flyr 23.06.13, 09:24 prosze o info tych co teraz wrócili czy komary sie panoszą . Wróciłem 2 tyg temu z Sharm i troche ich było a za nie długo lece do Hurghady i zastanawiam sie czy tam też buszują te łajzy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white_swan Re: calymi stadami 23.06.13, 11:05 Nigdy w HRG nie natknęłam się na ani jednego komara. Odpowiedz Link Zgłoś
effaw Re: calymi stadami 23.06.13, 11:08 Powiem tak byłam w Hurghadzie w maju, czerwcu, we wrześniu komary a raczej moskity były - niestety - ale byłam także w sierpniu i ku mojemu zdziwieniu brak tego dziadostwa mnie zaskoczył - a może po prostu temperatura była dla "nich" za wysoka. Choć czerwiec też jest b. gorącym miesiącem więc może to jednak kwestia - odkomarzania przez personel hotelu. Jadę znowu w sierpniu i mam nadzieję że i tym razem ich nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: calymi stadami 23.06.13, 11:17 Bywam w egipcie w styczniu, marcu, czerwcu, lipcu, październiku, listopadzie i naprawdę, żadnego nie spotkałam... Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: calymi stadami 23.06.13, 11:27 ja byłem w Egipcie tez nascie razy i równiez nigdy ich nie widziałem aż do tego roku . Wrócilem 11 czerwca i w Sharm jak juz pisałem wcale ich nie brakowało . Co prawda z kazdym dniem było ich mniej bo truli wieczorem te badziewie strasznie ale nie mniej ludzie byli pogryzieni okrutnie stąd tez moje pytanie . I nie był to problem tylko hotelu , w ktorym byłem ale ogólnie w tamtym regionie . Rozmawiałem ze znajomymi którzy byli po drugiej stronie Sharmu i sytuacja była taka sama . Odpowiedz Link Zgłoś
kkmol Re: calymi stadami 24.06.13, 21:47 Byłam w maju w HRG i było dużo komarów. Hotel był odymiany rano i wieczorem i nie wiele to pomagało. w zeszłym roku też byłam w maju i komarów nie było, więc raczej od miesiąca to nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
krab7 Re: HRG i komary ? 27.06.13, 13:12 Ja byłem w Hurghadzie w maju. Praktycznie po każdej nocy moje ręce były bogatsze o jedną lub dwie czerwone kropki po ugryzieniach (chyba komara ?), które utrzymywały się przez ok. 8-10 dni, przy czym nie odczuwałem nic w stylu swędzenia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kajaw1 Re: HRG i komary ? 05.07.13, 08:16 Wróciłam wczoraj. Komary są. Żerują na zewnątrz i w pokojach (pomimo, że hotele robią wszystko by się ich pozbyć). Warto więc zaopatrzyć się w żel po ukąszeniu i elektrycznego Brisa do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś