Dodaj do ulubionych

odprawa online - exim

14.06.12, 21:05
Witam,
po raz pierwszy odkąd latam do E. pojawiła sie mozliwosc odprawy online. czy ktos juz korzystal z tej mozliwosci wyjezdzajac do Egiptu?
Ja robiłam to na razzie korzystajac z lotów wewnątrzkrajowych, bez bagazu rejestrowanego, tylko z podrecznym i jest rzeczywiscie super - oszczednosc czasu spora.
ale jak to jest z czarterami? jak z nadawaniem bagazu? ile trzeba wczesniej byc na lotnisku? na ile przed odlotem konczy sie nadawanie bagazu? (chodzi mi o okecie)

i jak z powrotem => sharm - okęcie?
czy odprawiamy sie tez on line? czy egipska obsługa lotniska zna system odpraw online?

W ogóle prosze o info osoby, które juz skorzystały z tej możliwości przy lotach czrterowych, poza Schengen.
Obserwuj wątek
    • kkmol Re: odprawa online - exim 14.06.12, 21:19
      Miesiąc temu leciałam z Eximem do Egiptu i nie miałam takiej możliwości. Dostałam jedynie na maila bilety i vocher i musiałam sama wydrukować - odpadł mi więc wcześniejszy przyjazd na lotnisko i stanie w kolejce do Pani/Pana z biura po dokumenty. Patrząc analogicznie na odprawy w tanich liniach lotniczych to w przypadku nadawania bagażu głównego to nie ma możliwości odprawy on - line. Mam nadzieję że ktoś Ci odpisze bo sama jestem ciekawa jak to może wyglądać. pozdrawiam
      • des4 Re: odprawa online - exim 15.06.12, 21:16
        i nie będzie, bo bagaż trzeba zawsze nadać i odstać swoje w ogonku

nadanie bagażu nie ma żadnego związku z odprawą online
        • kiviland Re: odprawa online - exim 17.06.12, 21:59
          no nie wiem, czy masz rację, Des...bo jaki mialoby ty sens w takim razie.
          Moze juz ktos korzystał z tego udogodnienia i sie podzieli doswiadczeniami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka