Dodaj do ulubionych

czy napewno

IP: 149.156.26.* 02.08.04, 15:26
Czy ktoś się juz przejechał na biurze Kopernik? W tym roku np? Bo lece z nimi
do Egiptu-co myslicie. Kilka komentarzy już widziałem ale proszę o konkrety a
nie antyreklamy
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: czy napewno 02.08.04, 15:37
      Kochany, a co dla Ciebie oznacza słowo konkret a nie antyreklama?
      Czy wyłącznie zachwyty nad biurem, którego prezes jest odpowiedziany za kłopoty
      tysięcy turystów?
      Jeśli cwaniak dorowadził w ciągu 2 lat do bankructwa 2 biur (Alladyn i El
      Greco) i nadal ma nadal kasę na prowadzenie biznesu w kierunku, w którym każdy
      normalny biznesmen by się spalił ze wstydu, to jak myślisz? Dzięki komu tą kasę
      ma?
      Dzięki uczciwości? Czy też biednym naiwnym, których oszukał?!

A czy uważasz, ze Izba Turystyki robi antyreklamę Kopernikowi potwierdzając, że
      Tarek Hammudeh jest współudziałowcem kopernika? Czy też właśnie podaje jak
      najkonkretniejszy konkret na świecie?!

Czy mądry Polak po szkodzie to nasza maksyma?

A moze należy ją zmienić, że Polak nigdy nie uczy sie na cuzych błędach, bo
      jest na to za naiwny i łatwowierny?!
      • ewakozikowska momencik chyba nie łapię 02.08.04, 17:33
        czy Biuro podróży Kopernik to "reaktywacja" EL Greco??
        co ztym wszystkim ma niejaki alladin ?
        Nic już nie kumam?
        przecież Kopernik istaniał jeszcze w czasie kiedy działało El Greko!
        czy się mylę?
        Naprostujcie mnie.
        • Gość: inka Re: momencik chyba nie łapię IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.04, 17:40
          Tours operatorzy ostrzegają przed BP Kopernik(to rzeczywiście spadek po ElGreco
          i Alladin). Wcześniej istniał Copernicus, nie Kopernik. Radzę nie ryzykować.
        • pc_maniac Re: momencik chyba nie łapię 02.08.04, 17:50
          ewakozikowska napisała:

> czy Biuro podróży Kopernik to "reaktywacja" EL Greco??
          > co ztym wszystkim ma niejaki alladin ?
          > Nic już nie kumam?
          > przecież Kopernik istaniał jeszcze w czasie kiedy działało El Greko!
          > czy się mylę?
          > Naprostujcie mnie.

Czy istniał przed bankructwem tych 2 firm czy też nie, nie wnikam. Może
          istniał, może również miał innego prezesa.
          Informuję jaki jest stan prawny KOPERNIKA na dzień dzisiejszy i to powinno
          zastanawiać. Obecnym prezesem jest prezes Alladyna i El Greco.

Nikt nie każe wierzyć w moje słowa, ponieważ internet niestety jest dość
          anonimowym źródłem informacji, jednak jeśli podaję, ze możecie to co napisałem
          sprawdzić również w izbie Turystyki, to chyba warto dla własnego bezpieczeństwa
          tą informację sprawdzić.

Czyż nie?
          Chyba, ze chcecie kiedyś (jak ja z żoną) spędzić swój wymarzony urlop na
          lotnisku Okęcie.
        • corrina_f1 Re: momencik chyba nie łapię 03.08.04, 10:18
          Ewa, może nie czytałaś niedawnych wątków, ale Kopernik to swojego czasu
          nasz "ulubiony" temat :
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=14312195
      • egipcjanka15 Re: czy napewno 03.08.04, 10:00
        pc_maniac napisał:

> Czy mądry Polak po szkodzie to nasza maksyma?

No to juz dawno temu napisano "nowe przypowiedzenie Polak sobie kupi; ze i
        przed szkoda i po szkodzie glupi". A historie biur podrozy powstajacych z
        kolejnych bankructw jak feniks z popiolow z drobnym liftingiem w postaci zmiany
        nazwy tylko to potwierdzaja. Ludziska z nimi jada "bo tanio", a potem sie beda
        bardzo dziwic, ze jakas kolejna grupa zostanie na lotnisku.

Przeciez to nie jakis mityczny stwor "rynek" tylko wlasnie kupujacy/klienci
        powinni swoimi decyzjami wyeliminowac oszustow.

Ale w takiej sytuacji, po co starac sie o wiarygodnosc, dbac o klienta, zeby
        wrocil, starac sie o niego serwisem, solidnoscia, budowanym zaufaniem?
        Wystarczy obnizyc cene (kosztem serwisu, wiarygodnosci itd.) i klienci sie
        pokaza.
    • corrina_f1 Re: czy napewno 02.08.04, 15:48
      Na pewno to Kopernik też była kobietą !! ;))
    • Gość: Kopernik Re: czy napewno IP: 149.156.26.* 03.08.04, 12:06
      to powiedz mi pc_maniac i ta corina_f czy cos tam w jakim celu wy tu codziennie
      siedzicie i komentujecie? Macie coś z tego? Chyba tak i dlatego proszę o
      konkrety!!! Bo to juz nie jest z waszej strony reklama tylko chamstwo delikatnie
      mówiąc. Dlatego zastanówcie się przecież niby jesteście ludźmi czyli istotą
      myślącą(taką przynajmniej macie być). Pozdrawiam
      • corrina_f1 Re: czy napewno 03.08.04, 12:19
        Jeśli ty jesteś rónież niby-myślący, to może jednak dokładnie poczytaj sobie
        wypowiedzi we wspomnianym wątku - nie tylko moje i pc_maniaca, ale także innych
        ludzi. Jeśli dalej nie widzisz tu konkretów, to ja się poddaję...

A jeśli forum nie jest dla Ciebie wiarygodnym źródłem informacji (a ma prawo),
        to bardzo Cię proszę, zadzwoń do Warzawskiej Izby Turystycznej, czy to takie
        trudne ? Tam Ci podadzą same konkrety.

I naprawdę nie uważam, żeby moje wypowiedzi były chamskie, chyba o chamstwie
        mało wiesz. Również dla Twojej wiadomości - nie mam nic ani od Kopernika, ani
        żadnego innego biura za pisanie prawdy.
      • corrina_f1 Do Kopernika 03.08.04, 12:31
        Próbowałam się doszukać wspomnianego chamstwa w moich wypowiedziach. Czy
        potwierdzenie prawdy, którą uzuskałam w WIT i odsyłanie do WIT jako
        wiarygodnego źródła to wg Ciebie chamstwo ?

Re: KOPERNIK-czy ktoś był z tym biurem w Egipcie
        corrina_f1 20.07.2004 15:23

Ja rozważam z nimi Tunezję w październiku, bo mają zastanawiająco tanie oferty
        w porównaniu z tymi samymi hotelami w innych biurach, ale mam sporo obaw, może
        niepotrzebnych, ale uzasadnionych. Zastanawiające, że ta sama oferta w Hammamet
        jest tańsza o 500 zł od Ecco, a jedna i druga wciąż katalogowa i obydwie juz ze
        wszystkimi opłatami..

pozdr
        Kasia

Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili
        corrina_f1 29.07.2004 09:53

pc_maniac napisał:

> Jurcyku, wyjaśnij mi w takim razie co w firmie KOPERNIK robi obecnie p. TAREK
        > HAMMUDEH?
        > Czyżby było to tak popularne w Polsce imię i nazwisko jak Jan Kowalski?
        > W takie zbiegi okoliczności to ja nie wierzę. Pewnie gość odkupił KOPERNIKA
        po
        > bankructwie El Greco.
        > Nie ma w Polsce aż tak dużo Tareków Hammudehów (b. przezesów Alladyna i El
        > Greco).

Potwierdzam. Jesli ktoś w dalszym ciągu nie jest przekonany, proszę zadzwonić
        do bira i zapytać o nazwiska prezesów, lub, co najsensowniejsze - do
        Warszawskiej Izby Turystyki (www.wit.org.pl) - nie ma bardziej wiarygodnego
        źródła.

pozdrawiam
        Kasia

Re: Ja z nimi nie doleciałem, a inni nie wrócili
        corrina_f1 29.07.2004 13:51

Co nie znaczy że ktoś w tym samym czasie, jednocześnie nie mógł być członkiem
        zarządu, czy współudziałowcem jednej i drugiej firmy. To, że Kopernik działał
        wczesniej lub w tym samym czasie co El Greco oznaczać może tyle, że albo pan
        Hammed nie ogłaszał sie publicznie że to jego firma, albo dołączył do Kopernika
        już po upadku El Greco a wcześniej Aladina. Nie on je założył. Proste.

Re: czy napewno
        corrina_f1 02.08.2004 15:48

Na pewno to Kopernik też była kobietą !! ;))

Re: momencik chyba nie łapię
        corrina_f1 03.08.2004 10:18

Ewa, może nie czytałaś niedawnych wątków, ale Kopernik to swojego czasu
        nasz "ulubiony" temat :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&
      • miriam_73 Re: czy napewno 03.08.04, 12:33
        a łyżka na to "niemozliwe"...
        Ludziku z Kopernika - proszę jeśli uważasz, ze ktoś rzuca oszczerswa pod
        adresem klona El Greko i Alladyna to zaprzecz FAKTOM, ot choćby tym dotyczącym
        tego, kto tym biznesem rządzi ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka