Dodaj do ulubionych

marsa el alam

14.07.12, 23:52
Witam!
W miesiącu sierpniu wybiram się do Taby (z Itaką), będzie to mój trzeci pobyt w Egipcie, a pierwszy w tym kurorcie, moim marzeniem jest wybrać się na wycieczką fakultatywną Petra Jordania. Bardzo proszę o wszelkie wskazówki odnośnie tej wycieczki chodzi mi o cenę czy z Itaki czy są biura na miejscu, które oferują korzystniejsze warunki cenowe. Jak wygląda cała wyprawa, co warto kupić. Bardzo proszę o informacje, będę wdzięczna za każdą wiadomość.
Obserwuj wątek
    • niiktos Co ma do tego marsa el alam? 15.07.12, 00:26
      Oswiec nas.

BTW wyszukiwarka nie gryzie
    • kasia_p45 Re: marsa el alam 15.07.12, 00:43
      To Marsa Alam czy Taba? Zdecyduj się.
      • lakunio10pies Re: marsa el alam 15.07.12, 20:48
        Przepraszam zwykła omyłka, wcześniej robiłam wpis odnośnie Marsa i tak w nagłówku mi zostało. W tym przypadku oczywiście chodziło mi o Tabę, ponieważ z Marsa nie ma wycieczek do Jordanii. Czy po sprostowaniu mogę liczyć na info.
        • filemona74 Re: marsa el alam 25.07.12, 08:06
          witam, własnie wróciliśmy z Sharm. Zdecydowaliśmy się na wycieczkę do Jordanii bez pośrednictwa ITAKI, mimo, że było to biuro z którego lecieliśmy. ITAKA zaproponowała nam cenę 310$, na "mieście" znaleźliśmy takową wycieczkę też z polskim przewodnikiem za 235$. Trzeba przyznać, że różnica jest ogromna. Dlatego polecam poszukać na własną rękę. Oczywiście Petra mimo trudów podróży ( z Sharm busiczkiem, około 2,5 h do Nuweiby, tam na statek i 2 godziny do Akaby, stamtąd z niby polskim, a właściwie Jordańskim mówiącym po polsku przewodnikiem 2h autokarem do Petry. W Petrze 50 stopni C :) Ale warto, tak się utrudzić, upocić, bo wrażenie jest niezapomniane :) Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to sugerowałabym, żeby upomnieć się o polskiego przewodnika, a nie Jordańskiego mówiącego po polsku. Jordańczyk nie potrafi obiektywnie przedstawić swojego kraju, nasz zachwalał te pustynne, pozbawione życia tereny jakby to był mega kurort. Myślę, że spojrzenie europejczyka na zycie w Jordanii byłoby ciekawsze. Pozdrawiam i zyczę udanej wycieczki :)
          • dziadzio Re: marsa el alam 25.07.12, 12:49
            filemona74 napisał(a):

> ...Jordańczyk nie potrafi obiektywnie przedstawić swojego kraju, nasz zachwala
            > ł te pustynne, pozbawione życia tereny jakby to był mega kurort. Myślę, że spoj
            > rzenie europejczyka na zycie w Jordanii byłoby ciekawsze...

Czóż, pewnie nie był z ichniejszego PiSu i dlatego zachwalał swój kraj...
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka