02.01.14, 12:10
Zastanawiam się właśnie nad tym hotelem w Hurghadzie, opinie są bardzo skrajne, podobno otoczenie ładne, zatoka rafa, a sam hotel niezbyt. Bardzo proszę o opinie, tylko nie piszcie że są lepsze hotele, bo ta to dobrze wiem, jestem po prostu ograniczona finansowo, a cena jest atrakcyjna dla Lillyland.
Obserwuj wątek
    • eksport_ukraina Re: Lillyland 02.01.14, 13:35
      nie znam tego hotelu ale skoro go wybrałaś, to nastaw się pozytywnie. Przymknij oko na ewentualne niedociągnięcia i baw się dobrze :) to są wakacje za Twoje pieniądze więc to Ty masz być zadowolona. to Ty masz odpocząć a jak się będziesz stresować przed i w trakcie wakacji tym co może być nie ok to szkoda nerwów, lepiej w domu zostać :)

ja jakbym miał szukać opinii to bym przed zakupem ewentualnie poczytał tutaj:
      www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297549-d638104-Reviews-Lilly_Land_Beach_Club_Hotel-Hurghada_Red_Sea_and_Sinai.html
      mam nadzieję, ze admin nie skasuje posta :)

pozdrawiam
      EU
    • agulinka777 Re: Lillyland 02.01.14, 14:41
      Byłam w zeszłym roku w czerwcu w Lillyland, był to wyjazd spontaniczny także nie było zbyt wielkiego wyboru co do hotelu. Ja Ci go polecam, my byliśmy zadowoleni z pobytu w nim. Ma bardzo fajny aquapark, niezłą plażę, jedzenie też było spoko. Także moim zdaniem to dobry wybór :)
      • mamiza Re: Lillyland 02.01.14, 14:50
        Dzięki, właśnie najbardziej obawiam się o jedzenie i nie chodzi o mnie, tylko o pozostałe osoby, które ze mną mają zamiar lecieć, mają "wrażliwe" żołądki hihi.
        • agulinka777 Re: Lillyland 02.01.14, 15:36
          My nie mieliśmy żadnych sensacji żołądkowych, mam nadzieję że was również nie dopadną :)
        • li1210 Re: Lillyland 02.01.14, 17:27
          Jeżeli możesz weż pokoje w bungalowach .Pokoje są po remoncie -przyjemne.Pozdrawiam
    • arekfilip36 Re: Lillyland 02.01.14, 19:10
      Ja już wybrałem ten hotel i mam nadzieje że dokonałem trafnego wyboru. Jeśli nawet będą jakieś niedociągnięcia to trudno- przeżyję. Dla mnie liczy się to że jadę odpocząć a nie fotografować krzywe fugi w łazience lub narzekać na złe jedzenie itp. W Egipcie byliśmy już dwa razy w hotelach o wyższej kategoryzacji i też bywało różnie ale czy o to chodzi żeby marudzić? W 2013 roku z przyczyn zdrowotnych nie byliśmy nigdzie i teraz doceniam to co straciłem. Faktycznie że cena jest przyzwoita (Sun&Fun) a i opinie też nie najgorsze. Jedziemy w lipcu- rodzina 2+2
      • oreganka Re: Lillyland 21.01.14, 10:03
        Hello :) Ja ,tzn. My też już wybraliśmy ten hotel- nie ukrywam , ze cena odniosła wielką rolę :) Jedziemy 4+1. Będzie to mój 5 pobyt w Egipcie i z autopsji wiem, że plastikowe kubki ( bezpieczeństwo- nie chciałabym,żeby moje dziecko , natknęło się na potłuczone szkło)szarawa pościel, czy kolejki podczas kolacji, a nawet brudne stoliki ( to my urlopowicze sami robimy czasami chlew na stołach- niestety nasi rodacy, podczas posiłków rzucają się na jedzenie- jakby zaraz po nim mieli umrzeć, jakby to miał być ich ostatni posiłek- nabierają pełne talerze jedzenia, tylko po to , żeby większość z niego wyrzucić )to wcale nie przeszkadza, żeby wakacje były super !Do szczęścia potrzebne jest dobre towarzystwo, piękna pogoda i extra plaże, ciepłe morze a przede wszystkim odpowiednie nastawienie.Zdań jest tysiące, ale trzeba samemu lecieć i się przekonać. Najważniejsze , ze jest mnóstwo atrakcji dla dzieci, fajna plaża z łagodnym zejściem do morza i słońce, na które można liczyć. Będąc wcześniej, jako panna w Egipcie- w hotelach o wyższym standardzie- widziałam różne nieciekawe rzeczy, wiele hotele pozostawiały do życzenia- ale człowiek nie jedzie obserwować i szukać dziury w całym- tylko korzystać z urlopu. Sami decydujemy, jak nasze wakacje będą wyglądały.
      • zima2014 Re: Lillyland 28.01.14, 16:32
        My też wybraliśmy ten hotel, jedziemy 4-18.07 2 + 2 ( 15 i 7 lat) z Gdańska.
        CZy ktoś leci w tym terminie z dziećmi?
        • oreganka Re: Lillyland 29.01.14, 13:48
          to pewnie się spotkamy gdzieś na plazy czy przy basenie na drinku :)
          • zima2014 Re: Lillyland 29.01.14, 14:06
            To fajnie, a w jakim terminie lecicie, skąd i w jakim wieku dzieci?
            • oreganka Re: Lillyland 29.01.14, 14:29
              Lecimy od 11-25 lipca :) Dzieci ( 4,3,1 :))i córa koleżanki Siedemnastolatka :)
      • zima2014 Re: Lillyland 31.01.14, 21:13
        W jakim terminie jedziecie i w jakim wieku dzieci? My juz pisałam 4-18.07 dzieci 15 i 7 lat wylot z Gdańska.
      • arekfilip36 Re: Lillyland 01.02.14, 22:57
        Dołączyło do nas paru znajomych. W sumie jedzie nas 26 osób (14 dorosłych i 12 dzieciaków wiek od 5 do 14). Część jedzie od 03 07 2014 a reszta dobija 10 07 2014. Bez względu na gorsze opinie wszyscy mamy zamiar dobrze się bawić i nie zwracać uwagi na drobne niedogodności. Ważne żeby drinki były zimne a morze ciepłe. Całość ekipy leci z Łodzi.
        • oreganka Re: Lillyland 03.02.14, 08:37
          Arku- cóż za ekipą lecicie ogromną :)Ale fajnie- bo im więcej nas Polaków- tym lepiej...No i dzieci na animacjach będą miały rodaków... Aczkolwiek "podróże kształcą" i nauka języka obcego wskazana. Spotkamy się pewnie na miejscu, gdzieś przy jakimś barze :)Ja również jestem za drynami i słońcem- reszta zależy od nas samych :)
          • arekfilip36 Re: Lillyland 03.02.14, 17:14
            No faktycznie troszkę się nas zebrało. Jesteśmy grupą przyjaciół z którymi od lat spędzamy razem ferie i wakacje. Gdyby pojechali wszyscy byłoby 35 osób ale nie każdy mógł załatwić urlop w tym samym czasie. Zaczęło się od nas bo już w grudniu robiliśmy pierwszą rezerwację, potem przypadkowo koleżanka znalazła w necie ofertę tego hotelu i stwierdziła że jest ok więc rzuciła propozycję reszcie. No i poszło. Jedziemy wszyscy. Dodatkowo powiem ci że wczoraj dowiedzieliśmy się o kolejnych 10-ciu osobach z grona dalszych znajomych którzy też tam lecą - zupełny przypadek. Wydaje mi się że ten hotel ma atrakcyjną cenę która przyciąga turystów i jest dość dobrze oceniany. Ja nie spodziewam się wielkich luksusów ale mam zamiar korzystać z wakacji na maksa i nie przejmować się niezadowolonymi rodakami bo takowi zapewniam cię się znajdą. W tamtym roku ze względów zdrowotnych w ogóle nie byliśmy na wakacjach więc nie marudzę. Na pewno się spotkamy. Skąd wy lecicie i w jakim terminie?
            • oreganka Re: Lillyland 04.02.14, 10:01
              My również lecimy odpocząć, poopalać ciałka, posnurkować, ponurkować i podrinkować :)Nie zależy nam na luksusach, chcemy dobrze się bawić, zapewnić dziecku atrakcje i łaknąć każdą spędzaną TAM chwilę:)Jedziemy mniej licznym gronem, ale najważniejsze, że mąż będzie miał kompana do wycieczek i nie tylko ;) Lecimy 11 lipca z AS z Katowic.
    • mimi004 Re: Lillyland 02.01.14, 21:30
      Również rozwazam wylot do Lillyland, ale odstraszają mnie te skrajnie złe oceny, pokój to akurat najmniej ważna kwestia. Natomiast jedzenie i napoje przy 2 tygodniowym pobycie uważam za bardzo istotne. Podobno napoje podawane są w malutkich kubeczkach, bylam kiedyś w Turcji, gdzie tak było i to jest mega uciążliwe. Obawiam się tez jedzenia, nie bylam nie mogę więc oceniać, ale szczerze jestem ciekawa.
      • moniaooo Re: Lillyland 02.01.14, 23:09
        Byłam w Lillyland, z rodzinką, w grudniu ubiegłego roku. Wtedy to był nasz 9-ty pobyt w Egipcie, wiec jakieś porównanie mam. Jedzenie jak dla mnie nawet ok, ale podkreślam w grudniu - szczerze w szczycie sezonu (lato) myślę że może być kiepsko, restauracja jak na tak duży hotel jest zbyt mała. Kubeczki na napoje faktycznie mikroskopijne, ale 1 - 2 dolary dla barmana czynią cuda :)

To co mi najbardziej przeszkadzało to pościel i ręczniki - okropnie szare nie białe, "węchowo" czyste, ale widok .....
        Natomiast tak super fajnie przygotowanej kolacji świątecznej (24 grudnia) nie miałam w żadnym innym hotelu w Egipcie.
        Moja subiektywna ocena - przy niewielkim budżecie hotel jest ok!
      • agulinka777 Re: Lillyland 03.01.14, 07:21
        Niestety to prawda, napoje są w małych kubeczkach i to jest trochę uciążliwe. Ale jedzenie jest dobre :)
    • emi28 Re: Lillyland 05.01.14, 15:43
      Byliśmy w tym hotelu w lipcu 2012 i nie umiem jednoznacznie sie wypowiedzieć na jego temat. Jedzenie jest przepyszne, naprawdę wyśmienite. Ale-w szczycie sezonu personel nie wyrabia z obsługą, wiecznie brakuje wrzatku na herbate, brakuje naczyń, a te, które są sa bardzo czesto brudne. Stoliki sie lepią od brudu. Kucharze smażący omlety, pączki czy nalesniki wydzielają porcje w bardzo niesympatyczny sposób. Lody są tylko dla dzieci, bodajże przez pół godziny dziennie, w jednym miejscu hotelu i nie mam mowy o drugiej porcji - przykre to było bardzo i trudne do wytłumaczenia maluchom.

pokój dostaliśmy doskonały, iwie to był dwupokojowy apartament. Cudowny sprzątający, zawsze czysciutko i pachnąco.

Baseny fajne, ale brudne. Kiedy przyjechaliśmy byo już ciut lepiej, ale to po jakiejś wielkiej awanturze, bo grupa ludzi złapała jakąś bakterię- zaczeto trochę sprtzątać. Zjeźdżalnie działały wg widzimisię obsługi, tłumaczono to brakiem prądu, ale to jakaś bzdura była. Podobnie z klimatyzacją - zdarzałosię, ze nie działała, podobnie tłumaczono brakiem prądu w mieście, ale dookoła wszystkie hotele prąd miały, tylko lillyland nie. Poza tym było ok, był to chyba najmniej udany z naszych pobytółw w Egipcie, ale gdybym miała pieniądze tylko na Lillyland to bym tam wróciła-teren bajeczny, jest rafa przy hotelu (plaża najbliżsej hotelu do niczego, to taka sztuczna zatoczka z bardzo brudną wodą, ale od pomostu już ok) - dla nas ta rafa była wazna. Baseny-gdyby wszystko działało jak nalezy-też ok. parasoli nie brakowało. Jedzenie jak pisałam pyszne. Tylko ten brud nieszczęsny - ale mimo to nie mieliśmy dolegliwości żoładowych. Fakt faktem, ze nigdy nie mamy. znajomej, która z ami była trafiła się zemsta, ale ona jadła od pierwszego dnia wszystko bez ograniczeń, my się zwykle pilnujemy. Także nie polecam, ale i nie odradzam. Myśle, że przy dobrym nastawieniu będzie ok. My w tym roku zdecydowanie Turcja:)
    • li1210 Re: Lillyland 30.01.14, 08:41
      Witam.W Lillyland są dwie restauracje -więc z z kolejkami będzie mniejszy problem .Napoje w małych kubeczkach-ja od jakiegoś czasu biorę swoje szklanki takie nie tłukące się można znależć w marketach czasami w rosmanie.W hotelu jest super atmosfera ,ale rafy nie ma /nie mówię o szczątkach /Pozdrawiam ,będzie fajnie.
      • oreganka Re: Lillyland 31.01.14, 15:32
        oo i ta odpowiedź sprawiła, ze chce się już tam być :)
      • a.rasala Re: Lillyland 18.02.14, 19:14
        Witam . Kto wybiera się do Lillyland 29.06.2014 - wylot z Wawy ?
        • zima2014 Re: Lillyland 18.02.14, 22:03
          My jedziemy 4 lipca, ale z Gdańska to się spotkamy o ile nie odwołają wyjazdów do Egiptu.
    • daga7777 Re: Lillyland 08.02.14, 11:53
      witam byliśmy w zeszłym roku końcówka maja , ja nie jestem rozpuszczona i naprawdę spędziliśmy wspaniałe 2 tyg obsługa miła baseny ok, aqua park fajny, nie trzeba szaleć z szukaniem leżakow hotel można znaleźć wady, ale nie po to jadę na urlop aby siedzieć w pokoju, jedzenie da się zjeść zawsze coś się znajdzie, trzeba uważać na wodę z dystrybutorów. ...bo niestety dolewaja,plaza slaba woda szaro bura ale z pomostu juz inaczej , obiekt ogromny mysle ze z nastawieniem wakacyjnego luzu moga to byc wspaniale wakacje .....gdyby rafa była lepsza mogłabym tam wrócić za taką cenę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka