Dodaj do ulubionych

Ceny hoteli dla klienta indywidualnego

02.09.04, 00:50
Witam, wlasnie sie zastanawiam czy wykupic wczasy jakies konkretne(5* lub w
ostatecznosci 4*) w biurze podrozy czy moze kupic najtanszy hotel tylko po to
aby miec przelot. Jak wiadomo najtansze wczasy nawet 2tygodnie beda i tak
tansze niz sam przelot w 2 strony ze wszystkimi oplatami.

W zwiazku z tym prosze ludzi ktorzy byli w tym roku a najlepiej tych ktorzy
sa teraz w Egipcie o napisanie jakie sa ceny dla klienta indywidualnego ktory
przyjdzie z ulicy i chce zamieszkac w hotelu na 2 tygodnie. Prosze o w miare
szczegolowe informacje, to znaczy co jest w cenie, czy to HB czy ALL, jaki
pokoj, pewnie sa rozne pokoje. Interesuje mnie jeden pokoj dla 2 osob
(najlepiej lozko king-size)

Jesli ktos jest teraz w Egipcie i zada sobie troche trudu aby sie dowiedziec
bede bardzo wdzieczny. Wiem ze takie informacje mozna sprawdzic na stronach
internetowych hoteli ale wiem ze ceny na miejscu sa nizsze nic przez internet.

Najbardziej interesowalby mnie hotel Sheraton Miramar w El-Gounie.

Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje.

PS. W sumie mozna w ten sposob mieszkac tydzien w jednym hotelu i tydzien w
innym.
Obserwuj wątek
    • tommy66 Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego 02.09.04, 07:43
      Człowieku, wolne miejsca w hotelach, to ty może znajdziesz w październiku, poza
      tym cena będzie zawsze wyższa niż z biura podróży. Dla przykładu podam, że w
      cenniku hotelu w Beach Albatros Sharmie, pobyt 2 tygodniowy w okresie w którym
      ja byłem kosztował 600,00 EUR. w opcji HB, natomiast ja zapłaciłem 650,00 EUR.
      (licząc 1 EUR = 4,7 PLN) za 2 tygodnie AI oczywiście z przelotem. Reasumując,
      na Twoim miejscu zacząłbym od odszukania strony Internetowej Hotelu który
      spełnia Twoje oczekiwania, zadałbym pytanie o dostępność pokoju indywidualnie,
      i jeśli uznasz, że cena jest atrakcyjną, zawsze możesz spróbować w biurach
      podróży wykupić sam przelot do Egiptu. Biura podróży czarterując samolot, liczą
      się z tym, że jeśli nie mają kompletu na pokład, to sprzedają miejsca na
      samolocie. Mój znajomy w tym roku właśnie w ten sposób poleciał do Sharmu, i
      zapłacił za bilet 500,00- PLN.
      Wybór należy do Ciebie, ja uważam, że nie zaoszczędzisz, a co się nabiegasz
      żeby to załatwić to Twoje.
      Pozdrawiam Tommy66
      • Gość: cs Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego IP: 195.215.5.* 02.09.04, 08:57
        oczywiscie, wszystko jest na internecie, trzeba tylko poszukac.
    • Gość: Stiwi Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 09:17
      Miałem taki sam problem jak Ty...
      Jest możliwość zarezerwowania Sheratona Miramar na własną rekę, co też chciałem
      uczynić w celu uniknięcia ewentualnych zmian hotelu...

Sprawa wygląda tak, że nocleg w Sheratonie Miramar kosztuje 74$ (84$ z widokiem
      na morze) za pokój. Zatem jak policzysz 2 tygodnie + przelot (jakieś 1200pln)
      to otrzymujesz kwotę rzędu 3000-3200pln, czyli taką za ile można znaleźć tą
      ofertę w polskich biurach podróży (tyle, że masz pewność rezerwacji).

Problem polega na tym, że w cenę pokoju nie ma określone co jest dokładnie
      wliczone, bo HB na pewno nie, więc albo tylko śniadanie, albo w ogóle nic -
      tylko sam pokój. Cóż, nie ukrywając jest to spory minus, że opcja nie zawiera
      HB, ale tak jest w hotelach na całym świecie, gdzie nocleg przeważnie zawiera
      śniadanie, a często i to jest dodatkowo płatne.

Dlatego darowałem to sobie. Poszedłem do Sun&Fun, podpisałem umowę i czekam na
      potwierdzenie hotelu. Mają go w całkiem niezłej cenie na wrzesień 2850pln +
      100pln za przelo LOTem.

Nie do końca rozumiem tutaj tylko kwestie dziecka, w ofercie podają, że dziecko
      do 14 lat płaci tylko za przelot (1300pln), jednak w biurze poinformowano mnie,
      że ten hotel tak mają zakontraktowany, że choć cenę normalną mają niższą, to
      dziecko musi płacić więcej (wychodzi tylko 50% zniżki za sam hotel dla
      dziecka), podczas gdy na stronie Sheratonu wyraźnie jest napisane, że
      świadczenia hotelowe dla dzieci do 12 roku są bezpłatne (choć faktem jest, że
      znajduję się ten zapis w ofercie indywidualnej, a więc mogącej nie zawierać
      posiłków, tylko noclegi).
      • poganka_m Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego 02.09.04, 10:23
        Gość portalu: Stiwi napisał(a):
        nocleg w Sheratonie Miramar kosztuje 74$ (84$ z widokiem
        > na morze) za pokój. Zatem jak policzysz 2 tygodnie + przelot (jakieś 1200pln)
        > to otrzymujesz kwotę rzędu 3000-3200pln, czyli taką za ile można znaleźć tą
        > ofertę w polskich biurach podróży (tyle, że masz pewność rezerwacji).

Pewnośc rezerwacji - tak, ale nie wiem, czy można powiedzieć, że za taką samą
        kwotę. Jeżeli noclego kosztuje 74$ to za 14 dni masz juz 1036 $ a więc około
        3700 PLN. Dodaj 1200 PLN za przelot. Razem ok. 4900 PLN. Raczej trudno nazwać
        to taką samą kwotą. Oczywiście, zależy jak dla kogo, bo przecież jest wiele
        osób, dla których rzeczywiście różnica ok. 1700 zł nie stanowi problemu. Ale
        jeśli to byłoby bez wyżywienia - to nie wiem, czy warto.

> potwierdzenie hotelu. Mają go w całkiem niezłej cenie na wrzesień 2850pln +
        > 100pln za przelo LOTem.
        >
        > Nie do końca rozumiem tutaj tylko kwestie dziecka, w ofercie podają, że
        dziecko
        >
        > do 14 lat płaci tylko za przelot (1300pln), jednak w biurze poinformowano
        mnie,
        >
        > że ten hotel tak mają zakontraktowany, że choć cenę normalną mają niższą, to
        > dziecko musi płacić więcej (wychodzi tylko 50% zniżki za sam hotel dla
        > dziecka), podczas gdy na stronie Sheratonu wyraźnie jest napisane, że
        > świadczenia hotelowe dla dzieci do 12 roku są bezpłatne (choć faktem jest, że
        > znajduję się ten zapis w ofercie indywidualnej, a więc mogącej nie zawierać
        > posiłków, tylko noclegi).
        • Gość: Stiwi Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:27
          No to podziel kwotę 3.700 / 2 i dodaj koszty przelotu.
          74$ koszt za pokój, nie od osoby.
          • poganka_m Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego 02.09.04, 10:51
            No tak, jeżeli za pokój 2 osobowy to się zgadza. Przyznam się, że zasugerowałam
            się tym, że właśnie sama szukałam niedawno w internecie takiej możliwości (ale
            brałam pod uwagę pokój 1 osobowy), stąd sugestia.
            • Gość: Stiwi Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:05
              Na dwie osoby by się opłacało, tylko brak HB to poważny minus, szczególnie w
              takim Sheratonie, gdzie żeby się wyżywić samemu, to trzeba trochę $$$ zostawić
              codziennie.

Problem też, że ciężko zgrać sobie jakiś czarter z rezerwacją w hotelu.
              Sheraton wyświetla, że wolne miejsca od 20go września, a np bilety na czarter
              są na 19go...
              • dicort Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego 02.09.04, 11:39
                Dziekuje za wypowiedzi. Strone Sheratona w El-Gounie znam i sa tam podane ceny
                rowniez za pokoje w opcji HB. Chyba jest to okolo 10% wiecej niz sam pokoj. Co
                do cen to jak wiadomo to jest Egipt a tam 1$ czyni cuda, nawet w takich
                hotelach jak Sheraton, dlatego chcialbym poznac ceny jakie obowiazuja w
                recepcji hotelowej (lub w innych hotelach) bo mam przypuszczenia ze ceny sa
                sporo nizsze niz w internecie. Wiem, ze Sheraton nigdy nie ma sprzedanych 100%
                pokoi a to co pisza na stronie to jest inna wersja prawdy.

A druga moja sprawa to czy da sie cos zrobic zebym dostal powiadomienie ze ktos
                odpisal w tym watku?
                • Gość: Stiwi Re: Ceny hoteli dla klienta indywidualnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:44
                  Powiadomień nie da się ustawić.
                  Odnośnie Sheratona, zapomniałem o jednej ważnej rzeczy. Do tych 74$ należy
                  doliczyć jeszcze jakieś podatki, wychodzi łącznie jakieś 22%.

Co do HB ja nie znalazłem nigdzie na stronie, że to jest tylko 10% drożej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka