Gość: piotr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:06 W tej chwili kazde szanujace sie biuro powinno odwolac wszystkie wycieczki do Egiptu. Teraz wyjdzie na jaw ktore biuro dba o bezpieczenstwo swoich turystow a ktorym zalezy tylko na kasie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuza Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:10 A co z tymi ludzmi, ktorzy mimo wszystko chca tam jednak pojechac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:13 odczepcie się w końcu od biur podróży jakoś nie zauważyłam żeby po zamachach 11 września nawoływano do odwoływania lotów do USA, a szanowni rodacy pierwsi się pchają do tego "raju" mimo zagrożeń teroryzmem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:39 Tylko zwroc uwage ze to usa polacy jada za chlebem i w takiej sytuacji sie ryzykuje i leci sie indywidualnie i nikt na nich nie zeruje jak to czynia nasze biura, np.taka triada nie jest zarejstrowana w izbie turystycznej i o odszkodowaniu nie ma mowy , smieja sie w twarz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.posnet.com.pl 08.10.04, 10:47 skąd wiesz o tym o triadzie ? ja jutro wylatuję z tym biurem do hurgady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:23 Piotrze - doczytaj dobrze dyskusje na FORUM, to dowiesz się, ze TRIADA jest członkiem WARSZAWSKEJ Izby Turystyki.A co to ma wspólnego z nieszczęściem tych biednych ludzi na Synaju to zupełnie nie rozumiem. Natomiast z pewnością ŻADNE biuro podróży nie zmusi Cię, zebyś korzystał z jego usług. Możesz być pewien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aa Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.bluu.net / *.bluu.net 08.10.04, 13:30 Jest zarejestrowana w Warszawskiej Izbie Turystyki a poza tym czy biuro jest zarejestrowane w Izbie czy nie nie ma nic wspólnego z odszodowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojnaipokoj Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:58 Do Piotra:to czy Triada czy też inne biuro należy do PIT-u czy też innej izby turystycznej nie ma nic do rzeczy przy wypłacaniu odszkodowania np. przy bankrutctwie. Nie pisz takich głupot. Triada ma koncesję i polisę OC i to właśnie ona gwarantuje, na wypadek upadku biura,że na każdego jej Klienta,przypada 1000Euro. Taką polisę uruchamia się,gdy ściąga się porzuconych turystów z zagranicy lub zwraca się wpłacone pieniądze tym,co nie zdążyli wyjechać. Niektóre biura celowo nie przynależą do izb turystycznych bo wiąże się to z opłatami członkowskimi. Chociaż Triada nie jest już moim ulubionym biurem-sprostować musiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYTKA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:14 ja wlasnie nie wiem co robic....lece 14.10,ale teraz to sie boję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: ..... IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:16 Ja mam zamiar poleciec 21.11 i zadne zamachy bombowe mnie nie powstrzymaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regina Re: ..... IP: 195.82.94.* 08.10.04, 10:46 No i tak trzymać. Nie rozumiem tych ludzi, którzy teraz po zamachach nie lecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: ..... IP: *.polkomtel.com.pl 08.10.04, 11:23 zuza, jedż koniecznie, przecież po zamach jest na maxa bezpiecznie bo wszyscy na baczność i w gotowości, poza tym jak połowa trzęsiportków zrezygnuje to nie będzie zapchane tylko na luzaczku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: ..... IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 11:27 Kama, oczywiscie ze pojade. Mam to wszystko w nosie, a tam znajomi na mnie czekaja i rafy koralowe tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolek Re: ..... 08.10.04, 10:17 nie boj sie. co ma byc, to bedzie. niekoniecznie nawet trzeba leciec do Egiptu. rownie dobrze cos zlego moze Cie tu spotkac. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:19 tak właśnie to sobie tłumaczymy... może już dadzą biednym ludziom spokój... co za swiat:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broziu11 Re: ??? IP: *.pkobp.pl 08.10.04, 10:19 z jakim biurem lecisz i czy do Sharmu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:21 Hurgada, ze Scanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: ??? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:21 Lece z Selectours i oczywiscie, ze do Sharmu :). Wybierasz sie moze tez?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broziu11 Re: ??? IP: *.pkobp.pl 08.10.04, 10:27 ja z Exim-em na objazd i na koncu mam byc w Sharmie wylot we wtorek ... rozmawiałaś może z biurem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: ??? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:33 Nie rozmawialam. Mama znajmoych mieszkajacych na stale w Sharmie, wiec czekam na wieczornego mailika od nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broziu11 Re: ??? IP: *.pkobp.pl 08.10.04, 10:43 mam prośbę jabyś mogła wysłać jakąs krótką informację jak tam faktycznie teraz jest .... na adres broziu11@wp.pl dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: ??? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 08.10.04, 10:53 jak tylko sie czegos dowiem to skrobne do Ciebie maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 02:24 No to lecimy razem! Ja też lecę 14.10 z triadą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 10:25 a jaki hotelik??? bo my do Desert Rose Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:17 Chyba troche przesadzasz. Nie trzeba koniecznie byc w Egipcie, aby stac sie ofiara zamachu. Rownie dobrze mozesz zginac na ulicy w swoim miescie np. idac do pracy, bo akurat komus sie zechce tam postawic samochod - pulapke. Nie popadajmy w przesade. Rozsadek dobra rzecz, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Racja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:22 masz rację, co ma być to będzie. czy tu czy w Egipcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Racja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:33 Co ma byc to bedzie , zgadza sie , ja w tej chwili nie wybral bym sie do egiptu .wrocilem 11.09.04 ale te konwoje i ochrona to wiecej na pokaz niz na bezpieczenstwo , sam to mowil nasz przewodnik.Ale zycze wam udanych i spokojnych wakacji i tyle samo ladowan co startow.:))) pozdrawiam. p.s. Bylem w Hurghadzie w hotelu Magawish+rejs . Bylo wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Racja IP: *.posnet.com.pl 08.10.04, 10:36 z jakim biurem ? ja wylatuję jutro rano :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StapleS Re: Racja IP: 213.134.157.* 08.10.04, 10:43 ludki kochane.. nie panikować... to co nam pisane.. i tak bedzie.. ja jutro o 10:30 melduje się w samolocie.. i sie ciesze.. a nie martwie.. wkońcu to wakacje;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Racja-Triada to dupki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:46 Bylem z triada, bylo bardzo fajnie choc kto chce to zawsze cos znajdzie.Trzeba tylko pamietac ze Triada nie jest zarejstrowana w izbie turystycznej i nie zycze nikomu zeby cos sie stalo bo z nimi nie wygrasz i beda ci sie smiac w oczy.Mialem w kontrakcie ze bede mial duze lozko tzw. malzenskie i widok na basen lub morze. Przyzekano mi w biurze ze to pewne na 100% a na miejscu rezydentka z triady zasmiala mi sie w twarz i powiedziala ze oni tak wszystkim mowia, po prostu oklamuja , dla nich wazniejsza ilosc niz jakosc . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Racja-Triada to dupki IP: *.posnet.com.pl 08.10.04, 10:48 byłeś na rejsie po nilu ? jakie wrażenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Racja-Triada to dupki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 11:02 Rejs wspanialy nie da sie opisac.choc lajba najgorsza na nilu ja nigdy na warunki nie marudzilem. Najwazniejsze ze kajuty mialy klime. , a zarcie smakowalo mi lepiej niz w hotelu na pobycie.mam pelno zdjec statku hotelu i zabytkow . zrobilem 1200 fotek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Racja-Triada to dupki IP: *.posnet.com.pl 08.10.04, 11:07 czysto jest w kajutach ? w jakim hotelu byłeś w hurgadzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Racja-Triada to dupki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 11:17 W kajutach jest tak sobie.Dosc czysto , tylko uwazaj zebys nie dostala kajuty na koncu statku bo nie przespisz zadnej nocy od tego smrodu oleju i od warkotu silnikow.hotel nazywal sie magawish Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Triada IP: 195.215.5.* 08.10.04, 11:15 oczywiscie, ze Triada jest czlonkiem Izby Turystyki, bylo to juz walkowane kilka razy tutaj tyle ze Izba Turystyki to jest organizacja dzialajaca na rzecz biur podrozy i nic nie da pisanie do nich skarg, bo oni i tak nic nie moga zrobic Izba Turystki nie wydaje zezwolen na dzialanosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no comments no comments IP: 212.160.106.* 08.10.04, 12:25 zanim coś powiesz to sprawdz,bo tak sie rodzą plotki i głupoty.Zamiast rozsiewać takie informacje postaraj sie być rzetelny i wykonaj choć jeden telefon np.do biura triady(35 na terenie kraju) lub do Warszawskiej Izby Turystycznej.Jak ci szkoda kasy na telefon to otwórz katalog.To takie proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: 212.87.3.* 08.10.04, 12:36 Pomysł przedni ! Propaguj go szeroko a ceny wyjazdów mocno spadną. Później, będąc w Egipcie za psie pieniądze, będziemy popijali zdrowie naiwniaczków. Przy okazji, ten pomysł warto przenieść do kraju i wykorzystać do bojkotu firm autobusowych, np PKS. Okazją może być śmierć około 50 osób w wypadkach dropgowych na terenie kraju w trakcie któregoś z ostatnich wekendów. Straty ludzkie zanacznie większe i nikt o tym nie pamięta ( przepraszam krewnych 9 bliskich za ten przykład). Gość portalu: piotr napisał(a): > W tej chwili kazde szanujace sie biuro powinno odwolac wszystkie wycieczki do > Egiptu. Teraz wyjdzie na jaw ktore biuro dba o bezpieczenstwo swoich turystow > a ktorym zalezy tylko na kasie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI 08.10.04, 12:42 hm. a co z tymi, którzy są tam TERAZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: 62.193.104.* 08.10.04, 17:31 Ludzie nie przesadzajcie wlasnie jestem w Hurgadzie gdzie zycie toczy sie normalnym trybem. Jutro wyjezdzamy na czesc objazdwa i jakos nie iwdac tu paniki jedynie co to wsplczuciem rodzinom ktorych bliscy zgineli. Co ma byc to bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
milu13 Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI 08.10.04, 22:07 wiekszosc zabitych to zydzi z izraela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aras Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 00:47 rozumiem że Hurghada jest baaardzo daleko - ja mam opłacony wyjazd 2 listopada do Radissona w Tabie !!! czy tu też bylibyście tacy twardzi??? wiem że ststystycznie szansę powtórki zamachu są znikome ale .... przecież pcham się w problemy za własną kasę !!!! a na dokładkę nie mam żadnej pewności czy połową gości nie będą wybrani za cel Izraelczycy ... chociaż oni już są pewnie w domach .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiesta Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI IP: *.espol.com.pl 09.10.04, 16:34 Aras, sprawdź po prostu kalendarz świąt żydowskich i jedź. Ja wróciłam z Radissona w Tabie troszkę ponad tydzień temu. Było wspaniale. Gdybym była na Twoim miejscu - pojechałabym. (Ale oczywiście Ty zrobisz co zechcesz). Gdybyś chciał więcej informacji o hotelu pisz - neo@list.pl PS. Raczej mało prawdopodobne, żeby zrobili powtórkę w tym samym miejscu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI 09.10.04, 17:21 jeśli Cię to pocieszy, to do 7 grudnia nie ma większych żydowskich świąt, dopiero właśnie od 7 grudnia zaczyna sie Chanuka, więc będą urlopy. A tak powaznie - może pogadaj z biurem podróży, czy nie dałoby się zamienić hotelu w Tabie na Sharm? Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: ZAMACH- ODWOLANE WYCIECZKI 09.10.04, 15:45 www.reuters.co.uk/newsPackageArticle.jhtml?type=topNews&storyID=599422§ion=news Czyli wg papierka lakmusowego made by Piotr wychodzi, ze najmniej dba o swoich turystow Tui do spolki z Tomasem Cookiem. Odpowiedz Link Zgłoś