Dodaj do ulubionych

podróż poślubna- poradźcie!

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.04, 22:40
gdzie do Egiptu? Jakie hotele polecacie? Chodzi nam o mniej więcej ****
Prosimy o porady, bo podróż już za 4 tygodnie!!!
Obserwuj wątek
    • broziu11 Re: podróż poślubna- poradźcie! 06.08.04, 08:12
      proponuję objazd (rejs) plus pobyt .... ja też jadę w podróż poślubną i właśnie
      taką opcję wybrałem podobno rewelacja i niezapomniane wrażenia !!!
      • Gość: Nutka SEA GULL IP: *.light.csk.pl 08.08.04, 10:39
        Sea GULL bez dwóch zdań, polecam go gorąco, jest suuuuper!
        zajrzyj-> www.hurghadaseagull.com tam naprawdę to wszytsko tak wygląda
        hotel 3 baseny, 2 plaże ,w samym centrum, praktycznie narzeciwko market,
        kawałeczek do MC'Donalda, 15 minut spacerkiem do najlepszej dyskoteki w
        Hurghadzie! Hotel jest the best!Nie ma co się zastanawiać!
    • Gość: kasia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 81.210.102.* 06.08.04, 09:23
      My te wybralismy Egipt na podróż poślubną:))
      Nasza opcja to tydzien intensywanego zwiedzania a drugi tydzien byczenia sie na
      plazy:))
      Hotel jeszcze nie wybrany - wiec nie moge doradzic! w tym tymacie tez licze na
      pomoc stałych bywalców tych regionów:)
      jabysmy sie nie spotkali to udanego wyjazdu!!!!!
      • broziu11 Re: podróż poślubna- poradźcie! 06.08.04, 10:11
        Kiedy i zjakiego biura lecicie ????
        • Gość: kasia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 81.210.102.* 06.08.04, 10:52
          Planujemy Traide 7 dni zwieezanie + 7 dni odpoczynek:))
          slub 18-stego wrzesnia, a wyjazd chcielibysmy tak miedzy 22-gim a 28 wrzesnia:))
          Czy ktos tez ten termin planuje?
          • broziu11 Re: podróż poślubna- poradźcie! 06.08.04, 11:30
            my jedziemy 12 października z Exim-em na objazdówkę
          • Gość: lvia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 212.191.130.* 10.08.04, 16:47
            Tydzień po ślubie - 18 września do Hurghady.
            • Gość: petrumia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 10.08.04, 17:12
              My w końcu zdecydowaliśmy się na Sunrise El Palacio- 2 tygodnie w opcji all
              inclusive. A na miejscu wycieczki fakultatywne z Hanym Alibabą. Myślę, żże
              będziemy zadowoleni... W sumie tyle się już naczytałam, że trudno znależc coś
              perfekt!

Pozdrawiamy wszystkich nowożeńców!!!

Wylatujemy 1 września z W-wy.
    • Gość: Krajanie Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 06.08.04, 10:47
      Wybor hotelu zalezy od Waszych oczekiwan: my chcielismy byc w centrum (blisko
      do fajnych knajpek, sklepow), w malym hotelu, oczywiscie bezposrednio przy
      plazy. Takim hotelem jest Bella Vista (****). Spedzilismy tam dwa wspaniale
      tygodnie rozdzielone miedzy plywanie wsrod rybek (rafy 2 metry od brzegu),
      obcowanie ze starozytnoscia (Luksor i Kair) i siedzenie w knajpkach
      przepelnionych zapachem sziszy (fajki wodnej)...
    • Gość: Aga Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 11:57
      Według mnie (a byłam w Egipcie już 3 razy) najlepsza na podróź poślubną jest El
      Gouna. Jest to prywatne miasteczko oddalone 25 km od Hurghady, niewielkie,
      kameralne i spokojne i bardzo bajkowe. Można powiedzieć że zupełnie
      niearabskie - czysto, zielono i ślicznie. Wróciliśmy z El Gouny 29.07.04 -
      byliśmy w Sheraton Miramar a nasi znajomi w Ocean View i wszyscy wróciliśmy
      bardzo zadowolenie. W Sheratonie mimo, że ma 340 pokoi nie widać ludzi, jest
      położony na rozległym terenie (7 km kw)jest wiele uliczek spacerowych i
      mostków, bo hotel jest położony na naturalnych lagunach. Dopiero w czasie
      posiłków widać ile ludzi tam przebywa, hotel ma 4 plaże i 5 basenów (niedużych
      wprawdzie ale mozna poleżeć na leżakach i się pochlapać w wodzie) oraz smaczną
      kuchnie. Naprawdę gorąco polecam !!!
      P.S. Wszystkiego dobrego na nowej drodze ...
      • Gość: petrumia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 23:04
        Dzięki za porady. My właśnie zdecydowaliśmy się na taką objazdowo-wypoczynkową
        podróż. Myślimy o biurze EXIM. zależy nam na all inclusive w dobrym hotelu. Nie
        wiemy też jaką opcję objazdową wybrać? TUTANCHAMON czy Nefretete? Bedziemy
        wdzięczni za wszelkie porady. Chcemy leciec 1-2 września. Pozdrawiamy
        nowożenców!
        • Gość: marek r Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 62.233.171.* 07.08.04, 10:25
          zobacz sobie jeszcze i porónaj nowy program Alfy -rozszerzony Egipt w przekroju
          - wg mnie super :)
          jeśli potrzebujesz jakis informacji -napisz :) byłem w Egipcie juz naście razy -
          mam bzika na jego punkcie;)
          postaram sie wam pomóc i podesłac troche dobrych rad ;)
          pozdrawiam marekrokowski@wp.pl
      • Gość: efka Zgadzam się - tylko Sheraton w El Gounie IP: 81.219.144.* 10.08.04, 15:50
        Wróciliśmy niedawno. Była wśród nas para świeżo po ślubie - byli zgłoszeni
        (chyba przez Triadę) jako młodożeńcy i byli traktowani przez hotel naprawdę
        wyjątkowo. Myślę, że to dobry pomysł.
    • Gość: Magda Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 62.135.124.* 07.08.04, 17:54
      Najlepiej wybrać jest objazdówkę i pobyt najlepiej w 5*, tym bardziej, że
      podróż poślubna jest raz w życiu. W zależności w jakim terminie lecicie to
      można dopłacić do wybranego hotelu podczas pobytu w niektórych biurach, są to
      koszty rzędu 400 zł od osoby, albo wybrać jakąś opcję z hotelem 5* all inclusive
    • aniaw77 Re: podróż poślubna- poradźcie! 10.08.04, 14:41
      My jedziemy też w podróż poślubną do Egiptu,
      Wybraliśmy "Egipt w Przekroju" z Alfa Star -zwiedzanie z rejsem o Nilu i
      wypoczynek.
      Kiedy planujecie swoją podróż?
      • Gość: Ma... Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 195.164.6.* 11.08.04, 15:02
        ja proponuje rejs z oasistours maja naprwede swietnuch przewodnikow,
        NILPARADISE najlepiej wybrac formułe all inclusive naprawde polecam, i chyba
        bardziej koniec wrzesnia,i tak tam wtedy bedzie upał, ale ja wrociłam w
        niebowzieta z tego rejsu.
        pozdrawiam
        • Gość: petrumia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.04, 17:42
          A możesz podać jakieś szczegóły tego rejsu? Jak długo trwa i ile kosztuje? O
          opcję all inclusive to chodzi Ci w hotelu tak? My już mamy hotel zaklepany, z
          tą opcją właśnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka