dariusznow 13.01.16, 13:31 www.tvseriesonline.pl/tut/ podobno 21 bm o 21,45 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ucho03 Re: TUT serial w TVP2 13.01.16, 20:29 Na CDA już jest ten serial z napisami lub lektorem lub w wersji angielskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: TUT serial w TVP2 17.01.16, 14:46 21:45 pierwsza część serialu. Może być ciekawy film. Będę oglądać.. Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: TUT serial w TVP2 22.01.16, 09:31 Obejrzałam wczoraj i pomyślałam sobie : szkoda. Szkoda, że twórcy filmu tak zafałszowali historię. Ja rozumiem, że większość w filmie trzeba doszyć, ale przecież nie trzeba chyba faraona przedstawiać niczym młodego Bena Afflecka, żeby była oglądalność. Wiadomo od dawna, że był obciążony genetycznie różnymi chorobami, chodził o lasce itp. Ciekawy artykuł jest tutaj: www.crazynauka.pl/tutanchamon-byl-schorowany-zdeformowany/ Wolałabym film o Echnatonie - ten przynajmniej się zbuntował i coś zdziałał :-) Marudzę, ale będę patrzeć, choć ilość absurdów w tym filmie przekracza wszelkie limity ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: TUT serial w TVP2 25.01.16, 12:51 też mnie rozczarował juz lepiej zobaczyć Egipcjanina Sinuhe a jeszcze lepiej przeczytać też lubie Ehnatona i czasy amarnejskie Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: TUT serial w TVP2 30.01.16, 00:44 własnie oglądam 2 odcinek i utwierdzam się w swoich wrażeniach serial dla gospodyń domowych usytuowany w realiach (?) starożytnego Egiptu oczywiście nic złego, ale naiwne i infantylne nie będę sie wypowiadał na temat realiów historycznych, bo za mało na ten temat wiem, a co do pozytywów to fajna sceneria, stroje i aktorki a jak wasze wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś