiazdki to przesada.Byliśmy u znajomych w
        Sułtan beach hotel jest bardziej luksusowy za to bez plaży ale blisko bar Big
        Brader z piwem po 7 Le i sziszą 4 LE.Jeżeli preferujesz trochę luksusu i kąpiel
        w basenie wybierz Sułtan beach.Jeżeli są potrzebne inne info mój adres
        jbaryla@abrahama.net.pl
        Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.:-))))
    • Gość: Oliwka Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.04, 01:42
      W hotelu Magawish byłam w 1. tygoniu maja br. Zakwaterowano nas w bungalowie
      bardzo blisko plaży, restauracji i dość blisko recepcji. Pokoje są całkiem
      wygodne, z klimatyzacją (w kształcie sporej komody - wyłączniki na ścianie),
      lodówką i kuchenką. Zachwycające są okoliczne alejki z bujną roślinnością oraz
      bardzo długa plaża. W razie poszukiwania transportu do miasta najlepiej wyjść
      przed główną bramę wjazdową (w ten sposób można znaleźć większy wybór i
      wytargować niższą cenę - do 5 EGP).
      Jedzenie jest bardzo dobre, zaś obsługa w miarę sympatyczna (o niebo lepszą
      spotkałam na statku podczas rejsu w 2. tygodniu). Ciekawe są zajęcia animacyjne
      na plaży z możliwością gry w siatkówkę i koszykówkę, a także nurkowanie i
      strzelnictwo. Naprzeciw recepcji znajduje się ośrodek sportowy z kortami
      tenisowymi, polami do minigolfa, tenisem stołowym, salą do gry w squasha i
      siłownią.
      Wieczór można spędzić w nightclubie. Istnieje jednak jeden mankament -
      zdecydowaną większość gości w Magawish stanowią Rosjanie, przez co niemal co
      trzecia piosenka w dyskotece jest rosyjskojęzyczna, a występy animacyjne są w
      wersji angielsko-rosyjskiej.
      • Gość: blink Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 00:26
        Wlasnie wrocilem z Egiptu. Byłem na 7+7 z Triada. Mieszkalem w Magawish. Hotel
        super, zarcia do oporu, plaza z rafami - maska + rurka obowiazkowa. CO sie
        tyczy ceny za dojazd do centrum to nie 5 EGP tylko 2 EGP. Trzeba sie targowac.
        • penelopee Re: Magawish**** z Triada ? 06.07.04, 11:49
          wrociłam w niedzielę, było bosko ;)) jedzenie super, obsługa okiej warunki da
          radę...przeciez tak na serio w tych domkach się tylko śpi.... ;)) dojazd do
          centrum spod recepcji 3 funty i pewnosc, ze nikt nie oszuka, a spod bramy 2...i
          nie wiesz gdzie dojedziesz...
          rezydentka Dominika z Triady do..niczego
          Pozdrawiam
          • Gość: ROLF Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 12:27
            penelope a jak Magawishu z recznkiami na plaze i innymi przyziemnymi sprawami?
            Czy w hotelu jest kantor i sejf?
            Czy w hotelu jest wypozyczalnia sprzetu do snurkowania czy lepiej miec go ze
            soba?
            Moze pamietasz jakie pokoje warto powalczyc zeby bylo czysto i z widokiem na
            morze?
            Jak sprawdza sie baza nurkowa na miejscu?

Pozdrawiam
            • Gość: mika Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:44
              Hej ja byłam w maju z Triadą . Jestem zadowolona. W hotelu jest sejf i
              wypożyczalnia sptzętu -chyba ale najlepiej dopytać bo mnie to nie interesowało.
              Jeżeli chcesz domek blisko morza najlepiej pogadaj z rezydentką
              najprawdopodobniej Dominiką na samym początku -ja tak sobie załatwiłam.Ogólnie
              wyjazd super wbrew opini, która idzie za Triadą! Pozdrawiam serdecznie i życze
              przyjemnego pobytu pa!
            • penelopee Re: Magawish**** z Triada ? 06.07.04, 13:31
              Dostajesz bilecik :) na reczniki, na jeden pokoj przypadają dwa, wymieniasz
              codziennie albo jak chcesz, wsyztsko jest dograne, na jedzonko tez dostajesz
              bilecik ;) sniadanie 7-10, obiadokolacja 19-22. Jest kantor, czynny kilka
              godzin, rano i wieczorkiem, sejf tez jest, ale nie korzystalam, jest mały
              miesci sie portfel, kamera ani foto aparat raczej nie..
              Nie wiem nic o wypozyczalni, ale mozna kupic, za niewielkie pieniadze...
              ja mialam nr domku 180, blisko basenu i plazy, tak w sumie na srodku. Nieco
              dalej do restauracji i disko ;)Ale bardzo ok.
              domki od 1 do 90 tragedia....na pustyni, najlepiej 130-180...jakoś tak...
              Nurkowanie jak najbardziej ok...choc próbują robic w balona, po nas nei
              przyjechali, ale na drugi dzien mielsimy za darmo, wiec są ok...
              Pozdrawiam.
      • Gość: lato3 Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.gimsat.pl 06.07.04, 20:41
        Jaki statek?Jak rejs? Czy byłaś w Abu Simbel i z jakim biurem? a w Kairze?
        prosze o dobre rady , może uda mi się uniknąć jakiś niemiłych niespodzianek
        lub będę na nie przygotowana.
        • Gość: Oliwka Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.07.04, 22:34
          Do Egiptu wyjechałam z Triadą w ramach oferty TRAF**** 7+7 - 1. tydzień (pobyt
          w hotelu Magawish), 2. tydzień (rejs po Nilu na statku Akhnaton od Luksoru do
          Asuanu i z powrotem, połączony ze zwiedzaniem). Jeszcze przed wyjazdem
          dowiedziałam się w biurze, że cena katalogowa nie obejmuje biletów wstępu do
          odwiedzanych miejsc (w sumie trzeba było dopłacić 90$ za bilety + 10$
          bakszyszu). W ramach zwiedzania moglibyśmy obejrzeć kolosy Memnona nieopodal
          mostu Horusa na Nilu, trzy grobowce w Dolinie Królów, fabrykę alabastru,
          świątynię królowej Hatszepsut, Karnak i oświetloną wieczorem świątynię
          Luksorską, świątynię boga Horusa w Edfu, świątynię w Kom Ombo, Wielką Tamę
          Asuańską, perfumerię w Asuanie oraz fabrykę papirusu w Luksorze. Niestety
          wspomniana cena nie objęła wycieczki do świątyń w Abu Simbel - była
          organizowana tylko jako wycieczka fakulatywna w czasie, kiedy dopłynęliśmy do
          Asuanu (cena ok. 30-40$, nie pamiętam dokłądnie). Podczas rejsu wykupiłam
          wycieczkę fakultatywną do wioski nubijskiej (cena 18$). Jest to niezapomniana
          wyprawa i gorąco ją polecam - odbywa się łodzią motorową, po dotarciu do wioski
          obejrzeliśmy tamtejszą szkołę i nawet odbyliśmy lekcję alfabetu arabskiego i
          nubijskiego (co było wspaniałe i zabawne jednocześnie). Oglądaliśmy okoliczne
          domy, podziwialiśmy ich rzemieślnicze wyroby, zaś w drodze powrotnej
          zahaczyliśmy o piaszczysty brzeg, gdzie można było spróbować przejażdżki
          wielblądem, a następnie dotarliśmy na wyspę stanowiącą ogród botaniczny
          (miejsce przepiękne!).
          W Kairze również nie byłam - będzie to dla mnie bodziec do powrotu. Wiele biur
          w Hurghadzie organizuje wycieczki fakultatywne zarówno do Górnego, jak i
          dolnego Egiptu. Podczas tygodnia pobytu w jednym z miejscowych biur (Fayed
          Travel) wykupiliśmy całodzienną wycieczkę na wyspę Giftun (cena: 15$ od osoby),
          obejmuje rejs jachtem połączony z ok. 1-godzinnym postojem przy rafach, podczas
          którego są udostępniane okulary z fajką i płetwy do snorklingu (pływanie na
          powierzchni z zanurzoną twarzą i oglądanie raf koralowych), potem jest lunch i
          przepłynięcie do innego miejsca, gdzie można łowić ryby, a następnie punkt
          docelowy - wyspa Giftun).
          Całość wywodów podsumuję jedną radą - jeśli to możliwe, postaraj się wybrać do
          egipskiego biura podróży i tam wykupić wycieczkę fakulatywną - polscy rezydenci
          i piloci oferują wycieczki po cenie conajmniej dwukrotnie wyższej!
          Mam nadzieję, że te informacje Ci dopomogą. Serdecznie pozdrawiam
          • Gość: cs Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.k210.webspeed.dk 11.07.04, 23:42
            opowiedz jeszcze troche o hotelu
            • Gość: Oliwka Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.04, 23:04
              Hotel Magawish to skupisko samodzielnych bungalowów rozsianych na olbrzymim
              terenie hotelu. Wśród nich wiją się alejki z małymi latarenkami, które w nocy
              doskonale oświetlają otaczającą roslinność, zaś nie są dość wystarczające aby
              rozpoznać numer bungalowu (a jest to kwestia istotna, gdyż wielu urlopowiczów,
              którzy wylatują z innych lotnisk niż Warszawa, z reguły docierają na miejsce
              bardzo późnym wieczorem lub w nocy - ja dla przykładu dotarłam do bungalowu o 4
              nad ranem).
              Pokoje są wygodne, standardowo z dwoma łóżkami, a blisko jednego z nich
              zamontowano klimatyzację w postaci sporej szafki. Na ścianie między łóżkami
              znajdują się włącznik i wyłącznik klimatyzacji - działa ona bez zarzutu, czasem
              nawet aż za mocno, że ma się uczucie przebywania w silnym przeciągu.
              W pokoju jest kredens z kuchenką i lodówką (do dyspozycji są talerze, filiżanki
              i sztućce), oraz sofa ze stolikiem, telewizor (w którym można odbierać wiele
              kanałów telewizji satelitarnej, także polski TVN). Łazienka całkiem przyjemna -
              z prysznicem i toaletą (ręczniki są zmieniane codziennie). W czasie pory
              śniadaniowej obsługa hotelowa sprząta pokoje (bardzo miłym gestem jest
              pozostawienie dla nich drobnego podarunku w postaci bakszyszu - czy to
              banknotu, czy np. zapalniczki - są oni za to niewymownie wdzięczni, a swoje
              uznanie ukazują dość oryginalnie, np. ścieląc i układając pościel czy ręczniki
              w awangardowe formy).
              Tuż przed wejściem ustawione są dwa foteliki i wiklinowy stolik, gdzie można
              sobie odpocząć po całodziennych eskapadach - miejsce szczególne urocze
              wieczorem lub nocą, kiedy można rozkoszować się widokiem oświetlonej
              roślinności i wdychać rześkie, ciepłe powietrze.
              Na terenie hotelu jest kilka restauracji i barów. Do głównej restauracji
              prowadzi prosta szeroka aleja od bramy wjazdowej. Posiłki są podawane w formie
              szwedzkiego stołu (podczas śniadań można brać też do woli napoje: kawę, herbatę
              czy sok pomarańczowy; zaś do kolacji niestety napoje trzeba już dokupić).
              W ciągu dnia różne atrakcje czekają na turystów na plaży. Grupa animacyjna
              organizuje wodny aerobic, grę w siatkówkę i koszykówkę. Jest tam także centrum
              dla płetwonurków i miłośników windsurfingu (ci drudzy mogą zasmakować w
              oryginalnej formie windsurfingu, która polega na surfowaniu na desce będąc
              podczepionym do swoistego spadachronu, który przy silniejszym wietrze potrafi
              unieść każdego wysoko do góry!). Naprzeciw recepcji jest centrum sportowe -
              obejmuje korty tenisowe, pola do minigolfa, siłownię, stoły do tenisa
              stołowego, salę do gry w squasha oraz pokój do masażu.
              Wieczorem można udać się do klubu nocnego, mieszczącego się w tym samym
              budynku, co recepcja. Co wieczór grupa animacyjna organizuje różne występy,
              czasem zapraszani są też artyści zagraniczni. Po występach jest dyskoteka -
              jedyny jej mankament stanowi fakt, iż co trzeci grany utwór muzyczny jest
              rosyjskojęzyczny, co mnie osobiście dość irytowało (ale były też polskie
              akcenty w postaci piosenek Stachursky'ego).
              To na razie tyle z mojej strony...

• Gość: cs bardzo dziekuje IP: *.k210.webspeed.dk 12.07.04, 23:50
              • Gość: lato3 Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.gimsat.pl 13.07.04, 19:33
                Lecę już w sobotę.Prosze podaj do których (chodzi o numerację) bungalowów
                najlepiej trafić?(bo różne opinie pojawiły się na forum ), z których jest
                wszędzie blisko( plaża , restauracja , recepcja )? i najlepszy standard (trochę
                zielono , czysto), i czy jest możliwa zamiana , czy lepiej od razu podejmować
                próby uzyskania tego co najlepsze.Proszę o pilną odpowiedż.Pozdrawiam
                • Gość: Oliwka Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.04, 22:03
                  Najlepsze numery bungalowów to 110-112, 130-140 (ja mieszkałam pod nr 136 - tuż
                  obok alei biegnącej równolegle przy plaży, równiż obok znajduje się główna
                  restauracja, przy której z kolei położone są sklepy z pamiątkami, minibary,
                  mała klinika oraz całkiem blisko recepcja. Jest to doskonała lokalizacja,
                  przede wszystkim ze względu na bliskość plaży.
                  Dlatego kiedy rezydent będzie dokonywać meldowania w hotelu, najlepiej poprosić
                  o bungalow blisko plaży (przy budynku recepcji znajduje się duży oświetlony
                  billboard ukazujący mapę rozmieszczenia wszystkich bungalowów i innych obiektów
                  na terenie hotelu).
                  Życzę niezapomnianego pobytu (oczywiście w pozytywnym sensie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka