Gość: grzes IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 15:00 Wypoczywal ktos w tym roku ? Jakie daja pokoje i na co warto zwrocic uwage? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toyo69 Re: Magawish**** z Triada ? 17.06.04, 22:48 Byłem pod koniec marca. Jesli jedziesz ze znajomymi postaraj sie aby wasze domki były obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 07:58 A jak sam hotel? Podobalo Wam sie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 10:10 Bylam w zeszly roku - hotel swietny. Zakwaterowali nas w czesci Lotus apartamenty. Mielismy aneks kuchenny (lodowka, kuchenka, czajnik, naczynia), sypialnie, salon z TV i duzym stole, ladny taras i 5 krokow do basenu. Do centrum jest daleko - ale sa busiki, wiec to nie jest problem. Jedzenie pyszne, obsluga mila, plaza chyba najladniejsza i najwieksza w Hurghadzie. Polecam. Bylam z Triada Zycze udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 10:39 dzieki :)) tez lece z Triada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 10:22 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J&B Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 06.07.04, 11:32 Hej. Wróciłem w niedzielę 04 lipca z Magawisch.Zakwaterowanie w bungalowach w różnej odległosci od plaży może być w części bardziej obsadzonej roslinnością lub mniej w zasadzie na pustyni domki 144,145,146 za to do plazy 61 kroków z możliwością oglądania podwodnego życia i w razie nagłej potrzeby wypicia drinka jest blisko.Rozrywek trochę brakuje.Na terenie sklep w którym ceny są trzy razy wyższe niż w mieście.Dojazd do miasta 2 LE nie więcej!!!Od ulicy czyli od BUSA daleko.Miejsce dobre dla miłośników windsurfingu i sportów wodnych.Spokojnie i nudno.Warunki mało luksusowe te **** gwiazdki to przesada.Byliśmy u znajomych w Sułtan beach hotel jest bardziej luksusowy za to bez plaży ale blisko bar Big Brader z piwem po 7 Le i sziszą 4 LE.Jeżeli preferujesz trochę luksusu i kąpiel w basenie wybierz Sułtan beach.Jeżeli są potrzebne inne info mój adres jbaryla@abrahama.net.pl Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.04, 01:42 W hotelu Magawish byłam w 1. tygoniu maja br. Zakwaterowano nas w bungalowie bardzo blisko plaży, restauracji i dość blisko recepcji. Pokoje są całkiem wygodne, z klimatyzacją (w kształcie sporej komody - wyłączniki na ścianie), lodówką i kuchenką. Zachwycające są okoliczne alejki z bujną roślinnością oraz bardzo długa plaża. W razie poszukiwania transportu do miasta najlepiej wyjść przed główną bramę wjazdową (w ten sposób można znaleźć większy wybór i wytargować niższą cenę - do 5 EGP). Jedzenie jest bardzo dobre, zaś obsługa w miarę sympatyczna (o niebo lepszą spotkałam na statku podczas rejsu w 2. tygodniu). Ciekawe są zajęcia animacyjne na plaży z możliwością gry w siatkówkę i koszykówkę, a także nurkowanie i strzelnictwo. Naprzeciw recepcji znajduje się ośrodek sportowy z kortami tenisowymi, polami do minigolfa, tenisem stołowym, salą do gry w squasha i siłownią. Wieczór można spędzić w nightclubie. Istnieje jednak jeden mankament - zdecydowaną większość gości w Magawish stanowią Rosjanie, przez co niemal co trzecia piosenka w dyskotece jest rosyjskojęzyczna, a występy animacyjne są w wersji angielsko-rosyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blink Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 00:26 Wlasnie wrocilem z Egiptu. Byłem na 7+7 z Triada. Mieszkalem w Magawish. Hotel super, zarcia do oporu, plaza z rafami - maska + rurka obowiazkowa. CO sie tyczy ceny za dojazd do centrum to nie 5 EGP tylko 2 EGP. Trzeba sie targowac. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopee Re: Magawish**** z Triada ? 06.07.04, 11:49 wrociłam w niedzielę, było bosko ;)) jedzenie super, obsługa okiej warunki da radę...przeciez tak na serio w tych domkach się tylko śpi.... ;)) dojazd do centrum spod recepcji 3 funty i pewnosc, ze nikt nie oszuka, a spod bramy 2...i nie wiesz gdzie dojedziesz... rezydentka Dominika z Triady do..niczego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROLF Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.04, 12:27 penelope a jak Magawishu z recznkiami na plaze i innymi przyziemnymi sprawami? Czy w hotelu jest kantor i sejf? Czy w hotelu jest wypozyczalnia sprzetu do snurkowania czy lepiej miec go ze soba? Moze pamietasz jakie pokoje warto powalczyc zeby bylo czysto i z widokiem na morze? Jak sprawdza sie baza nurkowa na miejscu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 12:44 Hej ja byłam w maju z Triadą . Jestem zadowolona. W hotelu jest sejf i wypożyczalnia sptzętu -chyba ale najlepiej dopytać bo mnie to nie interesowało. Jeżeli chcesz domek blisko morza najlepiej pogadaj z rezydentką najprawdopodobniej Dominiką na samym początku -ja tak sobie załatwiłam.Ogólnie wyjazd super wbrew opini, która idzie za Triadą! Pozdrawiam serdecznie i życze przyjemnego pobytu pa! Odpowiedz Link Zgłoś
penelopee Re: Magawish**** z Triada ? 06.07.04, 13:31 Dostajesz bilecik :) na reczniki, na jeden pokoj przypadają dwa, wymieniasz codziennie albo jak chcesz, wsyztsko jest dograne, na jedzonko tez dostajesz bilecik ;) sniadanie 7-10, obiadokolacja 19-22. Jest kantor, czynny kilka godzin, rano i wieczorkiem, sejf tez jest, ale nie korzystalam, jest mały miesci sie portfel, kamera ani foto aparat raczej nie.. Nie wiem nic o wypozyczalni, ale mozna kupic, za niewielkie pieniadze... ja mialam nr domku 180, blisko basenu i plazy, tak w sumie na srodku. Nieco dalej do restauracji i disko ;)Ale bardzo ok. domki od 1 do 90 tragedia....na pustyni, najlepiej 130-180...jakoś tak... Nurkowanie jak najbardziej ok...choc próbują robic w balona, po nas nei przyjechali, ale na drugi dzien mielsimy za darmo, wiec są ok... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato3 Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.gimsat.pl 06.07.04, 20:41 Jaki statek?Jak rejs? Czy byłaś w Abu Simbel i z jakim biurem? a w Kairze? prosze o dobre rady , może uda mi się uniknąć jakiś niemiłych niespodzianek lub będę na nie przygotowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.07.04, 22:34 Do Egiptu wyjechałam z Triadą w ramach oferty TRAF**** 7+7 - 1. tydzień (pobyt w hotelu Magawish), 2. tydzień (rejs po Nilu na statku Akhnaton od Luksoru do Asuanu i z powrotem, połączony ze zwiedzaniem). Jeszcze przed wyjazdem dowiedziałam się w biurze, że cena katalogowa nie obejmuje biletów wstępu do odwiedzanych miejsc (w sumie trzeba było dopłacić 90$ za bilety + 10$ bakszyszu). W ramach zwiedzania moglibyśmy obejrzeć kolosy Memnona nieopodal mostu Horusa na Nilu, trzy grobowce w Dolinie Królów, fabrykę alabastru, świątynię królowej Hatszepsut, Karnak i oświetloną wieczorem świątynię Luksorską, świątynię boga Horusa w Edfu, świątynię w Kom Ombo, Wielką Tamę Asuańską, perfumerię w Asuanie oraz fabrykę papirusu w Luksorze. Niestety wspomniana cena nie objęła wycieczki do świątyń w Abu Simbel - była organizowana tylko jako wycieczka fakulatywna w czasie, kiedy dopłynęliśmy do Asuanu (cena ok. 30-40$, nie pamiętam dokłądnie). Podczas rejsu wykupiłam wycieczkę fakultatywną do wioski nubijskiej (cena 18$). Jest to niezapomniana wyprawa i gorąco ją polecam - odbywa się łodzią motorową, po dotarciu do wioski obejrzeliśmy tamtejszą szkołę i nawet odbyliśmy lekcję alfabetu arabskiego i nubijskiego (co było wspaniałe i zabawne jednocześnie). Oglądaliśmy okoliczne domy, podziwialiśmy ich rzemieślnicze wyroby, zaś w drodze powrotnej zahaczyliśmy o piaszczysty brzeg, gdzie można było spróbować przejażdżki wielblądem, a następnie dotarliśmy na wyspę stanowiącą ogród botaniczny (miejsce przepiękne!). W Kairze również nie byłam - będzie to dla mnie bodziec do powrotu. Wiele biur w Hurghadzie organizuje wycieczki fakultatywne zarówno do Górnego, jak i dolnego Egiptu. Podczas tygodnia pobytu w jednym z miejscowych biur (Fayed Travel) wykupiliśmy całodzienną wycieczkę na wyspę Giftun (cena: 15$ od osoby), obejmuje rejs jachtem połączony z ok. 1-godzinnym postojem przy rafach, podczas którego są udostępniane okulary z fajką i płetwy do snorklingu (pływanie na powierzchni z zanurzoną twarzą i oglądanie raf koralowych), potem jest lunch i przepłynięcie do innego miejsca, gdzie można łowić ryby, a następnie punkt docelowy - wyspa Giftun). Całość wywodów podsumuję jedną radą - jeśli to możliwe, postaraj się wybrać do egipskiego biura podróży i tam wykupić wycieczkę fakulatywną - polscy rezydenci i piloci oferują wycieczki po cenie conajmniej dwukrotnie wyższej! Mam nadzieję, że te informacje Ci dopomogą. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.k210.webspeed.dk 11.07.04, 23:42 opowiedz jeszcze troche o hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.04, 23:04 Hotel Magawish to skupisko samodzielnych bungalowów rozsianych na olbrzymim terenie hotelu. Wśród nich wiją się alejki z małymi latarenkami, które w nocy doskonale oświetlają otaczającą roslinność, zaś nie są dość wystarczające aby rozpoznać numer bungalowu (a jest to kwestia istotna, gdyż wielu urlopowiczów, którzy wylatują z innych lotnisk niż Warszawa, z reguły docierają na miejsce bardzo późnym wieczorem lub w nocy - ja dla przykładu dotarłam do bungalowu o 4 nad ranem). Pokoje są wygodne, standardowo z dwoma łóżkami, a blisko jednego z nich zamontowano klimatyzację w postaci sporej szafki. Na ścianie między łóżkami znajdują się włącznik i wyłącznik klimatyzacji - działa ona bez zarzutu, czasem nawet aż za mocno, że ma się uczucie przebywania w silnym przeciągu. W pokoju jest kredens z kuchenką i lodówką (do dyspozycji są talerze, filiżanki i sztućce), oraz sofa ze stolikiem, telewizor (w którym można odbierać wiele kanałów telewizji satelitarnej, także polski TVN). Łazienka całkiem przyjemna - z prysznicem i toaletą (ręczniki są zmieniane codziennie). W czasie pory śniadaniowej obsługa hotelowa sprząta pokoje (bardzo miłym gestem jest pozostawienie dla nich drobnego podarunku w postaci bakszyszu - czy to banknotu, czy np. zapalniczki - są oni za to niewymownie wdzięczni, a swoje uznanie ukazują dość oryginalnie, np. ścieląc i układając pościel czy ręczniki w awangardowe formy). Tuż przed wejściem ustawione są dwa foteliki i wiklinowy stolik, gdzie można sobie odpocząć po całodziennych eskapadach - miejsce szczególne urocze wieczorem lub nocą, kiedy można rozkoszować się widokiem oświetlonej roślinności i wdychać rześkie, ciepłe powietrze. Na terenie hotelu jest kilka restauracji i barów. Do głównej restauracji prowadzi prosta szeroka aleja od bramy wjazdowej. Posiłki są podawane w formie szwedzkiego stołu (podczas śniadań można brać też do woli napoje: kawę, herbatę czy sok pomarańczowy; zaś do kolacji niestety napoje trzeba już dokupić). W ciągu dnia różne atrakcje czekają na turystów na plaży. Grupa animacyjna organizuje wodny aerobic, grę w siatkówkę i koszykówkę. Jest tam także centrum dla płetwonurków i miłośników windsurfingu (ci drudzy mogą zasmakować w oryginalnej formie windsurfingu, która polega na surfowaniu na desce będąc podczepionym do swoistego spadachronu, który przy silniejszym wietrze potrafi unieść każdego wysoko do góry!). Naprzeciw recepcji jest centrum sportowe - obejmuje korty tenisowe, pola do minigolfa, siłownię, stoły do tenisa stołowego, salę do gry w squasha oraz pokój do masażu. Wieczorem można udać się do klubu nocnego, mieszczącego się w tym samym budynku, co recepcja. Co wieczór grupa animacyjna organizuje różne występy, czasem zapraszani są też artyści zagraniczni. Po występach jest dyskoteka - jedyny jej mankament stanowi fakt, iż co trzeci grany utwór muzyczny jest rosyjskojęzyczny, co mnie osobiście dość irytowało (ale były też polskie akcenty w postaci piosenek Stachursky'ego). To na razie tyle z mojej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato3 Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.gimsat.pl 13.07.04, 19:33 Lecę już w sobotę.Prosze podaj do których (chodzi o numerację) bungalowów najlepiej trafić?(bo różne opinie pojawiły się na forum ), z których jest wszędzie blisko( plaża , restauracja , recepcja )? i najlepszy standard (trochę zielono , czysto), i czy jest możliwa zamiana , czy lepiej od razu podejmować próby uzyskania tego co najlepsze.Proszę o pilną odpowiedż.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Magawish**** z Triada ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.04, 22:03 Najlepsze numery bungalowów to 110-112, 130-140 (ja mieszkałam pod nr 136 - tuż obok alei biegnącej równolegle przy plaży, równiż obok znajduje się główna restauracja, przy której z kolei położone są sklepy z pamiątkami, minibary, mała klinika oraz całkiem blisko recepcja. Jest to doskonała lokalizacja, przede wszystkim ze względu na bliskość plaży. Dlatego kiedy rezydent będzie dokonywać meldowania w hotelu, najlepiej poprosić o bungalow blisko plaży (przy budynku recepcji znajduje się duży oświetlony billboard ukazujący mapę rozmieszczenia wszystkich bungalowów i innych obiektów na terenie hotelu). Życzę niezapomnianego pobytu (oczywiście w pozytywnym sensie). Odpowiedz Link Zgłoś