Dodaj do ulubionych

Hotel w kairze

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 19:02
Czesc...chcialabym na poczatku wrzesnia poleciec do Kairu i zatrzymac sie w
jakims hotelu...ostatnim razem bylam tam w hotelu
EUROPA...tragedia,odradzam....dlatego zwracam sie z prosba..jesli ktokolwiek
zna jakis fajny hotel a moze pensjonat w kairze(gdzies w okolicach centrum)
prosze doradzcie cos.Chodzi o to,aby byl czysty i oby nie bylo strachu w nim
spac:)z gory dziekuje za ewentualne odpowiedzi.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Hotel w kairze 15.03.05, 19:52
      No, ja znam baaaardzo fajny, tylko tani nie jest ;)
      www.pbase.com/corrina/gezira_and_zamalek
      Sheraton Gezirah, okrągły na samym środeczku Nilu na wyspie Gezirah - im wyższe piętro, tym piękniejsze widoki, cały Kair jak na dłoni..

A poważnie, bo domyślam się, że chodzi o coś tanszego, zadaj to pytanie na forum Kraje Arabskie, Beduinka wielokrotnie bywała w tanich a zupełnie przyzwoitych hotelach w Kairze, na pewno coś podpowie/
      pzdr
      Kasia
      • corrina_f1 Re: Hotel w kairze 15.03.05, 20:05
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=21484996&wv.x=1&a=21622892
        • Gość: wiki Re: Hotel w kairze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 23:25
          Dzieki Corrina za informacje, ale ja jednak zrezygnuje z propozycji beduinki,
          bo mi niestety takie "hoteliki" w jakich ona bywa, nie pasuja kompletnie.
          • corrina_f1 Re: Hotel w kairze 16.03.05, 12:50
            Spoko,to była tylko informacja. zawsze możesz wybrać Sheraton ;)
            Jest jeszcze jeden, znaaaacznie droższy - Four Seasons - to dopiero jest hotel !
            www.fourseasons.com/cairofr/index.html
            pzdr ;)
            Kasia
    • Gość: ella19 Re: Hotel w kairze IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 15.03.05, 20:39
      Ja moge Ci odradzic jeden hotel w Kairze:)Jest w Gizie,wiec nie wiem czy
      bylabys nim zainteresowana,ale tak na wszelki wypadek;)To Delta Pyramides.Hotel
      blisko piramid,z pieknym widokiem,ale to jedyny jego autut.Syf do potegi,hotel
      bardzo duzy,ja mialam pokoj gdzies na 9 pietrze,i podejrzewam ze bylam
      pierwszym gosciem w tym pokoju,bo ubikacje mialam nawet jeszcze przewiązaną
      wstązeczką z jakims sztucznym kwiatkiem;)A szyby nie byly myte chyba ze 4
      lata :/ Hotel jest stary,ma 4*,ale naprawde nie wiem za co..Pozdrawiam:)
      • corrina_f1 Re: Hotel w kairze 15.03.05, 20:53
        Przewiązywanie deski papierem/wstążką itp to standard w wielu hotelach i świadczyć ma o tym, że po sprzątaniu nikt z toalety nie korzystał. A ozdabianie kwiatkami itp to w hotelach turystycznych norma, śmieję się, jak sobie przypominam, co nasz sprzątacz wyrabiał z poduszkami, ręcznikami i toaletą, prawdziwe dzieła sztuki ! :)
        • Gość: Missy Re: Hotel w kairze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:37
          Słyszałam, tak mówił pzrewodnik w Kairze, że ten Sheraton wcale taki drogi nie
          jest
          • corrina_f1 Re: Hotel w kairze 16.03.05, 13:46
            Teoretycznie. Ale wszystko zależy od piętra i od rodzaju pokoju. Te najwyższe oczywiście są najdroższe, no i zalezy czy zwykły pokój, czy superior, czy apartament etc. Standardowo pokój 2 osobowy kosztuje coś koło 200 USD, ale na stronie reklamują pokoje i za 70 , tylko te są na najniższych piętrach, nad restauracją, klubami itp, jest głośno i strasznie śmierdzi od Nilu (bez żartów)
            Nasz pokój kosztował 70 (ale normalnie coś koło 200),jednak dzięki pewnym znajomościom ;)Tak więc za 3 noce zapłaciliśmy tyle, co praktycznie kosztuje 1 noc :)

pzdr
            Kasia
        • Gość: ella19 Re: Hotel w kairze IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 16.03.05, 16:01
          Hmm....ale ten pokoj naprawde nie wygladal na uzywany:)I na sprzatany tez;)
          Mozliwe,ze ostatni gosc przede mna byl kilka lat temu;)Podobna ozdobe mialam
          tez na lustrze.Pozdrawiam:)
    • adamail Re: Hotel w kairze 16.03.05, 14:17
      Polecam hotel Oasis w Gizie, 4* ale w porównaniu z hotelami czterogwiazdkowymi
      w Hurghadzie powinien mieć tych gwiazdek przynajmiej 8. Opis jest na forum
      hotele. Z tego co pamiętam to wisiał w pokoju cennik - pokój dwuosobowy- 100$.
      W tym hotelu mieszkają wycieczki Eximu, więc może rezerwacja przez ich biuro
      będzie tańsza. Jeżeli natomiast poszukujesz również hotelu w Luksorze to mam
      hit! The Lotus Hotel , Television Street, pomiędzy luksusowymi hotelami Sonesta
      i St. George. Jest to nowy hotel, otwarty dwa tygodnie temu ( miałam
      przyjemność być jednym z pierwszych ich gości). Hotel leży nad samym Nilem -
      bajeczne widoki...Jest nowy, więc czyściutki. Bardzo ładne pokoje z balkonami.
      Jednak największą atrakcją hotelu jest obsługa i ceny. Jeszcze w żadnym hotelu
      nie czułam się tak dobrze. Wszyscy uśmiechnięci, mili, gotowi na każde
      wezwanie. Jednego dnia miałyśmy z koleżanką lot balonem. Dzień wcześniej
      podeszłyśmy do recepcji żeby poprosić o przygotowanie lunch boxu na rano. Zanim
      zdążyłyśmy otworzyć usta pan powiedział, że wie o wszystkim i spytał o której
      nas obudzić i o której przynieść śniadanie do pokoju. Tak więc o 4.15 a.m
      zaczęto znosić nam śniadanie do pokoju. Wszystkie tace nie zmieściły się na
      jednym łóżku...Naprawdę czułyśmy się z koleżanką jak królewny.
      A teraz najważniejsze: CENY w hotelu są takie jak w tanich knajpkach na
      mieście, herbata Lipton 3 LE, kebab z kurczaka 16 LE - przypominam, że 1 LE to
      niecałe 60 groszy... Pewnie zastanawiacie się o co chodzi, dla nas przez
      pierwsze dni to też była zagadka, zwłaszcza, że każdy taksówkarz, któremu
      podawałyśmy nazwę naszego hotelu robił się nadzwyczaj uprzejmy. Po dwóch dniach
      dopiero ktoś nam wytłumaczył że jest to hotel rządowy, bardziej znany jako
      hotel policyjny, dlatego taki tani mimo bardzo wysokiego standardu.
      Polecam wszystkim. Jeżeli ktoś chciałby więcej szczegółów i nry tel. proszę
      pisać adamail@gazeta.pl , chętnie odpowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka