Dodaj do ulubionych

PYRAMISA - najświeższe info

IP: *.local.pl / 217.173.202.* 08.07.04, 13:52
Właśnie wróciłam z cudnego Egiptu ( przylot do Wrocławia po 10 rano z
miedzylądowaniem w Katowicach ). Byłam w hotelu Pyramisa i naprawdę bylo
super , wbrew złym opiniom o hotelu, które straszyły mnie po nocach przed
wyjazdem. Fakt, że jedną z pierwszych rzeczy jaką zrobiłam po powrocie do
domu jest wejście na forum świadczy o tym jak bardzo juz tęsknię za Egiptem.
Jak tylko odeśpię zarwaną noc opiszę szczegółowo mój pobyt i służę
informacjami o hotelu i okolicy. Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Egipcie
i do usłyszenia !
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: PYRAMISA - najświeższe info IP: *.atena.pl / *.atena.pl 08.07.04, 16:05
      Napisz prosze, w której części hotelu mieszkałaś. Czy to prawda, że w róznych
      częścich są rożne standardy pokoi - jeżeli tak to w której najlepiej by sie
      znaleźć.

Z góry dzięki za info....
      • Gość: Miśka Do Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 18:28
        Kiedy masz zamiar bawić w tym hotelu?
        • Gość: Artur Re: Do Artura IP: *.gdynia.mm.pl 08.07.04, 20:51
          Wylatuję 14 lipca na 2 tygodnie - pobyt wykupiłem w Selectours
          • pc_maniac Może założycielka wątku opisałaby w Egipt-hotele? 08.07.04, 21:04
            mam prośbę, czy założycielka wątku mogłaby opisać ten obiekt w dziale:
            EGIPT-HOTELE (opinie turystów)

Tutaj ten wątek prawdopodobnie już po kilku dniach spadnie na inne strony, a
            tam dzięki możliwości sortowania forumowicze mogą bardzo szybko odnaleźć info o
            tym obiekcie.
            • Gość: madzia Re: Może założycielka wątku opisałaby w Egipt-hot IP: *.local.pl / 217.173.202.* 08.07.04, 21:26
              Jak najbardziej zamierzam dodać opinię o hotelu w tamtym dziale. A wątek
              założyłam ponieważ chciałabym opisać ogólnie wycieczkę a szczegóły o hotelu tam
              gdzie trzeba ;)Proszę aby wszyscy zainteresowani zaczekali cierpliwie do jutra
              bo dziś nie jestem w stanie więcej czasu spędzić przy komputerze a chciałabym
              opisać wszystko rzetelnie. Mam nadzieję, że dziś przyśni mi się Egipt...
              Do jutra !
      • Gość: olo Re: PYRAMISA - najświeższe info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 23:05
        koszmar niewiem z kąd te dodre opinie chyba sponsorowane przez Selekturs dobre
        trzy gwiazdki i nic więcej
        • madzia112 Re: PYRAMISA - najświeższe info 19.07.04, 23:19
          Gość portalu: olo napisał(a):

> koszmar niewiem z kąd te dodre opinie chyba sponsorowane przez Selekturs
          dobre
          > trzy gwiazdki i nic więcej

Jak coś masz do powiedzenia to poproszę o szczegóły - jedno słowo to zbyt mało.
          Postarałam się rzetelnie opisać swój pobyt w tym hotelu i muszę cię
          rozczarować - nie pracuję dla Selectoursa. A tak swoją drogą, to czy coś cię w
          Egipcie zachwyciło, czy tylko szukasz dziury w całym ? Zauważyłam, że w Polsce
          szerzy się choroba pod nazwą 'malkontenctwo fatalne '
          Pozdrawiam i życzę więcej pogody ducha,
          Madzia
    • Gość: Miśka Do Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 22:06
      No to fajnie ,będziemy lecieć tym samym lotem ,my też jedziemy 14-go na 2
      tyg.Do zobaczenia na lotnisku (w kupie rażniej).Jakim składem wypoczywasz bo ja
      2+2.Pozdrowienia
      • Gość: Artur Re: Do Artura IP: *.gdynia.mm.pl 08.07.04, 22:23
        Jest nas w sumie siedmioro: 2 plus 2 oraz trójka szkolnej młodzieży
        Fajnie że będzie nas więcej w Pyramisie :-)

pozdrawiam...
      • Gość: Miśka Re: Do Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 22:34
        Czy lecisz z Wa-wy,bo widzę ,że jeśli tak to masz niezły kawałek drogi na
        lotnisko?!
        • Gość: Artur Re: Do Artura IP: *.gdynia.mm.pl 08.07.04, 22:56
          Lecę z Wa-wy. Trasa z Trójmaista nie jest taka straszna o ile nie wpadnie się w
          korek w Wa-wie ale biorąc pod uwagę późną porę wylotu raczej nie powinno być
          problemu.
          • Gość: madzia pyramisa z Selectoursem IP: *.local.pl / 217.173.202.* 09.07.04, 18:00
            Zacznę od odpowiedzi na pytanie o pokoje. Faktycznie standard jest różny. Jeśli
            dostaniesz mały pokój bez balkonu ( tak trafilo się osobom z naszej grupy ) to
            pędż zaraz do recepcji i domagaj się zamiany. To nie zdarza się często ale jest
            mozliwe. Ja mieszkałam w budynku głównym i pokój byl ok - duży z balkonem.
            zależy też ile osób jedzie z tobą - najlepsze są pokoje dwuosobowe, gdy jest
            więcej to robią dostawki i będzie ciasno.
            A teraz wracam do wycieczki :
            Organizatorem był Selectours a leciałam liniami egipskimi AMC. Samolot duży,
            Airbus 310-300, lot przebiegał spokojnie i naprawdę nic złego nie mozna
            powiedzieć. Mam tylko żal do biura, że nie powiedzieli nam iż z Wrocławia
            polecimy jeszcze do Katowic po reszte ludzi. W sumie podróż trwała dużo dłużej
            ale niektórzy cieszyli się że polatali trochę wiecej i mieli frajdę , tak że na
            wszystko można patrzeć różnie. Po przylocie na lotnisku czekają bagażowi z
            wózkami . Tu uwaga , jeśli chcecie skorzystać to trzeba miec dolara na
            bakszysz, jak nie to zabierajcie torby sami. Przedstawiciele biura czekali i
            transfer do hotelu był bez problemów. W hotelu znów trzeba dać napiwek za
            transport bagaży wiec lepiej zaopatrzyć się w jednodolarowe banknoty juz w
            Polsce ( no chyba ze chcecie pokazać gest ; ) Naszym rezydentem był Ramzi, mówi
            po polsku, jest dostępny choc nie codziennie. Jest miły i kompetentny ale jedna
            rzecz bardzo mi się nie podobała - daliśmy się namówić na droższą wycieczkę
            fakultatywną quadami licząc, że za wyższą cenę nie będzie wpadki i tu sie
            zawiedliśmy. Za namowa Ramziego wykupiliśmy wycieczkę na wczesniejszy termin
            niz planowaliśmy i na dwie godziny przed wyjazdem zakomunikowal nam , że
            musimy jechać w innym terminie bo jest duża grupa, a skoro my jesteśmy dwa
            tygodnie to mozemy poczekać. Obiecywał też, że będzie lepiej, że będzie mała
            grupa i że pojedzie z nami. Niestety było dokładnie odwrotnie ( bardzo duża
            grupa , 32 quady i inny przewodnik ). Niestety często trzeba brać poprawkę na
            to co mówi.
            Temperatura morza wynosiła 28 stopni - obowiązkowo zabrać maskę do snurkowania !
            W cieniu najwyższa temperatura wynosiła 43 stopnie, a w slońcu 65 (
            mierzyliśmy ). Warto mieć aparat do zdjęć podwodnych ( za 50, 60 zł można kupić
            wielorazówkę w Naama Bay )
            Pobyt bardzo udany, wakacje których nigdy nie zapomnę i chcę powtórzyć za rok.
            Co do zemsty F. to dużo ludzi chorowało ale mi się udało. Jednak nawet jeśli
            się trafi to nie tragedia ale dobże kupić w Polsce nifuroksazyd i można przeżyć.
            Podróż pdo Polski też z międzylądowaniem. Niestety uważam za bezsens to, że
            przed wyjazdem z hotelu pokój trzeba opuścić na dwie godziny wcześniej i
            siedzieć na recepcji mimo, że doba hotelowa jeszcze się nie skończyła. Na
            lotnisko też przywieżlinas prawie 3 godziny przed odlotem, apotem okazało się,
            że samolot miał godzinę opóżnienia. I tak zleciała cała noc ( z hotelu
            wyszliśmy o 1szej, a we Wroclawiu byliśmy przed dziesiątą ).
            Jeśli chcecie wiedzieć więcej to odsylam do działu HOTELE - OPINIE,
            • Gość: Miśka Re: pyramisa z Selectoursem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 18:25
              witam. Niestety nie mogę znaleźć żadnych nowych info w dziale hotele-
              opinie.Pozdrawiam
              • Gość: madzia Re: pyramisa z Selectoursem IP: *.local.pl / 217.173.202.* 09.07.04, 21:47
                Obszerne info już w dziale OPINIE. Zapraszam
                • Gość: Miśka Re: pyramisa z Selectoursem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 22:52
                  Mam tylko jeszcze jedno pytanko a mianowicie czy all jest dla wsystkich czy
                  tylko jako opcja a jeśli tak to w jaki sposób oznacza się gości tej
                  opcji .Pozdrawiam i dziękuję za obszerne info.
                  • Gość: madzia Re: pyramisa z Selectoursem IP: *.local.pl / 217.173.202.* 09.07.04, 23:50
                    Hotel ma tylko opcję all-inclusive, która obowiązuje od 10.00 do 00.00. Pisząc
                    o opcji all miałam na myśli to, że nie trzeba płacić za wymienione przeze mnie
                    rzeczy. Zapomniałam dodać ,że w dyskotece za drinki trzeba płacić. Dostaniecie
                    zalaminowane karty uprawniajace do all - lepsze są opaski na rękę, bo karta
                    duża i trzeba uważać aby jej nie zgubić (kara 25$... ). Bardzo często
                    wystarczyło podać nr. pokoju ( chyba ,że barman był formalistą co się
                    zdarzało ) .Niemniej jednak widziałam, że część gości nosiło opaski - czyli
                    pewnie -jak się trafi. Wszyscy z obsługi znają angielski, niektórzy rosyjski.
                    • Gość: madzia Do Miśki IP: *.local.pl / 217.173.202.* 10.07.04, 12:43
                      Jak wrócisz , napisz koniecznie o swoich wrażeniach i jak było. Nota bene
                      zazdroszczę Ci, że będziesz tam juz niedlugo - ja od powrotu mam doła i jakoś
                      trudno mi zaskoczyć w to zwyczajne życie...
                      • Gość: Miśka Do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 22:13
                        Dzięki za wyczerpujące info .już nie mogę się doczekać wyjazdu ale jak
                        wcześniej pisałam trochę boję się lotu. Mam jednak nadzieję ,że dolecimy
                        szczęśliwie i po powrocie wszysko opiszę.Pozdrawiam.
                        • Gość: madzia Do Miśki IP: *.local.pl / 217.173.202.* 10.07.04, 22:58
                          Uwierz mi - lotu nie trzeba się bać ( bardziej jazdy samochodem ). Też byłam
                          pełna obaw, a było spoko. Pyramisa jest blisko lotniska - jak tam będziesz to
                          zwróć uwagę ile dziennie i w nocy startuje i odlatuje samolotów - ja naliczyłam
                          dziesiątki. Każdy doleciał...
                          Którego i skąd lecisz ? Tydzień, czy dwa ?
                          • Gość: Miśka Do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:32
                            Witam ,lecę 14-go z Wa-wy na 2 tyg.Pozdrówka
                            • Gość: Do Miśki Re: Do Madzi IP: *.local.pl / 217.173.202.* 11.07.04, 19:46
                              To życzę Ci super wrażeń, dobrej pogody ;-) pomyślnego lotu i bardzo Ci
                              zazdroszczę...
                              Czekam na relację po powrocie,
                              Pzdr,
                              Madzia
                              • Gość: Miśka Do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 22:19
                                Na pewno zrelacjonuję.Dzięki za życzenia.Mam tylko jeszcze jedno małe pytanko,a
                                mianowicie czy w samolocie można liczyć na jakiś posiłek ,tak trochę dla
                                zabicia czasu bo jak mam jakieś zajęcie to szybciej zleci czas lotu...Pozdrawiam
                                • Gość: madzia Do Miśki IP: *.local.pl / 217.173.202.* 11.07.04, 23:28
                                  Tak mniej więcej w połowie lotu podają coś do jedzenia, ale nie nastawiaj się
                                  na bajery - skromniutko - dwie bułeczki, masło, serek topiony, dżem, ryż z
                                  kurczakiem na gorąco, kawa, herbata i soft drinki ( poproś o sok z guawy -
                                  super ! ). Dla zabicia czasu można też pospacerować ( jak lecisz Airbusem to
                                  będzie gdzie ;-) )
                                  • Gość: Miśka Do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 23:38
                                    Wielkie dzięki za informacje.Nie wiem jaki typ samolotu dla nas
                                    przewidziano,ale mam nadzieję,że będzie OK.Pozdrowionka.
                                    Miśka
                                  • Gość: Miśka Do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 23:42
                                    Madziu nie piszesz nic na temat fakultetów ,bardzo chcielibyśmy odwiedzić
                                    delfinarium oraz pojechać do Kairu.Czy mołabyś wypowiedzieć się z kim warto na
                                    taką wycieczkę pojechać i ile szykować kasy?
                                    • Gość: madzia Do Miśki IP: *.local.pl / 217.173.202.* 12.07.04, 19:23
                                      Tak dla porównania - Kair z Selectoursem to 70 $, z miejscowym biurem 45 $. To
                                      biuro namierzyliśmy w Naama Bay, nazywa się Luna Rossa ( tel. 0127386023 i
                                      mówią po polsku ). Podobnych biur jest dużo inie spiesz się z wykupem u
                                      rezydenta bo drozej nie musi znaczyć lepiej ( pisałam o tym wcześniej )
                                      A Ty już jesteś spakowana ?
                                      :-)
                                      • Gość: Miśka Do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 21:13
                                        Dzięki za odpowiedż.Jestem już prawie spakowana,choć dziś poinformowali mnie o
                                        zmianie godzin wylotu tak jak w Twoim przypadku,mam nadzieję ,że innych
                                        niespodzianek już nie zafundują...U nas na przemian świeci słońce i pada deszcz
                                        więc nabieram coraz większej chęci na ten urlop.
                                        • Gość: Do Re: Do Madzi IP: *.local.pl / 217.173.202.* 13.07.04, 19:36
                                        • Gość: Do Miśki Re: Do Madzi IP: *.local.pl / 217.173.202.* 13.07.04, 19:37
                                          POWODZENIA !!!
            • Gość: Miśka Do Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:58
              Witam czy wszystko spakowane? Do zobaczenia na lotnisku.Będziemy w składzie 2+2
              • Gość: Artur Re: Do Artura IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.04, 23:03
                Heja,
                jesteśmy spakowani i gotowi do drogi :-)
                Spotkamy się na lotnisku
                p: Artur
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka