Dodaj do ulubionych

HURGHADA czy SHARM

21.07.04, 07:54
i dlaczego ......
plusy i minusy !!!
Obserwuj wątek
    • gajasirocco Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 08:53
      Sharm- nurkowanie- cudowne rafy !
      Hurghada- mozliwość zwiedzania Karnaku, LUxoru...
      • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:00
        a zakladając że wycieczka zapewnia rejs ze zwiedzaniem od Luksoru po Kair to
        gdzie lepiej spędzić 7 dni ???
        • fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:18
          jesli w ciagu pierwszych dni zwiedzisz czesc afrykanska to tak dla odmiany
          polecam (jesli jest taka mozliwosc) czesc azjatycka czyli np Sharm.
          wiem ze na forum jest mnostwo ludzi, ktory synaj w ogole sie nie spodobal, ale
          naprawde to kwestia gustu.
          Rafy sa wspaniale i chyba lepiej dostepne niz w okolicach hurgady, ponad to
          mozna wybrac sie na wycieczke do klasztoru sw. katarzyny, na gore Mojzesza lub
          do kolorowego Kanionu
          dodatkowo polecam watek na forum "Sharm el Sheik-opinia"
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13952416
          tam znajdziesz rozne "glosy" na temat hurgady i sharmu
          pozdrawiam i zycze milego urlopu
          • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:35
            a jak jest z hotelami lepsze są w Sharmie czy Hurghadzie ???
            • fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:39
              to raczej nie ma znaczenia
              zarowno w jednym jak i wdrugim miejscu jest sporo rewelacyjnych hoteli 5* i
              bardzo dobrych 4*
              musialbys porownac konkretne oferty
              ale z tego co wiem w hurgadzie hotele tej samej klasy moga byc tansze niz w
              sharmie
              • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:43
                tak tylko generalnie pytam bo i tak nie bede miał na to większego wpływu gdyż
                wybrałem objazdówkę od Hurghady po Sharm z rejsem po Nilu tak więc hotele będą
                przydzielane losowo tyle tylko że wybrałem opcje 5*..... i mam nadzieję że
                trafi mi się jakiś niezły w Sharmie gdzie będe troszeczkę dlużej niż w
                Hurghadzie
                • fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 09:54
                  to na pewno bedziesz zadowolony
                  hotele 5* sa naprawde ok
                  chyba ze trafi Ci sie Hilto Dreams - niby 5* ale odzielony od plazy szeroką
                  dwupasmowa ulica i innym hotelem
                  ale generalnie na pewno nie bedziesz narzekac
                  milej podrozy !!!
                  • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 10:02
                    DZIEKI .....
                • Gość: Bernadeta Re: HURGHADA czy SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:04
                  cześć, moi znajomi też byli na takiej objaazdówce, w Hurgadzie trafił im się
                  hotel Sun Rise Palacio5*, a w Sharmie Hostmark 5* - (na tyle to on napewno nie
                  zasługuje).Mówili że statek był spoko, lecz najgorszy był ponoć hotel w
                  Kairze.
                  • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 10:06
                    Z JAKIEGO BYLI BIURA ???
                  • fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 10:11
                    na hotele w kairze narzekaja wszyscy
                    i po prostu trzeba sie przygotowac na nienajlepsze warunki
                    jest to po prostu kwestia ceny
                    hotele 4 i 5* w kairze sa potwornie drogie
                    dlatego w czasie wycieczek objazdowych turysci sa kwaterowani w gorszych
                    hotelach, sle mysle ze wszystko jest do przezycia, to raptem 2 lub 3 noclegi
                    • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 10:34
                      chyba nie do końca tak jest gdyz moja znajoma niedawno wrociła z objazdówki i w
                      Kairze byla zakwaterowana w rewelacyjnym hotelu .... tak wiec moze zalezy to od
                      biura podróży....
                      • fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:25
                        jesli tak, to sorki
                        pierwszy raz spotykam sie z tym ze jest ktos zadowolony z hotelu w kairze
                        ale to dobrze, widac ze wszystko sie zmienia na lepsze
                        pozrawiam
                    • justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 10:51
                      a nieprawda :)

ja nocowałam w kairze w hotelu oasis, który był wprost rewelacyjny z obłędną
                      kuchnią i wyżywieniem i b. żałowałam, że zostajemy tam tylko 1 noc.

wycieczkę miałam wykupioną u tour operatora. kair 2 dniowy.
                      hotel był lepszy niż ten, w którym nocowałam w el gounie (ocean view)
                      wszystkim życzę noclegu właśnie tam :)

www.oasis.com.eg/
                      • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:00
                        z jakiego biura jechałeś do Egiptu.... ?
                        • justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:20
                          exim.
                          • justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:20
                            ps. jestem kobietą :)
                            • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:24
                              Sorki..... a co do biura to właśnie moja znajoma też była z Eximu i bardzo
                              chwalila sobie hotel w Kairze..... nie wiesz przypadkiem w jakich hotelach
                              zakwaterowani byli twoi znajomi w Hurghadzie i nie wiem czy byli tez w
                              Sharmie ???
                              • justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:27
                                jacy moi znajomi? pogubiłam się.
                                ja w eximie wykupiłam pobyt 2tyg w el gounie, w ocean view. i od nich kupiłam
                                kair i byłam w hotelu jak wyżej.
                                jeśli masz już wykupiony pobyt to za wiele nie zmienisz przecież w kwestii
                                hoteli, a skoro jesteś zainteresowany opiniami o hotelach to po prostu zajrzyj
                                na egipt-hotele, na drugie forum ;)
                                i miłego pobytu.
                                m
                                • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:31
                                  poszukuje jedynie osób ktore byly na objazdowce z Exim-em bo chcę ustalic
                                  prawdopodobne hotele do których mogą mnie zakwaterowac..... znajomą ulokowali w
                                  hotelu Coral Beach
                                  • justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:35
                                    niestety nie znam nikogo takiego.
                                    zadaj pytanie na forum. o hotele. prędzej się dowiesz.
                                    • broziu11 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 11:48
                                      dzięki.....i Pozdrawiam
                      • Gość: Iwona Re: HURGHADA czy SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:10
                        Jakie wrażenia jeśli chodzi o pobyt w El Gounie? Czy warto tam pojechać czy
                        lepiej Sharm. tóry hotel jest tam najfajniejszy i najlepiej położony?
                        • justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:21
                          w sharmie jeszcze nie byłam - nie wiem.
                          w el gounie mi odpowiadało przede wszystkim to, że jest to zamknięta enklawa
                          turystyczna, gdzie przeciętny arab się nie dostanie i gdzie możesz bez problemu
                          opalać się na plaży nienarażona na ciągłe zaczepki (jak np w tunezji). to samo
                          ze sklepami - jest ich mało - na większe zakupy trzeba wybrać się do hurgady,
                          ale robisz je spokojnie - bez nagabywania, wciągania do sklepu, niekończących
                          się dyskusji. dla mnie dlatego raj - nie lubię zachowania arabów, jest dla mnie
                          męczące, nie umiem się uwolnić od ich zaczepek i staram się tego unikać jak
                          ognia. jeśli chodzi o hotele to na pewno godny polecenia jest sheraton miramar.
                          • Gość: Iwona Re: HURGHADA czy SHARM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:35
                            A jak wygląda sprawa nurkowania,czy rafa jest ciekawa?
                            Pozdrawiam i dzięki za informacje
                        • fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:23
                          el gouna jest fantastyczna
                          wszystkie hotele maja dostep bezposrednio do morza lub laguny
                          miasteczko jest prywatne, zamkniete
                          jesli chodzi o hotele to szczegolnie polecam sheraton miramar lub movenpick
                          resort
                          obydwa maja kat 5* de lux
                          z tym, ze w movenpicku jest wiekszy luz (w sheratonie wymagne sa dlugie spodnie
                          na kolacje)
                          ale sheraton ma bajeczna architekture
                          generalnie el gouna to jedna wielka bajka
                          • justm Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:27
                            no nie wszystkie hotele mają dostęp do morza - proszę nie wprowadzać w błąd.
                            ocean view nie ma.
                            położony nad zatoką, ale bezpośredniego zejścia nie ma.
                            na plażę trzeba dojść - czyli objeść zatoczkę i port albo dojechać.
                            co może być dla niektórych uciążliwe (dla bardziej wymagających).
                            ja mieszkałam w ocean view, ale parę razy byłam na plaży w sheratonie - i tam
                            rzeczywiście bajka.
                            i basen z barem w środku... ech. wrócić.
                            :)
                            • fasola25 Re: HURGHADA czy SHARM 21.07.04, 12:32
                              jesli tak, to przepraszam
                              w ocean view nie bylam
                              ale wszystkie hotele ktore tam odwiedzilam mialy dostep do morza lub laguny

... tez marze o powrocie do el gouny ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka