Dodaj do ulubionych

Tropicana Grand Azur-Sharm

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 14:13
Witam wszystkich miłośników Egiptu,
wybraliśmy właśnie ten hotel w Sharmie. Bardzo proszę forumowiczów,
którzy byli w tym hotelu o informacje:
- jakie pokoje (Nr) są z widokiem na morze i ew. wyspę Tiran, o co
warto prosić przy kwaterowaniu,
- jak wygląda plaża i mozliwośc snorkowania, czy pomost, który posiada
hotel jest stabilny, czy pływający,
- na co ewentualnie zwracać uwagę w hotelu, wasze spostrzeżenia,
- czy mozna się wybrać na wycieczki snorkowe na wyspę Tiran i skąd.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam, cieszę się bardzo, że już za parę
dni zobaczę znowu Morze Czerwone i pustynie....
FrAnka
Obserwuj wątek
    • Gość: mmmm Re: Tropicana Grand Azur-Sharm IP: *.dmbsk.pl 19.09.04, 16:11
      kiedy lecisz i skąd
      • kar0la Re: Tropicana Grand Azur-Sharm 20.09.04, 11:09
        wejdzcie na forum hotele i przeczytajcie, wlasnie wrocilam stamtad
        • Gość: Franka Re: Tropicana Grand Azur-Sharm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 20:33
          oooo...trochę mnie wystraszyłąś, gdybym wiedziała, że tak zle z morzem, to
          chyba nie kupiłabym tego hotelu. Baseny nawet najpiękniejsze nie są moim celem
          wyjazdu do Egiptu. Myślałam o łatwym dostępie do rafy dla snorkowania...cuż,
          trzeba będzie tę żabę łyknąć....
          zmartwiona
          • Gość: jot23 Re: Tropicana Grand Azur-Sharm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 21:38
            Ja pierniczę, najlepsza rafa w okolicy, a tu jakieś jęki... Ludzie, trochę
            wysiłku, przejście pomostem i już be??? Żyjątka w morzu, no straszne, zabierz
            ze sobą wiaderko chloru i posypuj przed sobą, to może wytrujesz.
            • Gość: Franka Re: Tropicana Grand Azur-Sharm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.04, 22:14
              ???????
              a kiedy byłeś na tej rafie? W tym roku? I jak się na nią dostawałeś? Kiedy
              zakładałeś pletwy - na pomoście, w wodzie , czy już na plaży ? A co z butami
              rafowymi? Przytroczone do pasa, czy ??? No ja mam takie wątpliwości, może coś
              wyjasnisz....
              pozdrowienia
              • Gość: karola Re: Tropicana Grand Azur-Sharm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:30
                ehhh, proste to wszytko
                w tropicanie jest pomoscik, idziesz sobie ok 300 m, butki masz
                wlazisz na koncu do wody, idziesz kolejne 100 m bo plytko jest, ale juz rafa
                wiec w butkach, no i potem sie glebiej robi wiec zakladasz co masz, pletwy albo
                bez pletewek, i wsio
                ps.podobno pomoscik byl dluzszy- do samej rafy ale ochrona srodowiska im kazala
                go wyciac, wiec jeszcze troche po plytkim sobie pochodzisz
                pozdrawiam
                • Gość: Franka Re: Tropicana Grand Azur-Sharm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 09:13
                  dzięki, jest to praktyczna informacja...
                  ja mam płetwy kaloszowe, ale w tym przypadku chyba trzeba wyposażyć się w
                  zapinane na pasek? Butków rafowych nie mam, kupić tutaj czy w hotelu?
                  pozdrowienia
                  • Gość: jot23 Re: Tropicana Grand Azur-Sharm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:20
                    Odpisałem Ci na pl.rec. Buty lepiej kupić u nas, albo w Sharmie, ale nie w
                    hotelu, po co przepłacać dwukrotnie.
                • Gość: Franka Re: Tropicana Grand Azur-Sharm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 09:37
                  ach, miałam jeszcze napisać o tym dziwnym pomyśle egipskiej ochrony środowiska
                  dotyczącym skrócenia pomostu wiodącego na czoło rafy. Jest to dla mnie
                  conajmniej dziwne, bo przecież chyba bardziej się rafę niszczy depcząc po niej
                  niż po pomoście. Ciekawe, co mieli na mysli decydując się na takie rozwiązanie
                  dojścia do wody dla turystów.
                  Już nie mogę się doczekać, za parę dni wyjeżdżamy!
                  pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka