Dodaj do ulubionych

Alfa Star - Ostrzeżenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:16
O zmianie hotelu dowiedzieliśmy się w środku nocy na lotnisku po przylocie do
Hurgady (z 5 gwiazdkowego na cztero gwiazdkowy - tylko z nazwy). Przy tym
rozłączyli nas z przyjaciółmi z którymi zaplanowaliśmy wspólny urlop (firma
Alfa Star gwarantowała nam przed wylotem że będziemy zakwaterowani w jednym
hotelu). Podobne problemy mieli inni Polacy którzy przylecieli z nami tej
samej nocy. Przez całą noc wraz dziećmi wożono nas po różnych hotelach w
Hurgadzie, aż około 4:30 nad ranem zmuszono nas do zakwaterowania się w
pokojach o bardzo niskim standardzie i do tego śmierdzących (nie więcej niż 2
gwiazdki).
Rezydent firmy Alfa Star wykazał się przy tym totalnym brakiem
profesjonalizmu, brakiem jakiejkolwiek współpracy z klientem, a ponadto
zachowywał się arogancko, próbując nawet straszyć nas egipską policją gdy nie
akceptowaliśmy zmiany hotelu.
Zepsuto nam całe wakacje za nasze własne pieniądze !!!
Wygląda na to, że firma Alfa Star robi szwindle kosztem swoich klientów.

Przestrzegamy wszystkich przed tym biurem podróży.
Obserwuj wątek
    • patrykkk Re: Alfa Star - Ostrzeżenie 15.08.04, 10:28
      Gość portalu: piotr napisał(a):

A z jakiego na jaki hotel wam zmienili????
      • Gość: Piotr Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:42
        Z Desert Rose na Magawish
    • lilypons Re: Alfa Star - Ostrzeżenie 15.08.04, 10:30
      A mógłbyś podać więcej konkretów? Nie podajesz daty, nazwy hotelu który
      wybrałeś i tego, do którego trafiłeś. Same ogólnikowe narzekania.
      • Gość: Piotr Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:48
        To nie jest kwestia szczegółów ale ogólnego problemu, traktowania klienta i
        solidności firmy.
        Mieliśmy skierowanie do Desert Rose. Wylądowaliśmy w Magawish. Termin pobytu 1-
        14.08.04
        • Gość: Iwka Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.wroc.zigzag.pl 15.08.04, 11:19
          To już naprawdę szczyt !!!
          Megawish nie umywa się do Desert Rose! Mnie w ubiegłym roku też zamienili ale z
          5* na 5* -i właśnie wylądowałam w Desert Rose- też dowiedziałam się po
          przylocie. Ale znajmi byli właśnie w Megawish ( zamienili im z Aladyna ) i
          miałam okazję go zwiedzić. Warunki są okropne - zwłaszcza w bungalowach, mały
          basen, brudno. Nie ma żadnego porównania z warunkami w Desert Rose!
          Czy jakoś dochodzicie rekompensaty?
          • Gość: Piotr Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 11:38
            Dopiero wczoraj wróciliśmy. Zamierzamy reklamować.
    • Gość: Paweł Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 62.135.124.* 15.08.04, 11:48
      o ile wiem, to Państwo pierwotnie rezerwowali hotel Magawish i za niego
      zapłacili, ale biuro jeszcze przed wylotem poinformnowało Was, że nie może
      potwierdzić Magawisha i będzie Desert Rose, ale później już jak Państwo
      mieliście przylecieć okazało się, że jednak Magawish może być i zakwaterowano
      Was w pierwotnie wybranym przez Państwa hotelu i opłaconym przez Państwa, to
      samo dotyczyło Państwa znajomych, ale oni przylatywali dzień wcześniej i
      zakwaterowani byli w hotelu Desert Rose. Ze względu na to, że chcieliście
      Panstwo spędzić wakacje razem ze znajomymi oferowano Państwu zamianę do
      Magawisha, czyli do hotelu za który Państwo zapłacili, ponieważ nie można było
      przenieść Panstwa do Desert Rose. Ale oczywiście Panstwo z Desert Rose nie
      chcieli się przenieść do Magawisha mimo, że wykupili ten hotel, a Państwo z
      kolei nalegali na Desert Rose, mimo, że zarezerwowaliście i zapłaciliście
      pierwotnie za hotel Magawish. Pozdrawiam
      • Gość: andrzej Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.espol.com.pl 15.08.04, 13:48
        no to faktycznie trochę jakby zmieniało postać rzeczy :-)))
      • Gość: malmar Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 13:55
        O co pretensje? Wykupując wycieczke z gównianym biurem typu Alfa, Oasis, Exim
        itp. nigy nie wiesz kiedy wylecisz, do jakiego ośrodka trafisz. W tego typu
        biurach wykupuje się wycieczkę określając mniej więce że intersuje cię Egipt,
        najlepiej Hurgada i koniec, albo Kreta i koniec, termin np. druga połowa
        siernia i koniec. Pretensje można mieć tylko do siebie. Jak wiekie państwo chce
        trafic tam gdzie sobie wymazyło to płaci pare stów więcej i jedzie z TUI czy
        Nackermannem i nie bałagani na forum. Klienci w/w gównianych biur są zwykłymi
        zapchaj dziurami w ośrodkach, które nie sprzedały wszystkich miejsc. Taka jest
        prawda, Może dla coniektórych nowobogackich trudna do zniesienia.
        • Gość: Piotr Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 14:38
          W Polsce nie powinno być jak Pan określił gównianych biur podrózy bo właśnie w
          takim kraju chcemy wszyscy żyć. Bez odpowiedniej reakcji i ostrzeżenia innych
          nigdy się ten bałagan nie skończya a przy zaprezentowanym przez Pana podejściu
          nigdy nie dostanie Pan tego za co Pan zapłacił i na co się ostatecznie zgodził.
          • Gość: malmar Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 15.08.04, 16:45
            Moja reakcją po "podróży" na Kretę z polskim biurem podróży, było skierowanie
            się w następnym roku do TUI. Moim zdaniem moja reakcja, za moje pieniądze była
            prawidłowa. Póki nasze społeczeństwo nie będzie stać na bardziej profesjonalną
            oferte takie geszefciarskie biura jak alfa bedą cały czas powstawały i
            wyciągały od naiwniaków pieniądze. Ostrzeżenia nic nie dają. W/w biura nie
            poprawiają jakości obsługi. Działaja na zasadzie systemu argetyńskiego.
            Ostatnii opłacają wcześniejszych klientów.Potem upadłość. Miejsce Big Blue
            zajmują jakieś "alfy". Tylko dbając o swój szmal możemy obronić się przed
            dziadostwem.
      • Gość: Piotr Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 14:29
        Pana odpowiedź doskonale potwierdza jaki Alfa Star ma bałagan!
        Trzymając się faktów, to pierwotnie planowaliśmy wyjazd do Włoch z naszymi
        przyjaciółmi, póżniej mieliśmy kilka innych fajnych pomysłów, ale po
        ostateczniej propozycji Alfa Star i naszej akceptacji dostaliśmy skierowanie do
        5 gwiazdkowego Desert Rose jako ustalony plan wakacyjny. Zgodnie z tym planem
        polecieliśmy do Hurgady, by tam po wylądowaniu na lotnisku dowiedzieć się, że
        mamy jechać do hotelu co prawda wcześniej przez nas rozważanego, nie tego
        jednak ostatecznie ustalonego i nie tego na który zgodziliśmy się przed
        wyjazdem.
        Po niezbyt kontrolowanych przez Alfa Star a przez nas zupełnie niezrozumiałych
        zabiegach, w efekcie zostaliśmy rozdzieleni z przyjaciółmi, co w końcu było dla
        nas warunkiem całego wyjazdu i co było zapisane w umowie zgłoszenia. Po
        zaproponowaniu przez Alfa Star aby nasi znajomi przenieśli się do Magawish
        sprawdzili oni jakie są warunki w pokojach przez nas zamieszkałych i
        stwierdzili, że w takich „lepiankach„ nawet za dodatkową rekompensatą i tak nie
        zgodzliliby się spędzic wakacji, gdyż do obiecanych 4+ gwiazdek brakuje co
        najmniej dwóch i w żaden sposób nie zgadza się to z ofertą Alfa Star i
        zdjęciami zamieszczonymi na stronach internetowych biura. Dodatkowo widząc jaki
        jest bałagan stwiedzili, że nie będą ryzykować dalszych zmian aby przypadkiem
        całkowicie nie pozostać bez zakwaterowania.

Pozdrawiam
        • Gość: szkoda slow Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 16.08.04, 14:49
          Mozecie podziekowac tylko APNowi, bo to przez to jest takie zamieszanie, zmiany
          rezerwacji itd... porzadna linia lotnicza nie wycofuje wtedy kiedy wiekszosc
          rezerwacji jest juz wykonana, w poprzednich latach z alfa bylo wszystko ok
          (najlepsze polskie biuro organizujace wycieczki do egiptu), niektorzy maja
          szczescie, niektorzy nie, ale nalezy interweniowac w takich sytuacjach, a nie
          stac z rozlozonymi rekami... Ogolnie duzo ludzi jest zadowolonych z Alfy.
      • Gość: Tete Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 193.29.205.* 15.08.04, 14:30
        Czyli, klient jest winny..tak bo nie mial prawa wybrac sobie ze znajomymi tego
        samego hotelu. Wiadomo, że znajomi nie chcieli sie przeniesc z hotelu w ktorym
        im sie podobalo. Czego oczekiwaliscie?
        Czy zapewnic 4 osobom pobyt w jednym hotelu to ponad sily Alfy?
        Stwierdzasz, ze i tak w koncu byl hotel pierwotnie zrezerwowany. Wedlug Ciebie
        to normalne? Przeciez to jest loteria...trafie, nie trafie. Czy Alfa ma w ogole
        jakiekolwiek kontrakty z hotelami.
    • Gość: cs Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 80.167.93.* 15.08.04, 16:06
      dla scislosci, Magawish ma 4**** i warunki sa tam dobre, pieprzenie o "brudzie
      i okropnosciach" to totalna bzdura
      • Gość: grażyna Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 17:39
        Bardzo ciekawa opinia o Megawish, a ja widziałam 2 kobiety,które na wieść,że
        mają po powrocie z rejsu być ponownie zakwaterowane w tym hotelu,dostały ataku
        płaczu i histerii.Powiedziały,że prędzej wrócą do Polski niż zamieszkają w
        Megawish.Coś chyba w tym jest skoro znajomy rezydent powiedział.. "tylko nie w
        Megawish".
        • obser Re: Alfa Star - Ostrzeżenie 15.08.04, 17:49
          Witam
          Bylem 2x w Megawish i stwierdzam,że zgodziłbym się z każdą opinią:i tą złą i
          dobrą.jest to stary kompleks bungalowów i standard jest diametralnie
          różny.Można trafić jak to ktoś określił na starą "lepiankę" na uboczu,ale też
          można dostać piękny domek we wspaniałym ogrodzie,blisko
          plaży,basenu,restauracji.Może moja opinia jest subiektywna bo byłem tam w 2001
          i w 2002 roku.
          Pozdrawiam
      • Gość: egipcjanin Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 217.153.47.* 16.08.04, 13:23
        Widocznie trafiłeś drogą loterii na coś czystszego albo masz niskie kryteria
        czystości. Polaków pakują do najgorszych pokoików.
        • obser Re: Alfa Star - Ostrzeżenie 16.08.04, 13:38
          Eipcjanin.Szczęściu można pomóc.Recepcjoniści kolekcjonują portrety prezydentów
          amerykańskich.I nie martw się jak sie powtórzy.Chętni są na prez.Lincolna.
          Pozdrawiam
        • Gość: cs Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 195.215.5.* 16.08.04, 14:19
          bzdura, dawali pokoje jak leci od numeru 140 w gore, a to sa domki przy plazy
          i wszystkie domki, ktore odwiedzalem, byly prawie takie same, w niektorych moze
          troche mniejsze lazienki
          moze niektorzy mysla, ze jak 4 gwiazdki to ma byc prywatny lokaj i 2
          sprzataczki na pokoj ?

jedni lubia mieszkac w centrum Warszawy, inni wola poza miastem, tak jest i
          tam, bo Magawish lezy poza miastem i nic tam nie ma dookola
          • Gość: Egipcjanin Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 217.153.47.* 16.08.04, 14:25
            Dawali pokoje jak leci ale od 50 w górę. Najlepiej mieć porządny katar aby nie
            czuć lekkiego smrodku. Pewno nie byłeś nigdy w 4* i nie masz żadnego porównania.
            • Gość: cs Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 195.215.5.* 16.08.04, 14:43
              a ciekawe, czy w ogole ma tu ktos pojecie, jakie warunki musi spelnic hotel,
              aby otrzymac 4 gwiazdki ?
              no.... ma ktos ?
              czy w ogole ktos wie, co oznaczaja poszczegolne gwiazdki ?
    • nordzik3 Re: Alfa Star - Ostrzeżenie 16.08.04, 14:28
      ja ze swojej strony mogę tylko dodać to co pisałem już 6.08. po powrocie z
      wycieczki do Sharmu właśnie z Alfa Star
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=14779679&a=14779679
      • Gość: TRAXX Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 212.160.172.* 16.08.04, 15:19
        hej
        ja wlasnie wrocilem 13.08 z Soma Bay. Bylem tam z Alfa Star, hotelu mi nie
        zmienili, ale moze dlatego, ze zaraz po wykupieniu wycieczki napisalem maila do
        szefa resortu z zapytaniem, czy zostala dokonana rezerwacja przez biuro
        podrozy ,gosc odpisal mi ze tak i zebym napisal jaki pokoj mnie interesuje.
        Napisalem jaki bym chcial i taki dostalem. Na wszelki wypadek wzialem ze soba
        wydrukowanego E-maila z potwierdzeniem z Sheratona Soma Bay, jakby chcieli mi
        zmienic pokoj:)
        Wracajac do kraju dowiedzialem sie, ze ludzie mieli problemy w El Gounie,
        wykupili Sheraton Miramar, a zakwaterowali ich w Ocean View (jedna gwiazdka
        mniej).
        Do rezydentow - tych arabskich nic nie mam, w sumie fajni ludzie. Polkę, która
        była rezydentką oceniam ani dobrze, ani zle, ot taki standardowy polski
        rezydent:)
        Mam do niej tylko zal, ze namowila mnie na wycieczke do Sharm El Naga na rafy -
        o wiele lepsze byly przy hotelu w ktorym sie zatrzymalem.
        Pozdrawiam
        • Gość: iwi Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.udn.pl 16.08.04, 17:27
          Niezle sobie zartujesz. W Sheratonie Soma Bay nie ma prawie wogole raf
          koralowch, chyba, ze masz na mysli pare metrow kolo mola. To jest tak jakbys
          porównał Baltyk z Morzem Czerwonym.pozdr
          • Gość: TRAXX Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 212.160.172.* 16.08.04, 17:40
            iwi - porownuje z tym co widzialem na Sharm El Naga
          • Gość: puma Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 20:47
            Iwi nie chcę być niegrzeczna,ale masz chyba coś ze wzrokiem,skoro mówisz ,że w
            Soma Bay nie ma raf.Pomijając przepiękne pod molem,na końcu piaszczystego
            dzikiego cypla sa przecudne rafy,przypływają tam inne statki z ludżmi na
            nurkowanie,a z ciekawości nurkowałeś głębinowo z pomostu(mola.) A wogóle byłaś
            tam bo mam dziwne podejrzenia że nie.Owszem rafa jest inna niż w Sharm,ale dla
            mnie piękniejsza,ale to rzecz gustu.Ale nie wypisuj bzdur że tam nie ma
            raf,chyba że od ubiegłegop roku ktos je ukradł.A propo paru metrów koło mola
            nie wiem co znaczy pare metrów dla ciebie dwa.trzy czy dziesięc,ale chciałabym
            zobaczyc jak snoorkujesz na kilometrowej rafie.
            • Gość: TRAXX Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: 212.160.172.* 17.08.04, 08:10
              puma, nikt nie ukradł, przynajmniej jeszcze w piątek była:)
      • egipt-hotele Re: NORDZIK 17.08.04, 12:35
        nordzik3 napisał:

> ja ze swojej strony mogę tylko dodać to co pisałem już 6.08. po powrocie z
        > wycieczki do Sharmu właśnie z Alfa Star
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=14779679&a=14779679

TROCHE MNIE PRZESTRASZYŁEŚ BO WYBIERAM SIE Z ALFY DO PALMYRA RESORT.
        POWIEDZ MI NA JAKIE WYCIECZKI WARTO POJECHAC ?
    • Gość: Gosia z Poznania Re: Alfa Star - Ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 08:55
      Cześc Piotrze

Ja wraz z moim mężem w zeszłym roku polecielismy do Hurgady w podróz poślubna i
      tak samo nas potraktowano. Wyladowaliśmy o godz. 1.30 i okazało się, że nasz
      hotel w którym wykupiliśmy rezwerwacje poprzez biuro podrózy ALFA STAR nagle
      (wg. rezydentki Alfa Star) odwołał rezerwacje. Nie chcielismy zgodzic sie na
      zmiane hotelu ale nie mielismy wyjścia. Takich jak my Polaków na lotnisku było
      sporo. Przewieziono nas do hotelu Empaier - hotel ten znajdowała sie w centrum
      Secali przy ruchliwej ulicy (hałas, kalaksony samochodów) i posiadła może z
      ** . Bylismy strasznie oburzenie postawa rezydentki, która na lotnisku obiecała
      nam pomoc, której to oczywiście nie otrzymalismy. Ale nie daliśmy za wygraną
      wezwalismy kolejnego rezydenta , zrobilismy wielka awanturą, chcielismy
      rozmawiać z włascicielem Alfa Star (ale nic z tego), zawezwaliśmy kierownika
      hotelu a na koniec chcieliśmy skontaktować sie z nasza ambasadą.
      Po awanturze obiecano nam, ze rano zostaniemy przewiezieni do naszego hotelu.I
      tak sie stało. Rano podjechał samochód, który przewiózł nas do hotelu. Pomógł
      nam w tym rezydent-egipcjanin Hami.
      Ps. Napisałam reklamacje zgodnie z regulaminem zawartym na umowie z Alfa Star i
      otzrymałam odpowiedź z przeprosinami i 10% zniżką na wybrana przeze mnie
      wycieczkę. Oczywiście, ze nie skorzystałam z ich propozycji. Zbyt duzo stresu
      przezyłam w Hurgadzie.

Pozdrawiam
      Gosia z Poznania
      • obser Re: Alfa Star - Ostrzeżenie 17.08.04, 11:55
        Gosia.I znając życie miałaś zastrzeżenie,że musisz tą imprezę wykupić u nich
        bezpośrednio z pominięciem agenta.Czy tak było?W ten sposób nie dość,że
        spartolili tojeszcze na Tobie zarobiliby jeszcze raz.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka