19sara78 18.11.13, 16:16 Proszę doradźcie, mam zamiar zamówić z Itaką bo fajną mają cenę, ale obawiam się tej całej otoczki i boję się o bezpieczeństwo, możecie mi doradzić czy warto? Jaka to okolica? Są tam jakieś sklepiki? Jakie jedzonko? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartonik30 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 16:48 Hotel bardzo dobry, jedzenie smaczne. W okolicy masz Senzo Mall jedno jak nie największe centrum handlowe w Hurghadzie. Też wybrałam ten hotel na wakacje 2014 w jakim terminie planujesz wyjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 16:52 chciałabym polecieć od 03.07 na dwa tyg. Dobrą cenę ma Itaka, a Ty z jakim biurem się wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kartonik30 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 16:58 My mamy zrobioną rezerwacje w Itace. 17-31 lipiec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 do kartonik 30 24.11.13, 19:02 A planujecie jakieś wycieczki z dziećmi? I czy nie boicie się sytuacji politycznej? A wogóle jeszcze jedno, byliście już w Egipcie? dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kartonik30 Re: do kartonik 30 25.11.13, 00:25 19sara78 napisał(a): > A planujecie jakieś wycieczki z dziećmi? I czy nie boicie się sytuacji politycz > nej? A wogóle jeszcze jedno, byliście już w Egipcie? > dzięki :) To będzie nasz 4 pobyt w Egipcie, zawsze z dzieciakami. Wycieczkę jaką planujemy to na 100% Dzień z życia miasta z biurem Aisha Tours. Byłam już na tej wycieczce ze starszą córką bo młodsza wtedy miała 18 miesięcy więc mąż został w hotelu z nią.Nurkowanie, ale to raczej sama lub ze starszą córką. Może jeszcze jakaś wycieczka statkiem jeszcze nie wiem, nie zastanawialiśmy się. Co do sytuacji jaka panuje w Egipcie to dziś się nie obawiam, ale co będzie za 8 miesięcy to nie wiadomo. Jeśli po wyborach zrobi się niebezpiecznie to nie będę wahała się zmienić kierunek. W tym roku byliśmy w lipcu w Sharm i mimo iż u nas w TV pokazywali straszne sceny na miejscu było spokojnie. Nadal zastanawiasz się nad hotelem czy już jakieś decyzje podjęłaś? Z jakiego miasta lecisz i jaki termin Ci pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: do kartonik 30 25.11.13, 17:23 Dziękuję, że odpisałaś. Ja idę w środę zarezerwować od 3-17.07, też z Itaką, w ostatnim tyg dziwnie cena spadła o 1400 zł :) Lecę z Wrocławia (oczywiście jak wszystko będzie ok) A możesz mi coś więcej napisać o tej wycieczce dzień z życia miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
kartonik30 Re: do kartonik 30 25.11.13, 17:28 19sara78 napisał(a): > Dziękuję, że odpisałaś. Ja idę w środę zarezerwować od 3-17.07, też z Itaką, w > ostatnim tyg dziwnie cena spadła o 1400 zł :) Lecę z Wrocławia (oczywiście jak > wszystko będzie ok) A możesz mi coś więcej napisać o tej wycieczce dzień z życi > a miasta ? O to się miniemy my też z Wrocławia z tym że lecimy 17;) podaj maila to wyślę Ci stronkę i info o wycieczce. A co do Itaki to ja też jak rezerwowałam to mieli błędy w systemie i mi policzyli o ponad 2000zł mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kartonik30 Re: do kartonik 30 25.11.13, 19:04 19sara78 napisał(a): > laura.wisniewska@interia.pl sprawdź pocztę, wysłałam Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 17:00 nie patrzcie na to senzo bo to moze i centrum handlowe na styl europejski ale w sasadzie nic tam nie ma tego czego u nas,nie lecimy by po centrum lazic,tak na prawde wychadzac z hotelu kierujac sie troche na lewo jadac na plaze jest kleopatra ich duzy sklep ze stalymi cenami plus obok bardzo duzo sklepikow z pamiatkami.okolica bardzo spokojna bo ok km od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 17:36 a czy pod hotelem stoja taksówki? Gdzie można nimi dojechać, ja uwielbiam zakupy, podróbki czy nie lubię kupować. Byłam teraz w Tunezji i kupiłam 15 par conversów, cała rodzina w nich chodzi, maluchy i starszaki :) Jeszcze żadne nie "padły" Czy tam też można coś sobie zakupić? Odpowiedz Link Zgłoś
kartonik30 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 18:08 Sara nie wiem w jakim składzie planujesz wakacje ale jak z dzieciakami to Exim też ma bardzo dobrą cenę, a i Rainbow Tour jeśli z jednym dzieckiem do 12 r.ż to też taniej od Itaki. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 18:22 pod kazdym hotelem sa taxi,do tego senzo dojdziesz w 15 minut piechota i w tyle samo do kleopatry lub ok 25min taxi do centrum miasta sakkala.koszt ok 5,6 usd. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 21:48 gdzieś czytałam, że jest blisko mc donald, to prawda? i że tam jest darmowy internet. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 22:02 ojej, na moją rodzinę z exim tours wychodzi 10 700 o 2 tyś taniej od Itaki. Czy macie doświadczenia z tym biurem? 2 os dorosłe + 6 i 13 Odpowiedz Link Zgłoś
malawi_as Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.11.13, 22:33 Nie wahaj się, jungle to cudowny hotel z pysznym jedzeniem, wspaniałymi basenami i pieknymi zjezdzalniami :) BYłam tam dwa razy. Z eximem byłam 3 razy w Egipcie, nigdyy nie było się do czego przyczepić. Tak mc donald jest blisko, ale w hotleu w all inclusive masz wszystko czego zapragniesz wiec nie bedziesz chciała jeździć po mc donaldach :) Odpowiedz Link Zgłoś
kartonik30 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 19.11.13, 09:18 My rezerwowaliśmy w Itace i za 2+2 (3 i 11 lat) płacimy 10680zł, ale przez kilka dni mieli jakieś błędy w systemie i dlatego taka cena nam wyszła, a powinno być 12700zł. Zachowali się ok, bo nam nie zmienili ceny. Choć mam obawy by przed samym wyjazdem "coś" nie wyszło;) Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 czy macie jakieś rady? 19.11.13, 09:44 mówiąc o mc donaldzie miałam na myśli darmowy internet :) kartonik30 to niezła promocja Wam się trafiła :) Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 14:59 darmowy internet na pewno jest w lobby bezprzewodowy,w alfa leila jest a to sieciowka. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 16:33 podpowiedzcie, czyli w jungle przy recepcji jest bezpłatny net a potrzeba hasło?, może ktoś zna? Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 17:31 odpowiedzcie proszę ile jest km do centrum handlowego, może jakiś targ, sama nie wiem czy jest tam jakaś medina? Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 17:43 wiesz co jedz do sea gull hotel w samym centrum!! pelno sklepow blisko jest mc donald i burger king z internetem mysle ze to najlepszy wybor!! Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 18:01 gladi3, a co Ty taki złośliwy? porostu będę tam dwa tygodnie i próbuję sobie czas zorganizować w różny sposób, dobrze wiedzieć wszystko. Każda kobieta lubi zakupy, mam dwójkę dzieci to chciałabym pojechać gdzieś na wycieczkę, pospacerować i trochę kasy wydać, no raczej nie wyleżę tam dwa tyg. Myślę, że te forum właśnie po to jest. Byłam w kilku krajach i chętnie udzielam odpowiedzi na rożne pytania. W życiu nie ma głupich pytań, tylko są trudne odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 18:03 aha i jeszcze może ktoś mniej złośliwy odpowie czy w hotelu jest kantor? Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 18:24 napisalem ze jest centrum handlowe kleopatra,napisalem o senzo,napisamem o taxi i internecie w lobby zazwyczaj w takich sieciowkach jest na bezplatne haslo w recepcji,zazwyczaj jest kantor lub maszyna do wymiany bezobslugowa. www.holidaycheck.pl/hr/c15c4047-b815-3282-8366-82c036d575c3 poczytaj na holiday tu jest wszystko bez forum. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 18:47 thank you dear guide mam nadzieję, że jeszcze jak wpadnie mi do głowy jakieś nurtujące mnie pytanko to po koleżeńsku udzielisz mi wyczerpującej odp. :) dziękuję A dawno tam byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: czy macie jakieś rady? 19.11.13, 19:55 nie mieszkalem w jungle tylko obok po sasiedzku w af leila wa leila w czerwcu tego roku ale okolica ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: czy macie jakieś rady? 25.11.13, 12:08 Byłam kilka razy - kantoru nie ma , są maszyny na recepcji i w Alf leila , również w Senzo .Wi-fi na recepcji brak w JUngle możesz wykupić dostęp , darmowy jest tylko na terenie SEnzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: czy macie jakieś rady? 25.11.13, 12:37 w alf byl darmowy na terenie recepcji za free tzn na kod ale darmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re:bankomaty :) 25.11.13, 17:28 A możecie powiedzieć jak działają te maszyny ? Odpowiedz Link Zgłoś
tycha89 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 25.11.13, 17:53 Witam! Jestem studentką geografii Uniwersytecie Warszawskim i na potrzeby pisanej przeze mnie pracy magisterskiej prowadzę badania dotyczące celów wyjazdów Polaków do Egiptu. Badanie jest całkowicie anonimowe, a uzyskane wyniki służą wyłącznie celom naukowym. Badanie nie powinno zająć dłużej niż 10 minut. Każdą osobę, która zechciałaby mi pomóc serdecznie zapraszam do badania. Każde wypełnione badanie jest dla mnie niezmierne cenne. Bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas! Link do ankiety: www.interankiety.pl/interankieta/18138090405c78ab01420d0194dc01ab.xml Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re:bankomaty 26.11.13, 07:26 Jak nie będziesz wiedziała jak obsłużyć takie urządzenie , poproś kogoś z recepcji w Jungle maszyna stoi dokładnie przy "obsłudze walizek i taksówek " oni zawsze tam siedzą więc nie będzie problemu , w Alf Leila maszyny są na pasażu , w Senzo w banku tylko tam jest chyba tylko do 20 a wiadomo zakupy robi się znacznie pózniej z powodu temperatury więc pozostaje wymiana w hotelu , jeżeli będziesz chciała np.zmienić całe dolary na drobne np.na napiwki to najlepiej udać się do kasy aquaparku w Jungle . Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re:zakupy, taksówki .... 26.11.13, 07:37 Taksówki stoją wszędzie , ale polecam zamówić w hotelu cena ta sama albo niższa ale jakoś czujesz się pewniej , taksówka jedzie z Tobą a potem umawiasz się na daną godzinę kiedy chcesz wracać .... Zakupy no coź też lubię ale szału nie ma to nie np.Turcja . W Kleopatrze są pamiątki , koszulki itd , torebki ( porażka ) idąc w prawo od Kleopatry są sklepiki , ale dużo więcej jest na lewo trochę drogi i są dwupiętrowe pasaże polecam oczywiście bardzo późnym wieczorem : wybór torebek , zegarków , ciuchów itd - niestety Egipt jakoś nie jest dla mnie "rajem zakupowym " , mimo tanich cen " nic się do mnie nie uśmiechnęło z wystawy " aaa i nie cierpię tych sprzedawców , wolę cenę na metce i już.... życzę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re:zakupy, taksówki .... 26.11.13, 20:02 Bardzo dziękuję Ci za serdeczne rady, naprawdę takie drobnostki a moga wiele spraw ułatwić :) Faceci zaraz na forum denerwują się i twierdzą, że to głupie pytania, ale jak ktoś leci pierwszy raz do danego kraju, to dlatego ma obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re:zakupy, taksówki .... 27.11.13, 07:30 Nie ma problemu - jak masz jeszcze jakieś pytania odpowiem ... Też miałam wątpliwości przed pierwszą podróżą do Egiptu i to jeszcze z dzieckiem , ale nie ma się czym przejmować !!! Nie wiem w jakich krajach byłaś , w Jungle będzie fajnie ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re:zakupy, taksówki .... 27.11.13, 17:13 Byłam na Krecie, w Turcji i w Tunezji. Niby w Tunezji miałam super hotel z oferty Itaki ale tak naprawdę był okropny i brudny a stołówka masakryczna, nie było sztućców, szklanek, pomimo, że dawaliśmy kelnerom napiwki. W Hotelu jeden wielki smród , masakra. Obiecałam sobie, że już więcej w te rejony nie pojadę, ale jak zobaczyłam ofertę tego hotelu za fajną cenę to się od razu skusiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re:zakupy, taksówki .... 27.11.13, 17:15 Sandra, a powiedz mi jeszcze czy jest w pobliżu taki prawdziwy bazar coś takiego jak medina, bo wiem że jest taki jak Senzo Mal czy coś takiego, ale to chyba taka galeria bez targowania. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re:zakupy, taksówki .... 28.11.13, 03:56 senzo to takie centrum handlowe i ala tesco na miejscu i tyle, szalu tam nie ma ale mc donald jest i pare sklepow ot to.chcesz miec sklepy jedz do miasta taxi. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re:zakupy, taksówki .... 28.11.13, 13:18 Sara - no ja akurat w Tunezji nie była ale może zdradzisz jaki to hotel żeby go omijać , jeżeli chodzi o Jungle to super hotel jak już pisałam byłam w nim kilka razy , chociaż w Turcji byłam również kilka razy i w sumie tylko jeden był beznadziejny ( właśnie z oferty Itaki ) reszta trzeba stwierdzić dużo wyższy standard niż Jungle . Co do targu nie ma w pobliżu , Seznzo to taka mała " galeria handlowa " knajpki , mc donalds , bawialnia dla dzieci , sklepy adidas , terranowa , zabawkowy i jeszcze parę innych , bank , apteka , kiedy był jeszcze tor gokardowy ale zlikwidowali. Myślę że targ nie jest potrzebny bo 5 minut do centrum z hotelu spacerkiem i mnóstwo sklepów - więcej chyba w prawo od " Kleopatry " niż w lewo do końca idąc w sklepach buty , torebki , pamiątki , zegarki itd. Do miasta centrum Hurghady możesz pojachać Taksówką , temperatury w lipcu nie zachęcają jednak do zakupów , jeżeli nie byłaś w Egipcie to będziesz dopiero teraz zobaczysz jak jest gorąco ja uwielbiam upały ale nie na takie wypady. Odpowiedz Link Zgłoś
ewekub Re: jungla aqua park hurgada, waham się 28.11.13, 13:46 Nie wiem jak z bezpieczeństwem, więc się nie wypowiadam. Natomiast jeśli chodzi o sam hotel, to odradzałabym. Dla lubiących zjeżdżalnie i baseny to na pewno raj na ziemi. Jednak sam hotel, a przede wszystkim jedzenie (słabe!!!) pozostawiają wiele do życzenia. Drugi raz na pewno bym tam nie pojechała. Poza tym właśnie w tym hotelu dopadła mnie pierwszy raz zemsta, której nigdy podczas wielu poprzednich wyjazdów nie miałam. Wylądowałam pod kroplówką, ale opieka lekarska w tym hotelu była fantastyczna i życzyłabym sobie takich lekarzy w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 28.11.13, 17:20 Co ty opowiadasz? A kiedy byłaś w Jungle? Przeczytałam tysiące opinii na necie nt jedzenia i żadna nie była negatywna, to niesamowite co napisałaś. A czy możesz coś więcej napisać o tym jedzeniu? Mam uraz po Tunezji, i nie chciałabym przechodzić tego samego. Hotel o którym wspominałam we wcześniejszym poście to LTI EL KSAR - naprawdę odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 28.11.13, 17:47 po co te wywody na temat zarcia? ogolnie we wszystkich hotelach w egipcie zarcie jest beznadziejne,sa wyjatki i na pewno sieciowka picalbatrosa jest w czolowce dobrego jedzenia a ze ktos sie zatrul,i co z tego w Polsce to nic sie nie dzieje.to ze ktos sie zatrul to juz nie jade? to radze brac wlasne kanapki by miec 100% pewnosci ze bedzie ok.kazdy ma inny organizm i roznie reaguje,co maja powiedziec ludziska latajacy do podrzednych 3 i 4 gwiazdkowych co jedzonko jest takie ze za 10 min siedzisz juz na kiblu!! Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 28.11.13, 19:43 oj gladi, Ty to masz rację, chyba wezmę ze sobą kanapki, dzięki za radę ach i może kabanoski, to może wytrzymają dwa tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 28.11.13, 19:53 to jeden z najlepszych hoteli jedz i koniec tematu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 29.11.13, 14:52 Jak dla mnie wybrednej osoby - jedzenie naprawdę jest dobre , domyślam się że nie każdemu może smakować ale nie można mu nic zarzucić . Co do "zemsty" kiedy wybierałam Egipt pierwszy raz czytałam różne fora , pytałam znajomych okazało się że najwięcej z nich było właśnie w Jungle - nikt nie chorował , my również przez te parę razy w licznej grupie i w różnym wieku , nikt nie miał " zemsty " - czym byłam bardzo zdziwiona !!! Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 29.11.13, 19:32 Dziękuję Kochani za wspaniałe rady, dużo mi pomogliście :) Zaliczka wpłacona :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_dwa Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.12.13, 19:57 Sandra piszesz, że jeździsz do Egiptu z dziećmi, ja wybieram się po raz pierwszy z dzieckiem, sami byliśmy kilka razy, czy możesz coś doradzić, by ustrzec dziecko przed zemstą? Jakieś probiotyki przed wyjazdem czy podajesz coś w trakcie pobytu? Dzięki z góry za cenne rady Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: junglE aqua park hurgada, waham się 16.12.13, 10:44 mały błąd w tytule, ale blondi - trzeba zrozumieć :) gladi, a co masz do "podrzędnych" 3 i 4 gwiazdkowych hoteli? jak sam napisałeś to jedzenie w hotelach jest podłe, niezależnie od kategorii ex Picalbatros :) - nie wiem nie byłem.... owszem w 5* i niektórych 4* jedzenia jest więcej i bardziej róznorodne co tym bardziej zachęca do obżarstwa, co jest najczęstszą przyczyną tzw zemsty - jest na forum wątek gdzie cały mechanizm jest opisany ja kilka lat temu "odkryłem" 3* hotel i ostatnimi czasy tylko tam się dekujemy a co do jedzenia to najważniejsze aby wiedzieć co jeść i z umiarem :) Ostatnio więcej jadamy na mieście niż w hotelu A co do zemsty - aby nie zapeszyć - od 2000roku ani razu i oby tak dalej InszaAllach A i latem uważajcie na lody - dzieci i lód w drinach - dorośli i bron boże nie pozwólcie sobie na przeziębienie bo to już o włos do zemsty Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: junglE aqua park hurgada, waham się 16.12.13, 12:28 Dariuszku, a wiesz, że kto sie czubi ten się lubi :) Nie czepiaj się literówek, bo to bez sensu. Tak dla Ciebie prywatnie to jestem brunetką i wole dwa razy zapytać niż potem żałować , że się nie dowiedziałam, bo Szanowny Dariuszek lubi kpić z banalnych dla niego pytań. Powiem Ci, że nie ma głupich, czy banalnych pytań, tylko czasami zdarzają się trudne odpowiedzi, a na forum po co kogoś wyśmiewać, jak można nie odpowiadać i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
yaris9000 Re: junglE aqua park hurgada, waham się 17.12.13, 07:27 6 marca bede w okolicy (Dana),trochę pozwiedzam okolicę i napiszę co nowego tam się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: junglE aqua park hurgada, waham się 17.12.13, 07:52 ojej, w końcu normalny post, ale Ci zazdroszę, ja swojego wyjazdu to normalnie nie mogę się doczekać. a planujesz jakieś wycieczki? Co myślisz o tym "niby" lokalnym biurze 3mtours? Odpowiedz Link Zgłoś
yaris9000 Re: junglE aqua park hurgada, waham się 17.12.13, 09:10 nie,raczej nie będę korzystać z żadnych wycieczek,może z Dorotą tylko,ale to jeszcze zobacze,raczej pozwiedzam hotele w Hurgadzie,bo dostałem zaproszenie do odwiedzenia niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszpl4 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.12.13, 12:58 Jungle jest specyficzny - niby 4 gwiazdki, a do standardu i całej infrastrukty niejednokrotnie umywają się hotele 5-cio gwiazdkowe. Raj dla wszystkich miłośników zjeżdżalni - pod tym kątem można bookować w ciemno mimo bardzo wielu hoteli ze zjeżdżalniami. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 18.12.13, 18:18 no to super, dzięki za pocieszenie, przeczytałam na checku parę negatywnych opinii ,ale zbytnio się nie przejęłam... Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 19.12.13, 14:37 nigdy nie stosuję probiotyków i nigdy nam nic nie było .... Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 19.12.13, 21:01 a w jakim wieku masz dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 20.12.13, 07:40 Może napiszę w jakim wieku były będąc w Egipcie dodam że nie wszystkie moje bo również z rodziny były ze mną więc od 2,5 do 6 lat - sztuk 5 !!! Jadły wszystko i piły , nie wspomnę o wycieraniu wszystkiego ręką a potem wkładaniu palcy do buzi .Też bałam się " zemsty w Egipcie " . Dzieci moich znajomych tzw."zemstę " dostały w Polsce nad morzem , leżały w ciężkim stanie w szpitalu więc nie trzeba jechać do Egiptu . Ja sama z pierwszym razem w Egipcie przez pierwsze dni nawet kawy nie piłam taka byłam przerażona , ale nie ma czym . Jeżeli ktoś jedzie pierwszy raz i jest to koniec czerwca albo lipiec to nawet takiemu miłośnikowi upałów , ta temperatura daje o sobie znać , zuważyłam że po 7 dniach jest takie jakby przesilenie i nadchodzi kryzys , wynika to może z tego że nawet wieczorem nie robi się nic chłodniej .Ale polecam napewno z wczasów będziecie zadowoleni - ja w tym roku inny kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
19sara78 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 20.12.13, 09:54 To super przeczytać takie posty :) A jaki kierunek wybraliście? Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: jungla aqua park hurgada, waham się 20.12.13, 14:16 Tego jeszcze nie wiem dokładnie jest kilka ciekawych propozycji , ale Egipt napewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś