broziu11 21.07.04, 07:54 i dlaczego ...... plusy i minusy !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajasirocco Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 08:53 Sharm- nurkowanie- cudowne rafy ! Hurghada- mozliwość zwiedzania Karnaku, LUxoru... Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:00 a zakladając że wycieczka zapewnia rejs ze zwiedzaniem od Luksoru po Kair to gdzie lepiej spędzić 7 dni ??? Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:18 jesli w ciagu pierwszych dni zwiedzisz czesc afrykanska to tak dla odmiany polecam (jesli jest taka mozliwosc) czesc azjatycka czyli np Sharm. wiem ze na forum jest mnostwo ludzi, ktory synaj w ogole sie nie spodobal, ale naprawde to kwestia gustu. Rafy sa wspaniale i chyba lepiej dostepne niz w okolicach hurgady, ponad to mozna wybrac sie na wycieczke do klasztoru sw. katarzyny, na gore Mojzesza lub do kolorowego Kanionu dodatkowo polecam watek na forum "Sharm el Sheik-opinia" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13952416 tam znajdziesz rozne "glosy" na temat hurgady i sharmu pozdrawiam i zycze milego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:35 a jak jest z hotelami lepsze są w Sharmie czy Hurghadzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:39 to raczej nie ma znaczenia zarowno w jednym jak i wdrugim miejscu jest sporo rewelacyjnych hoteli 5* i bardzo dobrych 4* musialbys porownac konkretne oferty ale z tego co wiem w hurgadzie hotele tej samej klasy moga byc tansze niz w sharmie Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:43 tak tylko generalnie pytam bo i tak nie bede miał na to większego wpływu gdyż wybrałem objazdówkę od Hurghady po Sharm z rejsem po Nilu tak więc hotele będą przydzielane losowo tyle tylko że wybrałem opcje 5*..... i mam nadzieję że trafi mi się jakiś niezły w Sharmie gdzie będe troszeczkę dlużej niż w Hurghadzie Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:54 to na pewno bedziesz zadowolony hotele 5* sa naprawde ok chyba ze trafi Ci sie Hilto Dreams - niby 5* ale odzielony od plazy szeroką dwupasmowa ulica i innym hotelem ale generalnie na pewno nie bedziesz narzekac milej podrozy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: HURGHADA czy SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:04 cześć, moi znajomi też byli na takiej objaazdówce, w Hurgadzie trafił im się hotel Sun Rise Palacio5*, a w Sharmie Hostmark 5* - (na tyle to on napewno nie zasługuje).Mówili że statek był spoko, lecz najgorszy był ponoć hotel w Kairze. Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 10:11 na hotele w kairze narzekaja wszyscy i po prostu trzeba sie przygotowac na nienajlepsze warunki jest to po prostu kwestia ceny hotele 4 i 5* w kairze sa potwornie drogie dlatego w czasie wycieczek objazdowych turysci sa kwaterowani w gorszych hotelach, sle mysle ze wszystko jest do przezycia, to raptem 2 lub 3 noclegi Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 10:34 chyba nie do końca tak jest gdyz moja znajoma niedawno wrociła z objazdówki i w Kairze byla zakwaterowana w rewelacyjnym hotelu .... tak wiec moze zalezy to od biura podróży.... Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:25 jesli tak, to sorki pierwszy raz spotykam sie z tym ze jest ktos zadowolony z hotelu w kairze ale to dobrze, widac ze wszystko sie zmienia na lepsze pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 10:51 a nieprawda :) ja nocowałam w kairze w hotelu oasis, który był wprost rewelacyjny z obłędną kuchnią i wyżywieniem i b. żałowałam, że zostajemy tam tylko 1 noc. wycieczkę miałam wykupioną u tour operatora. kair 2 dniowy. hotel był lepszy niż ten, w którym nocowałam w el gounie (ocean view) wszystkim życzę noclegu właśnie tam :) www.oasis.com.eg/ Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:00 z jakiego biura jechałeś do Egiptu.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:24 Sorki..... a co do biura to właśnie moja znajoma też była z Eximu i bardzo chwalila sobie hotel w Kairze..... nie wiesz przypadkiem w jakich hotelach zakwaterowani byli twoi znajomi w Hurghadzie i nie wiem czy byli tez w Sharmie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:27 jacy moi znajomi? pogubiłam się. ja w eximie wykupiłam pobyt 2tyg w el gounie, w ocean view. i od nich kupiłam kair i byłam w hotelu jak wyżej. jeśli masz już wykupiony pobyt to za wiele nie zmienisz przecież w kwestii hoteli, a skoro jesteś zainteresowany opiniami o hotelach to po prostu zajrzyj na egipt-hotele, na drugie forum ;) i miłego pobytu. m Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:31 poszukuje jedynie osób ktore byly na objazdowce z Exim-em bo chcę ustalic prawdopodobne hotele do których mogą mnie zakwaterowac..... znajomą ulokowali w hotelu Coral Beach Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:35 niestety nie znam nikogo takiego. zadaj pytanie na forum. o hotele. prędzej się dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: HURGHADA czy SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:10 Jakie wrażenia jeśli chodzi o pobyt w El Gounie? Czy warto tam pojechać czy lepiej Sharm. tóry hotel jest tam najfajniejszy i najlepiej położony? Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:21 w sharmie jeszcze nie byłam - nie wiem. w el gounie mi odpowiadało przede wszystkim to, że jest to zamknięta enklawa turystyczna, gdzie przeciętny arab się nie dostanie i gdzie możesz bez problemu opalać się na plaży nienarażona na ciągłe zaczepki (jak np w tunezji). to samo ze sklepami - jest ich mało - na większe zakupy trzeba wybrać się do hurgady, ale robisz je spokojnie - bez nagabywania, wciągania do sklepu, niekończących się dyskusji. dla mnie dlatego raj - nie lubię zachowania arabów, jest dla mnie męczące, nie umiem się uwolnić od ich zaczepek i staram się tego unikać jak ognia. jeśli chodzi o hotele to na pewno godny polecenia jest sheraton miramar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: HURGHADA czy SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:35 A jak wygląda sprawa nurkowania,czy rafa jest ciekawa? Pozdrawiam i dzięki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:23 el gouna jest fantastyczna wszystkie hotele maja dostep bezposrednio do morza lub laguny miasteczko jest prywatne, zamkniete jesli chodzi o hotele to szczegolnie polecam sheraton miramar lub movenpick resort obydwa maja kat 5* de lux z tym, ze w movenpicku jest wiekszy luz (w sheratonie wymagne sa dlugie spodnie na kolacje) ale sheraton ma bajeczna architekture generalnie el gouna to jedna wielka bajka Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:27 no nie wszystkie hotele mają dostęp do morza - proszę nie wprowadzać w błąd. ocean view nie ma. położony nad zatoką, ale bezpośredniego zejścia nie ma. na plażę trzeba dojść - czyli objeść zatoczkę i port albo dojechać. co może być dla niektórych uciążliwe (dla bardziej wymagających). ja mieszkałam w ocean view, ale parę razy byłam na plaży w sheratonie - i tam rzeczywiście bajka. i basen z barem w środku... ech. wrócić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:32 jesli tak, to przepraszam w ocean view nie bylam ale wszystkie hotele ktore tam odwiedzilam mialy dostep do morza lub laguny ... tez marze o powrocie do el gouny ... Odpowiedz Link Zgłoś