torusia1 01.06.14, 12:13 Jeżeli ktoś wie na temat tych linii lotniczych cokolwiek piszcie . Najbardziej ciekawi mnie jakie samoloty latają do Egiptu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
torusia1 Re: Eurolotem do Egiptu 01.06.14, 12:34 A to dobrze bo już się załamałam jak przeczytałam że mają tylko embraery ;) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Eurolotem do Egiptu 01.06.14, 13:02 ja do airbusa nie mam zaufania :P Unikam linii , które na nich latają :P Odpowiedz Link Zgłoś
jusia_pusia Re: Eurolotem do Egiptu 01.06.14, 14:29 Też wybieram się do Egiptu 10.06 wlasnie eurolotem, i tez mam obawy poniewaz te czarterowe loty od czerwca wprowadzili, czy ktos cos wie na ten temat czy sa bezpieczne i czy jest catering? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Eurolotem do Egiptu 01.06.14, 16:55 Eurolot od nastu lat lata po europie. Rodzina należąca do lotu, nie wzięli się nie wiadomo skąd. I jak na razie żaden ich samolot się nie rozbił :P Catering opłaca biuro, więc ich musisz się zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
agneel Re: Eurolotem do Egiptu 01.06.14, 19:08 Wątpię żeby mieli catering. Teraz z reguły czartery już od tego odchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Eurolotem do Egiptu 01.06.14, 19:09 jakie Embraery? i dlaczego z tego powodu się zalamałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
agneel Re: Eurolotem do Egiptu 01.06.14, 19:13 Chyba nikt by się nie cieszył z tego powodu ... ja bynajmniej nie wyobrażam sobie czterogodzinnego lotu do Egiptu samolotem ze śmigłami. Ten hałas musi być nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Eurolotem do Egiptu 01.06.14, 21:57 Chyba nikt by się nie cieszył z tego powodu ... ja bynajmniej nie wyobrażam sob > ie czterogodzinnego lotu do Egiptu samolotem ze śmigłami. Ten hałas musi być ni > e do zniesienia. Ale wiesz, że embraer'y mają silniki odrzutowe a nie turbośmigłowe ? Śmigłowe mają mniejsze modele embraer'a ... I chyba żaden samolot pasażerski z takim silnikiem nie lata na takich dystansach ... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Eurolotem do Egiptu 02.06.14, 07:18 owszem, turbośmigłowe są....awionetki :D wszstkie latające w regularnych liniach to samolotu z napędem turboodrzutowym Embarerami lata nasz LOT a do Egiptu leci się 4 godziny samolotem z napędem odrzutowym Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: Eurolotem do Egiptu 02.06.14, 09:21 Szczegóły pod linkiem eurolot.com/news/newslist,802.html i co najważniejsze: Loty będą realizowane przez trzy Airbusy A320,które zabiorą pasażerów na wakacje z 9 polskich miast do najpopularniejszych kurortów zagranicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
agneel Re: Eurolotem do Egiptu 02.06.14, 14:22 Tak, ale wcześniej o tym nie wiedziałam. Wpisując w google grafikę hasło "eurolot" wyświetlają się same embraery... Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Eurolotem do Egiptu 02.06.14, 15:31 agneel napisał(a): > Tak, ale wcześniej o tym nie wiedziałam. Wpisując w google grafikę hasło "eurol > ot" wyświetlają się same embraery... Co nie zmienia faktu, że ich embraer'y mają silniki odrzutowe a bombardier'y turbośmigłowe ;) A one nie latają na trasach o takim zasięgu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agneel Re: Eurolotem do Egiptu 02.06.14, 15:38 No chyba, że tak. Podobno Eurolot ma wynająć jakąś linię 4YOU Airlines. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczka Re: Eurolotem do Egiptu 07.06.14, 19:38 Witajcie.....mam pytanie do osób znających się na cenach papierosów w strefie bezcłowej.....jakoże wszystko wskazuje na to,że nasz lot do Egiptu będzie właśnie z tym przewożnikiem to poradźcie gdzie lepiej kupić papierosy w sklepie wolnocłowym jeszcze tutaj w Polsce czy korzystniej będzie zakupić już na pokładzie samolotu???Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: Eurolotem do Egiptu 07.06.14, 21:17 korzystaniej będzie kupić na miejscu po wylądowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
jettix Re: Eurolotem do Egiptu 10.06.14, 22:24 Ja dziś wróciłem eurolotem z Sharm leciałem MD Hiszpańskich lini to taki ołówek troche w nim głośno.Nic nie sprzedawali dwa razy była woda do picia gratis Odpowiedz Link Zgłoś
arekfilip36 Re: Eurolotem do Egiptu 10.06.14, 22:34 Z tym eurolotem to wielka ściema. Poczytajcie w necie. Więc tak. Eurolot tylko firmuje loty swoim kodem K2 a loty organizuje 4you airliners czyli nowo powstała linia czarterowa wytworzona przez Alfa Star. Niestety ta linia nie posiada jeszcze odpowiednich certyfikatów ani własnych samolotów. Wiadomo tylko że są z radomia i tam mają swoją bazę. Na obsługę zamówionych czarterów wylizingowali 3 airbusy z ukraińskich lini Yanair z pilotami. Samoloty mają 16 18 i 20 lat więc za nowe to nie są. Reasumując. W całe przedsięwzięcie zaangażowane są trzy linie z których dwie na prawdę latają. Lecę tą niewiadomą 03 07 do Egiptu i mam pewne obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
torusia1 Re: Eurolotem do Egiptu 11.06.14, 08:38 Zamiast cieszyć się wylotem na wakacje to zaczynam coraz bardziej się stresować . A nie mogli dać normalne , sprawdzone czartery tylko kombinują jak mogą :( Odpowiedz Link Zgłoś
sharan12 Re: Eurolotem do Egiptu 22.06.14, 12:37 Ktoś już leciał,jakie wrażenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
klosshainz Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 23.06.14, 15:10 Wiocha totalna. Wracałem z Sharmu 17.06 do Warszawy Eurolotem. Po godzinnym opóźnieniu /pozostałe loty były odprawiane na czas, oprócz drugiego eurolotu do Gdańska, też opóźnionego/, podwieźli nas pod samolot i załamka. Miał wymalowaną jakąś bałkańską /może jeszcze jugosławiańską/ flagę, wyglądał jak z lat 60-tych, wchodziliśmy po jakiejś większej drabinie. silniki zamontowane przy ogonie, okienka archaiczne. Normalnie strach wsiadać. to jeszcze nic: jedna polska stewardessa - miła i uśmiechnięta. Piloci i stewardzi niechlujni, nieuczesani, nieostrzyżeni, jakby wzięci siłą z pastwiska. Siedzenia zdemolowane, oparcie ani drgnęło przy próbie rozłożenia. Przed startem jakiś rumor, hałas - podpity sąsiad żartuje, że trzeba jeszcze węgla dosypać, a potem budzą jednego do pedałowania. Puszka coli, czy soczek kosztuje 20zł!!! Samolot doleciał szczęśliwie, bez opóźnień, ale całą drogę wszyscy pasażerowie śmieli się, tak nieco przez łzy i nabijali się z tego zjawiska. Tak naprawdę to straszny obciach czymś takim latać. Trzeba chyba monitować w Biurach Podróży, aby zmienili linie, a przynajmniej samoloty, albo będziemy wybierać inne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saperus8 Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 23.06.14, 16:46 Mam zamiar lecieć 22 i już się boje .czy biura mają w d...ie swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
torusia1 Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 23.06.14, 22:12 A co to był za samolot Airbus czy Douglas może? Odpowiedz Link Zgłoś
arekfilip36 Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 23.06.14, 22:21 Myślę że był to właśnie Douglas bo airbusy nie mają silników z tyłu. Nasza linia 4you airlines ma już swoją stronę na Facebooku więc można przyjrzeć się flocie. Z ciekawości oglądałem lądowanie 19 06 2014 w łodzi i sam samolot nie wyglądał tak źle więc jest szansa że jakoś dolecimy. To lądowanie jest na Fejsie i youtub. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczka Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 28.06.14, 19:51 Witam ...Pytanie do tych co już lecieli EuroLotem....Czy jest możliwość zrobienia zakupów na pokładzie samolotu i oczywiście jakie mają ceny??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwam1 Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 28.06.14, 22:17 Witam,dzisiaj wróciłam z Marsa el Alam leciałam Airbusem 320 do Katowic i muszę uspokoić wszystkich którzy lot mają dopiero przed sobą. Ponieważ nie jestem znawcą lotnictwa więc oceniam tylko to co widziałam samolot wewnątrz czysty,zadbany nawet sprawiający wrażenie nowego,bardzo cichy, siedzenia wygodne lecz jak w większości samolotów ciasno,lot spokojny co prawda opóżniony ale raczej nie z powodu przewożnika. Po raz pierwszy podczas lotu nie było mi zimno klimatyzacja nawet momentami mogła być mocniejsza. Katering na pokładzie jest odpłatny np. zestaw obiadowy kurczak,sałatki 20 zł,pierogi 14 zł,zapiekanki 10-12 zł kawa,herbata 6 zł.Ponadto można kupić papierosy,alkohol,kosmetyki Odpowiedz Link Zgłoś
aaadddaaa83 Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 28.06.14, 22:35 1 l whisky 62 zł, litr finlandii 40 zł, rosyjskiej wódki 72% 29 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
1mario_p Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 30.06.14, 15:03 Te ceny to w samolocie? Co to za wóda za 29zł;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczka Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 28.06.14, 22:52 iwam1 napisała: > Witam,dzisiaj wróciłam z Marsa el Alam leciałam Airbusem 320 do Katowic i muszę > uspokoić wszystkich którzy lot mają dopiero przed sobą. Ponieważ nie jestem zn > awcą lotnictwa więc oceniam tylko to co widziałam samolot wewnątrz czysty,zadba > ny nawet sprawiający wrażenie nowego,bardzo cichy, siedzenia wygodne lecz jak w > większości samolotów ciasno,lot spokojny co prawda opóżniony ale raczej nie z > powodu przewożnika. Po raz pierwszy podczas lotu nie było mi zimno klimatyzacja > nawet momentami mogła być mocniejsza. > Katering na pokładzie jest odpłatny np. zestaw obiadowy kurczak,sałatki 20 zł,p > ierogi 14 zł,zapiekanki 10-12 zł kawa,herbata 6 zł.Ponadto można kupić papieros > y,alkohol,kosmetyki Jak jest cena papierosów ???Jakie oferują kosmetyki??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwam1 Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 29.06.14, 15:37 whisky to Ballantine's,papierosów kilka marek zapamiętałam tylko LM 72 zł,kosmetyki to olejki do opalania,po opalaniu,perfumy ale niestety nie pamiętam cen Odpowiedz Link Zgłoś
mamami5 Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 30.06.14, 21:47 ja leciałam tym 4you airlines z Łodzi 19.06 do Hurghady. To był airbus. 2 h opóźnienia o którym Wezyr nas nie poinformował więc odprawiliśmy walizy i dowiedzieliśmy się o opóźnieniu.Cudownie....Szlag nas trafił. Opóźnienie z 2h dobiło się do 2,5h więc nuda z 9latkiem, dobrze, że tablet naładowany na full i masę gazetek kupiliśmy. Sam lot ok, choć pilot wykonał taki szybki start i lądowanie,że uszy mi pękały:-( niestety 2,5h opóźnienia nie da się nadrobić. Droga powrotna 15-20minut opóźnienia, start i lądowanie super:-) Samolot-wygląd, czystość, ceny, obsługa ok.Ceny na pokładzie też, danie na ciepło 20zł, pierogi 14, zapiekanka 12zł, miś Lubiś 4zł, woda 0,5l 6zł. Wiem, że mieli perfumy Versace Crystal Bright bo to moje ulubione i pamiętam ceny nie pamiętam, wiem w każdym razie, że drożej niż kupuję w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
rajmundas Re: skandal - Eurolotem do Egiptu 01.07.14, 08:26 My wracaliśmy z nimi 29.06. z Hurghady do Warszawy. Opużnienie jakieś 20 minut. Obłożenie samolotu około 65%, można było położyć się na 3 fotelach. Do cen z ulotki trzeba dołożyć zeta. Zupka z ulotki 8zł stewardessa kasuje 9zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jolantawol1 Re: Eurolotem do Egiptu 04.07.14, 22:02 Wracałam Eurolotem 21 czerwca z Marsa Alam , samolot Airbus 320, linie 4YOU Airlines, w sprzedaży pokładowej były papierosy, perfumy oraz alkohol: whisky Balantines 1 litr cena ok. 56 zł, finlandia 1 litr 40 zł. oraz wódka niemiecka RASPUTIN -70% -za 29 zł. Kanapki 12 zł, pierogi na ciepło 14 zł, zapiekanki- 14 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agneel Re: Eurolotem do Egiptu 13.07.14, 21:32 Ja właśnie dziś wróciłam z Hurghady 4you airlines. Lot z Katowic w pierwszą stronę miał 1h opóźnienia, ale nie z winy linii lotniczej, tylko z winy burzy, która rozpętała się nad lotniskiem. Generalnie są to całkiem nowe A320, samoloty są czyste i zadbane. Obsługa bardzo miła, a ceny takie, jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna1 Re: Eurolotem do Egiptu 15.07.14, 09:21 wylot do Hurghady z godzinnym opóznieniem - ale lot ok, samolot tez , wewnątrz czysto, obsluga w j.polskim ps Nie klaskajcie w samolotach - nie robcie z siebie wiesniaków , okrzyki i klaski przy starcie i przy ladowaniu , czulam sie jak w kabarecie, tyle ze zartu nie kumałam Odpowiedz Link Zgłoś
agneel Re: Eurolotem do Egiptu 15.07.14, 11:04 Skąd ja to znam ... podczas lądowania to jeszcze ok... ale ledwo co wystartowaliśmy z Hurghady a ludzie zaczęli wrzeszczeć i klaskać. Co za buractwo .... Odpowiedz Link Zgłoś
1mario_p Re: Eurolotem do Egiptu 15.07.14, 14:41 Ja chyba ostatnio z Berlina leciałem ze 180-cioma niemieckimi wieśniakami :( Wszyscy po wylądowaniu klaskali więc w czym problem? Następnym razem trzeba wstać i wytłumaczyć wieśniakom że to obciach wg "światowców"? Nazywając kogoś, kogo nie znasz wieśniakiem tylko pokazujesz kim Ty jesteś ;) Miłych lotów, w doborowym towarzystwie życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna1 Re: Eurolotem do Egiptu 15.07.14, 15:05 rozumiem , ze w komunikacji miejsciej z punktu A po dotarciu do punktu B tez klaszczesz :) heh Odpowiedz Link Zgłoś
1mario_p Re: Eurolotem do Egiptu 15.07.14, 15:27 Ktoś komuś broni klaskać w autobusie? ktoś kiedyś napisał że klaskanie w samolocie to wiocha i domena naszych rodaków, a to nie prawda więc to mnie wkurza że jeden z drugim innych nazywa wieśniakiem, samemu będąc alfą i omegą ;) Jak kogoś to razi to lataj sobie prywatnym odrzutowcem, albo wstań w samolocie i wytłumacz wieśniakom dlaczego mają nie klaskać. Spytaj pilotów czy im to przeszkadza czy wręcz odwrotnie, to że ciebie nikt nie chwali za dobrze wykonaną pracę w ten czy inny sposób to trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
aniula35 Re: Eurolotem do Egiptu 15.07.14, 19:30 Popieram twoje zdanie 1Mario_p. Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna1 Re: Eurolotem do Egiptu 16.07.14, 09:02 mam nadzieje , ze nigdy na was nie wpadne w jakims samolocie, wrzeszczacych klaskajacych jak na tanim kabarecie ooooo niektorzy jeszcze maja manie nagrywania sie kamera w samolocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
agneel Re: Eurolotem do Egiptu 16.07.14, 16:44 joanna1 - kiedy leciałaś ? bo po tym co piszesz to mam wrażenie że chyba leciałyśmy tym samym samolotem :D Odpowiedz Link Zgłoś
agneel Re: Eurolotem do Egiptu 17.07.14, 20:03 Aaa to nie, jednak innym. Ja wracalam 13 lipca do Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
aniula35 Re: Eurolotem do Egiptu 17.07.14, 16:51 Mam nadzieje że ja na taką paniusię też nie będę miała nieprzyjemności wpaść. Rzeczywiście polecam prywatną linie. będziesz sobie w lustereczko patrzyć i podziwiać jakie "miejskie" jesteście skoro reszta to wiocha. A nie przyszło Ci do głowy że Ci co klaszczą to może się cieszą że bezpiecznie dolecieli i dziękują pilotowi. Zapytaj pilota co on myśli o tym klaskaniu a potem od wiochy innych wyzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
saperus8 Re: Eurolotem do Egiptu 17.07.14, 17:11 święta racja takie paniusie to najczęściej bida która ciułała cały rok na wakacje i teraz musi się uzewnętrzniać jakie to wielkie ,,państwo" leci na wczasy. A potem komentarze na forach typu ;jedzenie okropne ,pokój zły itd a w Polsce je pasztetową i przeterminowany chleb bo taniej i trzeba odkładać na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna1 Re: Eurolotem do Egiptu 18.07.14, 09:25 piszesz z swojego doświadczenia ?? pozdrawiam zawistne niezmanierowane typy :) hehe saperus8 napisał(a): > święta racja takie paniusie to najczęściej bida która ciułała cały rok na wakac > je i teraz musi się uzewnętrzniać jakie to wielkie ,,państwo" leci na wczasy. > A potem komentarze na forach typu ;jedzenie okropne ,pokój zły itd a w Polsce > je pasztetową i przeterminowany chleb bo taniej i trzeba odkładać na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś