Dodaj do ulubionych

Rejs plus pobyt - aktualnie

20.02.13, 09:40
Kochani, przepraszam, to nie lenistwo, to bałagan na stronach organizatorów i kolejne lokalne biuro, które mi podsyła coś od czapy, aby tylko wepchnąć pobyt. Szukam w tym roku bezskutecznie rejsu po Nilu z pobytem PO rejsie w Marsa. I tu jest pies pogrzebany - albo są rejsy z pobytem wyłącznie w Hurghadzie, albo takie, na których musiałabym się sześć razy przepakowywać (doba w hotelu, dwie doby na statku, doba w hotelu na lądzie, dwie doby na statku, doba w jakimś hotelu (wszystko leci na trzech gwiazdkach, brr) i pobyt tygodniowy w innym - można oszaleć.
Nie proszę w żadnym wypadku o szukanie za mnie - o co to, to nie, w życiu, nie znoszę takich wątków.
Może jednak ktoś ma podobny problem, już coś znalazł i podzieli się na forum.
Już myślałam, że wczoraj odniosłam zwycięstwo, a tu się okazało, że rejsy Sun&Fun jeszcze nie są umieszczone w ofercie, może za dwa tygodnie, a może nie. A mi potem śmigną sprzed nosa hotel, w którym chcę być, a mam ochotę na pokój rodzinny, bo dziecko wyższe ode mnie, a drugie goni, już na dostawki nie mam specjalnej ochoty. I oczywiście to jest bardzo konkretny hotel, bo obok nurki, ale panienki, z którymi rozmawiam nie mają czasu na takie pierduty jak wczasy dla czterech osób, bo ja nie chcę DOWOLNEGO hotelu w Hurghadzie. Ech :-(
Rzucam się dalej i szukam, nic mnie nie odwiedzie od Marsa, a rejs ma być do uzupełnienia braków w oglądaniu zabytków :-)
Pozdrowienia. Gdyby ktoś miał jakiś rejs + Marsa na oku to baaaardzo bym się polecała w sprawie informacji.
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 20.02.13, 10:09
      Przecież drugi sezon z rzędu taka wycieczka jest w ofercie Itaki? Biuro cokolwiek znane i popularne.... Tajemnice Nilu się nazywa.
      www.itaka.pl/wycieczki/egipt/marsa_el_alam/tajemnice_nilu_1923.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DB1&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=X
      • olianaa Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 20.02.13, 10:12
        Dzięki Miriam, Itaki mi nie podesłano w ogóle, a ja się tak zafiksowałam na TUI (nie ma pobytu w Marsa), że już potem szukałam tylko w mniejszych biurach :-/ Już oglądam.
        • miriam_73 Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 20.02.13, 10:39
          Z tego co wiem, na hotel transferowy Itaka najczęściej wykorzystuje hotel Blue Reef (kiepskawy, ale da się przeżyć ;-)), natomiast po powrocie do Marsa na kolejny tydzień do wyboru jest to, co znajduje się w ich podstawowej ofercie. Mają zaś większość przyzwoitych hoteli w tym rejonie :)
          • olianaa Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 20.02.13, 10:45
            Miriam, już wiem, czemu nie zdecydowałam się na Tajemnice Nilu - miałam taką ofertę w grudniu. Sol Y Mar Abu Dabbab ma pokoje rodzinne wyłącznie dla trzech osób, ja w opcji dwójka dorosłych plus 11 i 15 lat mogę dostac tylko dwie dwójki, a przecież wiadomo, że nie będą one koło siebie. To taki dziwny rodzinny jest, bo ma trzy łóżka, nie wiem jak ten najdroższy z widokiem na morze, ale tam już cena jest ciut przyduża. Albo pozostanie Brayka (byliśmy, super było, ale nie przepadamy za powtórkami hoteli), albo nic. Do rodzinnego w Sol Y Marze nas nie zakwaterują :-((((
            • miriam_73 Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 20.02.13, 11:37
              A skąd wiadomo??? W Sol y Mar na 200% są duże pokoje rodzinne mieszczące więcej niż 3 osoby, to raz (nazywa się toto Superior Family Room, jest dużo większe niż zwykły Superior, do których w ramach "rodzinności" biura sprzedają dostawki) plus mają jeszcze kilka mega dużych suit. Są na 200% w ofercie - zobacz tutaj - jak rozwiniesz tym pokoju, to oba "modele 4-osobowe są dostępne):
              www.itaka.pl/wczasy/egipt/marsa_el_alam/hotel_sol_y_mar_abu_dabbab_444.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=LCJ&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DB1&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A
              A nawet "zwykłe" dwójki - Itaka kwateruje ciągiem obok siebie, przy pokojach na parterze np. tarasy są tylko przedzielone niskim murkiem, a w niektórych pokojach są wewnętrzne drzwi, które, jakby się dobrze postarać (bakszysz czyni cuda ;-) można otworzyć. Moim zdaniem - spokojnie bierz Solymara.
              • olianaa Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 20.02.13, 11:58
                Miriam, wiszę na telefonie. Itaka mi mówi, że oni to rodzinnych nie kupują po rejsie, że niby były dwa, ale już poszły, może jeszcze coś załatwią itp. O, a teraz jestem po telefonie i pani z Itaki wykonała telefon do rezydenta w Marsa załatwiając pokój rodzinny z widokiem na morze :-))))
                Ból jeden, ale nie do przeskoczenia, że dwie noce przed rejsem i noc po rejsie mamy chyba w Reście :-/ i nie tyle sam hotel mi nie pasuje, co przepakowawanie się, ale trudno, tak już jest.
                • miriam_73 Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 20.02.13, 12:26
                  No i pięknie. Jak ja lubie takie "klimaty" w sprzedaży, że "się nie da... A potem jak się okazuje, to "najważniejsze- trzeba chcieć", że tak zacytuję mojego Tatę.
                  Z kim będziecie nurać?
                  • olianaa Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 20.02.13, 12:28
                    Dobre pytanie - z kim. No sama nie wiem z kim, czyli kto się ostanie. Pod uwagę biorę albo Avalon, albo 3will, jeśli Avalon się zwinie :-(, stąd opcja Sol Y Mara albo Brayki.
                    • rszalc Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 21.02.13, 08:36
                      Ja mam podobny problem. Chce mieć cały czas AL, na statku i w hotelu. Można dokupić na statku, to s kolei niema wyboru hotelu dobrego w MA. Kiedyś było biuro Sky Club, miał odpowiadająca mi ofertę. Dobrze że wcześniej zbankrutowało, nim podjąłem decyzje o kupieniu u nich wycieczki.
                      • olianaa Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 21.02.13, 09:19
                        Zrobisz jedno i drugie w Itace. Wystarczy zadzwonić na infolinię i przycisnąć. Zaraz znalazło się wszystko, a śladu po tym nie było na stronie. My niestety wczoraj wymiękliśmy z ceną. Zaczęliśmy doliczać rzeczy obowiązkowe na rejsie i dodatkowo Abu Simbel - natychmiast okazało się, że jest to dla nas nie do przeskoczenia. A gdzie jakieś ogrody botaniczne, no i potem nurki w ciągu tygodniowego pobytu? Jednak cztery osoby, gdzie dziecko liczone jest już jak dorosłe, a drugie z minimalną zniżką - to dużo. Chyba sobie strzelimy rejs kiedyś jako wyjazd tygodniowy, kiedy dzieci nie będą z nami chciały jeździć. Póki co jeszcze po prostu muszą.
                        Żałuję, ale co zrobić. Dwa tygodnie w w Sol Y Mar Abu Dabbab nam to osłodzą :-)
                        • rszalc Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 21.02.13, 11:14
                          Zauważyłaś ile sobie liczą za wszystkie dodatkowe nasze kaprysy, nie tyko te biuro.
                          • olianaa Re: Rejs plus pobyt - aktualnie 21.02.13, 14:43
                            Liczą, liczą, jeszcze dodatkowe ubezpieczenie i robi się kupa kasy. Ja wszystko podliczam od razu, są tacy, którzy jadą na rejs, a potem sa oburzeni, że trzeba płacić na napoje czy dać tzw. obowiązkowe napiwki, o wejściach nie mówiąc. Life is life, nic nie staniało, wręcz przeciwnie, tylko na pierwszy rzut oka fajnie wygląda, a jak człowiek zrobi sobie słupeczek, to uwierzyć nie może co urosło :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka