dariusznow 20.04.15, 19:33 www.polskieradio.pl/9/313/Artykul/1423360,Koptowie-czyli-kosciol-wspolczesnych-meczennikow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janan2 Re: Koptowie - audycja w pr3 radia warte posłucha 21.04.15, 20:28 Heeeeh!Wyobrażasz sobie,że kogoś to interesuje!?Wiadomo "przeca",że istotną informacją jest...do jakiego hotelu,ile gwiazdek,ilość barków ,odległość od pokoju do fal morza (najlepiej te u progu pokoju)tudzież płytki ceramiczne z fugami,grzyb i owady w łazience i inne tego typu pierdoły!To nie te czasy,gdzie można było pogadać o tematach mniej bytowych,a tych bardziej istotnych.Z tłem pośrodku...do jakiego kraju i po co przede wszystkim się jedzie ,nie znając na 100% tematu...gdzie!!! A tak po prostu.Wygłupiasz się...czy o drogę pytasz!?Z podziwu wyjść nie mogę,jak jesteś nie w temacie z tym tematem!Nie godzi się wygłupiać...tak dostojnemu ( szacun,przynajmniej przeze mnie) nickowi. Odpowiedz Link Zgłoś
walo14 Re: Koptowie - audycja w pr3 radia warte posłucha 22.04.15, 20:45 ta odpowiedź, to wynik subtelnego i wykwintnego myślenia? /proszę nie odpowiadaj, przecież odpowiedź znamy/ Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Koptowie - audycja w pr3 radia warte posłucha 23.04.15, 11:07 Tiaaaa!?A no to po co i dlaczego pytasz!?Tylko wyjątkowo utalentowany i mądry(inaczej) pyta o drogę znając jej przebieg lub zadaje pytanie znając z góry odpowiedz!Swiadectwo "umiałości" wszelkich trzeba by wystawić,czy jak!?z paskiem czy bez,a może od razu magistra co!?No bo po co ten wpis!? Odpowiedz Link Zgłoś
walo14 Re: Koptowie - audycja w pr3 radia warte posłucha 23.04.15, 19:12 po co, żeby uświadomić ci jak głupie są twoje "wypowiedzi", ale przecież to nieprawda. Nieprawdaż?! Proszę, więcej nie reaguj na moje wpisy, bo to mnie obraża. W każdym razie, ja już się więcej nie odezwę do ciebie, choć nie obiecuję... Odpowiedz Link Zgłoś
sobol74 Re: Koptowie - audycja w pr3 radia warte posłucha 21.04.15, 20:40 witam Szanowną Brać mega przyjemne słuchowisko czasami to forum powraca do czasów gdzie można było tu siedzieć godzinami .... pozdrawiam Starą Gwardię sobol74 Odpowiedz Link Zgłoś
sobol74 Re: do sobol74 22.04.15, 21:25 pozdrawiam każdego dzięki któremu to forum było naszą codzienną obowiązkową lekturą ... bez niepotrzebnej krytyki jakichkolwiek pytań, uwag, swoich opinii ... po prostu - Egipt w czystej formie ... kto pamięta wpisy na temat : mleko w worku - skąd się brało .. ech - to se ne wreti pozdrawiam sobol74 Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: do sobol74 23.04.15, 20:10 dziś Koptowie jako tako wyglądają na niegroźnych ale kościoła nie zreformowali za bardzo - przypomina mi się film ,,Agora'' i fanatyzm pierwszych chrześcijan w Egipcie- byłem na mszy była w języku arabskim nie bardzo pasowało to do religii ale kościoły mają wypas Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: do sobol74 25.04.15, 13:32 zimą z samego rana kilka razy zachodziłem do koptyjskiego kościoła na Daharze i zawsze trafiałem na jakieś nabożeństwo i raczej nie było ono po arabsku, raczej po koptyjsku (jak kiedyś u nas po łacinie) - kazania, ogłoszenia oczywiście po arabsku Atmosfera bardzo fajna, wyciszenie, powaga, miło wspominam te chwile. choc cerkiew robi na mnie większe wrażenie ;) te poranne wypady zaowocowały kilkoma fotkami www.fmix.pl/album/120147/hurghada-2015/1 Odpowiedz Link Zgłoś