selinakonsultantka 08.01.16, 20:14 www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/strzaly-przed-hotelem-dla-zagranicznych-turystow-w-hurghadzie,609220.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gladi3 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 20:32 coz trudno w Paryzu serce europy zgninelo ok 120 osob czy juz nikt do Paryza nie jedzie? tysiece dalej jak nie wiecej!! Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Atak na hotel... 08.01.16, 20:51 dzieki ci trollu za link bo bez ciebie bysmy tego sie nie dowiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
selinakonsultantka Re: Atak na hotel... 08.01.16, 20:57 Sorry, zapomniałam, że tu nic złego napisać nie można, żeby nie psuć bombowej niespodzianki właśnie wyjeżdżającym czy przebywającym w Egipcie... Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Atak na hotel... 08.01.16, 22:28 a ty cos napisalas? nic nie napisalas, wkleilas jedynie link po co? Odpowiedz Link Zgłoś
africa5 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 22:08 Dzięki, że informujesz o tym, bo nie wszyscy pilnie śledzą informacje niestety niedobre i mogą nic nie wiedzieć. A tak może coś do łba trafi..... i bardziej pomyślą..... A innymi wpisami się nie przejmuj, nie warto. Warto natomiast pisać, można tym komuś życie uratować. wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Atak-na-hotel-w-Hurghadzie-Ranni-turysci,wid,18091968,wiadomosc.html?ticaid=11643f&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 22:11 Cholera...czlowiek nie może wyjechać spokojnie na chwilę z Hurgady,bo się bardak zaczyna.Zaraz kupuję bilet i wracam:)... Odpowiedz Link Zgłoś
wp2015 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 22:15 Chcesz ochlonąć - kup se bilet do Mgadanu Odpowiedz Link Zgłoś
wp2015 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 22:17 Oczywiście maiło być do MAGADANU. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 22:25 A czy ja Tobie doradzam gdzie masz lecieć??Myslałem-że Ci sie dowcip wyostrzy w Nowym Roku...a tu zonk:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyzm-to-faszyzm Re: Atak na hotel... 08.01.16, 23:02 Krzyś, myślałem że z nami na Goa uderzysz w marcu! Wcześniej może jakies Filipiny ale to bez kobietek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 23:09 Poczkaj,poczkaj czemu nie.Właśnie wziałem bilet do Hurgady...kłopotliwe bo jaja z lotami z Moskwy.Polece tam,zabezpieczę chate i wrocę.Marzec mam wolny-bo Rosjan pewnie nie wypuszcza jeszcze to nie bedzie towarzystwa to grania,więc powiedz tylko słowo.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 22:41 www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/strzaly-przed-hotelem-dla-zagranicznych-turystow-w-hurghadzie,609220.html Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Atak na hotel... 08.01.16, 22:54 www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/strzaly-przed-hotelem-dla-zagranicznych-turystow-w-hurghadzie,609220.html Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Atak na hotel... 08.01.16, 23:04 Taaa-ciekawe te newsy...przypłyneli na lódkach,przeszli przez hotel,basen i weszli do restauracji na zewnatrz hotelu.Mi znowu pisza,że 2 pajaców chciało obrabować kasjera w hotelu i straznik ich zabil.Wersji bedzie sto....któras będzie prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Atak na hotel... 08.01.16, 23:23 a ludzie ratowali sie uciekajac na łodzie czyli w kierunku z ktorego przyszli atakujacy Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Atak na hotel... 09.01.16, 10:18 m.facebook.com/story.php?story_fbid=444150875795999&id=164265470451209 Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Atak na hotel... 09.01.16, 10:19 Oficjalna wersja hotelu-nie chcialem zasmiecac linka. Odpowiedz Link Zgłoś
easym Re: Atak na hotel... 09.01.16, 10:33 nie wiem co o tym myśleć... skoro miał pas szahida to czemu się nie wysadził tylko machał nożem w lobby? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Atak na hotel... 09.01.16, 11:27 Nie było żadnego pasa szahida.Tylko jeden z napastników straszył,że ma.To byli zwykli rabusie,co przyjechali pod wpływem "ziół" z Kairu na gościnne występy rabunkowe do HRG.Jeden wszedł z nożem do holu i poranił gości,drugi od zaplecza z pistoletem hukowym i niby pasem szahida.Cel... rabunek.Popaprańcy którym całkowicie odbiło.Przepłacili to życiem. Inną kwestią jest,jak tacy mogli przedostać się przez punkty kontrolne,na których powinni zostać zatrzymani lub zastrzeleni.Nie doszło by wtedy do napadu na hotel.Strach pomyśleć,co zrobiliby prawdziwi profesjonaliści w kwestii zamachów,tej "religii pokoju".Coś nie za bardzo ta ochrona na ulicach i rogatkach kurortu działa lub tylko pozoruje działania.Wszystko jest tam możliwe.Zjazd wszystkich służb z karetkami,antyterrorystami,policją i innymi "ochroniarzami" już po fakcie napadu,nie zmienia niczego!Jest nie bardzo ciekawie w Egipcie i z "atrakcjami".Jedynym plusem było to,że hotelowa ochrona zadziałała i zastrzeliła popaprańców.A co by było jakby tak uciekła jak nie tak dawno w Tunezji w podobnym przypadku!? Tu nie ma co za wiele pisać(sam piszę już sporadycznie)i rozwodzić się na temat różnych wersji wydarzeń.Odpowiedzi też wiarygodnych nie znajdzie (czasami tylko),ale za to dużo przepychanek.GW i to forum straciło wiarygodność.Są inne zródła wiedzy o Egipcie dla zainteresowanych.Niekoniecznie nakręcające problem wypociny mało wiarygodnych dziennikarzy lub "znafcóf" materii. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Atak na hotel... 11.01.16, 13:45 A skąd wiesz, że nie mieli pasu szahida /czy jak mu tam/? W telewizji mówili, że mieli... więc komu tu wierzyć? Faktem jest, że strach się bać i do Egiptu nie ma po co jechać! Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: Atak na hotel... 11.01.16, 14:26 Swięta racja po co pchac się w te niebezpieczne rejony i ryzykować życie,choć co niektórzy tutaj powiedzą że na drogach jest niebezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Atak na hotel... 11.01.16, 14:43 nie chcesz - nie jedz w czym macie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Atak na hotel... 11.01.16, 16:02 Akurat mam kontakt z osobą, co była wewnątrz hotelu w trakcie "napadu".Straszył tylko,że ma jeden z napastników, co wpadł do barku od zaplecza.Smiesznie nie było!Wszyscy leżeli plackiem na podłodze.Więcej wrzasku i krwi było w recepcji.To tam wywijał nożem drugi z napastników,zanim połknął kulkę.Wszyscy co mogli chronili się gdzie można.Nawet na łodziach i gdzie się dało.Chodziło o jakieś rozliczenia z właścicielem chyba.Zresztą tego się już nikt nie dowie,bo obaj milczą jak zaklęci odbierając nagrodę u Allacha w niebiesiech.Nie wiem (prorok nic nie nadawał)czy robią przy dziewicach jako męczennicy,czy tylko śpiewają w chórze anielskim.Takie przypadki nie powinny mieć miejsca.Ochrona mało czujna,a i jakoś bez problemu wjechali do HRG przez nikogo nie niepokojeni. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudna.zolza Re: Atak na hotel... 09.01.16, 13:38 wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/Hurghada-To-nie-byl-zamach-terrorystyczny-00016985 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_frigida Re: Atak na hotel... 11.01.16, 14:59 Myślę, że w tym całym ferworze warto zwrócić uwagę na szybkość i skuteczność reakcji służb bezpieczeństwa. Wydaje się, że turyści w kurortach są zabezpieczeni. A czy chce wypoczywać w warunkach jakie tam zostały stworzone, to już indywidualna sprawa. Ja, chyba czułabym się bezpieczniej tam, niż np. w Paryżu... Odpowiedz Link Zgłoś
cytryna.sochaczewska A jednak byli to terroryści i padły strzały 21.01.16, 21:16 Tu relacja naocznego świadka i w dodatku udokumentowana filmikami: www.facebook.com/dawidozdoba?fref=ts Jeździłam, kochałam Egipt- i nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: A jednak byli to terroryści i padły strzały 27.01.16, 21:39 Czytałem, przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: A jednak byli to terroryści i padły strzały 30.01.16, 12:37 Tu jest dokładna relacja Dawida: wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/koszmar-w-raju-mial-wypoczac-a-przezyl-strzelanine-w-hotelu-i-trafil-do-aresztu-za/y6rnrx Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: A jednak byli to terroryści i padły strzały 30.01.16, 12:52 Dziękujemy za informacje,ja juz tam nie polecę strach mnie ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: A jednak byli to terroryści i padły strzały 30.01.16, 14:38 proponuję przybic to na glownej - ucho nie poleci bo ma stracha na wypadek gdyby ktos jeszcze tego nie przeczytal Odpowiedz Link Zgłoś
elnasa Re: Atak na hotel... 22.01.16, 09:21 ja teraz bałabym sie jechać do Egiptu, a wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Atak na hotel... 22.01.16, 09:41 ja codziennie boje sie jechac do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: Atak na hotel... 27.01.16, 21:38 Ja bałbym się bo należe do ludzi może inaczej myslących i wiem co to niebezpieczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Atak na hotel... 27.01.16, 22:32 ucho03 napisał(a): > Ja bałbym się bo należe do ludzi może inaczej myslących ... to fakt - nalezysz do myslacych inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
ucho03 Re: Atak na hotel... 28.01.16, 09:45 No dziwne żeby wszyscy mysleli tak samo,wtedy wszyscy polacy zamieszkaliby w Egipcie a tak jeszcze połowa społeczenstwa to normalnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
rajmundas Re: Atak na hotel... 28.01.16, 20:11 Ucho03. Polacy nie polaczki? Czy ty przypadkiem nie nasz dwóch osobowości. Nie pytam nie odpowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś