Dodaj do ulubionych

Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam

30.03.13, 23:46
Czy ktoś może był w tym hotelu i moze coś powiedzieć na jego temat? Zastanawiamy się nad jego wyborem 2+2.
Obserwuj wątek
    • jedrek99 Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 31.03.13, 05:39
      super hotel, o czym pisałem nie raz,
      My byliśmy w opcji 2+2
      polecam,
      • besaaa Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 31.03.13, 12:50
        Czy nie mieliście problemów z samolotem?Pani z TUI mówiła,że w tamtym roku wycofali w ostatniej chwili loty do Marsa Alam i transfer był z lotniska w Hurghadzie autokarami-a to 200 km.Mam jeszcze pytanie o aquapark-czy można wnieść picie jesli obiekt znajduje się poza hotelem.Wybieramy się w polowie lipca-a wy w jakim terminie byliście?Z góry dziekuje za odpowiedź.
        • doral2 Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 31.03.13, 18:28
          a co ma samolot do hotelu?
          • besaaa Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 01.04.13, 01:53
            Bardzo podoba mi się ten hotel ale jeśli lot trwa 4 godz plus autokar 200km(czyli 3 godz)to obawiam się,że moje 4-letnie dziecko moze nie dac rady.Natomiast chciałam zapytać czy to faktycznie prawda,że TUI w tamtym roku odwoływało bezpośrednie loty?
            • jedrek99 Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 01.04.13, 08:04
              z tego co wiem to samolot z Wawy i Katowic latały bezpośrednio, przynajmniej w najwyższym sezonie, odwołali czarter z Poznania. Tui nie realizował czarterów "swoimi" topowymi liniami Enter, ale dokupował blok miejsc w Alfa Star i lecieliśmy Small Planet. My byliśmy w lipcu i wszystko obyło się bez opóźnień.
              Prawda jest taka, że Tui, na pewno wie w jaki sposób będzie realizował czartery (u nas wiedział już w styczniu, gdyż wtedy dostaliśmy pismo o zmianie daty wylotu, po za tym straciliśmy rezerwacje miejsc, które były możliwe tylko w Enter i Pani z Tui poinformowała nas o zmianie linii.)
              zawsze możesz sprawdzić, na stronie alfa, jak realizują czartery i czy pokrywają się z dniami dla Tui.
              • colin1974 Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 01.04.13, 10:13
                Hotel super jak dla mnie lepszy od sąsiadujących Iberoteli ,dla rodzin idealny .
                Transfer z lotniska to ok 5-10 minut (byliśmy z Tui)
                Jeden z najlepszych hoteli w Egipcie z piękną rafą koralową i fajnym aquaparkiem.
                • besaaa Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 01.04.13, 10:44
                  Bardzo dziękuję za info.Mam jeszcze pytanie o aquapark-czy wolno wnosić napoje?
                  • colin1974 Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 01.04.13, 11:20
                    Wolno wnosić ale nie ma takiej potrzeby bo jest tam bar z napojami i przekąskami w opcji all .
                    • besaaa Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 01.04.13, 16:08
                      Widziałam,że bylaś też w innych hotelach.Twoim zdaniem lepszy jest Sol Y Mar czy Iberotel w Hurghadzie-dodam ,że kosztują tyle samo-który byś wybrała?
                      • colin1974 Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 01.04.13, 16:13
                        Jeśli chodzi o sam hotel to Aquamarine w Hurghadzie jest ciężko przebić ale jeśli chodzi o okolice i miejsce wypoczynku wygrywa Marsa Alam I Solymar.
                        Ciężki wybór ale chyba bym wybrał Marsa Alam ze względu na piękna zatokę z żółwiami i delfinkami.
                    • jedrek99 Re: Sol Y Mar Solaya - Marsa Alam 01.04.13, 22:30
                      z napoi to gdy my byliśmy, lipiec 2012, to w aquparku w ramach all były tylko pseudosoki oraz woda, a przekąski to tylko popcorn.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka