Dodaj do ulubionych

Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka)

24.08.04, 21:12
Od pewnego czasu przewija się na tym forum pomysł zorganizowania zlotu
forumowiczó forum Egipt.
Był już pomysł by zorganizować go w Egipcie, lecz ze względu na koszty i
trudność dobrania optymalnego terminu pomysł upadł.

Proponuję więc byśmy zastanowili się nad zorganizowaniem takiego spotkania w
Warszawie, np. w jakiś weekendowy dzień września.

Jest już wyłoniona pewna grupa organizacyjna ze Scorpio1956, Voyem, mną i mam
nadzieję, że również Corriną_f1 (ale jeszcze nie pytałem jej o zgodę).

Teraz chcielibyśmy byście rzucili jakiś pomysł gdzie możnaby to zorganizować
i jak wiele osób chciałoby uczestniczyć w takim spotkaniu.
Obserwuj wątek
    • scorpio1956 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:14
      Corrinko co Ty na to?
      • corrina_f1 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:22
        Mam doświadczenie w organizowaniu takich zlotów - 2 lata temu udało się zebrać całkiem sporą grupę fanów Formuły 1, a takich zlotów miałam kilka, więc generalnie jestem BARDZO ZA !! :)
        MIejscem oczywiście idealnym byłby Karawanseraj Beduinki i Gaji - byłam kilka razy i słowo daję, nie ma w W-wie lepszego miejsca z "klimatem" arabsko-egipskim :)
        Czy ktoś poza wspomnianymi przez Pc_maniaca jeszcze ma ochotę ? :)
        Proponuję wrzesień, ale propozycje mile widziane.

pozdrawiam cieplutko
        Kasia
        • pc_maniac Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:47
          Corrinko, pomimo, że może Karawanseraj jest najbardziej klimatycznym miejscem,
          to wszystko zależy również od ilości chętnych. Bo jeśli będzie dużo to nie chcę
          doprowadzić do sytuacji z Łodzi, gdzie 2/3 osób nawet nie zmieściło się na
          takim spotkaniu w lokalu, a o miejscach siedzących to już wogóle mogli pomarzyć.
    • aicha_fr Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:20
      ja się zgłaszam, postuluję sobotę
    • Gość: Chris Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.acn.waw.pl 24.08.04, 21:21
      > Proponuję więc byśmy zastanowili się nad zorganizowaniem takiego spotkania w
      > Warszawie, np. w jakiś weekendowy dzień września.

Z całą przyjemnością ale jak by co to 1 i 2 weekend września mam zajety :(

> Proponuję więc byśmy zastanowili się nad zorganizowaniem takiego spotkania w
      > Warszawie, np. w jakiś weekendowy dzień września.

Zdodzi się, zaufaj mi :)

Wrzesień czyli knajpka na powietzu raczej odpada bo może być już za zimno ale miejsc jest sporo więc zawsze można coś wymyśleć.
    • fasola25 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:22
      łoł
      szkoda ze w wawie :(
      ale milej zabawy zycze
      • corrina_f1 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:24
        fasola25 napisała:

> łoł
        > szkoda ze w wawie :(
        > ale milej zabawy zycze

W-wa mimo wszystko chyba jednak najbardziej centralnie, choć gdyby była to np Łódź, to ja też nie mam nic przeciwko :)
        Poza tym, to mógłby być pierwszy zlot, jako inauguracja kolejnych, albo tymczasowo coś jakby "lokalny" zlot, z którym równolegle można zrobić kilka w innych miastach.
        • pc_maniac Łódź, zgłasza 4 lub 5 osób 24.08.04, 21:28
          j.w.
        • fasola25 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:28
          to tez jest niezly pomysl
          a tak przy okazji CORRINA - strasznie dziekuje za płytke!!!!! tym razem działa!
          jest rewelacyjna
          jeszcze raz WIELKIE DZIEKI!!!!!
          JAKOS BYM SIE ODWDZIĘCZYLA, ALE NIE WIEM JAK ????
          GORACO POZDRAWIAM Z WROCŁAWIA !!!!
          • corrina_f1 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:32
            fasola25 napisała:

(....)
            > jeszcze raz WIELKIE DZIEKI!!!!!
            > JAKOS BYM SIE ODWDZIĘCZYLA, ALE NIE WIEM JAK ????
            > GORACO POZDRAWIAM Z WROCŁAWIA !!!!
            Odwdzięcz się przyjeżdżając do W-wy ;)

PS VOY-->,jesli nie pamiętasz, to ja z Chrisem, Miriam_73, Beduinka, Gaja i jeszcze cała masa ludzi, których przepraszam, jeśli nie wspomniałam, ale pamięć nawala ;) Nie licząc mojego byłego "sąsiada", ale on na szczęście jest teraz daleko ;))
            • Gość: Voy Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.chello.pl 24.08.04, 21:54
              heh, pamietam, ale jakies dzialania trzeba bylo podjac na czacie, wiec
              szukamy... ale ja chetnie "oddam" ta zaszczytna role organizacyjna:))))))

Pozdrawiam
    • Gość: Voy Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.chello.pl 24.08.04, 21:27
      Wyszło że ja jako jedyny w Warszawie jestem, więc znających miasto proszę o
      podsuwanie pomysłów jaka to ma być formuła i GDZIE!!!

Czekam na propozycje.
    • Gość: Voy Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.chello.pl 24.08.04, 21:34
      Zapraszamy do dyskusji live w tej chwili na

www.polchat.pl/chat/?room=egipski
      • madzia112 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 21:48
        Pomysł świetny ! Trochę mam daleko do Wawy, ale i motywacja duża. Wrzesień jak
        najbardziej - potem może być ciężko.
        Pzdr.
        Madzia
        • pc_maniac Data 18 WRZEŚNIA - Warszawa 24.08.04, 22:14
          Miejsce zlotu będzie podane zainteresowanym, którzy zgłoszą chęć uczestniczenia.
          • Gość: Minius Data 18 WRZEŚNIA - Warszawa. IP: 81.219.125.* 24.08.04, 22:36
            Miejsce zlotu będzie podane zainteresowanym, którzy zgłoszą chęć uczestniczenia
            • dagbe Re: Data 18 WRZEŚNIA - Warszawa. 25.08.04, 10:35
              Zgłaszam chęć uczestnictwa. Mieszkam w Gdyni.
              Proszę o info: dagbe@op.pl

Pozdrowienia,
              Dagmara
        • Gość: Voy Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.chello.pl 24.08.04, 22:19
          Są już pewne opcje lokalowe, ale czekamy na następne...
          • izzaa Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 22:28
            jestem za Warszawa, bo mam blisko ( wiem ide na latwiezne, ale nie stac mnie na
            podroze po Polsce szczegolnie, ze stracilam cala moja kase po kradziezy w
            Tunezji :( )
            i ustalcie jakis termin do pierwszego wrzesnia, zbym grafik mogla sobie jakos
            fajnie w pracy ustawic ;))
            • Gość: Anka Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:38
              Izzaa, to przykre. Jak to się mogło stać, bo chyba nie obsługa hotelowa Cie
              okradła?
              • izzaa Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 23:17
                nie obsluga mnie nie okradla, to bylo na plazy... ale na obsuge hotelowa tez
                radze uwazac, bo ostaniego dnia Pani porposila zeby daj jej buty Pumy dla
                syna!! Coz zycie:(
            • aicha_fr Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 25.08.04, 10:04
              Izzaa wysłałam Ci maila
              pzdr
    • anuulka Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 24.08.04, 22:31
      Ja jestem chetna jesli spotkanie bedzie po 12 wrzesnia bo dopiero 12 wracam z
      Egiptu. Pozdrawiam
    • Gość: Stiwi Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:56
      Ciekawy pomysł :-)
      Jest taki lokal w Wawie... Sheesha Longue (www.sheesha.pl) :-) Nie byłem w
      Karawanseraju wprawdzie, nawet nie wiem dokładnie co tam się odbywa? Czy jakieś
      imprezy całonocne? Czy typowy pubik gdzie można iść i sziszkę zapalić? Czy
      restauracja?

Sheesha Longue to restauracja arabska znajdująca się na Sienkiewicz, ale w
      weekendy odbywają się tam super klimatyczne arabskie imprezki do rana z palącą
      się sziszką oczywiście :-)
      • Gość: Voy Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 10:26
        Sheesha na Sienkiewicza jest świetna, klimat ten co trzeba i hiciory z Egiptu
        (z sziszą bym nie przesadzał, bo tufah często nie ma) ale problem jest jeden: w
        pietki i soboty są tam imprezy, na które cięzko jest wejść (selekcja nawet)
        więc jakąś grupą to już odpada...

Poza tym żarełko dobre i klimat ten co trzeba; kto był ten wie!!!! :)))))
        jednak jeśli ma to być weekend trzeba poszukać czegoś innego.
        • Gość: Stiwi Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.08.04, 10:33
          W środku tygodnia nie byłoby problemu zrobić coś takiego, ale w weekend to
          faktycznie ciężko, chyba że niedziela...
        • corrina_f1 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 25.08.04, 11:15
          NIe wiem, jakie wstępne ustalenia zapadły podczas wczorajszego czata, ale jeśli
          można, to ja też jestem bardzo za Sheesha Lounge. Miejsce faktycznie bardzo
          oddaje klimat, choć ceny, jak to w centrum.. Wiadomo, stolica.
          Co do Pól Mokotowskich, jak ktoś powyżej wspominał, z całą pewnością nie jestem
          zainteresowana. Właśnie podczas zlotu, który organizowałam z okazji wizyty
          jednego kierowcy F1 w W-wie, zostalismy (nie pierwszy raz już zresztą)
          potraktowani przez ochronę Lolka zwyczajnie chamsko. Dwie dziewczyny wyszły na
          15 min z Lolka do znajdującego się obok wesołego miasteczka, uprzedzone przez
          nas, żeby poinformowały ochronę, która lubi robić głupie numery i ponownie nie
          wpuścić, oczywiście spytały, czy mogą wyjść na 15 min i wrócić. Powiedzieli, że
          tak. Niestety po 15 min wróciły i na nic nie pomogły prośby, groźby, błagania,
          że w środku jest grupa 25 osób, ich torby, ich wolne miejsca itp. Bramkarze nie
          wpuścili, byli nieugięci. Skoro one dwie nie mogły wejść , pozostałe 25 osób
          musiało wyjść. Zmieniliśmy lokal i do końca wieczoru pozostał tylko niesmak.
          One były spoza W-wy i do dziś wspominają naszą "Stołeczną gościnność".. Ja tam
          nie chcę się drugi rasz wstydzić. Wielokrotnie zdarzało się także nie
          wpuszczanie nas i innych pojedynczych osób, bo tak się im podobało. Ja Pola
          Mokotowskie bojkotuję, choć sam park lubię bardzo.
          Tak więc Sheesha i jeszcze raz Sheesha :)

pzdr
          Kasia
    • Gość: Omen Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 00:54
      Pomysł swietny proponuje Pola Mokotowskie w Wawie, jeszcze lepszym miejscem
      były by ogródki piwne nad wisła ale to w tym roku nierealne :-((. Zaleznie od
      ilości chetnych mozna zorganizować jakiś lokal w centrum lub obrzeznych
      dzielnicach.
      pozdrawiam
      ps. Hurgada i sharm są wspaniałe szczególnie do nurkowania
      • Gość: alex.ab Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.operon.com.pl / 213.17.198.* 25.08.04, 08:46
        Fantastyczny pomysł. Będę w Warszawie w pierwszy weekend września. Może wtedy
        by się udało? Podajcie mi więcej informacji na adres: ola.bucko@gazeta.pl
    • miriam_73 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 25.08.04, 09:09
      Chętnie, 2 poł. września, jakiś dzionek weekendowy :)
      • Gość: Ewik Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 10:11
        Chętnie bym się dołączyła, ale wylatuje do Egiptu 16 września :-)
        • marieia Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 25.08.04, 11:39
          jestem za, tylko gdzie sie tyle ludkow pomiesci? zdecydowanie zgdadzam sie z
          corriną_1 pole mokotowskie odpada... zmienilam prace wiec tak czesto nie
          wyjezdzam w delegacje i chetnie sie dolacze
          pozdrawiam tych co sie bycza na rafach...
          • pc_maniac PRZECIEŻ JEST JUŻ PODANY TERMIN !!! 25.08.04, 14:20
            Już wczoraj podałem ustalony na czacie przez grupę organizacyjną termin:

18 września 2004 r.

Więc czemu co drugi post forumowicze pytają kiedy?!
            • Gość: Stiwi Re: PRZECIEŻ JEST JUŻ PODANY TERMIN !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 01:52
              Ufff... Nie zauważyłem, że to 18go września... W takim razie ja zdecydowanie
              prędzej stawię się na zlot w Egipcie w tym terminie :-)
            • Gość: Kasia Re: PRZECIEŻ JEST JUŻ PODANY TERMIN !!! IP: 81.210.102.* 26.08.04, 08:50
              18 wrzesnia 2004 r. - ja w tym dniu mam swoje wesele i terez mam dylemat co
              wybrac....:)))
    • corrina Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 26.08.04, 02:53
      no to kiedy i gdzie
      • Gość: Ola Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: 212.209.42.* 26.08.04, 08:51
        Ja też się piszę:))
        • Gość: Bernadeta Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 09:43
          Chętnie bym się z Wami spotkała, ale 18 wrzesnia mam właśnie urodziny, i robię
          imprezkę więc odpada. A może takie spotkanie można gdzieś w pobliżu Katowic
          zoorganizować???
          • Gość: puma Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.04, 10:17
            Też bym się chętnie załapała,ale po bardzo ciężkiej charówie przez cały tydzień
            W-Wa troche odemnie daleko ,dużo bliżej mam do łodzi,ale i tak będzie trudno
            wszystkim dogodzić.Ci co się spotkają opiszcie to potem na forum,choć może
            akurat uda sie większość pogodzić.
      • Gość: Chris Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.crowley.pl 26.08.04, 09:51
        Kiedy, to 18.09.2004 miejsce Warszawa,dokładny lokal nie ustalony.

ps. Czyżby spootanie dwóch Corrinek :)
        • madzia112 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 26.08.04, 18:20
          Właśnie się dowiedziałam, że 18 muszę być w pracy :-((((
          Liczę na obszerną relację na forum i będę duchowo łączyć się ze wszystkimi
          uczestnikami. Może w przyszłości uda się zorganizować coś w rejonie Wrocka lub
          Katowic - wtedy łatwiej byłoby mi się wyrwać. Ale trudno przecież dogodzić
          wszystkim...
          • Gość: cleo Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 26.08.04, 19:58
            znam świetne lokum na około 700 osób - Hotel gromada - olbrzymia sala
            konferencyjna
            • Gość: Voy . IP: *.chello.pl 26.08.04, 20:08
              Kongresowa większa.... :))))

hehehehe
            • corrina_f1 Re: Zlot fanów Egiptu w Warszawie (pytanka) 26.08.04, 20:10
              Słuchajcie
              Widać, że zainteresowanie ogólnie jest, co bardzo cieszy, bo nie ma nic lepszego, jak w grupie powspominać sobie swoje wyjazdy do Egiptu, doświadczyliśmy tego ze Scorpio i Egipcjanką w maju tego roku, tyle, że na miejscu, w Sharmie. To jedne z moich najmilszych wspomnień (zaraz po delfinach i Kairze ;) z tego wyjazdu.
              Nikt nie powiedział, że to będzie ostatni zlot. Będzie pierwszy i z całą pewnością nie ostatni ! :)
              Tak jak pisałam wyżej w którymś wątku - można po 1) zrobić kilka zlotów lokalnych bo wiadomo, że nie ma takiej możliwości,żeby z lokalizacją pogodzić wszystkich. Po 2) można za niedługo zlot powtórzyć w jakimś innym miejscu (Łódź i W-wa są w miarę najbardziej centralne, więc na pewno tu najłatwiej o większą grupę). Po 3) na pewno wszystko opiszemy i udokumentujemy fotograficznie :)
              Możliwości jest wiele,ale od czegoś trzeba zacząć.

Kiedyś zrobiliśmy kapitalny zlot w Wiśle, wiele osób mialo kawał drogi,ale warto było spędzić w takim gronie cały weekend :)

Pozdrawiam cieplutko
              Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka