Dodaj do ulubionych

Czy jest sens zabierać laptopa do Egiptu?

24.01.05, 09:19
Ponieważ lubię robić sporą ilość zdjęć, a nie mam nieograniczonego miejsca na
karcie w aparacie, czy zabrać ze sobą laptopa do zgrywania fotek, czy można
to gdzieś zrobić na miejscu?
Obserwuj wątek
    • Gość: KOala Re: Czy jest sens zabierać laptopa do Egiptu? IP: *.poczta.poznan.pl 24.01.05, 09:25
      Zdjęcia zrzucisz za grosze w prawie każdej internet cafe, należy pamiętać
      jedynie o sterownikach do aparatu. Powyższe dotyczy Hurghady. Moim zdaniem nie
      warto brać laptopa tylko po to, aby zrzucić zdjęcia.
      • Gość: ma_rysia Re: Czy jest sens zabierać laptopa do Egiptu? IP: 212.191.0.* 24.01.05, 09:35
        mój znajomy miał laptopa właśnie do zgrywania zdjęć i bardzo mu się przydał.
        sądzę ze warto :]
        • corrina_f1 Re: Czy jest sens zabierać laptopa do Egiptu? 24.01.05, 11:16
          My też mieliśmy, dzięki temu cyfrą zrobiliśmy prawie 2000 zdjęć ;)
          To prawda, że za nieduże pieniądze (ok 40 LE) zgrasz je prawie w każdym punkcie
          foto albo cyber cafe ale ja po Hurghadzie już nie chciałam ryzykować, kiedy
          karty wróciły do nas zainfekowane wirusikiem...
          Jeśli ktoś jest takim maniakiem foto, jak ja, to zdecydowanie przydaje się
          laptop ;-)
          Również dzięki posiadaniu laptopa w pokoju przekonaliśmy się, że płyta, którą w
          Sharmie próbowano nam sprzedać jako dvd (z pływania z delfinami) w
          rzeczywistości okazała się zwykłym vcd. Dzięki temu mieliśmy mozliwośc
          reklamacji unikając rozczarowania w Polsce.
          W pokoju trzymaliśmy go bez żadnych specjlanych zabezpieczeń, zarówno w
          Egipcie, jak i w Tunezji.

pzdr
          K
          • aktualnosci Bezpieczeństwo 24.01.05, 15:15
            Dziekuję za dotychczasowe porady. Ponieważ lubie robić na prawdę sporo fotek,
            to myślę, że chyba jednak wezmę sprzęt, mam tylko kolejne wątpliwości. Jeśli
            ktoś ma w tym względzie praktykę proszę o kolejne porady.
            1. Czy nie ma ryzyka utraty laptopa w Egipcie (hotel)?
            2. Czy nie ma problemów z laptopami na lotniskach?
            3. Jakie są gniazda prądowe w Egipcie?
            Z gory dziekuję za pomoc.
            • zuza1976 Re: Bezpieczeństwo 24.01.05, 17:06
              Moj laptop byl ze mna w Sharmie w listopadzie :)

ad.1 Aby uniknac utraty laptopa w hotelu najlepiej trzymac go w sejfie w
              pokoju (moj sie miescil idealnie). Oczywiscie jesli hotel oferuje sejfy w
              pokojach.
              ad.2 Najmniejszych problemow nie mialam. Podrozowal w bagazu podrecznym

ad.3 Gniazda takie jak w Polsce, jesli maja gniazda "wloskie" zazwyczaj hotel
              dysponuje adapterami (czy jakkolwiek to sie nazywa). Trzeba tylko o niego
              poprosic w recepcji.

Pozdrawiam,
              Zuza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka