Dodaj do ulubionych

Tirana Aqua park

02.01.14, 09:52
Kto był proszę o opinie .A może ktoś się wybiera w czerwcu?
Obserwuj wątek
    • bernadeta1971 Re: Tirana Aqua park 04.01.14, 12:14
      Naprawdę ten hotel nie istnieje????
      • bernadeta1971 Re: Tirana Aqua park 06.01.14, 23:12
        Niemożliwe!!!!!!!
        • deimos2009 Re: Tirana Aqua park 08.01.14, 06:55
          Jak massz jeszcze możkliwość to zmnień hotel. Byłem tam w 2012. Syf, kiła mogiła. Poważnie. Reszty poszukaj na Holidaycheck albo Wakacje.pl
          • zaczarowany.ouwek Re: Tirana Aqua park 20.01.14, 18:53
            Zalozylem konto zeby napisac te kilka slow.
            Syf, kila i mogila powiadasz... Mozesz uzasadnic swoj post? Wlasnie przelecial mi 7 dzien pobytu w Tiranie i naprawde nie ma do czego sie doczepic. Moze do dojscia/dojazdu do plazy, busik hotelowy jedzie przez plac budowy i estetom moze to przeszkadzac. Bernadetto jesli masz jakiekolwiek pytania dotyczace hotelu to pisz smialo.
            Pozdrowienia ze slonecznego Sharm :-)

Przepraszam za brak polskich ogonkow.
            • deimos2009 Re: Tirana Aqua park 21.01.14, 17:51
              Ucieszył mnie mocno Twój post Ołówku! Widać naprawili lub wymienili gnijący mostek wiodący do baru na basenie. Zaopatrzylisię też w czyste naczynia i talerze lub zaczeli w końcu myć to co mają. Mam nadzieję że menu w restauracji wzbogacili czymś co przynajmniej zgrubsza przypomiona mięso. Mam też nadzieję że schodki wiodące na zjeżdżalnie nie grożą zawaleniem a mat i kółek jest pod dostatkiem. Oczywiście jak wszędzie także i wśród turystów wyruszających do Egiptu zdajdą się miłośnicy entomologi ja jednak do nich nie należę toteż nie lubię karaluchów w pokoju. Sorry
            • bernadeta1971 Re: Tirana Aqua park 24.01.14, 11:58
              Witam! Dzięki ,że napisałeś bo nie wiem co miałam o tym myśleć znajdzie się ktoś właśnie taki i popsuje Ci humor do czasu wylotu. Napisz jak możesz, jak tam jest czy czysto, jakie jedzenie itd. Jeżeli chodzi o plażę to nie bardzo mnie to interesuje. Jadę z dziećmi więc co tam jest dla dzieci jakie zjeżdżalnie może jakieś aktualne zdjęcia na maila.
              • deimos2009 Re: Tirana Aqua park 24.01.14, 20:58
                Nie zadawaj wiec pytań jeśli nie chcesz takich odpowiedzi. Nikt Ci nie robi na złość. Byłem w tym hotelu w 2012 roku i wtopiłem więc piszę jak było. Oczywiście zawsze mozesz polegać na foderach biura podróży...
                • zaczarowany.ouwek Re: Tirana Aqua park 25.01.14, 12:25
                  Niestety wróciłem do szarej i zimnej rzeczywistości :(

Od razu napiszę, że w żaden sposób nie jestem związany z tym hotelem, ani siecią Sunrise, moja opinia nt tego hotelu jest całkowicie subiektywna, oparta na pobycie w tym hotelu w styczniu 2014. Nie był to nasz pierwszy pobyt w Egipcie, wiem czego można się spodziewać na miejscu, często zdjęcia z folderu mają się nijak do rzeczywistości.

Hotel rezerwowałem poprzez angielskiego pośrednika, priorytetem były podgrzewane baseny, zjeżdżalnie oraz formuła all inclusive, oczywiście cena też była ważna, byliśmy grupą 7 osób, 4 dorosłych, 2 młodzieżowców (19 i 17 lat) oraz dziecko 8 lat.

Pozwolę sobie najpierw odpisać Deimosowi:
                  - 3 kładki wiodące do snackbaru "na wysepce" są betonowe, na nich są postawione drewniane, białe schodki, chodziłem po nich wielokrotnie, nic się z nimi nie działo a ważę więcej niż przeciętny obywatel ;) Basen otaczający "wysepkę" jest jakby podzielony na 3 części, woda w nim nie jest podgrzewana,
                  - do mycia talerzy, sztućców, szkła i plastiku używali zmywarek i wyparzarek,
                  - menu w głównej restauracji to szwedzki bufet, śniadania (praktycznie codziennie to samo, ale wybór duży, więc codziennie jadłem co innego), lunch (normalny obiad, ziemniaki puree lub zapiekane, ryż na kilka sposobów, zawsze jakiś makaron, frytki, mięsa i warzywa na ciepło, sałatki, surówki), kolacja (codziennie tematycznie inna kuchnia, indyjska, chińska, włoska, orientalna, karaibska, grill, w dniu wyjazdu była rosyjska - nie próbowałem).
                  Osobno były dostępne 1x na tydzień pobytu restauracje a'la carte, do wyboru włoska, indyjska, angielska, chińska lub libańska (tylko tą próbowałem, lubię kuchnię orientalną).
                  W snackbarze w godz 10-17 hamburgery, cheeseburgery, hot-dogi (kiełbaski w wyglądzie i smaku trochę inne niż u nas), frytki, sałatki ze świeżych warzyw lub owoców, dodatkowo w innym barze możliwość zamówienia pizzy w 3 smakach.
                  W barze na plaży w godzinach 11-17 jak powyżej hamburgery, frytki...
                  Napoje to część lana butelek plastikowych, część z automatów (coca cola, fanta, sprite, woda gaz i nie gaz, tonic), piwo Sakara w barach hotelowych lane z beczek, na plaży Stella z butelek, wino białe, różowe, czerwone lane z ok. 5 litrowych kartonów (bez szału w smaku), mocniejsze trunki miejscowego pochodzenia lane do godz 24, do wyboru czysta, whisky, rum ciemny, gin, ouzo, tequila (o jakości/smaku nic nie napisze bo nie warto),
                  - schody wiodące na zjeżdżalnie są betonowe, raczej nie ma opcji zawalenia, pontonów i mat do zjeżdżania było mało, wiem, że niektórzy kupowali pontony w sklepach,
                  - pokoje i łazienki były czyste, robactwa naprawdę nie widziałem, na zewnątrz sporo komarów oraz much, na miejscu dostaliśmy za darmo OFF na moskity, pomarańczowy spray, bardzo skuteczny.

Bernadeto na większość pytań odpowiedziałem powyżej, jak dla mnie jest czysto, jedzenie jest zróżnicowane, basenów jest 9 w tym 3 podgrzewane, najgłębszy ma 145 cm, basen z falami był nieczynny, basen dla dzieci jest ze zjeżdżalniami, dodatkowo jest mały plac zabaw, huśtawka, piasek, piszesz, że plaża Cie nie interesuje, a tam ładna rafa czeka na Ciebie ;)

Podsumowując cieszę się, że nie trafiłem do tego hotelu w 2012 roku, doskonale zdaje sobie sprawę o czym pisał Deimos, w chwili obecnej na pewno by zauważył dużo zmian na plus.

Co do fotek to je posegreguje i mogę coś podesłać, nie wiem czy jest możliwość wysłania PW, nie chciałbym zostawiać adresu mailowego dla ogółu.
                  • bernadeta1971 Re: Tirana Aqua park 25.01.14, 21:04
                    O wielkie dzięki !!!! trochę mnie uspokoiłeś, co do plaży i raf to tylko mąż i dzieci będą zadowolone bo ja niestety jeszcze nie nauczyłam się pływać ( i już nie nauczę) . Ja także nie lecę do Egiptu pierwszy raz i też wiem czego można się spodziewać, ale jak ktoś wywali taka opinię to nogi się uginają. Wybrałam ten hotel ze względu na cenę . Mam nadzieję ,że jak wrócę to potwierdzę Twoją opinię. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam serdecznie!
                    • deimos2009 I jak było? 19.06.14, 22:10
                      Mam nadzieję że OK.
                      • seatac Re: I jak było? 20.06.14, 08:05
                        Jeśli dobrze pamiętam, to od chyba 2 lat hotel ten nie należy już do sieci Sunrise. Można to sprawdzić tu:
                        blueskygroup.net/en/hotels/sharm-el-sheikh
                        Na holidaychecku tez hotel ten występuje jako Tirana Aquapark. Dawniej był jeszcze dopisek ex-Sunrise. Na innym portalu turystycznym też opinie są podzielone:
                        www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303855-d1213723-Reviews-Tirana_Aqua_Park_Resort-Nabq_Bay_Sharm_El_Sheikh_South_Sinai_Red_Sea_and_Sinai.html
                        Podsumowując - jest sporo lepszych czterogwiazdkowców w SSH.
                        T.
    • andzik.st1 Re: Tirana Aqua park 30.01.14, 14:33
      Byłam w tym hotelu w lipcu 2012r. z mężem i 8 letnią córką i nie mamy kompletnie żadnych zastrzeżeń bo polecieliśmy wypocząć a nie czepiać się byle czego. Pokój codziennie sprzątany ręczniki wymieniane na świeże, obsługa przemiła i wiecznie uśmiechnięta, woda w butelkach do pokoju. Śniadania jednakowe każdego dnia, ale jest w czym wybrać, pieczywo różnorodne i świeżutkie, wszelkiego typu bułeczki drożdżówki itp. jajka na twardo, sadzone, naleśniki, drzemy, miody, warzywa,sery, wędliny ale nie polecam. Na obiad codziennie inna zupa, wołowina, drób, ryba, warzywa gotowane, frytki, ziemniaki, spagetti nawet wszystkiego nie pamiętam i nie dałam rady skosztować. Na kolację też jest w czym wybierać, bardzo nam smakowała orientalna. Pyszne desery i lody. Codziennie animacje, ale byliśmy tylko raz. Cisza i spokój w sam raz dla rodzin z dziećmi. Napoje takie jak w innych hotelach, drinki słabe jak wszędzie. Dużo basenów i zjeżdżalni, strefa cicha, oraz głośna. Dojazd do plaży busikiem, ale spacerkiem też można dojść w kilkanaście minut. W morzu nie da się utopić bo woda jest tak słona, że unosi ciało na powierzchni, a rafa koralowa......niezapomniane przeżycie.
      Polecam wyjazd wieczorem do Naama Bay, busik jest z hotelu. My jeszcze byliśmy na własną rękę w centrum handlowym La Strada taksówką z pod hotelu. Zapłacilismy za nią dopiero po powrocie do hotelu, należy się najpierw dogadać co do ceny. Ogólnie pobyt uważam za udany i chętnie wróciłabym do tego hotelu.
      Zerwana zasłonka w rogu zupełnie nam nie przeszkadzała, ważne że było czysto i żadnych karaluchów nie spotkaliśmy jak ktoś pisał.
    • deimos2009 OK! Pomyliło mi się! 01.02.14, 22:49
      Takie wpisy to oszczerstwo i Sunrise powinien autorów pozwać do sądu
      www.holidaycheck.pl/hr/82d715f0-ec4d-3e69-93ad-33a1a215f2fa/-/review/0bd68b19-829a-36d9-be36-edf5f353b1d7
      albo
      www.holidaycheck.pl/hr/82d715f0-ec4d-3e69-93ad-33a1a215f2fa/-/review/5574df5e-5274-3ed1-90b4-313406f691ce?reviewsOrder=0
      Ja doskonale rozumiem że wczasy w Egipcie to dla wielu wyprawa życia ale ludzie, miejcie oczy! Za tysiaka więcej dostaniecie naprawdę dobry hotel z niezapomnianymi wakacjami!
      Nie wiem jak można nie zauważyć zgniłych desek na pomoście albo sypiącego się betonu i karaluchów biegających po pokoju!? Jak można akceptować lepkie od brudu talerze i wypisywać że to normalne i "nie ma zastrzeżeń" ? Pokój codziennie sprzątany? A są jakieś inne??? Nawet w górskim schronisku sprzątają codziennie! Schodzi na psy to Egiptowo!
    • aniula35 Re: Tirana Aqua park 20.06.14, 19:40
      Bernadeto wróciłaś już z TIRANY? Ja myślę o wyjeździe w sierpniu. Ale po opiniach się boję.Proszę odpisz bo muszę się szybko decydować. Dziękuję.
      • bernadeta1971 Re: Tirana Aqua park 28.06.14, 13:42
        Witam! po przylocie okazało się ,że biuro podróży nawaliło i nie mieliśmy zabukowanych pokoi w Tiranie ( 4 rodziny) zawieziono nas po wielkich perypetiach i kilku godzinach koczowania w Tiranie na schodach z walizkami i dziećmi do Regenzy Plaza. Tam też okazało się ,że są niedociągnięcia z naszego biura ale w końcu zostaliśmy i można powiedzieć wypoczęliśmy.
        • sharan12 Re: Tirana Aqua park 28.06.14, 14:04
          Powiedz co to za biuro tak nawaliło ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka