Dodaj do ulubionych

Hilton Long Beach pytanie

20.02.15, 15:59
Cześć wszystkim, na sierpień planuję wyjazd do Egiptu, typowo wypoczynkowy z naciskiem na nurkowanie z maską i wszelkie wodno-plażowe uciechy. Stąd najbardziej interesuje mnie fajna szeroka plaża, bliskość rafy koralowej, dobre wejście do wody itp. Polecono mi Hilton Long Beach, ale czytałem że to taki moloch, nie uśmiecha mi sie mieszkać w "bloku". Hotel ma 4* ale ceny ofert niskie jak na taki standard. Macie jakieś doświadczenia stamtąd? Jak z czystością, jedzeniem, obsługą? A może polecicie mi coś innego z ładną plażą (taka bez ścisku typu leżak na leżaku). Z góry dzięki za wszelkie rady.
Obserwuj wątek
    • dariusznow Re: Hilton Long Beach pytanie 20.02.15, 18:06
      kolejny amator gotowców

poszperaj, poczytaj o hotelu - jest specjalny wątek na tym forum i nne źródła

hotel jest fajny, nie ma tłoku bo są to wille na dużym terenie, dużo przestrzeni

rafy szczątki są - jak w całej Hurgh ale snurkować można

rafy to w Makadi i Sfadze
      ale zawsze można statkiem popłynąc i tam zobaczyć rafy
      ew moje ulubione Sharm ei Naga

w mojej galerii (stopka) sa fotki z Log Beacha
    • karuzela100 Re: Hilton Long Beach pytanie 20.02.15, 21:22
      info z przed 4 lat Rafa jest ale zniszczona więc z rybkami słabo serwis dawniej ok
      myśle że na stronie wakacje pl będzie duzo komentarzy pozdr
      • koalabis Re: Hilton Long Beach pytanie 21.02.15, 11:52
        www.ppecyna.user.icpnet.pl/hilton/ pobyt w 2012
        • zedyta1 Re: Hilton Long Beach pytanie 21.02.15, 22:18
          dla mnie pobyt w tym hotelu to masakra. Nuda nuda i nic wiecej. zero animacji, zero fajnych barow .nuda dla wypasionych arabow, nuda nuda i nuda,
          • colin1974 Re: Hilton Long Beach pytanie 22.02.15, 18:23
            Faktycznie '' zero fajnych barów'' wyklucza ten hotel ...... a tak na poważnie .....
            Świetna plaża jak na Hurghadę kiedys szczątki rafy ,olbrzymi teren i średnia kuchnia jak na Hiltona
            • pi_o_tr Re: Hilton Long Beach pytanie 23.02.15, 09:11
              Dzięki wszystkim za opinie, zwłaszcza @koalabis za linka do świetnej recenzji pełnej wskazówek co i jak, w sam raz dla takiego amatora jak ja ;p Cały czas intryguje mnie marka "Hilton" w nazwie, ten hotel naprawdę ma coś wspólnego z tą siecią? bo w "naszych" Hiltonach jedna noc kosztuje chyba mniej więcej tyle co cały urlop w Hurghadzie ;) Na foto dopatrzyłem się logo LTI: www.cititravel.pl/wczasy/egipt/hotel-55-hilton-long-beach.html , poryłem dalej i widzę że to sieć... niemiecka: www.lti.de/ Ktoś to ogarnia? Pytam już tak z czystej ciekawości, bo mi wszystko jedno pod jakim znaczkiem wypoczywam, ale nie rozumiem, jak to działa z biznesowego punktu widzenia?
              • zjawa1 Re: Hilton Long Beach pytanie 01.03.15, 21:19
                Jeśli konkretnie interesuje cię Hilton Long Beatch, to jest to chyba jeden z najgorszych Hiltonów w Egipcie! Tak, ma niewiele wspólnego z luksusem marki Hilton!
                Jeśli zależy Ci na luksusie Hilton, dziewiczych, pięknych rafach-jeszcze nie zniszczonych, jedz do Marsa Alam. To, jeszcze nie zadeptane tak, jak Hur czy Sarm dziecicze rafy. Hotel Hilton w marsa Alam genialny!
                • pi_o_tr Re: Hilton Long Beach pytanie 02.03.15, 09:51
                  Na luksusie spod szyldu H. niekoniecznie, ciekawi mnie raczej o co tam chodzi ;p Ale nie zniszczone rafy jak najbardziej mnie interesują. W takim razie rozejrzę się w ofertach Marsa Alam i przyjrzę się temu "Hiltonowi" tam. Thx!
                  • egiptor Re: Hilton Long Beach pytanie 02.03.15, 14:19
                    Moje opinie:
                    Jeżeli chodzi o rafę w Egipcie, to Marsa el Alam jest najlepszym kierunkiem.
                    Hilton Nubian Resort jest dosyć komfortowym hotelem, w szczególności pod kątem basenów i pokojów.
                    Jego sąsiad - El Malikia Resort Abu Dabbab (mają "wspólną" rafę) - w komforcie sporo odstaje, ale ma też sporo dogodniejsze dojście do plaży.
                    Hilton Long Beach komfortem sytuuje się pomiędzy powyższymi dwoma. Ale rafa hotelowa jest już "ucywilizowana".
                    • zjawa1 Re: Hilton Long Beach pytanie 02.03.15, 21:53
                      Ja tylko pragnę nadmienić, że hotel El Malikia Resort Abu Dabbab widziałam, jak szłam spacerkiem wzdłuż wybrzeża, nawet wlazłam do środka ( opaska Hilton robi swoje:)) i powiem tak, Hilton niewiele droższy a o wiele lepszy! Plaża cudowna, choć faktycznie trzeba było przejść na wysokość wspomnianego hotelu z racji tego, że na wysokości Hiltonu zabronione kąpanie się w morzu-cud natury, rezerwat. Rafa cudowna, i do snurkowania i do nurkowania-ja tylko snurkowałam:( Ale znajomi, wytrawni płetwonurkowie zachwyceni, podobno i jakiegoś rekinka małego widzieli:)
                      • jolantas1955 Re: Hilton Long Beach pytanie 03.03.15, 11:38
                        Ja widziałam i rekina i ośmiornicę, a murena olbrzymia mało o zawał mnie nie przyprawiła. Płaszczki są o wyciągnięcie ręki, a przede wszystkim zawsze kilka żółwi, które pływają tuż obok. Bajka!! Tylko Marsa Alam, a hotel Hilton bez porównania z Malikią, no i wszystkimi innymi w jakich byłam.
                        • zjawa1 Re: Hilton Long Beach pytanie 03.03.15, 21:38
                          Ja, tak samo sądze o Hiltonie w Marsa Alam-jeden z najlepszych hoteli w Egipcie!
    • beata-2305 Re: Hilton Long Beach pytanie 02.03.15, 12:41
      Jeśli interesuje Cie nurkowanie i uciechy wodno - plażowe to ja również polecam Marsa Alam lub Sharm. Tam naprawdę całe bogactwo Morza Czerwonego jest jeszcze nie zniszczone . Ludzie którzy odwiedzają te miejsca są zawsze zadowoleni z nurkowań , snorklingu znam to z opinii znajomych , ja osobiście zrobiłąm sobie wypad do Marsa Alam z rodzinką i nie żałowałam. co do hotelu to musisz się zorientować co polecają w Polsce. W razie pytań pisz. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka