Dodaj do ulubionych

Hotele z piękną rafą ???

27.11.14, 22:04
Witam,
jakie polecacie hotele z piękną rafą,plażą ,ale i jednocześnie dobrym hotelem: czystość , dużo animacji dla dorosłych i dla dzieci ?
Obserwuj wątek
    • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 11:29
      Zaraz ktoś ci napisze, że wyszukiwarka się kłania. Poczytaj o Royal Brayce.
      • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 12:44
        Zapewne tak , ale gdybym taka informacje znalazła , nie zadawalabym takiego pytania :) O Royal Brayce już czytałam , ale sam hotel nie odpowiadam mi pod wieloma względami . Najbardziej stosowny wydaje się Jaz Mirabel Beach ,ale pomost ma ciagle nieskonczony i rożne są opinie o rafie .
        • kaasiaal Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 14:01
          rafa rajna przy Fayrouz ale hotel " dotknięty zębem czasu" pomimo super opinii jest jak dla mnie stary. Znajomi polecali Moncorde Morena i Hiltona pod względem hotelu i rafy. Ja sama na lipiec wybrałam wlasnie Concorde ...
          • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 14:49
            O Concorde też słyszałam, że jest super, ale nie jest w zatoce, więc obawiam się, że jak będzie duło, to spędzisz czas przy basenie. Hilton ma cudną rafę, niedawno stamtąd wróciłam, ale dla dzieci - poza brodzikami, nie ma specjalnych atrakcji.
            • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 14:50
              Melia - rzeczywiscie rafa piękna, ale otwarte morze i na 2 tygodnie miałam 4 dni nurkowe;(((
            • jaru31 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 16:18
              Cześć mam pytanie który Hilton.
              • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 16:55
                Oczywiście Marsa alam. Byłam tam już 3 razy i na pewno jeszcze polecę:)
                • jaru31 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 18:12
                  dzięki ,ale myślałem o Sharm
                • jaru31 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 18:15
                  Myślałem o Hiltonie w Marsa,ale słyszałem w biurze są problemy z dojściem do rafy trzeba długo płynąć;prawda czy fałsz?
                  • dziadzio Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 21:27
                    Nie płynąć a iść. Musisz przejść prawie pół zatoki aby dojść do początku rafy północnej. Jeszcze dalej masz do rafy południowej. Zresztą sam zobacz na mapach googla.
          • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 18:49
            Kaasiaal jeżeli masz na myśli hotel Hotel Concorde Moreen Beach Resort & Spa , to rzeczywiście dobrze się prezentuje, jednakże nie zauważyłam w hotelu nic dla dzieci, nawet małej zjeżdżalni :( I jeszcze wyczytałam o czymś takim jak plaża dla dorosłych . Czy to ma oznaczać dyskryminacje rodzin z dziećmi ??? :((
    • irena54 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 14:48
      Witam hotel melia Sharm rafa jedna z najładniejszych w Sharm
      • colin1974 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 17:35
        Iberotel Lamaya i Sol y Mar Solaya -polecam
        • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 18:14
          Colin! czy ten Sol Y Mar to jest ten za górką na prawo od Lamaya? Tam praktycznie nie ma plaży! Czy to oznacza, ze trzeba przyjść na plażę należącą do Lamayi własnie?? Czy w związku z tym można korzystać z ich leżaków i parasoli? Trochę to może być uciążliwe. Ja tam basenowa nie jestem, więc wolałabym mieć plażę i bar pod nosem.
          • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 19:17
            Hilton ładny ,ale faktycznie nic dla dzieci :(
            • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 19:45
              Przy Hiltonie rafa w zatoce Abu Daabab ciągnie się od plaży po obu stronach. Praktycznie wchodzisz do pasa, zakładasz maskę i już po kilkunastu metrach się zaczyna bajka:) Tyle tylko, ze musisz dojść do tego miejsca jakieś 300 m w prawo od plaży Hiltona. I o tym ludzie piszą. W dodatku na plażę też trzeba się przespacerować kilka minut, albo zabrać się kursującym stale meleksem. No, ale jeśli biegnie się na nurki o wschodzie słońca, to wtedy trzeba samemu zasuwać:) Ale jest pięknie!!!
              • jolantas1955 Tak tam jest:) 28.11.14, 19:50
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,155498009.html
                • jaru31 Re: Tak tam jest:) 29.11.14, 18:07
                  zdjęcia super
                  • jolantas1955 Re: Tak tam jest:) 29.11.14, 19:24
                    Nie ma żadnych problemów! Oczywiście na teren hotelu osoba spoza wejść pewnie nie da rady, ale plaża i cała zatoka jest dostępna bez żadnych wyjątków. Przyleciałam stamtąd 2 tygodnie temu u wiem co mówię! dziwię się, ze biura mają takie nieprawdziwe informacje!
                    • jaru31 Re: Tak tam jest:) 29.11.14, 19:52
                      dzięki
                • radosna_mama11 Re: Tak tam jest:) 30.11.14, 18:47
                  świetne zdjęcia
              • jaru31 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 18:06
                Ponawiam pytanie odnośnie Hiltona;korzystanie z całej zatoki Abu Dabbab jest możliwe,słyszałem że ochrona pilnuje przejścia przez plażę .Biuro Podróży przekazuje że są problemy między hotelami.
            • kaasiaal Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 19:50
              Radosna mama dla dzieci w Marsa Alam z tego co wiem, to zjeżdzalnie ma Happy Life, któryś z Iberoteli ( Lamaya, Samaya), Akiccia, i któryś z Sentido.... i jakaś Brayka...
              Patrzyłam na Concorde pod kątem rafy - znajomi wrócili zachwyceni. Byli z dzieckiem lat 9, był jakiś klubik w jęz. włoskim. Jeśli masz jakies pytanie pod kątem tego hotelu pisz, zapytam znajomych i odpowiem.
              Fayrouz też nie ma nic dla dzieci. Ma za to niedaleko zatokę Marsa Mubarak, plażą ok 2 km, możesz posnurkować z żółwiami, ale za parasol, leżak albo prysznic nas kasowali 5$. W razie pytan pisz,. A kiedy się wybierasz? MY lecimy w czerwcu z 8 latka.
          • colin1974 Re: Hotele z piękną rafą ??? 28.11.14, 23:06
            Sa dwa Sol Y Mary jeden przy plaży Solaya obok Lamayi i ma własną plaże i własne leżaki i jest pomiędzy Lamayą i Corayą .
            Bar jest przy basenach ale to jakieś 50 metrów od plaży.
            • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 09:30
              Dzięki! Byłam tam, ale jakoś nie zajarzyłam, że między tymi hotelami wciska sie nad zatokę jeszcze jeden. czyli OK. trzeba dojść w prawo do pomostu z 200 metrów i już! Muszę o nim pomyśleć.
              • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 12:23
                Kaasiaal my wybieramy się na początku sierpnia, bo synek tak ma przerwę w przedszkolu . Ten hotel całkiem mi się spodobał :) - Lamaya. Zastanawiam się tylko cały czas czy Egipt w sierpniu to dobry pomysł ? Nie byłam jeszcze w Egipcie , zazwyczaj jest to Hiszpania, Włochy , Francja, Turcja i właśnie raz w Turcji złapał nas upał 45 C w ciagu dnia . Trwało to 3 dni , ale przyznam , ze mieliśmy dość
                • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 12:28
                  Do Colin -"Sa dwa Sol Y Mary jeden przy plaży Solaya obok Lamayi i ma własną plaże i własne leżaki i jest pomiędzy Lamayą i Corayą .
                  Bar jest przy basenach ale to jakieś 50 metrów od plaży" - patrząc na mapę i zdjęcia nic nie widziałam obok Lamaya , pustkowie w koło . Jak daleko zatem są oddalone te hotele od Lamayi ?
                  • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 12:55
                    Może oglądałaś Malikię - stara nazwa taka sama. Te hotele, o których mówimy to kompleks podajże 5 hoteli "w kupie". Jest tam też aqua park, podobno świetny, ale nie miałam potrzeby zaglądać.
                    • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 12:57
                      www.google.pl/search?q=madinat+coraya&biw=1024&bih=473&tbm=isch&imgil=VLQWYcuh351X6M%253A%253BHDw3JgiQPvoccM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.travcotravel.com%25252Fegypt%25252Fegypt-red-sea%25252Fmadinat-coraya.aspx&source=iu&pf=m&fir=VLQWYcuh351X6M%253A%252CHDw3JgiQPvoccM%252C_&usg=__CUJZMMy-AVroU4V_OezX76qFySI%3D&ved=0CCsQyjc&ei=cLR5VISSBafMyAPBkIBA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=VLQWYcuh351X6M%253A%3BHDw3JgiQPvoccM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.travcotravel.com%252Fimages%252Fmaps%252FMadinat-Coraya-Map.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.travcotravel.com%252Fegypt%252Fegypt-red-sea%252Fmadinat-coraya.aspx%3B450%3B600
                  • colin1974 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 14:10
                    www.holidaycheck.pl/hi/eebedb38-1be6-3477-8f23-8da1977870a9
                    • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 14:45
                      No, na ten Jaz Solaya zwróciłam już uwagę jakś czas temu, nie wiedząc, że to ten własnie. Masz chyba rację, że polskie BP go nie mają:( A szkoda! W tym roku nauczyłam się na pamięć i Abu Dabab i zatoki przy Brayce, chętnie zajrzałabym na wiosnę do tamtej zatoki, chociaż jak byłam ostatnio, to jakoś mnie rafa nie powaliła, ale może dlatego, że jeszcze wtedy nie odkryłam, iż trzeba nurkowac o 6 rano:)
                      • colin1974 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 15:55
                        To fakt rano jest najlepiej też chodziłem ok 6 rano kilka razy delfiny nas odwiedziły ...
                        Co do rafy najładniejsza po lewej stronie zatoki (patrząc od plaży) przy końcu ,cudowne słupy
                        • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 16:09
                          Czyli od strony Coraya???? Tam nigdy nie dotarłam, schodziłam zawsze z pomostu i płynęłam w prawo. No, to tym bardziej muszę tam polecieć:)
                • kaasiaal Re: Hotele z piękną rafą ??? 04.12.14, 09:45
                  Ja od 11 lat latam do Egiptu w okresie lipiec lub sierpień ( przywilej nauczycieli ) hhheehheh
                  Moja córka miała pierwszy raz w Egipcie 2 lata, poza potówkami w pierwszych kilku dniach nigdy się nic nie wydarzyło. Marsa to najcieplejszy rejon, więc początki mogą być odczuwalne bo potem jest OK.
                  Ja lecę w lipcu do Fayrouz ponownie, lub jak zrobią cenę dobrą to do Equinox.
                  Miłego urlopu
              • colin1974 Re: Hotele z piękną rafą ??? 29.11.14, 14:08
                Nie wiem czy ma go teraz jakieś polskie BP bo my byliśmy z Tui jakies 3 lata temu ,a reszta gości to włosi wcześniej mieli ten hotel na wyłączność.
                Ale fajny kameralny i świetne jedzenie .Teraz się nazywa Jaz Solaya .
                www.holidaycheck.pl/hi/eebedb38-1be6-3477-8f23-8da1977870a9
                • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 30.11.14, 18:58
                  No nie ma tego hotelu , jest tylko z niemieckiego Tui
                  www.tui.com/suchen/angebote/Jaz-Solaya-Resort/39442/04a700b34dbda8e9bcee65f8a2460a4d/offer?departureAirports=SXF&childs=6&startDate=2014-12-03&endDate=2015-02-28&duration=14&departureAirportsOffer=SXF
                  • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 30.11.14, 19:34
                    W każdym bądź razie dziękuje wszystkim ze propozycję hoteli .Są bardzo trafne, o takie coś właśnie mi chodziło :) Teraz pozostaje zdecydować się ostatecznie na jedne z nich !
                    • zjawa1 Re: Hotele z piękną rafą ??? 01.12.14, 21:57
                      Z czystym sercem:) polecam Ci hotel z : bardzo miłą obsługą, dobrym jedzeniem, fajnymi animacjami dla dzieci i dorosłych mimo, że po za ,,sezonem" (styczeń), kilkunastoma basenami z różnymi bajerami dla dzieci- moje dziecko było zachwycone-i przepiękną rafą do której prowadzi molo. Atrakcja dla nas i dla syna non stop różne okazy żyjątek tuż na wyciagniecie ręki, a podem pod koniec pola spad i raj dla nurkujących!
                      Hotel ten znajduje się w sharm el sheikh i nazywa się Rehana Royal Beach resort & spa.
                      • colin1974 Re: Hotele z piękną rafą ??? 04.12.14, 11:23
                        Otwierałem ten hotel tzn byliśmy w sezonie kiedy go otwarto jakieś siedem lat temu fajnie położony kaskadowo ,fajne baseny przy plaży i nawet dobre jedzenie też miło wspominamy pobyt w tym hotelu.
                        Niestety byliśmy z BP Kopernik i biuro upadło ale po naszym powrocie na szczęście dla nas .
                      • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 04.12.14, 19:35
                        Ciekawy hotel :)Na Youtube animacje wyglądają przednio :) A kiedy byłaś w tym hotelu ?
                        • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 04.12.14, 19:59
                          Trochę się już pogubiłam, ale jeśli chodzi o Rehana Royal to byłam tam dwa lata temu i nie wspominam tego wyjazdu dobrze. Był sierpień, a wiatr taki, że na dwa tygodnie może z 4 razy weszłam z pomostu na rafę. W dodatku to było wtedy gdy ogłoszono stan wyjątkowy. Ulice wymarłe, a w hotelu tabuny Arabów, do których nic nie mam poza taplaniem się w basenach w długich szatach i wrzeszczącymi dziećmi. Pokoje były mniej niż średnie. U syna w sąsiednim pokoju śliczne karaluchy spod prysznica wdzięcznie wyłaziły, u mnie na szczęście nie:)\
                          Rzeczywiście dla dzieci są fajne zjeżdżalnie, brodziki, ale ja akurat nie dzietna jestem, więc mnie to nie rajcowało,aczkolwiek uczciwie przyznaję, że syn z dziećmi był zadowolony, tylko synowa po nocy bała się spać i do łazienki sama chodzić!
                          Jeśli chciałabyś jakieś zdjęcia to napisz na adres gazetowy, to podrzucę.
                          • zjawa1 Re: Hotele z piękną rafą ??? 04.12.14, 23:43
                            Ważne jest to, żeby nie mylić rahany 4 gwiazdkowej z tą 5 gwiazdkową!
                            Tuż na przeciwko hotelu o którym wspominam jest rahana 4 gwiazdkowa. Hotel nie leży tuż przy przepięknej plaży. Zaintrygowało mnie, dlaczego synowa bała się spać w nocy i chodzić do łazienki?
                            Dodam jeszcze, że hotel w którym byłam, a wiec ten 5 gwiazdkowy Rehana, jest chyba najpiękniej oświetlony kompleksem po zmieszchu jaki widziałam dotychczas! Różne, kolorowe lamki, krzaczki podświetlane itp.
                            Bardzo rozrywkowy hotel dla każdego. Bezdzietni z tego co słyszałam jeszcze lepiej bawili się niż pary z dzieciakami.
                            Dlatego, naprawdę szczerzę Wam polecam ten hotel. Jeśli zdecyduje się na wyjazd w lutym do Egiptu to tylko do tego hotelu ponownie!
                            • zjawa1 Re: Hotele z piękną rafą ??? 04.12.14, 23:45
                              A co, tyczy się jedzenia. Bardzo dobre jak na Egipt. Napoje i drinki średniej jakości wg. mnie, ale jak mówie to Egipt więc nie oczekiwałam standardów hotelu 5 gwiazdkowego w Europie.
                              Jedzenie naprawdę dobre i urozmaicone. Tak przynajmniej było z końcem stycznia tego roku:)
                              • colin1974 Re: Hotele z piękną rafą ??? 05.12.14, 08:53
                                No właśnie teraz sobie przypomniełem najgorsze drinki jakie piłem były właśnie w Rehanie wszystko smakowało tak samo jak dynaturat nawet gin czy cola nie były w stanie zmienić tego smaku ......
                                • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 05.12.14, 14:33

• colin1974 Re: Hotele z piękną rafą ??? 04.12.14, 20:00
                          Pięć lat temu z tego co pamiętam to jedyny hotel w Egipcie gdzie na śniadanie była szynka surowa wędzona wieprzowa ......
                          • radosna_mama11 Re: Hotele z piękną rafą ??? 06.12.14, 11:57
                            Jeżeli mówimy o hotelu Hotel Rehana Royal Beach Resort & Spa , to ma całkiem dobre opinie i nie znalazłam nic o karaluchach , ale gdyby faktycznie miały być w pokojach , to żadne zjeżdżalnie i rafa nie pomogłyby . A Wy jolantas1955 nie staraliście się o zmianę pokoju, jak Wam te karaluchy grasowały ? :(
                            • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 06.12.14, 12:34
                              U mnie w pokoju nie było,tylko u syna. Objawiły się po kilku dniach i po prostu juz imsie nie chciało kombinowac, tym bardziej,ze to była suitaze wspólnym przedpokojem, majaca
                            • zjawa1 Re: Hotele z piękną rafą ??? 07.12.14, 23:52
                              Nie wiem, ja w hotelu byłam tylko 7 dni i o karaluchach nie słyszałam! Może to zależy od okresu. Ponadto trzeba pamiętać, że karaluchy do pokojów wabi jedzenie i słodkie napoje!
                              Karaluchów jest od kroma na kanarach i Karaibach w Egipcie nigdy ich nie spotkałam.
                              • jolantas1955 Re: Hotele z piękną rafą ??? 08.12.14, 10:29
                                Może coś w tym jest, bo w pokoju syna 3 letni wnuk miał mnóstwo słodyczy:) A największe na świecie karaluchy widziałam w Wenezueli! Potęga!!
                                • zjawa1 Re: Hotele z piękną rafą ??? 08.12.14, 21:54
                                  Ja, mam to już sprawdzone:) Również dzięki mojemu dziecku:) Otwarte napoje Kubuś itp. plus czekolada działały jak afrodyzjak na te robactwo. Dlatego podstawowa zasada-nie trzymamy niczego z żywności w pokoju-chyba, że w lodówce. Wtedy te osobliwości nie będą nas nachodzić.
                                  • fiorcia1 Re: Hotele z piękną rafą ??? 06.01.15, 00:41
                                    Polecam Rehane Royal Beach przepiękny hotel z cudowną rafą. Na końcu mola głęboko na ponad 40 metrów. Drinki i napoje bardzo dobre, jedzonka duży wybór. Pobyt na przełomie czerwca a lipca 2014. Wyjazd rodzinny 2+1(7 syn)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka