pc_maniac 03.10.04, 21:28 Zainstalowałem właśnie testowe forum egipskie pod adresem: 81.219.125.73/~phpBB2/ Byłbym wdzięczny o pomoc w przetestowaniu działania tego forum Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuulka Re: Prośba do przyjaciół z forum 03.10.04, 21:58 hehe :) ubiegles mnie! przez caly tydzien myslalam o stworzeniu wlasnie phpBB2 forum :)) Juz biore sie za testy. Mam nadzieje ze sie przydam pomimo iz jeszcze sie nie znamy :) Pozdrawiam anuulka Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Prośba do przyjaciół z forum 03.10.04, 22:20 anulko - muszę Cię troszkę rozczarować, to jedynie testy, które prawdę mówiąc bez porządnego serwera mogą mnie nigdzie nie zaprowadzić. Przy moim łączu 128 kilo to ja sobie GG mogę stawiać a nie forum z np. 200 userami, ale może coś by się znalazło gdyby było zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Prośba do przyjaciół z forum 03.10.04, 22:35 hmm ale narazie wyglada fajnie :) pozwolilam sobie sie juz zarejestrowac i wpisac :) trzeba sie wiec zorientowac gdzie ewentualnie forum mogloby istniec. Jakie sa wymagania na tego typu bajer? Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Prośba do przyjaciół z forum 03.10.04, 22:44 chcialam tylko dodac ze takie forum to bylby prawdziwy raj przeciwko roznym glupkom i podszywaczom! Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Prośba do przyjaciół z forum 03.10.04, 22:47 Anuulko - najważniejszy wymóg, który praktycznie rzaden darmowy serwer w Polsce nie spełnia (no może poza jednym, ale tam znów są limity transferu) to OBSŁUGA PHP. Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Prośba do przyjaciół z forum 03.10.04, 22:52 sprobuje sie cus dowiedziec. jak sie dowiem to powiem. jak sie nie dowiem to powiem ze sie nie dowiedzialam :(( Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Prośba do przyjaciół z forum 04.10.04, 15:24 Cos jakos malo osob zaglada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Nowe forum to bezsens!!! IP: 62.233.199.* 04.10.04, 15:40 Witam, Moim zdaniem zakladanie nowego forum, dzielenie go jeszcze na podkategorie to bezsens. Wszyscy przyzwyczaili sie do forum na gazecie, ma oo specyficzna forme i klimat. Wada sa pajace, ktorzy wpisuja bezsensowne opinie ale na nich jest jedna rada - nie reagowac i sobie pojde. Ja jestem przeciwny temu, abysmy przenosili sie na inne forum, ale to tylko moja opinia. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Nowe forum to bezsens!!! 04.10.04, 16:12 Cóż, mam nieco inne zdanie i postaram się go wyłuszczyć. Osoby, które interesuje historia Egiptu nic tutaj nie znajdą, a jeśli to baardzo mozolnie przekopując się przez tony tekstów dot. rezydentów, biur podróży, czy "Egicjan oszustów". Nie masz szansy stworzyć tutaj czegoś takiego jak sonaż np. biur podróży czy hoteli. Forum Hotele - nie ma możliwości zamieszczania fotek, co dla wielu jest sporym minusem. Podobnym minusem jest nie możność grupowania hoteli pod kątem miejscowości. Wspomnienia z podróży również miałyby na forum PHP BB swoje miejsce, nie niknąc w zalewie ogólnego biadolenia na cokolwiek. Forum PHP BB posiada zintegrowany czat i komunikator, więc jeśli ktoś potrzebuje szybkiej informacji, o czymś specyficznym co tylko jego by zainteresowało, nie musi pisać tego w formie posta lub zakładania wątku. Wątpię również czy w tak prosty sposób na tym forum znajdziesz coś takiego jak informacje oficjalne dot. Egiptu, jak adresy czy tel. do ambasady. W systemach PHP BB można stworzyć tematyki, które w pewnym sensie odbiegają od rozmów na temat biur podróży, np. kuchnia w Egipcie, sporty ekstremalne, podróżowanie na własną rękę. O tworzeniu tutaj kolekcji zdjęć cy muzyki już nawet nie wspomnę, bo możliwość taka jest ZEROWA. Moderacja na wszystkich forach gazety kuleje, ponieważ fora gazety to kolos, którego tak naprawdę nie da się kontrolować jak jedynie za pomocą "donosów" o tym, że coś się dzieje. Na forach z podgrupami wystarczy podzielić obserwację pomiędzy zaawansowanych forumowiczów i po kłopocie. Owszem, są minusy, choćby przyzwyczajenie, czy też miejsce w statystykach w wyszukiwarkach. Jeśli na to pierwsze nie mam wpływu, to na drugie już spory, co wskazuje choćby miejsce mojego forum "Egpt-hotele" czy mojej byłej wityny "Egipt - wszystko o..." Fora na gazecie.pl są jednymi z NAJBARDZIEJ NIEPRZEJRZYSTYCH for w internecie i dziwię się, że nie próbują tego zmienić. ALE WSZYSTKO zależy od internautów, nie od moich chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
puma1 Re: Nowe forum to bezsens!!! 04.10.04, 18:10 Masz rację mnie się podoba,chociaż muszę się przyzwyczaić do nowej formuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Do PC_Maniaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:01 Wszystko pieknie. W zasadzie trudno sie z Toba nie zgodzic, ale zapomniales o jednej rzeczy. Forum gazety jest beznadziejnie proste w obsludze. A mi sie wydaje, ze wiekszosc milosnikow Egiptu jest srednio komputerowa (jak np ja). Dla nich (i dla mnie)kazde skomplikowanie procedury wpisywania postow czy czegos tam jeszcze i dodatkowe funkcje o ktorych pisales przydadza sie jak "lysemu grzebien". Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: Nowe forum to bezsens!!! 06.10.04, 14:23 jestem bardzo za. kiedyś poruszałam ten temat i zwłaszcza właśnie podział na kategorie byłby fantastyczny. bez konieczności odpowiadania ciągle na te same pytania. popieram. takie forum to skarbnica informacji Odpowiedz Link Zgłoś
foldka Re: Prośba do przyjaciół z forum 04.10.04, 19:31 A ja uwazam, ze ten pomysl z forum w standardzie phpBB2 to swietny pomysl. Sama korzystam z kilku roznych zrobionych wlasnie w tym standardzie. Super sprawa. Wygodnie, przejrzyscie, bardzo latwo znalezc informacje na konkretny temat, kazdy ma swoj wlasny profil, w ktorym moze wstawic swoj wlasny podpis wraz z grafika, a do wyrazania wlasnych uczuc moze uzywac ikonek emocji. A przede wszystkim wbrew pozorom bardzo proste w obsludze. JESTEM JAK NAJBRDZIEJ ZA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Prośba do przyjaciół z forum 04.10.04, 19:34 Mnie sie baaardzo podoba - jak zreszta kazdy pomysl PC :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Prośba do przyjaciół z forum 04.10.04, 20:05 Ciekawy pomysł. Przemawia do mnie szczególnie możliwość tworzenia kilku działów a także umieszczanie fotek ( przecież to nasze zdjęcia, a nie te z katalogów odzwierciedlają stan faktyczny hoteli, plaży ). Nie uważam, że "obsługa" tego forum będzie zbyt trudna. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia - każdy w pewnym stopniu nie lubi zmian. Ale jeśli to ma być zmiana na lepsze ...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
riliana Re: Prośba do przyjaciół z forum 04.10.04, 20:11 i ja sie juz zalogowalam... zobaczymy jak to działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prośba do przyjaciół z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:18 Melduję, że się zalogowałam:) Mam nadzieję, że na nowym forum będzie można pogadać o czymś ciekawszym niż hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Prośba do przyjaciół z forum 04.10.04, 22:29 Te hotele to był tylko przykład - też mam dość postów typu "złodzieje, oszuści, dramat" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minius To zależy czy wogóle będziecie tam o czymś gadali IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 04.10.04, 23:02 ... bo jak na razie wieje nudą, pomimo, że ciągle ktoś tam przesiaduje. Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: To zależy czy wogóle będziecie tam o czymś ga 05.10.04, 11:20 a czym chcialbys zeby wialo? :)) Forum dziala 2 dni wiec chyba logiczne ze jakis czas na rozkrecenie potrzebuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Prośba do przyjaciół z forum IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.04, 23:14 Pomysł z utworzeniem osobnego forum o Egipcie jest rewelacyjny :))). Wszystkie działy są uporządkowane i nie trzeba przeciskać się przez gąszcz mniej lub bardziej błahych wiadomości, w poszukiwaniu interesujących nas informacji. Bardzo przyjemna jest szata graficzna. Co prawda widać, że strona ładuje się nieco wolno, ale dla mnie nie jest to żadnym problemem. Przyłączyłam się do grona forumowiczów. pozdrawiam Oliwka (Kasia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Prośba do przyjaciół z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:15 Czy może ktoś mi pomóc, bo właśnie zajerejestrowałam się na tym nowym forum , ale zapomniałam dopisać inne informacje typu zainteresowania, nr.gg itp,chciałam to uzupełnić ale mam z tym problem, jakoś drugi raz nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juss Re: Prośba do przyjaciół z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:08 wejdz w profil uzytkownika po zalogowaniu (na gorze strony) i mozesz uzupelnic dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Prośba do przyjaciół z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:32 Chyba nic z tego, bo mam komunikat że osoba o takim imieniu jest już zarejestrowana, i nawet jak wpisuje na nowo dane (profil użytkownika)to nic nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minius Re: Prośba do przyjaciół z forum IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 06.10.04, 16:54 Żeby zmienić profil, czyli np. dopisać lub poprawić jakieś informacje o sobie, najpierw musisz być zalogowana (na forum u góry po prawej) dopiero wtedy możesz kliknąć na napis profil i zmieniać ile wlezie poza nickiem. By zmienić nick należy zgłosić ten fakt adminowi lub moderowi, on wykasuje stary nick, a Ty możesz założyć poprawiony, ale ta porada odnosi się jedynie do pseudonimu-nicka. Odpowiedz Link Zgłoś