Dodaj do ulubionych

Syf, bajzel i burdel na forum

11.05.12, 13:39
Sezon urlopowy coraz blizej i widac to na forum. Wysyp smieciowych watkow o hotelach, wylotach itp itd
Czy ktos na tym forum pilnuje porzadku? Giwi zdaje mi sie olewa cieplym ... sokiem robote.
Obserwuj wątek
    • hasis56 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 11.05.12, 15:20
      Niiktos, wyluzuj.
      To w końcu forum turystyczne, to o czym ludziska mają pisać.
      Są wątki mądrzejsze i mniej mądre.
      Słowem: jacy turyści takie forum.
      Pozdrawiam.
      • janan2 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 11.05.12, 16:26
        Spokojnie!I tak ledwo dycha to forum.Kryzys zapewne tu na forum i w wyjazdach.Niech sobie piszą aż ich ręce zabolą.Ale hotele czy listy wylotowe powinny wylądować tam, gdzie ich miejsce.Już taka nuda,że lepiej coś,niż nic.Trochę zamętu narobiła blondynka, czy tam grzegrzółka, greg taka kukułka ,zakładając nowe wątki pewnie z myślą o aktywizacji pozostałych.Nic nie wnoszą z wiedzy,ale jak nie ma o czym pisać ,no to przynajmniej weselej.Ale to stary nick,kiedyś inny,więc chyba wie o co mu chodzi.Powodzenie ma,tyle ,że płeć jakby nie ta.Teraz to nawet na topie.
        • niiktos Re: Syf, bajzel i burdel na forum 12.05.12, 08:41
          janan2 napisał:

> Ale hotele czy listy wylotowe powinny wylądować tam, gdzie ich miejsce.
          Dokladnie o to mi chodzi.
      • niiktos Re: Syf, bajzel i burdel na forum 12.05.12, 08:40
        hasis56 napisał:

> To w końcu forum turystyczne...
        hahahaha rotfl sorry ale dawno takiej glupoty tu nie wyczytalem
        Nie, nie jest to forum turystyczne.
        • hasis56 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 12.05.12, 10:16
          To jakie Twoim zdaniem ?
          • edd.y Poradnik dla matolkow 12.05.12, 10:47

Z turystyka to forum ma bardzo malo. Wiekszosc postow to zapytania
            nierozgarnietych "biurystow" o hotel, pogode, walute, reczniki i inne
            zalosne duperele na ktore znalezienie odpowiedzi przekracza ich
            mozliwosci. To najzalosniejsze i najsmutniejsze forum quasi-turystyczne.
            Niskiego lotu sa te loty do Egiptu:)
            • deoand Re: Poradnik dla matolkow 12.05.12, 11:28
              Eeee forum jak forum ani dobre ani złe .. Ludzie zawsze pytają o to co ich najbardziej interesuje czyli hotele , jedzenie wycieczki fakultatywne wizy itp . I ktoś tam odpowiada a ktoś nie .

Przecie forum to nie traktat naukowy - a na innych forach turystycznych raptem dwa wpisy na miesiąc jeśli już a tu ludziska piszą jednak !!
              • niiktos Re: Poradnik dla matolkow 12.05.12, 12:31
                deoand napisał:

> Eeee forum jak forum ani dobre ani złe .. Ludzie zawsze pytają o to co ich naj
                > bardziej interesuje czyli hotele , jedzenie wycieczki fakultatywne wizy itp . I
                > ktoś tam odpowiada a ktoś nie .
                To po co jest np Lista wylotowa? Dla picu?
            • warmianka35 Re: Poradnik dla matolkow 12.05.12, 11:37
              To czemu ty i tobie podobni tacy "rozgarnięci" i "niebiuryści" zaglądacie tutaj i się męczycie czytając te "duperele" ? Z tego co wiem, to przymusu żadnego nie ma. To nie obowiązkowa lektura z języka polskiego. Jak się nie podoba, to czytajcie sobie inne fora i nie krytykujcie innych w tak mało kulturalny sposób. Nie musicie czytać, nie musicie też odpowiadać, jeżeli uważacie, że ktoś waszym zdaniem zadaje "głupie" pytanie. Znajda się inni, którzy odpowiedzą na te "głupie" pytania. Po prostu są mniej i bardziej ambitne wątki, zależy od punktu widzenia danej osoby. Ja osobiście też nie przepadam za niektórymi, bo uważam, że nic nie wnoszą, jak wspomniane listy wylotowe, ale jeżeli już pojawia się taki wątek, to niech sobie będzie, w końcu jest wolność wypowiedzi. Po prostu jak widzę hasło "lista wylotowa", to nawet tam nie zaglądam i tyle, ale na pewno się nie denerwuję, że taki wątek jest. Ja w każdym razie przed wyjazdem do kraju, którego nie znam, zawsze zaglądam na forum turystyczne. Podróżuję od kilku ładnych lat i nieraz korzystałam z rad tu przeczytanych i dobrze na tym wyszłam. I odwrotnie, jeżeli mam coś do powiedzenia na dany temat, to sama również staram się komuś coś doradzić. W przewodnikach nie zawsze znajdzie się odpowiedzi na wszystkie pytania. Poza tym nie każdy może i chce podróżować na własną rękę, na przykład osoby starsze, z dziećmi czy nie znające żadnego języka obcego jak chociażby angielski. Bo jak rozumiem "nierozgarnięci biuryści", to krytyka tych, którzy podróżują z biurami podróży? Trochę tolerancji i kultury. I nie zapomnij, że sposób w jaki się wypowiadamy świadczy o nas samych.
              • saderan0 Re: Poradnik dla matolkow 12.05.12, 12:18
                Zgadzam się w 100% z warmianka35, też nie raz korzystałem z rad na tym forum jeśłi chodzi o podróże po świecie, jeśli dla kogoś jest za mało ambitne to niech stworzy swoje własne - naukowe może :) to niestety taka mentalność naszego narodu - jak juz nie ma problemu i do czego się przyczepić to można sobie stworzyć problem,prawda ? pozdro dla internetowych trolli :)
                • niiktos [...] 12.05.12, 12:30
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • warmianka35 Re: Poradnik dla trolli 12.05.12, 12:50
                    A ty nie znasz innego słownictwa tylko takie prosto z rynsztoka, Najjaśniejszy i Najmądrzejszy Mędrco Turystyczny?A co niby wnosi do tego forum twoja wypowiedź, w której co drugie słowo to słowo uważane za niecenzuralne? Też takie znam, nawet jeszcze lepsze, tylko, że z szacunku dla siebie i osób zaglądających na to forum ich nie używam
                  • saderan0 Re: Poradnik dla trolli 12.05.12, 12:51
                    tak to Ciebie strasznie boli niiktos,ze ktos zaklada posty tam gdzie "nie powinien" ? :) jestes zabawny :) probujesz leczyc wlasne kompleksy takimi postami :) no cóż, jeśli tylko to Ci pomaga...
                    a na forum zawsze był bałagan tylko z tego co widać ludzie się w tym odnajdują, informacje które chce się odnaleźć - można bez problemu więc nie stwarzaj problemów tam gdzie ich nie ma :)a jeśłi bałagan tak Ci przeszkadza to nie odwiedzaj forum - proste? :) peace
                    • glupota.nie.boli Pytanie retoryczne 13.05.12, 06:30
                      Jak nazwac kogos kto zaklada watek typu: Jade do hotelu Pelnia Szczescia - napiszcie
                      cos o hotelu poniewaz nie wiem czy dobrze w ciemno wybralam/em? Idiota?
              • niiktos Re: Poradnik dla matolkow 13.05.12, 08:23
                warmianka35 napisała:

> To czemu ty i tobie podobni tacy "rozgarnięci" i "niebiuryści" zaglądacie tutaj
                > i się męczycie czytając te "duperele" ? Z tego co wiem, to przymusu żadnego ni
                > e ma. To nie obowiązkowa lektura z języka polskiego. Jak się nie podoba, to cz
                > ytajcie sobie inne fora i nie krytykujcie innych w tak mało kulturalny sposób.
                To samo dotyczy czytania i komentowania watku zalozonego przeze mnie. Dlaczego jestes tak dwulicowy/a i sam/a nie stosujesz sie do tego innym radzisz?

Poza tym watki smieciowe o ktorych piszą ... łamią Netykietę.
                forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
                "Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum."
                I tu dochodzimy ponownie do hipokryzji - jedne wpisy sa usuwane jako lamiace regulamin a inne go lamiace pozostaja.
                • darek.b70 Re: Poradnik dla matolkow 13.05.12, 18:27
                  Słuchaj niiktosiowa popierdółko to jest forum turystyka Egipt a ty wolisz gorzkie żale że nuda i syf więc nie!wchodź,nie!czytaj,nie!pisz bo nikt tu z tobą normalnie nie chce pisać a ty zachowujesz się jak zwykły TROL forumowy!!!.I W stu procętach zgadzam się z wpisami warmianki35 nie!pisz prosimyzamilkni...
                  • niiktos Re: Poradnik dla matolkow 15.05.12, 07:13
                    darek.b70 napisał:

> I W stu procętach ...
                    tjaaaaa
                    • niiktos Re: Poradnik dla matolkow 15.05.12, 07:18
                      Czemu czepiłem sie ortografii? Bo jak ktoś jest zbyt prosty by zauważyć autokorektę przeglądarki to jakim cudem on śmie pouczać kogoś? Czyż taka osoba sama nie jest trollem?

Tym bardziej iż trolluje i nijak nie chce napisać nic na temat w wątku, który komentuje.
    • darek.b70 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 08:08
      niiktos piszesz że to forum wysyp śmieciowych wątków a ten twój to niby co sam zaśmiecasz a piszesz na kogoś co te twoje wypociny mają wspólnego z wakacjami i turystyką to nie wiem.
      • niiktos Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 08:16
        darek.b70 napisał:

> niiktos piszesz że to forum wysyp śmieciowych wątków a ten twój to niby co sam
        > zaśmiecasz a piszesz na kogoś co te twoje wypociny mają wspólnego z wakacjami i
        > turystyką to nie wiem.
        Po pierwsze to moje wypociny maja zwiazek z tym forum a nie z wakacjami i turystyka. Ich cel (tych wypocin) jest pokazac i powiedziec o burdelu i syfie jaki zapanowal na tym forum. Jesli znasz lepsze forum do napisania tego to chetnie slucham.
        Jesli nic wiecej ponad powyzszy belkot nie potrafisz wymyslec to uracz nas milczeniem z twej strony.
        • warmianka35 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 10:09
          Człowieku ja te twoje wypociny mogę w wolnym czasie czytać, korona mi z głowy nie spadnie. Nie wiem tylko czy zauważyłeś, że twój wątek nie został przyjęty z zachwytem przez osoby tu regularnie zaglądające. Więc coś w tym musi być, że to własnie ty zaśmiecasz to forum. Nie wiem na ile jesteś w stanie kojarzyć nicki, ale odpowiedziały ci osoby, które raczej się na turystyce znają i na tym co powinno być a czego nie na tym forum. Poza tym sposób w jaki wyrażasz swoje poglądy jest nie do przyjęcia, pewnie dlatego usunięto jedną z twoich wypowiedzi. Ja, kobieta, żeby nie było nieporozumień, jestem na tym forum od kilku lat i jeszcze mi się nie przytrafiło, aby ktoś usunął moją wypowiedź, to samo dotyczy innych znanych nicków na tym forum. A więc to chyba nie z nami jest coś nie tak? A kto powinien zamilknąć, odpowiedź nasuwa się sama. No i oczywiście wypadało by jeszcze raz lub w ogóle poznać od początku zasady savoir - vivre.
          • niiktos Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 10:16
            warmianka35 napisała:

> Człowieku ja te twoje wypociny mogę w wolnym czasie czytać, korona mi z głowy n
            > ie spadnie.
            Co ty bredzisz?

Nie wiem tylko czy zauważyłeś, że twój wątek nie został przyjęty z
            > zachwytem przez osoby tu regularnie zaglądające.
            Tzn przez kogo? Ciebie? hahaha a co to - konkurs pieknosci? chyba sie poplacze.

> Nie wiem na ile jesteś w stanie kojarzyć nicki
            > , ale odpowiedziały ci osoby, które raczej się na turystyce znają i na tym co p
            > owinno być a czego nie na tym forum.
            Co ma znanie sie na turystyce do opinii o porzadkach na tym forum? Co ty pleciesz?

> Poza tym sposób w jaki wyrażasz swoje pog
            > lądy jest nie do przyjęcia, pewnie dlatego usunięto jedną z twoich wypowiedzi.
            Usunieto ja za poglady czy za niecenzuralne slowa? Sama sobie przeczysz (bo wczesniej pisalas wlasnie o niewlasciwych slowach) czym udowadniasz iz bredzisz.

> Ja, kobieta, żeby nie było nieporozumień, jestem na tym forum od kilku lat i j
            > eszcze mi się nie przytrafiło, aby ktoś usunął moją wypowiedź, to samo dotyczy
            > innych znanych nicków na tym forum.
            Do czego jest niby ten argument?

> A kto powinien zamilknąć, odpowiedź nasuwa się sama.
            Po raz kolejny - co ty bredzisz? Do czego to niby ma byc?

> No i oczywiście wypadał
            > o by jeszcze raz lub w ogóle poznać od początku zasady savoir - vivre.
            A ty poznalas juz Netykiete?
            • warmianka35 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 10:33
              Ok. Bredzę. W końcu nie będę się kopała z koniem czyli z tobą. Kto ma rację niech inni ocenią.
              • kasia_p45 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 10:49
                Mam wrażenie, że niiktos to dawna iberia. Jesli tak jest to odpuść sobie ten dialog bo z nią nie wygrasz.. Szkoda twoich nerwów.. Lepiej jest ignorować takie osoby. Niech gada sama do siebie..
                • janan2 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 12:10
                  Kasia!To nie żaden półwysep za Pirenejami!Chyba jednak za nim się stęskniłaś.A wesoło bywało,no nie!.Szukasz wszędzie stare TWA,niektórzy się zmienili.Bez przesady,bo wpadniesz w nawyk i jakieś fobie.To stary nick,wcześniej inny,ale daleko mu do Hiszpanii.No może małe enklawy półwyspu,ale na afrykańskim brzegu.
                  • kasia_p45 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 12:16
                    Hihi.. skoro tak mowisz :))
                    • janan2 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 12:26
                      Co dziwne.Z Twoim "kolegą" też nie ma związku.Ale nieładnie obmawiać bliskich,tym bardziej snuć domysły.Takie wieści trzyma się dla siebie.
                • niiktos Re: Syf, bajzel i burdel na forum 15.05.12, 07:15
                  kasia_p45 napisała:

> Jesli tak jest to odpuść sobie ten dialog bo z nią nie wygrasz..
                  Rozne durnoty juz na tym forum plotlas ale teraz przechodzisz sama siebie.
              • darek.b70 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 18:32
                Popieram wpisy warmianki35 nie!pisz nie!czytaj,bo twojego bełkotu to żal czytać i zachowujesz się jak "TROL"FORUMOWY" bo sam zaśmiecasz to forum może żal że wakacje spędzasz w domu.
                • niiktos Re: Syf, bajzel i burdel na forum 15.05.12, 07:20
                  darek.b70 napisał:

> Popieram wpisy warmianki35 nie!pisz nie!czytaj,bo twojego bełkotu to żal czytać
                  > i zachowujesz się jak "TROL"FORUMOWY" bo sam zaśmiecasz to forum może żal że w
                  > akacje spędzasz w domu.
                  Coś takiego jak powyżej to jest właśnie trollowanie.
    • gemalla Re: Syf, bajzel i burdel na forum 13.05.12, 14:08
      bądźmy szczerzy, jesli ktoś chce coś napisać o Egipcie tj. pytanie o hotel,wyloty itp to szuka forum i znajduje TO forum. Nie zastanawia się czy dzieli się ono na inne mniejsze kategorie. Jak chcą to niech piszą, bo gdyby nie mniejsze czy większe pierdołkowate tematy to forum by padło z nudów. Zawsze jest możliwość założenia forum prywatnego i dyktowania komu dać do niego dostęp...

a nie lepiej nie włazić na głupie wątki a tym bardziej na nie odpowiadać....ja się wciąż tego uczę ale jak widać mi to nie wychodzi :P
      • kornel-1 Re: Syf, bajzel i burdel na forum 14.05.12, 21:04
        Bądźmy szczerzy: tematyka i poziom forum jest odbiciem społeczeństwa. Większość społeczeństwa (forumowiczów) ogranicza swoje zainteresowanie do wczasów w egipskim (tunezyjskim/tureckim) kurorcie. Właściwie wszystko jedno jest tej większości, co znajduje się poza hotelowym ogrodzeniem. Istotne jest:
        - jaka będzie temperatura wody
        - po ile są leżaki
        - czy wkładać dolary do paszportu
        - ile metrów jest do morza
        - jakie pamiątki kupić
        itp.

Dla tych, których interesują sprawy lokalnej kultury, historii, etnografii, języka, życia codziennego, interesujących miejsc poza fakultetami, sposobami dotarcia do nich (technikalia), samodzielne zwiedzanie, ciekawostki -
        - są inne fora (np.Travelbit, ♥ Kraje arabskie ♥, Thorn Tree).

I niech tak zostanie.

Kornel
        • piasek.mi.zgrzyta Cholernie wazne 15.05.12, 00:45

Rowniez pytaniem niezwykle waznym i zasadniczym jest: kto leci, z kim, za ile
          i do jakiego hotelu. To sa problemy polskiego planktonu turystycznego.
          To turysci o ubogim wlasnym zyciu towarzyskim i zle sie czuja ze soba i dlatego
          lacza sie w przerazone owcze grupy nawolujace sie przed wylotem.

"Kto leci pojutrze z Katowic??????????????????????????????????????????????????"
          Tuziny znakow zapytania podkreslaja obycie towarzyskie i obycie z wyszukanym
          stylem pisania.
          • wtopek Re: Cholernie wazne 15.05.12, 07:48
            Dziękujemy jaśniepanie za chałupniczą psychoanalizę piszących na forum.

A teraz wracaj do klocków.
            • niiktos Re: Cholernie wazne 15.05.12, 07:54
              Oj dziecko dziecko, nie poznałbyś ironii nawet gdyby cie kopnęła w ...
          • padalec39 Droga elyto! 15.05.12, 08:10
            Czyżby Waszym przemądrym zdaniem ludzi co więcej świata widzieli niż Koziołek Matołek osoba wybierająca się (być może) pierwszy raz za granicę i (być może) pierwszy raz lecąca samolotem nie miała prawa na forum "Egipt" zadać pytania o wspomniany Egipt? Czy to Waszym zdaniem zbrodnia że pytają się o takie sprawy jak bliskość plaży, kto leci, ile baksów wsadzić w paszport itp.? Czy dla Was o Wielcy Podróżnicy, nie dociera że dla większości Waszych rodaków wczasy w Egipcie czy Tunezji to podróż życia? Nie każdego na to stać bo i nie każdemu życie dało szansę.
            • niiktos Re: Droga elyto! 15.05.12, 09:07
              padalec39 napisał:

> Czyżby Waszym przemądrym zdaniem ludzi co więcej świata widzieli niż Koziołek M
              > atołek osoba wybierająca się (być może) pierwszy raz za granicę i (być może) pi
              > erwszy raz lecąca samolotem nie miała prawa na forum "Egipt" zadać pytania o ws
              > pomniany Egipt?
              Takich pytań nikt tutaj nikomu nie zabrania.

> Czy to Waszym zdaniem zbrodnia że pytają się o takie sprawy jak
              > bliskość plaży, kto leci, ile baksów wsadzić w paszport itp.?
              Natomiast takie pytania z Egiptem maja tyle wspólnego co np młyn z kurami.

> Czy dla Was o Wi
              > elcy Podróżnicy, nie dociera że dla większości Waszych rodaków wczasy w Egipcie
              > czy Tunezji to podróż życia? Nie każdego na to stać bo i nie każdemu życie dał
              > o szansę.
              A to juz jest zupelnie nie na temat.
            • kornel-1 Re: Droga elyto! 15.05.12, 14:11
              padalec39 napisał:

> Czyżby Waszym przemądrym zdaniem

Liczba mnoga zachęca mnie do odpowiedzi ;-)
              > Czy dla Was o Wielcy Podróżnicy, nie dociera że dla większości Waszych rodaków wczasy w Egipcie czy Tunezji to podróż życia? Nie każdego na to stać bo i nie każdemu życie dał
              > o szansę.

Wczasy w Egipcie są często tańsze niż nad Bałtykiem i ta okoliczność (łącznie z pogodą) a nie odmienność kulturowa czy chęć poznania innego świata decyduje o wyjeździe do Egiptu.

Na temat pieniędzy wypowiedziałem się na swojej stronie. Odpowiedzi na pozostałe twoje pytania są zawarte w moim poprzednim poście.

Kornel
              • gladi3 Re: Droga elyto! 15.05.12, 23:35
                a ja lubie to forum
                • edd.y Re: Droga elyto! 15.05.12, 23:44

Nie dziwie sie. Ty jestes typem chlopka roztropka z lekkim zacieciem analfabetycznym.
                  Drugie twoje zdanie byloby juz z bledami:). Pisanie ciebie meczy.
                  • hasis56 Re: Droga elyto! 16.05.12, 13:34
                    Cześć Eddy , Wielki Podróżniku,
                    Zamiast trollować napisz wspomnienia ze swojej ostatniej Wielkiej Podróży po Górnym i Dolnym Egipcie. Może być reportaż z Białej Pustyni (nie urażając Dany)
                    Pokaż tym nierozgarniętym "biuroturystom" na co Cię stać !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka