Dodaj do ulubionych

Delfinarium w Hurghadzie

23.07.12, 20:43
Witam :-)
Niedługo wybieram się do Hurghady i gdzieś znalazłam informację o delfinarium więc mam pytanie do osób,które ostanio były w Hurghadzie i odwiedziły delfinarium:
Czy warto pojechać na taką wycieczkę?
Jaka jest cena wstępu na pokaz??
Czy można robić zdjęcia na pokazie oraz czy jest możliwość zrobienia sobie zdjęcia z delfinkiem i jaka jest cena za takie zdjęcie???
Pozdrawiam serdecznie :-)
Obserwuj wątek
    • white_swan Re: Delfinarium w Hurghadzie 23.07.12, 21:26
      W tym delfinarium zamęczono już na śmierć dwa delfiny. Wiem, że jakiś czas 'delfinarium' było zamknięte .Mam nadzieje, że nadal tak jest. Niektóre biura , przez to , że te delfiny były źle traktowane nie organizowały tam wycieczek.
      W hurgadzie znaduje się tak zwana 'rafa deflinów', wycieczki oragnizowane są jako ' dolphis house'. Wypływa się w morze i można spotkać stada delfinów w ich naturalnym środowisku. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie przypłyneły.
      • damian2323 Re: Delfinarium w Hurghadzie 24.07.12, 00:25
        ile razy byłaś na wycieczce do "dolphin house"?
        • white_swan Re: Delfinarium w Hurghadzie 24.07.12, 15:40
          5x
          • dariusznow Re: Delfinarium w Hurghadzie 24.07.12, 18:29
            5x

no to masz pecha :(

ja prawie co roku spotykam delfiny w okolicach hurgh
            a pewnego razu www.youtube.com/watch?v=oonylm4UJtc&feature=g-up

A co do pseudo delfinarium to znajduje się ono w drodze do Makadi i cieszy sie niewielkim powodzeniem. Ponoć zostal tem jeden delfin i jakieś inne zwierzęta. Ja bym nie przykladał ręki do ich dalszego trzymania tam.

W Sharm jest fajne delfinarium, ale teraz z perspektywy czasu inaczej patrzę na to miejsce
            fotoforum.gazeta.pl/5,2,dariusznow,36.html
            • white_swan Re: Delfinarium w Hurghadzie 24.07.12, 19:34
              dariusznow napisał:

> 5x
              >
              > no to masz pecha :(

Dlaczego mam pecha ? Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie przypłyneły ..Pozatym raz udało mi 'snorkować' przy rafie w towrzystwie delfinów, a drugi raz codziennie dwa delfiny przypływały do hotelu w którym byłam, i pływały razem z ludzmi..>W sumie na 8 pobytów w egipcie, nie zdarzyło mi się nie spotkac delfinów ;)

> W Sharm jest fajne delfinarium, ale teraz z perspektywy czasu inaczej patrzę na
              > to miejsce
              Delfinarium sharm już nie jest takie jak dawniej. Pare lat temu przejeli je egipcjanie, zwolnili treserów, weterytnarzy, którzy zajmowali się delfinami .Ich warunki, opieka i bezpieczenstwo bardzo się pogorszyło.
              • dariusznow Re: Delfinarium w Hurghadzie 24.07.12, 19:55
                czytanie ze zrozumieniem....

a jaki to hotel, bo to ciekawe żeby przy hotelu
                • white_swan Re: Delfinarium w Hurghadzie 24.07.12, 20:03
                  dariusznow napisał:

>
                  > a jaki to hotel, bo to ciekawe żeby przy hotelu

Caribbean World
                  • dariusznow Re: Delfinarium w Hurghadzie 28.07.12, 00:01
                    czyli Safaga, bo do Hurghady to tylko delfiny kamikadze....
                    • this_is_it Re: Delfinarium w Hurghadzie 28.07.12, 00:13
                      W do hotelu palm beach, jakieś 10 km od hurghady też przypływają delfiny :)
    • balc77 Re: Delfinarium w Hurghadzie 24.07.12, 21:25
      Witam! Byłem w czerwcu w Hurgadzie i byliśmy na wycieczce w delfinarium.Powiem szczerze że byliśmy zadowoleni a na pewno moja córka-8 lat.Cały występ trwał 1 godzinę i występowały lew morski,dwie foczki małe a pózniej duża a na końcu dwa delfiny.Nie widziałem żeby ktoś robił zdjęcia.Dla nas była to udana wycieczka.W Sharmie były tylko same delfiny a tu było pomieszane!
      • adas.rs Re: Delfinarium w Hurghadzie 28.07.12, 09:57
        Ja byłem w tamtym roku w delfinarium w hurghadzie i pływałem z delfinami :) zdjęcia robią podczas pływania a później można je kupić :)

• damian2323 Re: Delfinarium w Hurghadzie 28.07.12, 15:39
          ile trwa takie plywanie z delfinami? ile jest delifinow a ile ludzi w basenie? lie kosztuje takie plywanie a ile zdjecia? czy trzeba sie wczesniej umawiac na plywanie, czy jest dostepne od reki?
          pytam ,bo na necie sa sprzeczne info.
          dzoeki za odp.
          • this_is_it Re: Delfinarium w Hurghadzie 28.07.12, 15:49
            Nie przykładajcie ręki do męczarni tych delfinów. Dwa zdechły ponieważ je zamęczono. Jak tak bardzo chcecie z nimi popływać, to wybierzcie sobie delfinarium, w którym te ssaki mają dobrą opiekę i są dobrze traktowane. Najbliżej jest turcja.
          • adas.rs Re: Delfinarium w Hurghadzie 28.07.12, 20:12
            pływanie zależne jest od portfela :) tzn 10 minut chyba 70$ nie pamiętam i czym więcej minut tym więcej $$ . Jak ja byłem to było nas 3 osoby ze mną i były dwa delfiny ;) co do terminów zadzwoniłem dzień przed i następnego dnia czekał na nas pod hotelem busik z delfinarium. Co do zdjęć to chyba jedno 10$ a jak brało się minimum 4 to płytka ze wszystkimi zdjęciami była za parę $$$

Pozdrawiam
    • krysia010 Re: Delfinarium w Hurghadzie 29.07.12, 20:56
      do delfinarium w Hurgadzie możesz się wybrać bez problemu, wycieczkę tego typu możesz kupić u rezydenta (tu jest zwykle znacznie drożej) albo w każdym innym biurze z wycieczkami. Ja od kilku lat korzystam z usług takiego Tommy, który właśnie ma taką małą agencję hurghada4tourists.eu/ i zawsze wszystko jest bezproblemowo. Koszt to zdaje się ok 20$, na pewno mniejsza stawka jest dla dzieci, a jak będzie Was większa grupa to śmiało możesz się targować :) Zyczę miłego wypoczynku!
      • dariusznow Re: Delfinarium w Hurghadzie 29.07.12, 23:22
        I tak przykładacie rękę do męczrni delfinów które miały nieszczęście trafić do tego pseudo delfinarium
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka