Dodaj do ulubionych

Pytanie o wizę Marsa Alam

12.01.15, 23:41
Nigdy, akurat w tym rejonie Egiptu nie byłam. Wiem, że od Taby po Sharm wiza nie jest konieczna, dlatego pytam czy w Marsa Alam absolutnie jest konieczna? Z góry wielkie dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • niiktos Re: Pytanie o wizę Marsa Alam 12.01.15, 23:52
      w Marsa Alam jest absolutnie konieczna
      • sandrula33 Re: Pytanie o wizę Marsa Alam 13.01.15, 13:16
        Marsa El Alam to kontynent Afrykański, więc wiza jest konieczna innej możliwości nie ma, od maja ubiegłego roku koszt wizy do Egiptu to 25$.
        • zjawa1 Re: Pytanie o wizę Marsa Alam 13.01.15, 19:15
          Dzięki za informacje. Fakt, Synaj nie jest zaliczany do Afryki, dlatego też wiza nie potrzebna.
          Co, do kosztu wizy to już w styczniu 2014 kosztowała 25$ bo byli tacy, co nabrali się w Sharmie na ,,obowiązkowe" wizowanie. Dlatego chciałam się upewnić, że w Marsa jest absolutnie konieczna. Jeszcze raz wielkie dzięki.
    • miriam_73 Re: Pytanie o wizę Marsa Alam 13.01.15, 21:03
      Konieczna, nie wyjdziesz poza halę przylotów bez wizy :))) aktualnie 25 USD, w Marsa jest tylko jedno okienko, więc dobrze mieć przygotowane równe kwoty i paszporty, wtedy idzie szybciej. Oczywiście trzeba też wypełnić Arrival card i z tym podejść do budek straży granicznej. Dopiero za tym (i za jeszcze jednym osobnikiem który sprawdza czy masz w paszporcie wizę już z pieczątką wjazdową) masz belty z bagażami i niewielkie duty free, które zwykle bywa otwarte plus stand Vodaphone'a gdzie można kupić lokalne karty tele.
      • zjawa1 Re: Pytanie o wizę Marsa Alam 13.01.15, 23:17
        Karty Arrival zawsze musisz wypełnić bez względu na to, czy musisz mieć wizę, czy też nie-takie kraje...
      • bbarbie Re: Pytanie o wizę Marsa Alam 14.01.15, 17:51
        Serdecznie proszę o poradę odnośnie zakupu karty Vodaphone w Marsa Alam w stoisku na lotnisku. Jako typowa blondynka ;) totalnie się nie znam a ląduje tam już w sobotę o 7.30. Czy stoisko będzie już czynne? Proszę o podpowiedź jaką kartę najbardziej opłaca się kupić i jaki jest jej koszt. Dziękuję.
        • moomoo Re: Pytanie o wizę Marsa Alam 14.01.15, 21:25
          Ja też przyleciałam o tej porze w listopadzie i stoisko było czynne. Karty nie kupowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka