Dodaj do ulubionych

Który hotel

24.10.13, 20:14
Byłem dwukrotnie w Egipcie rok temu i dwa lata, w tym roku wybraliśmy się do Turcji ale to nie to co Egipt i mam niedosyt.
Planuję coś po 1 listopada, i tu mam pytanie. Poprzednie dwa pobyty to Hurghada w hotelu Ali Baba i Alf Leila Wa Leila pobyt udany.
Tym razem mała odmiana Sharm Sheikh i co do hoteli to zastanawiam się nad tym
www.travelplanet.pl/wczasy/egipt/sharm-el-sheikh/sharm-el-sheikh/rehana-sharm-resort,05112013SRSU3568.html?czas=7:7&wyzywienie=1&osoby=2&lotnisko=Katowice&zakwaterowanie=1,7,&sortowanie=4&kolejnosc=up&cena=2998:4148&dojazd=F&sweet=1152921504606846976
lub tym
www.travelplanet.pl/wczasy/egipt/sharm-el-sheikh/sharm-el-sheikh/tropicana-club-azure,05112013SRSU1937.html?czas=7:7&wyzywienie=1&osoby=2&lotnisko=Katowice&zakwaterowanie=1,7,&sortowanie=4&kolejnosc=up&cena=2998:4148&dojazd=F&sweet=1152921504606846976
Proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Który hotel 24.10.13, 20:36
      rehana jest daleko od plaży.
      • miriam_73 Re: Który hotel 24.10.13, 22:46
        i nie ma pomostu
        • optio11 Re: Który hotel 01.11.13, 08:40
          Zalezy ktora Rehana, jedna jest przy plazy, druga za lasem

:-)

www.holidaycheck.pl/hi/7ede075a-9b1c-3427-822f-bb491ccdaca0
    • diveisfun Re: Który hotel 25.10.13, 14:58
      Witam.
      W Club Azure w lutym była moja znajoma. Była bardzo zadowolona. Ale to jest bardzo ogólna odpowiedź, bez szczegółów. Ja natomiast byłam w Rehanie około 16 kwietnia tego roku i oto relacje. Hotel wybrałam po wielu selekcjach, porównaniach, czytania opinii itp. Hotel bardzo rozległy, w ostatni odkryliśmy druga część hotelu! Ogród bardzo zadbany, dużo zieleni. Restauracja główna i chyba ze dwie czy trzy tematyczne. Jedzenie dobre. Jak na Egipt bardzo duży wybór. Przy basenie pięć barów w jednym ciągu z różnymi potrawami. Dla dzieci lody, pop corn, specjalna jadalnia z małymi stoliczkami, plac zabaw, zjeżdżalnia. Bardzo fajne baseny. Bar serwujący pyszną kawę i alkohol był otwarty 24h/dobę. Plaża w siostrzanym Rehana Beach. Kursuje busik ale my zawsze chodziliśmy pieszo aby zrzucić parę kalorii:)) Na plaży jest dłuuuugipomost. Za pomostem rafa. Nie wiem jak wygląda. My nurkowaliśmy w innych miejscach a w ostatni dzień ze względu na wiatr powiewała czerwona flaga.
      Proszę wziąć pod uwagę, że my byliśmy w kwietniu. Hotel był pełny. A teraz może być inaczej. Może nie gorzej ale inaczej. Pozdrawiam
      • miriam_73 Re: Który hotel 25.10.13, 15:19
        O! To znaczy że w końcu postawili pomost. Good to know.
    • traltus1 Re: Który hotel 25.10.13, 20:36
      Spędziliśmy rodzinny urlop 2+2 w lipcu br. w Rehanie i podzielam opinię diveisfun. Jednym słowem dobry hotel. Oczywiście znajdą się zawsze mniej lub bardziej zadowoleni. To był nasz szósty pobyt w Egipcie ( m.in. Aqua Blu w Hurghadzie, Aqua Blu w Sharmie, Tropicana Grand Azur, Stella Makadi Beach Resort ) i zawsze wracamy bardzo zadowoleni. Przed wyjazdem posiłkuję się opiniami ale odrzucam te skrajnie negatywne i skrajnie pozytywne i jeszcze nigdy się nie zawiedliśmy. Każdy hotel ma jakieś plusy i minusy.
      Niezależnie od podjętej decyzji życzę udanego urlopu.
    • aneta_1988 Re: Który hotel 28.10.13, 10:11
      Z mojej strony z czystym sumieniem mogę polecić w Sharm hotel Radisson Blu :D

pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303855-d305094-Reviews-Radisson_Blu_Resort_Sharm_El_Sheikh-Nabq_Bay_Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Si.html
      • majkelllll Re: Który hotel 28.10.13, 10:30
        To ja polecę hotel obok Radissona a mianowicie Grand Plaza. Byłem w obu hotelach i moim zdaniem Grand Plaza jest trochę fajniejszy :)

pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303855-d663753-Reviews-Sharm_Grand_Plaza-Nabq_Bay_Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html
    • traltus1 Re: Który hotel 28.10.13, 11:01
      Chciałbym zwrócić uwagę, że zainteresowany pyta o konkretne dwa hotele. W związku z tym proponuję nie polecać innych, gdyż tak możemy robić to w nieskończoność. A lista hoteli w Sharmie jak wiemy jest szalenie długa. Postarajmy się pomóc zainteresowanemu podjąć decyzję w tej konkretnej kwestii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka