deoand Re: Habemus Presidentem... 24.06.12, 17:21 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12003685,Nowym_prezydentem_Egiptu_zostal_islamista_Mohamed.html No to przechlapane - kobiety do garów ,kwefy na twarz i słuchać co wasz pan i władca ma do powiedzenia a za gołe " cycki " na plażach chłosta a feministki to od razu na stos - ciekawe kiedy to przyjdzie do nas ? Odpowiedz Link Zgłoś
piasek.mi.zgrzyta Zmiana kierunku 24.06.12, 18:08 www.cnn.com/2012/06/24/world/africa/egypt-politics/index.html Zacznijcie oszczedzac na drozsze wakacje w cywilizowanym swiecie. To se ne vrati, ne vrati... Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Zmiana kierunku 24.06.12, 19:37 skorzysta Turcja,juz i tak za duzo bylem w egiptowie by znow tam sie pchac. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Zmiana kierunku 24.06.12, 20:42 No nawet nie wiedzialem kto wygral...ale "baranki"plazowe wydarły buzki w stylu...a...akbar....a kelnerzy nie bardzo.Zobaczymy co bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
scraby Re: Zmiana kierunku 24.06.12, 21:10 nic nie będzie, wybrany prezydent był tylko desygnowany z bractwa , sam zapowiada ze jest demokratą, zresztą dla mnie jak im nie bezie pasował turysta, to niech jedzą koran, piasek, rafę, "najlepszym nauczycielem jest głód" ..... i to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaaisha Re: Zmiana kierunku 25.06.12, 12:31 konflikty.wp.pl/kat,1356,title,Kim-jest-nowy-prezydent-Egiptu-Mohamed-Mursi,wid,14677490,wiadomosc.html?ticaid=1eb13 Odpowiedz Link Zgłoś
doiwony12 Re: Zmiana kierunku 25.06.12, 13:21 Zapowiada że chce zblizyc sie do Iranu .Więc czarno to widzę.Zegnaj morze czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_frigida Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 16:24 Podobnie myślę, jak autor tego artykułu. www.rp.pl/artykul/897590.html Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_frigida Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 16:27 I jeszcze jeden bardzo ciekawy artykuł. Polecam. :-) www.rp.pl/artykul/69992,897591-Islamista-prezydentem-Egiptu-Z-kim-sie-podzieli-wladza.html Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 17:40 Gdybanie i wróżenie z fusów. Islam i "demokracja" to dwa całkowicie rozbieżne kierunki.Jakoś cichutko o powiedzmy libijskiej "demokracji"po interwencji.Chcieli zmian to je mają.To będzie długotrwały proces,ale pójdzie jak zawsze w krajach tej kultury.Zamienią tylko jedną dyktaturę na drugą.Póki co po tej "rewolucji" jakoś się im nie poprawiło,turyści w połowie uciekli,niedługo będzie ich 100mln. bo Allah lubi dzieci,no i z tym związane pewne problemy.Egipt się zamyka dla świata zewnętrznego,no może poza Chinami,które chcą na stałe ulokować się w tym regionie.Symptomatyczne "gratulacje" z Iranu,to daje do myślenia.Poza tym jak to się stało,że dopiero wybrany parlament został rozwiązany!?Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 21:01 grupa forumowych politologuff w swoich kasandrycznych wizjach jakoś "zapomniała" wspomnieć, że kompetencje prezydenckie zostały niedawno radykalnie obcięte do czynności głównie reprezentacyjnych :D miziajcie się z habibimi i piszcie w którym hotelu woda jest w butelkach albo czy w samolocie dają żreć, czyli w tematach, na których się znacie :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 21:51 wiadomosci.onet.pl/kiosk/swiat/niepokojace-prognozy-co-sie-stanie-za-7-dni,1,5170257,kiosk-wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 21:57 co najwyżej nie wywalisz baleronów na plaży może to i lepiej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_frigida Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:19 I`m sorry, ale z poziomu piaskownicy już wyrosłam, jakby. Stąd ten poziom dyskusji jest dla mnie niedostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:31 To do mnie!?Z zasady zawsze staram się być głupszy.Mądrali tu aż nadto.Więc uściślij.Albo lepiej.Nie jedz na żadne tygrysy czy zbierać herbatę tylko na Kubę powiedzmy lub do Egiptu sprawdzić na miejscu.Wcale nie zamierzałem ciągnąć Cię za kucyki w tej piaskownicy.Ale wiaderkiem czy łopatką przypierdzielić mogę.Aż szkoda by było tak zasłużonego nicka o! Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_frigida Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:46 Zgadłeś Janan - w planach Kuba i Meksyk ale też, i Indie. I mam nadzieje na realizację. :-) Nie, to nie tyczyło Ciebie. No, w takim razie, to ja zbieram zabawki i SE idę. Placu Tahrir z zadymą, nie będzie. ;-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:18 To wszystko dywagacje. Pewne jest jedno.Nie wolno sobie dać narzucić patrzenia na tamtą sytuację cudzymi oczami,obojętnie czyje one nie będą.Każdy ma swój pogląd i ogląd wydarzeń.Nawet niektórzy podchodzą do tego dosyć nerwowo jak widać.Ale i fakty jakie są też widać.Więc i bez filozofowania.Dobrze,że nic nie napisałaś,bo moment by cię zapędzili do...ale niech tam.Ani ty ani ja do Egiptu w tym roku się nie wybieramy.Taki indywidualny wkład w te"demokratyczne"przemiany.Jakoś tej demokracji za bardzo sam nie dostrzegam,idzie to w złym kierunku.Trudno sobie też wyobrazić,że kobietom w Egipcie będzie teraz lepiej lub jakąś reprezentację w "demokratycznym" parlamencie będą mieć Koptowie powiedzmy.A czy wybrany prezydent lub ten niedawno rozwiązany parlament będą kwiatkiem do kożucha,ich sprawa.Wynika z tego,że tam się buldogi gryzą pod dywanem aż miło.A tłum klaszcze,protestuje,docenia lub nie to, co mu podają na tacy.Obudzą się jak zwykle z ręką w nocniku.Czyli Mubarak(nowe wydanie) wróć.A my cóż.Poprzednik zauważył przytomnie,że trzeba się liczyć z większymi wydatkami zmieniając turystyczny kierunek zainteresowań.Oby tylko nie Irak,Iran czy jaki Afganistan.Jest tyle pięknych miejsc na świecie.No nie!? Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:28 Kurczę, janan, a ja nerwowo odliczam czas do wyjazdu :-/ I mam nadzieję, że oni wszyscy do kupy nie pozbierają się z myślami i nie zaczną nic zmieniać. tak ot, żeby pokazać, że można tupnąć nóżką. Niech poczekają troszeczkę, no. Psiakrew, jak nie wulkan, to rewolucja, jak nie rewolucja, to nowy prezydent. Już chyba wulkan był bardziej przewidywalny :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:33 Zmiany napewno jakies będa. Jakie? Czas pokaże. Napewno nie z dnia na dzień.. tak, ze póki co jedź i szybko wracaj :)) A czy my Janan jeszcze kiedyś pojedziemy? Ja bym chciała.. Ale jak to mówia pozyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:47 Kasia!Może pojedziemy,może nie!Wróżenie z fusów.Nie chciał bym aby mojej starej pod grożbą obcięcia "baleronów" proponowali układy,że czujemy się gośćmi typu persona non grata.Zmieni się kierunek.Ty w tym roku ćwiczysz Turcję,ja też o ile sobie przypominam.No to może kiedyś rybki pooglądamy gdzie indziej jak nas w Egipcie nie zechcą widzieć.Też bym chciał.Ale nie skazany na barek i hotel.Zobaczymy co z tej "demokracji" wyniknie.A oni policzą kasiorkę to też zmądrzeją.Przynajmniej ja takie mam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 26.06.12, 07:53 Dobrze sobie przypominasz tyle, że tam tez zaczyna robic sie gorąco.. wiadomosci.onet.pl/swiat/turcja-skarzy-sie-na-syrie-w-onz-w-sprawie-zestrze,1,5171182,wiadomosc.html A co do Egiptu to ja na zwiedzania moge chodzić w tej ich abaji.. byle pozwolili choc w hotelu sie poopalac, popływac normalnie w stroju kąpielowym.. i czasem wypic jakieś piwko czy drineczka.. Bo jak nie to tak troche bez sensu by było.. Jechac do Egiptu i wrócic nieopalonym Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 26.06.12, 08:20 Qrcze!Zapomniałem jak rezerwowałem,że Ty tam lecisz przede mną.No to będzie u mnie kłopot i nie wiadomo czy dojdzie wypad do finału.No bo znowu będzie tam zaraz wojna,rewolta czy jakie rozruchy.Ty już tak masz.Tylko czego ja mam być stratny? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 26.06.12, 09:00 Qrcze! A kto Ci każe po mnie papugować? Trzeba było jechac ze mną. Mówiłam Ci sto razy i zapraszałam :) Ale nie, ty uparty jak ten osioł to teraz masz :P A swoją drogą cos nieciekawie sie robi w tym zakątku świata.. Chyba najwyższy czas zmienić kierunek na przyszłe wakacje.. choćby na Kanary.. przynajmniej spokój i błoga maniana.. tylko Piramid nie ma :( Trzeba będzie troche dalej przez Ocean wyskoczyć.. spuścizny Inków poszukac.. Ech, lubie jak sie cos dzieje ale nie w takim sensie.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:39 Ale Ola czy tam Anny.Ja już tak mam.Leć póki możesz.Powodzenia!Tam nagle nikt nikogo chyba podrzynał nie będzie.Przynajmniej kobiet.To będzie powolny proces degradacji i zamykania się tego kierunku dla nas turystów.Nic poza tym.Szkoda po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:46 Ani ola ani anna :0) Lecę. Mam nadzieję, że w Marsa odpuszczą w razie czego. Jeszcze dwa i pół tygodnia, choć aż się wierzyć nie chce, że to już. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 22:57 >Ani ola ani anna:O) Powodzenia!Pozdrowić Red Sea też ode mnie.A Ola czy Anna.Mniejsza.Już wyjaśniałaś.Ale jak mnie się coś przypnie to jak rzep...Póki co jest co jest,czasami sobie coś pofantazjuję o! Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: "Drugi oddech arabskiej rewolucji" 25.06.12, 23:02 A ja pamiętam, ale co tam. Forum się robi czasem już tak śmiertelnie poważne, że trzeba wprowadzić trochę zamieszania (nie mylić z głupotą :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś