Gość: petrumi i petrumia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.04, 22:40 gdzie do Egiptu? Jakie hotele polecacie? Chodzi nam o mniej więcej **** Prosimy o porady, bo podróż już za 4 tygodnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broziu11 Re: podróż poślubna- poradźcie! 06.08.04, 08:12 proponuję objazd (rejs) plus pobyt .... ja też jadę w podróż poślubną i właśnie taką opcję wybrałem podobno rewelacja i niezapomniane wrażenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka SEA GULL IP: *.light.csk.pl 08.08.04, 10:39 Sea GULL bez dwóch zdań, polecam go gorąco, jest suuuuper! zajrzyj-> www.hurghadaseagull.com tam naprawdę to wszytsko tak wygląda hotel 3 baseny, 2 plaże ,w samym centrum, praktycznie narzeciwko market, kawałeczek do MC'Donalda, 15 minut spacerkiem do najlepszej dyskoteki w Hurghadzie! Hotel jest the best!Nie ma co się zastanawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 81.210.102.* 06.08.04, 09:23 My te wybralismy Egipt na podróż poślubną:)) Nasza opcja to tydzien intensywanego zwiedzania a drugi tydzien byczenia sie na plazy:)) Hotel jeszcze nie wybrany - wiec nie moge doradzic! w tym tymacie tez licze na pomoc stałych bywalców tych regionów:) jabysmy sie nie spotkali to udanego wyjazdu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: podróż poślubna- poradźcie! 06.08.04, 10:11 Kiedy i zjakiego biura lecicie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 81.210.102.* 06.08.04, 10:52 Planujemy Traide 7 dni zwieezanie + 7 dni odpoczynek:)) slub 18-stego wrzesnia, a wyjazd chcielibysmy tak miedzy 22-gim a 28 wrzesnia:)) Czy ktos tez ten termin planuje? Odpowiedz Link Zgłoś
broziu11 Re: podróż poślubna- poradźcie! 06.08.04, 11:30 my jedziemy 12 października z Exim-em na objazdówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 212.191.130.* 10.08.04, 16:47 Tydzień po ślubie - 18 września do Hurghady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrumia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.aster.pl / 212.76.39.* 10.08.04, 17:12 My w końcu zdecydowaliśmy się na Sunrise El Palacio- 2 tygodnie w opcji all inclusive. A na miejscu wycieczki fakultatywne z Hanym Alibabą. Myślę, żże będziemy zadowoleni... W sumie tyle się już naczytałam, że trudno znależc coś perfekt! Pozdrawiamy wszystkich nowożeńców!!! Wylatujemy 1 września z W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajanie Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 06.08.04, 10:47 Wybor hotelu zalezy od Waszych oczekiwan: my chcielismy byc w centrum (blisko do fajnych knajpek, sklepow), w malym hotelu, oczywiscie bezposrednio przy plazy. Takim hotelem jest Bella Vista (****). Spedzilismy tam dwa wspaniale tygodnie rozdzielone miedzy plywanie wsrod rybek (rafy 2 metry od brzegu), obcowanie ze starozytnoscia (Luksor i Kair) i siedzenie w knajpkach przepelnionych zapachem sziszy (fajki wodnej)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 11:57 Według mnie (a byłam w Egipcie już 3 razy) najlepsza na podróź poślubną jest El Gouna. Jest to prywatne miasteczko oddalone 25 km od Hurghady, niewielkie, kameralne i spokojne i bardzo bajkowe. Można powiedzieć że zupełnie niearabskie - czysto, zielono i ślicznie. Wróciliśmy z El Gouny 29.07.04 - byliśmy w Sheraton Miramar a nasi znajomi w Ocean View i wszyscy wróciliśmy bardzo zadowolenie. W Sheratonie mimo, że ma 340 pokoi nie widać ludzi, jest położony na rozległym terenie (7 km kw)jest wiele uliczek spacerowych i mostków, bo hotel jest położony na naturalnych lagunach. Dopiero w czasie posiłków widać ile ludzi tam przebywa, hotel ma 4 plaże i 5 basenów (niedużych wprawdzie ale mozna poleżeć na leżakach i się pochlapać w wodzie) oraz smaczną kuchnie. Naprawdę gorąco polecam !!! P.S. Wszystkiego dobrego na nowej drodze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrumia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 23:04 Dzięki za porady. My właśnie zdecydowaliśmy się na taką objazdowo-wypoczynkową podróż. Myślimy o biurze EXIM. zależy nam na all inclusive w dobrym hotelu. Nie wiemy też jaką opcję objazdową wybrać? TUTANCHAMON czy Nefretete? Bedziemy wdzięczni za wszelkie porady. Chcemy leciec 1-2 września. Pozdrawiamy nowożenców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek r Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 62.233.171.* 07.08.04, 10:25 zobacz sobie jeszcze i porónaj nowy program Alfy -rozszerzony Egipt w przekroju - wg mnie super :) jeśli potrzebujesz jakis informacji -napisz :) byłem w Egipcie juz naście razy - mam bzika na jego punkcie;) postaram sie wam pomóc i podesłac troche dobrych rad ;) pozdrawiam marekrokowski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Zgadzam się - tylko Sheraton w El Gounie IP: 81.219.144.* 10.08.04, 15:50 Wróciliśmy niedawno. Była wśród nas para świeżo po ślubie - byli zgłoszeni (chyba przez Triadę) jako młodożeńcy i byli traktowani przez hotel naprawdę wyjątkowo. Myślę, że to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 62.135.124.* 07.08.04, 17:54 Najlepiej wybrać jest objazdówkę i pobyt najlepiej w 5*, tym bardziej, że podróż poślubna jest raz w życiu. W zależności w jakim terminie lecicie to można dopłacić do wybranego hotelu podczas pobytu w niektórych biurach, są to koszty rzędu 400 zł od osoby, albo wybrać jakąś opcję z hotelem 5* all inclusive Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw77 Re: podróż poślubna- poradźcie! 10.08.04, 14:41 My jedziemy też w podróż poślubną do Egiptu, Wybraliśmy "Egipt w Przekroju" z Alfa Star -zwiedzanie z rejsem o Nilu i wypoczynek. Kiedy planujecie swoją podróż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma... Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: 195.164.6.* 11.08.04, 15:02 ja proponuje rejs z oasistours maja naprwede swietnuch przewodnikow, NILPARADISE najlepiej wybrac formułe all inclusive naprawde polecam, i chyba bardziej koniec wrzesnia,i tak tam wtedy bedzie upał, ale ja wrociłam w niebowzieta z tego rejsu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrumia Re: podróż poślubna- poradźcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.04, 17:42 A możesz podać jakieś szczegóły tego rejsu? Jak długo trwa i ile kosztuje? O opcję all inclusive to chodzi Ci w hotelu tak? My już mamy hotel zaklepany, z tą opcją właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś