08.01.15, 10:26
Cześć! Mam pytanko do osób będących obecnie w Egipcie (Sharm, Marsa lub Hurghada). Jaka jest z temperaturą w dzień? Da się poleżeć i poopalać? Fajne są ceny wyjazdów na przyszły tydzień ale każdy portal podaje inną prognozę temperatur (od 15 do 24 st). Z góry dzięki za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • stawiarzanna Re: Pogoda 08.01.15, 19:53
      Też jestem ciekawa, bo jakieś niskie się wydają te temperatury w porównaniu z zeszłym rokiem.
      • cairo7 Re: Pogoda 08.01.15, 22:34
        Pizdzi jak w kieleckim.Słonce jest,ale wieje...i jeszcze tak z tydz...dopóki ja nie przyjadę.Faktycznie zeszły rok i 2 lata temu,nawet 3 styczen był super,ale w zeszlym grudzien pokazał rogi na kilka dni.ja jeszcze parę lat temu pisalem-ze nie polecam stycznia i lutego...potem jak miałem wybor siedziec w Polsce lub tam...siedziałem tam-mniejsze zlo.To jest zima i wszystko się moze zdazyc.
    • aniutaprim Re: Pogoda 09.01.15, 09:47
      Prognoza pogody na najbliższe dni nie jest optymistyczną, zwłaszcza te opady deszczu, wiatr i temperatury, które zazwyczaj w styczniu są odpowiednie w nocy a nie za dnia, czyli wartości ok. 14-16 stopni. Natomiast przyszły tydzień napawa nadzieja na polepszenie. Kiedy sprawdzam prognozy długoterminowe na kilku czy nawet kilkunastu portalach na całym świecie dochodzę do wniosku, że meteorologia ociera się nie o naukę ale o wróżbiarstwo. Rozrzut prognoz jest tak ogromna, że w sumie można sobie darować korzystanie z takich kompendiów. Owszem 2-4 dni do przodu jakoś można traktować wiarygodnie, ale to wszystko. Zostaje nadzieja, że sytuacja się ustabilizuje i będzie tak jak zazwyczaj jest w tym okresie czyli powyżej 20 stopni i słoneczko.
      • colin1974 Re: Pogoda 09.01.15, 18:11
        Lecimy 13 i faktycznie wszystko idzie w dobrą stronę po weekendzie ma już być ciepełko .
    • aniutaprim Re: Pogoda 24.01.15, 12:00
      Mam pytanie zwłaszcza do tych, którzy mieszkają w Egipcie dot. Prognoz pogody na przyszły tydzień. Można zwariować z tymi portalami pogodowymi, rozrzut tych prognoz jest tak duża że trudno cokolwiek się dowiedzieć. Wylatuję we wtorek do SHarm, może macie dostęp do prognoz podawanych w TV lub innych czego można się spodziewać?
      • yaris9000 Re: Pogoda 24.01.15, 14:58
        www.earthcam.com/world/egypt/sharmelsheikh/?cam=cairo
        • zedyta1 Re: Pogoda 24.01.15, 15:38
          i po co ten link ????? na żywo nie działa od dawna
    • dariusznow Re: Pogoda 24.01.15, 18:06
      Dzisiaj w Hurghadzie 30 C ale na niebie trochę chmurek
      Dla nas bajka
      w tej chwili 24 C czego więcej chcieć?
      Wiatru praktycznie brak

Woda o 22 C dokładne info jutro po nurkach

Warto przyjechać - mało turystów, spokój, cisza, Egipcjanie wyciszenie, ale mili, przynajmniej dla nas
      • stawiarzanna Re: Pogoda 24.01.15, 18:38
        Już się nie mogę doczekać. Jeszcze tylko tydzień i plaża, rybki i relaks :D !!!
      • aniutaprim Re: Pogoda 25.01.15, 10:38
        No to zazdroszczę. Mieszkam w górach, właśnie za oknami sypie śnieg i jest 2 stopnie poniżej zera, mam nadzieję, że we wtorek nie będzie kłopotów z samolotami, bo ostatnio było sporo mgieł a wcześniej jakieś wiatry, które troche namieszały w rozkładach lotów. Po prostu dziś się pakuję i nie wiem jak się spakować, ponieważ nie lubię wozić ubrań niepotrzebnych, patrzę na rożne portale i rozrzut temeratur jest tak duży, że naprawdę można zgłupieć. Teraz naprawdę jest super ciepło ale co będzie w przyszłym tygodniu jest zagadką.
        • kasiolegiptomanka Re: Pogoda 25.01.15, 10:59
          Accuweather polecam sprawdza się najlepiej
          • stawiarzanna Re: Pogoda 25.01.15, 16:35
            No tak i tam są najwyższe temperatury ;p. W Marsa 30 stopni :D
            • kasiolegiptomanka Re: Pogoda 25.01.15, 19:25
              Poki ci deszcze niespokojne ale wkrótce się poprawi.
              • dariusznow Re: Pogoda 27.01.15, 21:11
                Poki ci deszcze niespokojne ale wkrótce się poprawi.

kasia gdzie?

pogoda super, przyszły tydzień jeszcze ładniejszy zapowiadają
                • kasiolegiptomanka Re: Pogoda 27.01.15, 21:16
                  W marsa alam sprawdzalam pogodę. Poki co zazdroszczę ale jak dożyje to za 3 tygodnie Dahab. Pogoda na razie w prognozach kiepsko ja lubię ok 30 ale to luty będzie niestety.
                  Pozdrawiam
    • olakinga Re: Pogoda 28.01.15, 10:43
      Wróciłam wczoraj z Sharmu. Pogoda megaśna 25-30 stopni, wieczory chłodniejsze choć też ciepłe. Można całymi dniami wylegiwać się na leżaku. Myśmy jak skwareczki :-) wrócili do Polski - piękna brązowa opalenizna :-)
    • dariusznow Re: Pogoda 29.01.15, 20:00
      dzisiaj 28 C wiatr ok 4 B woda 22C czego więcej trzeba? i chmur prawie nie ma :)
      • berlina Re: Pogoda 02.02.15, 10:33
        Witam, jadę 13 lutego...oczywiście prognozy dla HRG są jak kalejdoskop, codziennie inne.
        Będę wdzięczna za wiadomości z pierwszej ręki:)
        • kan111 Re: Pogoda 02.02.15, 11:03
          Też się trochę martwię tą pogodą.Myślę jednak,że będzie dobrze.Nie mamy jednak na to wpływu.
          • berlina Re: Pogoda 02.02.15, 11:04
            Ostatecznie i tak jakieś 20 stopni cieplej niż u nas:)
            • dariusznow Re: Pogoda 02.02.15, 16:34
              dzisiaj bosko temp pow do 30C woda niezmiennie 22C

jutro podobnie i do końca tygodnia, wg miejscowych :)

wiatru prawie nie ma, jedynie trochę na morzu, ale wschodni więc ciepły :)
              • cairo7 Re: Pogoda 02.02.15, 17:35
                Ja sam w szoku-od 17.01 tak,ale teraz to juz czyste lato...lato wszedzie....:)i co to będzie
                • kasia_p45 Re: Pogoda 04.02.15, 18:25
                  Jak to co? Opalenizna ;)
                  • berlina Re: Pogoda 09.02.15, 12:53
                    Jak tam obecnie w HRG?Bo z prognoz wynika jakieś załamanie pogody....wierzyć?
                    • aurinko5 Re: Pogoda 09.02.15, 15:04
                      Ja poproszę w Polsce takie 'załamanie pogody' do tych przewidywanych 23-25 stopni :P
                      • enyusia Re: Pogoda 10.02.15, 13:20
                        Piszcie jak tam w Sharm pogoda. Wybieram się za 2 tygodnie i potrzebuję duuużo słońca :)
    • chuda41 Re: Pogoda 11.02.15, 09:37
      Wróciłam wczoraj z Sharm-pogoda boska,upał i jeszcze raz upał.Były 2-3 dni bez wiatru-wtedy skwar ,w pozostałe dni wiatr tylko się przydawał-zresztą całkiem ciepły.Jedno popołudnie było pochmurne i wietrzne-wtedy lekki sweterek.Wróciliśmy wygrzani i opaleni jak skwarki.Woda w morzu cieplutka,ale my mieliśmy długo płyciznę.
      • berlina Re: Pogoda 12.02.15, 08:41
        A jak w HRG?
    • stefaniszyn32 Re: Pogoda 12.02.15, 09:53
      Dziś rano jest tylko 15 st. i pochmurno , ale nie wieje. Tak jest od kilku dni.
      demos.streamtrix.com/mot/new/sharm-coral.php
      • stefaniszyn32 Re: Pogoda 12.02.15, 09:59
        Niestety w Hurghadzie zimno i mocno wieje ,a ludziska na plaży w bluzach i kapturach...
        demos.streamtrix.com/mot/new/hurghada-makadibay.php
        • dariaa88 Re: Pogoda 12.02.15, 11:36
          jakoś pustawo w tym egipcie...az sie odechciewa jechac i jeszcze zimno:/
          mam nadzieje ze sie to zmieni do konca lutego bo poluje na lasta :)
          który z hoteli w zimie jest w miare obleganym hotelem w sharm?orientuje sie ktos?
    • 7marcelina7 Re: Pogoda 14.02.15, 17:53
      Ciekawe jak tam dzisiaj było w naszym kochanym Egiptowie? Ja lecę 27 lutego. Od 4 lat jestem tam pod koniec lutego i nigdy się nie zawiodłam na pogodzie-zawsze było cieplutko, ale zawsze jest dreszczyk emocji czy i tym razem tak będzie. Moim zdaniem jeśli chodzi o prognozę pogody to można sprawdzać jakieś 3-4 dni wcześniej bo prognoza na 2 tygodnie do przodu to jak wróżenie z fusów :) Widać to po portalach pogodowych-na jednym na 27,02 zapowiadają 17 st a na drugim 26 st. Mam nadzieję, że żadna z tych prognoz się nie sprawdzi i będzie 30 :)
      • stefaniszyn32 Re: Pogoda 14.02.15, 19:14
        Też zawsze latamy pod koniec lutego i nigdy w dzień nie było mniej niż 30 st.
        Te ostatnie chłodne dni to końcówka Egipskiej wiosny.
    • dariaa88 Re: Pogoda 19.02.15, 11:46
      Czy aktualnie ktoś wrócil z sharmu? intersuje mnie temperatura
      internetowa jest bardzo niska:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka