Dodaj do ulubionych

B.P. Triada - kpina z klientów

02.08.04, 21:39
Z B.P. "Triada" wyjeżdżałam wielokrotnie i zawsze uważałam, że jest to firma
solidna, i chociaż może nie najtańsza,ale świadcząca rzetelnie i fachowo swe
usługi.
Natomiast sposób, w jaki "Triada" potraktowała klientów korzystających z
wypoczynku w Hurghadzie to jeden wielki skandal.
Umowę na imprezę z oferty podpisałam jeszcze w styczniu 2004 r. na wyjazd od
17 do 31 lipca. Ponieważ nie było wylotów z Gdańska, chciałam kupić
indywidualnie dokupić bilety na dolot do, i z W-wy. Na próżno wielokrotnie
wydzwaniałam do W-wy od m-ca maja z prośbą o podanie godzin odlotu i przylotu
samolotu do Hurghady. W efekcie dopiero 13 lipca (wylot 17 lipca) uzyskałam
informacje - niestety, (co było do przewidzenia)nie było juz biletów w LOT-ie
na trasę W-wa - Gdańsk.
Pobyt w Hurghadzie (dzięki własnej inwencji) był atrakcyjny, ale horror się
zaczął, gdy okazało się, że 31 lipca,po śniadaniu do godz.12- tej mamy
opuścić pokój - a odlot do W-wy nastąpi 1 sierpnia o godz.5.15 rano (czyli za
17 godzin!!!) Nie przydzielono nam żadnego pomieszczenia na złożenie bagażu,
udostępniono tylko kąt w holu (bez klimatyzacji!)i toaletę personelu.(bez
natrysku) To się łatwo czyta w Polsce, gdzie temperatura wynosi średnio +20
stopni! Proszę sobie wyobrazić taką sytuację, gdy temperatura w cieniu wynosi
+43 stopnie! Spoceni, głodni i wściekli czuliśmy się intruzami, odartymi z
ludzkiej godności, siedząc w kącie na rozprażonym holu. Nikt z rezydentów nie
pojawił się ani w dniu odlotu, ani na lotnisku. Wszyscy mieliśmy dość Egiptu
i "Triady" ( a były wśród nas małżeństwa z małymi dziećmi)gdy z ulgą
wsiadaliśmy do samolotu.
My, dzięki opisanej wcześniej"operatywności" "Triady" dojechaliśmy do Gdańska
nieludzko zatłoczonym pociągiem (1 sierpień!) W-wa - Kołobrzeg o godz.16-
tej. Spędziliśmy więc ponad dobę - 28 godzin w podróży. To skandal i kpina z
klientów !
Obserwuj wątek
    • Gość: deo Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 81.219.167.* 02.08.04, 21:49
      My tez czekalismy w hallu hotelu Roma od 15 do 23 - wylot o 2.05 . Chyba po
      jakies awanturce udostepniono na troche jeden pokój - poopalalismy sie na plazy
      poszlismy do Mc Donalda i jakos przeszło .... ale ...
      ciekawe jak ten problem z wyjazdem załatwiaja inne biura podróży ???
      • tersyn46 Re: B.P. Triada - kpina z klientów 02.08.04, 21:59
        Gość portalu: deo napisał(a):

> My tez czekalismy w hallu hotelu Roma od 15 do 23 - wylot o 2.05 . Chyba po
        > jakies awanturce udostepniono na troche jeden pokój - poopalalismy sie na
        plazy
        >
        > poszlismy do Mc Donalda i jakos przeszło .... ale ...
        > ciekawe jak ten problem z wyjazdem załatwiaja inne biura podróży ???
        W okolicy Hurghady jest co obejrzeć (chociażby miasteczko El Gouna - 25 km od
        Hurghady) - można byłoby przeciez zaproponować kilku- godzinną wycieczkę
        autokarem z klimatyzacją - rezydenci mają fundusz reprezentacyjny! Nie byłoby
        chyba również problemu, aby wykupić nam dodatkowy posiłek - obiadokolację w
        hotelu, w którym dotychczas mieszkaliśmy! Trochę inwencji ze strony rezydentów
        i "Triady" - a pobyt w Egipcie byłby atrakcją a nie piekłem widzianym z
        perspektywy powrotu!
      • Gość: Kalik Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 13:46
        Jechałam z Rainbow Tours i ku naszemu zaskoczeniu mieliśmy wykupiony pokój
        również na następny dzień (też wylot o 5 rano). Tak więc spanie, prysznic i
        jedzenie. Ludzie z Alfa Staru (kilkanaście osób) mieli do dyspozycji 2 pokoje z
        prysznicami (ale z hotelu wyjezdzali o 23).
      • Gość: myszka Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.30-130-66.mc.videotron.ca 14.08.04, 15:09
        ludzie na calym swiecie musi sie opuscic pokoj o 12 a jezeli zostaniecie kilka
        godzin dluzej to sie to po prostu doplaca,w us nawet o 11 am
    • Gość: trolek11 Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 00:39
      no coz szczerze wspolczuje ale nie mozna tak generalizowac... ja bylem z Triady
      w hotelu Zahabija i po wykwaterowaniu mielismy udostepniony jeden pokoj na 7
      osob, gdzie mozna sie bylo wykapac i schlodzic organizm dzieki klimie...
      Informacja o pokoju byla wywieszona na tablicy informacyjnej w hotelu i wiem od
      innych ludzi (pytalem sie w samolocie), ze w innych hotelach bylo podobnie...
      zreszta mowila o tym tez rezydentka Triady, p. Sabina - ponownie pozdrawiam :)))

my zostalismy odwiezieni przez ludzi z Triady na same lotnisko a dalej trzeba
      bylo radzic sobie samemu, bo w koncu na jego terenie moga znajdowac sie tylko
      osoby z biletami lotniczymi... no i nie byla to wycieczka malych dzieci :)))))

nie staram sie na sile bronic Triady, ale ja bylem zadowolony z ich organizacji
      wiec sa tez zadowoleni klienci tego biura...
      pozdrawiam
      robert
      • Gość: tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.181.161.* 03.08.04, 15:59
        Cieszę się, że chociaż Was potraktowano humanitarnie. Rzeczywiście, jak w
        jednym hotelu się udało, to "Triada" nie powinna liczyć na podobny fuks w
        pozostałych, tylko rozsądnie zawierać umowy. Odnośnie dzieci: nie wiem czy nie
        była to wycieczka dla młodych małżeństw z małymi dziećmi, bo takie wśród nas
        były. Dzieci zresztą w normalnych, ludzkich warunkach funkcjonowały doskonale.
        Ale w takim razie nie była to również wycieczka dla osób po pięćdziesiątce - bo
        my jesteśmy w takim wieku i na takie traktowanie przez B.P. po prostu nie
        możemy się zgodzić. Dzięki bałaganowi, jaki panuje w Dziale Egiptu Triady -
        nasza podróż powrotna z Hurghady do Gdańska trwała licząc od wykwaterowania -
        28 godzin! O godzinach wylotów poinformowano nas trzy dni przed imprezą i
        niestety nie było juz w LOT-ie biletów na przelot W-wa - Gdańsk. Z W-wy do
        Gdańska jechaliśmy na korytarzu w przeładowanym "Kołobrzegu".Nadmiar rozkoszy
        za w końcu nie takie małe pieniądze!
        • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 19:03
          Gość portalu: tersyn napisał(a):

> Cieszę się, że chociaż Was potraktowano humanitarnie. Rzeczywiście, jak w
          > jednym hotelu się udało, to "Triada" nie powinna liczyć na podobny fuks w
          > pozostałych, tylko rozsądnie zawierać umowy. Odnośnie dzieci: nie wiem czy nie
          > była to wycieczka dla młodych małżeństw z małymi dziećmi, bo takie wśród nas
          > były. Dzieci zresztą w normalnych, ludzkich warunkach funkcjonowały doskonale.
          > Ale w takim razie nie była to również wycieczka dla osób po pięćdziesiątce - bo
          >
          > my jesteśmy w takim wieku i na takie traktowanie przez B.P. po prostu nie
          > możemy się zgodzić. Dzięki bałaganowi, jaki panuje w Dziale Egiptu Triady -
          > nasza podróż powrotna z Hurghady do Gdańska trwała licząc od wykwaterowania -
          > 28 godzin! O godzinach wylotów poinformowano nas trzy dni przed imprezą i
          > niestety nie było juz w LOT-ie biletów na przelot W-wa - Gdańsk. Z W-wy do
          > Gdańska jechaliśmy na korytarzu w przeładowanym "Kołobrzegu".Nadmiar rozkoszy
          > za w końcu nie takie małe pieniądze!

Panie Prezesie Markiewicz polecam Panskiej uwadze powyzszy tekst !
      • Gość: aga Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 16:13
        Ile gwiazdek ma hotel Zahabija? widzę że większość jest z niego zadowolona.
        Wybieram się z Triadą w październiku.
        • Gość: trolek11 Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 00:11
          hotel ma *** gwiazdki, w Polsce dostepny jeest jedynie w triadzie w ofercie
          TRAF*** opis hotelu link ponizej
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=9157482&a=14485616
        • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 19:05
          Gość portalu: aga napisał(a):

> Ile gwiazdek ma hotel Zahabija? widzę że większość jest z niego zadowolona.
          > Wybieram się z Triadą w październiku.

Ten hotel ma zaledwie 3*, ale jest to chyba tegoroczny strzal w "10" Triady.
      • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 19:01

trolek11 to co piszesz to nie jest chwalenie Triady ; sam mieszkalem w czerwcu w hotelu Zahabia i juz pisalem na tym forum ze praca p. Sabiny jest naprawde bez zarzutu i to jej zasluga, ze turysci sa wlasciwie traktowani Pani Sabino jeszcze raz pozdrawiam a Panu Prezesowi radze baczniej zrocic uwage na prace p.Sabiy - to wzor dla innych rezydentow
        • Gość: efka Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 81.219.144.* 09.08.04, 19:04
          Jeśli to ta sama Pani Sabina co była rezydentem w Sheratonie Miramar (właśnie
          wróciłam) to nie mam do jej pracy żadnych zastrzeżeń.
    • arius5 a jaki hotel ? 03.08.04, 00:48
      • tersyn46 Re: a jaki hotel ? 03.08.04, 15:54
        Byliśmy w hotelu La Perla, bardzo sympatyczny, kameralny i miła obsługa. Ale po
        wykwaterowaniu my juz nie byliśmy ich gośćmi - dlatego traktowano nas, jak zło
        konieczne.Fakt, że nie mieliśmy dostępu do natrysku, ani pokoju z klimatyzacją
        na okres oczekiwania do odlotu był spowodowany (tak wyjaśniono nam w recepcji)
        brakiem odpowiedniej umowy z B.P. Triada.
        • Gość: cs Re: a jaki hotel ? IP: 195.215.5.* 03.08.04, 16:05
          tak, ja bylem w Magawishu i dostalismy 3 domki do dyspozycji, poza tym pare
          osob wykupilo dodatkowy pokoj dla siebie i bylo niezle, 10 osob na bungalow.
          Widac jak sie chce, to mozna zalatwic, moze to zalezy od rezydenta ?
          • Gość: cs a propos La Perla IP: 195.215.5.* 03.08.04, 16:14
            spotkalem w piatek na safari dwojke wesolych braci z La Perla
            znales ich moze ?
            Niezle ponoc balowali w miescie, ale bylo faktycznie wesolo w ich towarzystwie
            • Gość: tersyn Re: a propos La Perla IP: 62.233.232.* 03.08.04, 17:22
              Niestety (albo stety) nie. Może to było tych dwóch palantów, którzy darli się w
              La Perli całe noce na balkonie? Pewno uważali, ze są zabawni - a byli żałośnie
              ordynarni..
    • Gość: Magda Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.135.35.* 03.08.04, 21:11
      Jeżeli istnieje możliwość to można sobie dokupić dodatkową dobę w hotelu albo
      zapłacić za dłuższe korzystanie z pokoi, ale turyści oczywiście myślą, że za to
      powinna zapłacić Triada, ale w opisie macie przecież ,że jest 7/14 noclegów i
      tyleż samo świadczeń hotelowych, więc dlaczego ma płacić za to biuro?
      Oczywiście było nieludzkie, że nie mogła Pani dowiedzieć się godzin wylotów bo
      wtedy mogliście Państwo wykupić sobie doloty
      • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 09.08.04, 09:43
        Jeszcze raz podkreślam - nie było możliwości w hotelu La Perla dokupienie sobie
        dodatkowej doby hotelowej, bo B.P. Triada nie zarezerwowało wcześniej takiej
        opcji!!! Doba hotelowa kosztowała 80$ i byliśmy na to przygotowani - ale po
        prostu "Triada" uznała, że nie ma takiej potrzeby - i wszystkie pokoje zaraz po
        opuszczeniu przez nas były sprzątane i sukcesywnie "zasiedlane" przez
        następnych gości.
        A sprawa wcześniejszej informacji o godzinach wylotów (podkreślam - umowę na
        imprezę podpisaliśmy w styczniu(!) - to już totalne lekceważenie klientów.
        Historia i zabytki Egiptu, to wymarzone dotknięcie potęgi przeszłości znanej z
        literatury,zostało idealnie "spaprane" przez patałachów z "Triady"! Ostrzegam
        jeszcze raz przed "Triadą"!
    • Gość: cs Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 195.215.5.* 04.08.04, 10:21
      to dziwne
      ja wiedzialem od poczatku o godzinach lotow
      ok 13 lipca otrzymalem jedynie potwierdzenie telefonicznie z Triady i do tego
      listownie
      • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.181.161.* 09.08.04, 09:49
        Widocznie Warszawka nie kocha Gdańska! Trzykrotnie rozmawiałam (od maja
        począwszy - umowa była podpisana w styczniu) z działem Egiptu (chyba z Panem
        Śmieszkiem) w B.P."Triada" - niestety listy pasażerów na wyloty i przyloty były
        gotowe dopiero 5 dni przed początkiem imprezy. A wtedy już LOT nie miał biletów
        na doloty.
    • Gość: dora Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.08.04, 10:22
      Ja lecę we wrześniu z EXIM-em na objazdówkę NEFRETETE i teraz też się boje, że
      spędzę urlop w holu. Jak ktoś był z EXIE-m to powiedzcie jak oni to organizują.
      • tersyn46 Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 10:37
        No, cały urlop, to przesada, ale ostatnie 17 godzin, gdy pot ci zalewa oczy,
        cieknie wzdłuż kręgosłupa do majtek, a nie masz się ani gdzie przebrać, ani
        wziąć natrysk, by nie cuchnąć - wystarczy, by przytłumic wszelkie uroki Egiptu!
        Ale głowa do góry - Exim to nie Triada, może oni znają podstawowe potrzeby
        klienta! Powodzenia!
    • Gość: MichalG Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 09.08.04, 14:04
      Witam. Tez bylem klientem Triady w tym roku - tez nie lecialem z miasta w
      ktorym mieszkam - Triada za doplata czterdziestu paru zlotych dowiozla nas na
      lotnisko w Katowicach i z powrotem. Uwazam, ze jezeli ktos rezygnuje z
      transportu biura to raczej nie powinien miec pretensji za dojazd/powrot z
      Warszawy. To jest jego prywatna sprawa. Dodatkowo o tym kiedy Panstwo wracacie
      powinniscie wiedziec juz na lotnisku w Warszawie 17 lipca. Na bilecie sa
      wyraznie napisane daty i godziny rejsow oraz ich numery. Gdybyscie Panstwo
      poczytali mielibyscie dwa tygodnie na dzialanie.
      Poza tym czegos nie rozumiem - jezeli wiem od stycznia ze wylatuje z W-wy 17
      lipca to po co mi wiecej informacji. Czy bede 5 czy 2 godziny przed odlotem na
      Okeciu to nie gra roli. Jestem w Hurghadzie - siadam do netu rezerwuje bilet W-
      wa - Gdansk, ktory czeka na mnie na Okeciu. A tak macie Panstwo popsute wakacje.
      Pozdrawiam, M.
      • Gość: Adamus Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.04, 14:49
        Poczytaj regulamin w katalogu Triady
        nas tez chcieli wykwaterowac do 12:00
        (przepisy hotelowe)
        wykupilismy dodatkowa dobe w hotelu poszlismy na plaze i na kolacje - bawilismy
        sie jeden dzien dodatkowo:))
        • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 09.08.04, 14:54
          Jeszcze raz podkreślam - nie było możliwości w hotelu La Perla dokupienie sobie
          dodatkowej doby hotelowej, bo B.P. Triada nie zarezerwowało wcześniej takiej
          opcji!!! Doba hotelowa kosztowała 80$ i byliśmy na to przygotowani - ale po
          prostu "Triada" uznała, że nie ma takiej potrzeby - i wszystkie pokoje zaraz po
          opuszczeniu przez nas były sprzątane i sukcesywnie "zasiedlane" przez
          następnych gości.
      • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.181.161.* 09.08.04, 14:50
        Nie wiem, może wyraziłam sie niezbyt jasno. Wyjaśniam:
        Podpisałam umowę w styczniu na konkretny termin.
        Triada nie zaproponowała żadnej możliwości dotarcia z Gdańska do Warszawy!
        Dzień wylotu i powrotu był mi znany - natomiast godziny zbiórki na lotnisku
        Okęcie i powrotu podano mi w maju na zasadzie albo 7.00- albo10.00.
        Na 7.00 nie miałabym czy dolecieć, musiałabym przylecieć dzień wcześniej i
        wykupić w W-wie hotel. (nie mówię już o dodatkowych kosztach!)Na godz.10.00
        mogłabym wylecieć z Gdańska w tym samym dniu co odlot do Hurghady. Gdy wreszcie
        Triada uprzejmie powiadomiła mnie o godzinach - mogłam sobie tylko pomarzyć o
        wykupieniu biletów na tzn. "dolot". Owszem, były bilety w b-class w cenie 740
        zł od osoby! Lekko licząc 2 osoby Gdańsk - W-wa i z powrotem koszt 3000 zł. Nie
        jestem biedna, ale też nie jestem aż tak rozrzutna, by płacić za bajzel w
        Triadzie! Przecież listy pasażerów na konkretny przelot powinno się ustalic
        wcześniej, a nie 4 dni przed odlotem!
        • Gość: MichalG Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 09.08.04, 18:15
          Nie wiedzialem, ze Triada nie proponowala zadnego transportu na lotnisko w W-
          wie. Wydaje mi sie, ze jak do tej pory zawsze cos takiego funkcjonowalo.
          Pozdrawiam
          • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.181.161.* 10.08.04, 10:50
            NIESTETY, NIE OFEROWAŁA... NIE INTERESOWAŁO ICH ABSOLUTNIE W JAKI SPOSÓB Z
            GDAŃSKA DOTRZEMY NA CZAS DO W-WY I Z POWROTEM! Nawet nie zdobyła się na tyle
            przyzwoitości, by chociaż z odpowiednim wyprzedzeniem podać godziny lotów do, i
            z Hurghady...
        • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 19:21
          Gość portalu: Tersyn napisał(a):

> Nie wiem, może wyraziłam sie niezbyt jasno. Wyjaśniam:
          > Podpisałam umowę w styczniu na konkretny termin.
          > Triada nie zaproponowała żadnej możliwości dotarcia z Gdańska do Warszawy!
          > Dzień wylotu i powrotu był mi znany - natomiast godziny zbiórki na lotnisku
          > Okęcie i powrotu podano mi w maju na zasadzie albo 7.00- albo10.00.
          > Na 7.00 nie miałabym czy dolecieć, musiałabym przylecieć dzień wcześniej i
          > wykupić w W-wie hotel. (nie mówię już o dodatkowych kosztach!)Na godz.10.00
          > mogłabym wylecieć z Gdańska w tym samym dniu co odlot do Hurghady. Gdy wreszcie
          >
          > Triada uprzejmie powiadomiła mnie o godzinach - mogłam sobie tylko pomarzyć o
          > wykupieniu biletów na tzn. "dolot". Owszem, były bilety w b-class w cenie 740
          > zł od osoby! Lekko licząc 2 osoby Gdańsk - W-wa i z powrotem koszt 3000 zł. Nie
          >
          > jestem biedna, ale też nie jestem aż tak rozrzutna, by płacić za bajzel w
          > Triadzie! Przecież listy pasażerów na konkretny przelot powinno się ustalic
          > wcześniej, a nie 4 dni przed odlotem!
          Tersyn calkowicie rozumiem Ciebie bo mialem w ubieglym roku problem z dolotem do WAW z Poznania. Biuro ganialo mnie na tracie Lot - biuro. Dopiero gdy kierownik poznanskiego biura lutu byl tak uprzejmy i sam zadzwonil do dzialu charteru dowiedzial sie ze w danym dniu leca dwa samoloty a moje biuro nie potrafi sie zdecydowac ktory rejs wybiera. Zrobil mi rezerwacje na dolot w kazdej opcji i tylko poprosil abym jedna odwolal zaraz jak biuro sie zdecyduje. To zwalanie na przewoznika juz pare razy przerabialem i zawsze jak dotarlem do przewoznika to okazywalo sie ze dezinformacja lezy po stronie biura. Pamietac trzeba ze proces przygotowania lotu jest skomplikowany : wolny, korzystny korytarz, zgoda poru docelowego na ladowanie i wolna droga powrotna. Te procesy nie dzieja sie z dnia na dzien jak to biura wciskaja. Gdyby chcialy to odpowiednio wczesnie moga powiadomic o dacie i godzinie odlotu, tak aby skutecznie zabukowac dolot do Wa-wy.
          • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 10.08.04, 10:56
            Dzięki za zrozumienie naszego rozgoryczenia i oburzenia... bo niektórzy myślą,
            że mamy wygórowane pretensje, odsyłaja do regulaminów itp. A przecież gdyby
            każdy klient wczesniej wiedział, na jakie "atrakcje" będzie narażony, nie
            byłoby chętnych na tak spartaczone usługi. Dlatego ostrzegamy na forum!
      • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 09.08.04, 16:29
        Dobre rady, ale nie na okres wakacji.Gdy 13 lipca dowiedzieliśmy się wreszcie o
        godzinach lotów do, i z Hurghady - nie było juz biletów LOT -u na trasę W-wa -
        Gdańsk na dzień 1 sierpnia. Musiałam zrezygnować z rezerwacji, którą zrobiłam
        jeszcze w maju na godz. 22.30 na dzień 31 lipca (koniec turnusu i ostatni
        przelot do Gdańska) bo zgodnie z regulaminem do godz.12.00 mieliśmy opuścić
        hotel.Nie przewidziałam, że Triada tak "wspaniale" rozplanuje listy pasażerów,
        że "zafunduje" nam dodatkowo prawie dobę poza hotelem w oczekiwaniu na powrót
        do kraju. Te informacje powinnam otrzymać w chwili, gdy opłaciłam 100% kosztów
        imprezy, czyli właśnie w maju - i dlatego twierdzę, że Triada lekceważy swoich
        klientów narażając ich nie tylko na dodatkowe koszty, ale i
        nieprzewidziane "atrakcje"
        • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 19:27
          Tersyn ale i tak cos jest nie tak ze strony Triady . Wykwaterowanie nastepuje faktycznie o 12.00 ale w dniu wyjazdu a jak dobrze przeczytalem Wasz wyjazd mial miejsce nastepnego dnia po opuszczeniu pokoi. A skandalem jest pozostawienie Was bez mozliwosci przebrania sie , umycia itd. Brawo kierownik grupy Triady w Egipcie i rezydentaka hotelu Tersyna. Trzeba byc czlowiekiem bez wyobrazni aby tak postepowac z ludzmi.
          • justm Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 19:39
            absolutnie nie bronię triady, ale o ile ja zrozumiałam to post dotyczy pobytu
            14 dniowego gdzie klient płaci za 14 nocy i te 14 nocy klientka miała
            zapewnionych.... ostatni nocleg z 30 na 31. i niestety wg warunków uczestnictwa
            tu biuro się wywiązało.
            zwrócie uwagę, że tak jest zawsze 7 noclegów to 7 noclegów, 14 to 14 a doba w
            hotelach na całym świecie kończy się różnie.
            i wszystko jest w porządku dopóki wylot jest o sensownej godzinie - rano, po
            12, 14 kiedy ten czas opuszczenia pokoju jest mało uciążliwy.
            niejednokrotnie sama czekałam na trasfer na lotnisku przez kilka / kilkanaście
            godzin bez jedzenia, możliwości odpoczynku itd. biuro nie ma obowiązku zapewnić
            klientowi możliwości zostania w pokoju, nie ma obowiązku przedłużyć mu
            rezerwacji, ale to zależy min od dobrych chęci (i zapewne również od pieniędzy)
            od dobrych chęci biura i hotelu - nie zawsze hotel chce się na to zgodzić.
            myślę, że tu największy problem stanowi znów nie doinformowanie klienta, że
            taka sytuacja może mieć miejsce - i znów apel do pracowników BP - uświadom tego
            klienta, że leci nad ranem a pokój opuszcza poprzedniego dnia - może zrezygnuje
            a może wybierze termin z inną możliwością dolotu, ale przynajmniej nie będzie
            skarg, reklamacji, narzekań i wieszania psów na tobie czy twoim BP!

myślę, że gdyby pani wyjazd odbył się poza sezonem nie byłoby problemu z
            pozostaniem w pokoju, nawet bez dopłaty (ale w egipcie sezon trwa cały rok)...

proszę mi wierzyć - że niewiele jest biur, które zapewniają klientom możliwość
            pozostania w hotelach do czasu transferu.

jestem przed wylotem do egiptu i będę w bardzo podobnej sytuacji - bo wylot mam
            równiez nad ranem, ale nie lecę pierwszy raz, wiem to z własnego doświadczenia
            i staram się na to psychicznie przygotować (bo w szczycie sezonu nie wierzę w
            możliwość pozostania w pokoju...)

pozdr
            • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 19:46
              justm ale kto jest winien ze wylot nastepuje dnia nastepnego, jezeli tak jest jak piszesz to w/g umowy powrot mial byc 30 a nie 31. Scan naprzyklad nawet przy 2 godzinnym opoznieniu odlotu niedogodnosci rekompensuje dodatkowym posilkiem a co dopiero nie zadbac o gosci przy wylocie dnia nastepnego. To tylko skandal !
              • justm Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 19:56
                absolutnie nie twierdzę, że to w porządku.
                ale BP liczą doby :) jeśli policzysz doby to niestety wszystko się zgadza.
                ja na ogół staram się wybierać sensowniejsze godziny lotów, co niekiedy jest
                niemożliwe. - wiadomo charter to charter.
                • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 09.08.04, 20:13
                  to jednak wyglada na zmiane dnia wylotu przez Triade , nam zrobili podobnie zamiast w sobote wylot mielismy w niedziele w strone do Egiptu i nawet nie pojawil sie na lotnisku przedstawiciel Triady aby przeprosic i zatroszczyc sie o tych ktorzy przyjechali na wlasciwa godzine i koczowali na Lawicy
            • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.181.161.* 10.08.04, 11:15
              Nie wieszam psów, bo żal byłoby tych poczciwych zwierząt, na takie partackie
              podejście do wypoczynku. Zgadza się, poza sezonem napewno byłaby możliwość
              wynająć sobie pokój dodatkowo na dobę czy więcej i temperatury byłyby bardziej
              przyjazne dla przybysza ze środkowo -północnej Europy... ale ja pracuję w
              oświacie i mogę odpoczywać tylko w sezonie. Nie był to mój pierwszy wyjazd -
              zdarzało mi się oczekiwać 5-6 godzin na transfer. Jednak nawet wtedy był jakiś
              kąt na bagaż, natryski, toalety... ale nie 17 godzin!
              To co teraz nas spotkało to po prostu jeden wielki skandal i mam nadzieję, że
              po ostrym proteście z naszej strony "Triada" trochę zadba o jakość tej usługi...
              Jeszcze trwa sezon - może dzięki temu następni goście La Perli nie wrócą tak
              sponiewierani fizycznie i zdołowani psychicznie do kraju...
            • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 10.08.04, 17:24
              justm napisała:

> absolutnie nie bronię triady, ale o ile ja zrozumiałam to post dotyczy pobytu
              > 14 dniowego gdzie klient płaci za 14 nocy i te 14 nocy klientka miała
              > zapewnionych.... ostatni nocleg z 30 na 31. i niestety wg warunków uczestnictwa

No wlasnie jak ja zrozumialem wylot byl 31 wiec jak piszesz ostatni nocleg powinien byc 30/31 a ludzi wypedzili z pokoi juz 30 i do dnia nastepnego musieli koczowac.
              • justm Re: B.P. Triada - kpina z klientów 10.08.04, 19:43
                nocleg z 30/31 był.
                to było, zdaje się jeszcze inaczej...:

"horror się zaczął, gdy okazało się, że 31 lipca,po śniadaniu do godz.12- tej
                mamy opuścić pokój - a odlot do W-wy nastąpi 1 sierpnia o godz.5.15 rano (czyli
                za 17 godzin!!!) "

czyli zabrakło tego z 31 na 1 :)
                ale to też zależy kiedy był pierwszy nocleg. czy z 16 na 17 w nocy czy z 17 na
                18 bo o tym mowy nie ma :)

• Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.181.161.* 10.08.04, 11:00
            Dzięki! Wystarczy być człowiekiem... wyobraźnia byłaby zbyt dużym obciążeniem...
            • Gość: Tom Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 10.08.04, 14:06
              O mój Boże! Wyrazy współczucia! Ostrzegaj innych, dobrze, ze ja zrezygnowalem z
              triady.
              • Gość: Tersyn Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.181.161.* 11.08.04, 11:18
                Dlatego właśnie alarmuję na forum - klienci "Triady" - nie dajcie się "robić w
                trąbę". Skoro "Triada" ma Wam zorganizować wypoczynek - to umowa obowiązuje od
                wylotu do powrotu! Niech Wam nie fundują "dobowego piekła" jako dodatkowej
                premii!
                • Gość: Hala Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.181.161.* 13.08.04, 14:26
                  Słuchaj, ja czegoś tu nie rozumiem - czy była jakaś awaria samolotu i dlatego
                  odlatywaliście dopiero następnego dnia o 5- tej rano? Czy Triada tak
                  zaplanowała, bo wiadomo, że hotel opuszcza się o 10.00 - wyście mieli odlot
                  następnego dnia o 5 rano? Jeżeli tak - no to przecież rzeczywiście horror! Aż
                  mi sie nie chce wierzyć, że tak sobie z Wami pokpili...
                  • Gość: Krystyna Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 13.08.04, 14:36
                    Nie wiem, czy Tersyn ci odpisze, ale ja byłam w lipcu - i potwierdzam!
                    Wypierniczyli nas z hotelu, rezydentka wogóle sie nie odzywała 2 ostatnie dni,
                    a myśmy nie miały ani gdzie się opłukać po plaży - natrysk na plaży był
                    uszkodzony, ani gdzie przebrać, ani gdzie ochłodzić. Kumpelę dorwała zemsta
                    faraona i dobrze, że chociaż kibelek był przy recepcji i umywalka. Obłęd!
                    • Gość: Hala Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 13.08.04, 14:38
                      Nie wierzę. My byliśmy,co prawda nie z triady, w hotelu Roma - mielismy na 7
                      osób pokój do odlotu - a czekaliśmy tylko 6 godzin!
                      • Gość: Krystyna Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 13.08.04, 14:43
                        Nie tylko ty nie wierzysz! Moja matka się wściekła, jak się dowiedziała
                        gdyśmy wróciły z siostrą, jakie nam wygody zafundowała.
                        My też jużwięcej nie skorzystamy z Triady - w końcu jest tyle innych
                        biur i agencji. A triada sobie olewa, jak już zapłacisz, to przepadło! Dobrze,
                        że chociaż zawioza i przywiozą!
                        • Gość: Hala Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 13.08.04, 14:50
                          O matko! A myśmy tak rozważali, czy nie jechać z Triadą, ale rodzina
                          była z nimi w Tunezji, mieli tez niezłe przewałki (zaginął im bagaż, sami
                          musieli szukać, w pokoju na 3 osoby - dopiero po awanturze dostawiono łóżko)
                          zrezygnowaliśmy.
                      • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 13.08.04, 21:07
                        Gość portalu: Hala napisał(a):

> Nie wierzę. My byliśmy,co prawda nie z triady, w hotelu Roma - mielismy na 7
                        > osób pokój do odlotu - a czekaliśmy tylko 6 godzin!

To jest dowod na to jak Triada potrafi traktowac swoich klientow, ma sama porownanie jak powinno byc to zorganizowane.
    • Gość: Fiskus Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:06
      TOTALNA BZDURA,BYLEM W TYM SAMYM MIEJSCU W TYM SAMYMM CZASIE !!!!!!!!
      TO JAKAS PRZEWALA TAKIE POSTY !!!
      • przemoa Re: B.P. Triada - kpina z klientów 13.08.04, 21:09
        Gość portalu: Fiskus napisał(a):

> TOTALNA BZDURA,BYLEM W TYM SAMYM MIEJSCU W TYM SAMYMM CZASIE !!!!!!!!
        > TO JAKAS PRZEWALA TAKIE POSTY !!!

A jaki Twoim zdaniem ma interes Tersyn w tym aby nieprawdziwe informacje umieszczac na forum. Tym bardziej ze jest zalogowanym uzytkownikiem forum.
      • tersyn46 Re: B.P. Triada - kpina z klientów 14.08.04, 20:32
        Szanowny/a P. Fiskus! Nie bardzo wierzę, że rzeczywiście był Pan/i
        w tym samym czasie, w La Perli z B.P. "Triada".(pod opieką miłej
        skąd-innąd rezydentki p.Dominiki)bo w naszej grupie, odlatującej
        1 sierpnia o godz.5.15 rano wszyscy mieli dość (w momencie odlotu) Triady,
        Egiptu, Hurghady...
        PODKREŚLAM - WYKWATEROWANO NAS DZIEŃ WCZEŚNIEJ, 31 LIPCA O GODZINIE 10.00 RANO!
        I ma Pan/i rację - takie postępowanie z klientami to niesamowita przewałka!
        Post ten umieściłam m.innymi po to, by inni, którzy również wybierają się z
        Triadą do La Perli od razu, w dniu przylotu, wykupili sobie prywatnie dobę!
        JASNE?!
        • Gość: mieciu Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 11:34
          Ja tez bylem w hotelu La Perla w srodku lipca, no i wiem, ze jest mozliwosc
          zalatwienia sobie pokoju na ostatni dzien(kosztuje to 70 funtow, a nie 80 dol).
          Z pokoju wykwaterowalismy sie o godzinie 2.30 w nocy, pol godz przed zbiorka do
          odlotu. Trzeba to jednak zalatwic samemu, chociaz i rezydentka z tego co wiem
          takze pomagala innym. Z naszego turnusu WSZYSCY, ktorzy chcieli dostac pokoj,
          dostali go. Niektorzy jednak wola ponarzekac, jakby nie wiedzieli o ktorej
          godzinie jest przylot i wylot. Tak to juz Triada zorganizowala w tym sezonie,
          no i mozna sie z tym pogodzic i wykupic u nich wycieczke, lub mozna sobie pojsc
          do konkurencji i wykupic inna impreze. Poza tym leciala z nami takze grupa
          Rainbow Tours, wiec nie tylko jest to kwestia Triady.
          Wnioskuje, ze zalatwienie czegokolwiek samemu przekracza mozliwosci niektorych
          ludzi. Swoja droga, to po prostu trzeba wiedziec z kim i jak rozmawiac.
          Wszystko trzeba miec na papierze, oplacone jak najwczesniej to mozliwe. No i
          najwazniejsze - niczego nie zalatwiac z burakiem z recepcji o imieniu SAYED, z
          ktorym sam mialem wiele niemilych sytuacji, problemow. Trzeba gadac z Moamenem -
          bardzo sympatyczny czlowiek, otwarty, choc niewiele moze, a najlepiej z
          managerem - taki lysawy wysoki, ma 27 lat. b. sympatyczny(chyba George).

A pani tersyn46 to polecam, zeby napisala jeszcze pisemna skarge do PKP, ze
          pociag byl brudny i zatloczony. Transport na i z lotniska z reguly zalatwia sie
          na wlasna reke. Jak kto sobie zaltwi, tak ma! NIE nalezy zapominac, ze biura
          podrozy lataja lotami czarterowymi, ktorych godziny lotow moga sie zmieniac,
          najczesciej nie z winy samego biura, lecz przewoznika. Tym bardziej, ze chyba
          nie musze nikomu przypominac co zrobila Air Polonia jakies 2 miesiace temu.
          Podsumowujac ten watek i pare innych nt. wiz za 18 $ nasuwa mi sie jedna
          refleksja - niektorzy po prostu uwielbiaja sie uzerac, z wszystkimi o wszysto,
          o 3 dolary, o rozliczenia. Mimo ze wszystko to jest w wymienione w katalogu, to
          niektorzy i tak beda sie uzerac, dla zasady. Skapstwo, brak kultury i tyle. Jak
          ktos placi ponizej 2 tysiecy za 2 tygodnie w Egipcie i ma pretensje o wszystko,
          wylot, pokoj, jedzenie, ze biuro chcialo na nim nieuczciwie(!!)zarobic 3 dolary
          to mi sie nogi uginaja. To na czym ma zarobic??? Ponadto takie osoby jeszcze
          podburzaja inne, tworza sie jakies bunty, komitety strajkowe czy cos w podobie.
          A to sa wakacje na ktore czlowiek jedzie odpoczac od afer, wszechobecnych
          krzykow i klotni. Niestety w naszym narodzie chyba sie zagniezdzil lepperyzm na
          dobre. Co wy na to?
          • Gość: Janina Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 81.219.144.* 15.08.04, 11:51
            Zgadzam się z tobą w 100%
            • tersyn46 Re: B.P. Triada - kpina z klientów 15.08.04, 19:04
              Ciekawa jestem, ilu jeszcze pracowników Triady będzie mi tłumaczyło
              tutaj na forum w naiwny sposób "co byłoby - gdyby" i co jeszcze mogę zrobić
              i tym podobne "dobre rady"...
              A JA JESTEM UPARTY OSIOŁ I UWAŻAM ŻE:
              1.BIURO PODRÓŻY ORGANIZUJĄC IMPREZĘ PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA JEJ PRZEBIEG OD
              WYLOTU DO POWROTU!
              2.TERMINY WYLOTÓW TAM, I Z POWROTEM POWINNY BYĆ PODANE CO NAJMNIEJ NA MIESIĄC
              PRZED IMPREZĄ - TAK, ABY KLIENT ZABEZPIECZYŁ SOBIE NAJWYGODNIEJSZY DOJAZD!

P.S. Do wiadomości osoby informującej o cenie doby pobytowej w hotelu
              La Perla - W każdym pokoju był reklamowy informator La Perli w jęż. angielskim
              - cena 1 doby pobytowej była podana wyraźnie 80$ !
              • Gość: mieciu Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 23:28
                >Ciekawa jestem, ilu jeszcze pracowników Triady będzie mi tłumaczyło
                Jezeli mnie mialas/es na mysli to sie mylisz, no ale widocznie kazdy kto chce
                cos napisac patrzac na to wszystko z boku, czyli krytycznie jest dla ciebie
                pracownikiem Triady.

> 1.BIURO PODRÓŻY ORGANIZUJĄC IMPREZĘ PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA JEJ PRZEBIEG
                OD WYLOTU DO POWROTU!
                Przeciez nikt tego nie kwestionuje! To jest oczywiste. Od wylotu, nie oznacza
                oczywiscie "od wyjazdu z domu". Twoj transfer na lotnisko jest twoja sprawa, a
                obwinianie biura podrozy za tlok w pociagu, to sprawa ktora dla mnie nie wymaga
                szerszego komentarza

>TERMINY WYLOTÓW TAM, I Z POWROTEM POWINNY BYĆ PODANE CO NAJMNIEJ NA MIESIĄC
                > PRZED IMPREZĄ - TAK, ABY KLIENT ZABEZPIECZYŁ SOBIE NAJWYGODNIEJSZY DOJAZD!
                I tutaj sie z toba zgodze. W praktyce wyglada to jednak tak z wylotami
                czarterowymi, ze ich godziny moga sie zmnieniac, co o ile sie nie myle jest
                zastrzezone w umowie. Przezorny klient zorganizuje sobie jednak taki transport
                na lotnisko, ktory bedzie uwzglednial rozne warianty wylotu. Tak to juz z
                czarterami jest, trzeba sie z tym pogodzic, no i trudno.

> P.S. Do wiadomości osoby informującej o cenie doby pobytowej w hotelu
                > La Perla - W każdym pokoju był reklamowy informator La Perli w jęż.
                >angielskim - cena 1 doby pobytowej była podana wyraźnie 80$ !
                Byc moze tak. Ale przeciez nikt nie bedzie kupowal DOBY hotelowej. Przedluzenie
                pobytu do godziny wylotu kosztowalo mnie, i nie tylko, 70 funtow za pokoj(bez
                kolacji i biletu na plaze). Jest to standardowa oplata za przedluzenie pokoju w
                tym hotelu.
          • Gość: janernst Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 15.08.04, 21:00
            Panie Mieciu! Daje Pan głupie pouczenia kobiecie, która po prostu jako klientka
            Triady po latach korzystania z usług tego biura stwierdziła, że Biuro to
            świadczy coraz to gorsze usługi. Bo cóż to za rada /cytuję/:
            A pani tersyn46 to polecam, zeby napisala jeszcze pisemna skarge do PKP, ze
            pociag byl brudny i zatloczony. Transport na i z lotniska z reguly zalatwia sie
            na wlasna reke. Jak kto sobie zaltwi, tak ma! NIE nalezy zapominac, ze biura
            podrozy lataja lotami czarterowymi, ktorych godziny lotow moga sie zmieniac,
            najczesciej nie z winy samego biura, lecz przewoznika. Tym bardziej, ze chyba
            nie musze nikomu przypominac co zrobila Air Polonia jakies 2 miesiace temu.
            Podsumowujac ten watek i pare innych nt. wiz za 18 $ nasuwa mi sie jedna
            refleksja - niektorzy po prostu uwielbiaja sie uzerac, z wszystkimi o wszysto,
            o 3 dolary, o rozliczenia. Mimo ze wszystko to jest w wymienione w katalogu, to
            niektorzy i tak beda sie uzerac, dla zasady. Skapstwo, brak kultury i tyle. Jak
            ktos placi ponizej 2 tysiecy za 2 tygodnie w Egipcie i ma pretensje o wszystko,
            wylot, pokoj, jedzenie, ze biuro chcialo na nim nieuczciwie(!!)zarobic 3 dolary
            to mi sie nogi uginaja. To na czym ma zarobic??? Ponadto takie osoby jeszcze
            podburzaja inne, tworza sie jakies bunty, komitety strajkowe czy cos w podobie.
            A to sa wakacje na ktore czlowiek jedzie odpoczac od afer, wszechobecnych
            krzykow i klotni. Niestety w naszym narodzie chyba sie zagniezdzil lepperyzm na
            dobre. Co wy na to?

WŁAŚNIE, WŁASNIE! Jedzie sobie człowiek odpocząć, zwiedzić. A wraca zmęczony
            do granic wytrzymałości i zniechęcony z urlopu, na który czeka cały rok!
            Widzi przyczynę nieudanego urlopu i protestuje - ma do tego prawo!
            Pani Tersyn napewno wykupiłaby sobie bilet na samolot, gdyby odpowiednio
            wcześniej znała termin powrotu. Proszę sobie dokładnie poczytać jej wypowiedzi -
            sam Pan stwierdzi, że trochę kobieta ma racji i nie jest to pieniactwo.
            Po prostu przestrzega innych - i dobrze. Ja leciałem z Neckermanem i byłem
            zdumiony, jaki caterring był podczas lotu Triady! Nie było podobno porządnego
            posiłku, prasy, tylko jakaś buła i wafelek... a różnica w cenie niemal
            nieistotna...

• Gość: mieciu Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 23:44
              > Panie Mieciu! Daje Pan głupie pouczenia kobiecie
              No wlasnie moze dla Pana sa glupie. Pozwolmy kazdemu miec wlasne odczucia i
              opinie.

> Widzi przyczynę nieudanego urlopu i protestuje - ma do tego prawo!
              > Pani Tersyn napewno wykupiłaby sobie bilet na samolot, gdyby odpowiednio
              > wcześniej znała termin powrotu. Proszę sobie dokładnie poczytać jej
              >wypowiedzi
              Alez ja wlasnie dlatego napisalem moja wypowiedz, zaintrygowany dokladna
              lektura wypowiedzi Pani Tersyn. Problem w tym gdzie szuka sie przyczyny
              nieudanego urlopu. Po tym co od dluzszego czasu czytuje na tym forum dochodze
              do wniosku, ze biuro podrozy, obojetnie jakie to wrog numer 1, ktorego celem
              jest orznac, naciagnac, oszukac itp. Wlasnie wg mnie wypowiedzi Pani Tersyn,
              jak i innych forumowiczow kreuja pewien negatywny sposob myslenia, ktory
              objawia sie wszechobecnym niezadowoleniem z uslug danego bp, czesto z byle
              powodow.
              Chodzi mi o to Pani Tersyn zaplacila za wycieczke relatywnie b. male pieniadze
              (wiem z wlasnego przykladu), a oczekiwalaby zlotych gor. Wybierajac taka a nie
              inna oferte czlowiek powinien pogodzic sie z pewnymi niedogodnosciami, a nie
              oczekiwac luksusow na kazdym kroku. A jak ktos chce miec pewnosc(prawie)
              wakacji bez niespodzianek, to wybiera sie np. Neckermana, lub jakies inne biuro.
              • Gość: efka Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 81.219.144.* 16.08.04, 09:22
                Gość portalu: mieciu napisał(a):
                > oczekiwac luksusow na kazdym kroku. A jak ktos chce miec pewnosc(prawie)
                > wakacji bez niespodzianek, to wybiera sie np. Neckermana, lub jakies inne
                biuro

Obiecałam sobie nie zabierać głosu w tym wątku, ale skoro Pan wywołał
                Neckermanna...
                W ubiegłym roku poleciałam z Neckermannem na Kretę i to były nasze ostatnie
                wakacje z tym biurem. A czego to dowodzi? tego, że każde biuro ma wpadki. A
                jeżeli spotyka to tak "renomowane biuro" to jeszcze gorzej niż być "zrobionym
                przez Triadę!"
                • Gość: janerst Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: 62.233.232.* 16.08.04, 16:00
                  Zgadzam się całkowicie z Panią - po prostu każdemu organizatorowi
                  może się zdarzyć jakaś wpadka czy niewypał. Ja zaliczyłem juz kilka wyjazdów
                  z Neckermanem - czasem też były jakieś "kwasy", bo ludzie mają różne potrzeby i
                  oczekiwania.Jednak póki co, ja sobie chwalę obsługę przez to biuro. Przede
                  wszystkim rezydenci odpowiedzialni, troskliwi i kompetentni (śmieszne, ale
                  właśnie na Krecie powiedziałbym, że nadopiekuńczy, czego nikt od nich nie
                  oczekiwał).
                  Gdyby jednak zdarzyła mi się taka historia, że mam wykwaterowanie jednego dnia,
                  a odlot następnego (nawet niech to będzie 5 rano!)- i rezydent wogóle się nie
                  pojawia od 2-ch dni, aby zainteresować się losem wczasowiczów - to był
                  podniósł takie piekło, że użalanie się przez P.Tersyn to jak pisk kocięcia przy
                  ryku lwa. Jestem z natury cholerykiem, strasznie uczulonym na przekręty.
                  Oczywiście byłby to mój ostatni wyjazd z Neckermanem!
          • Gość: Dodo Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.icpnet.pl 19.08.04, 09:40
            A Ty mi Mieciu z wypowiedzi wyglądasz na pracownika BP Triada lub conajmniej
            wynajętą osobę do obrony na formum.
    • Gość: Byłam!!! Re: B.P. Triada - kpina z klientów IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 17.08.04, 10:47
      Ludzie a kto jeździ do Egiptu latem w dodatku z małymi dziećmi????????To
      świadczy o......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka