Dodaj do ulubionych

egipt w sierpniu

25.07.13, 12:41
Kochani! Od pewnego czasu śledzę wpisy na forum i powiem szczerze że moje nastroje popadają z jednej skrajności w drugą. Chodzi o sytuację na Synaju. Mamy wykupione wczasy w Tabie od 7.08 Prośba do osób, które tam były ostatnio - napiszcie jak faktycznie wygląda sytuacja, czy do się odczuć to zamieszanie ?jak wyjazdy do Jerozolimy? Wiem, na rezygnację trochę za późno, ale cóż tam kasa jeśli jest niebezpiecznie? Tylko proszę piszcie szczerze
Obserwuj wątek
    • zetka73 Re: egipt w sierpniu 25.07.13, 13:00
      poczytaj wpisów osób które tam były w czasie zamieszek

www.oceniacz.pl/forum/egipt-zamieszki-t3359.html#p34462
    • marytad Re: egipt w sierpniu 25.07.13, 17:34
      Lecimy do Taby (Sofitel) 31.07 na dwa tygodnie. Od kilku tygodni obsesyjnie śledzę wszystkie możliwe fora, wiadomości, komunikaty itp. Nie mogę powiedzieć, że mam luz, wielokrotnie szukałam już jakiejś opcji na zmianę destynacji (Itaka daje taką możliwość praktycznie do ostatniej chwili). Ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że wszystko powinno być ok. Interesują mnie opinie osób, które tam aktualnie są, lub które właśnie wróciły. Jak do tej pory nie znalazłam niepokojących wieści, ludzie piszą, że na miejscu jest jak zawsze.
      • zoja.123 Re: egipt w sierpniu 25.07.13, 18:21
        Dzięki za odpowiedzi/ podpowiedzi. Widzę, że nie tylko ja szukam- być może trochę naiwnie- uspakajających wiadomości.Ludzie, którzy wrócili ( szczęśliwi)najczęściej już tu nie wchodzą a szkoda- byliby najbardziej wiarygodni. Dla Itaki wiążący jest dopiero komunikat MSZ a tu coraz częściej mówi się o Synaju już nawet nie tyle o Kairze. Niektóre biura ponoć odwołują wycieczki do Jerozolimy( Sun&Fun) choć wcześniej czytałam tylko(?) o zakazie podróżowania w nocy. No i jeszcze zbliża się koniec Ramadanu. Stąd tyle we mnie niepokoju- co to za wczasy w ciągłym strachu!
        • doral2 Re: egipt w sierpniu 25.07.13, 18:58
          przestań się sama nakręcać.
          • dana_n Re: egipt w sierpniu 25.07.13, 20:13
            Na facebooku biura Nemo Tour pojawiła się taka informacja:
            www.facebook.com/pages/Nemo-Tour/557950534243507
      • zoja.123 Re: egipt w sierpniu 26.07.13, 08:42
        My Intercontinental to chyba obok. Dzisiaj czytam, ze tam troche pusto ze wzgledu na sytuacje a w watku na biezaco. Leamun pisze o wojsku w Hurgadzie
        • zoja.123 Re: egipt w sierpniu 26.07.13, 09:34
          zoja.123 napisał(a):

> My Intercontinental to chyba obok. Dzisiaj czytam, ze tam trochę pusto ze wzglę
          > du na sytuację a w watku " na bieżąco" Leamun pisze o wojsku w Hurgadzie
          Sorry! to miało być do marytad
          Zetka a Ty lecisz?
          • zetka73 Re: egipt w sierpniu 26.07.13, 09:42
            lece w niedzielę
            • zoja.123 Re: egipt w sierpniu 26.07.13, 12:54
              Trzymam kciuki! Myślę, że wszystko będzie dobrze! Pisz, jeśli będzie to możliwe!
              • zetka73 Re: egipt w sierpniu 26.07.13, 13:04
                to mój kolejny raz w Egipcie - jestem z tych co Egipt kochają więc nie zakładam innych opcji :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka