Dodaj do ulubionych

Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o hotel

06.05.05, 18:56
Tak się składa, że wiele opinii o hotelach na forum Egipt-hotele jest sprzed
roku.
Bardzo dużo osób trafia tam w poszukiwaniu informacji (chocby czy przez rok
coś się zmieniło).

Każdy opis jaki umieścicie tutaj (na forum Egipt) już po tygodniu znajdzie
się na którejś tam stronie i kolejne osoby założą wątek, "Czy był ktoś w
hotelu xxx?".

Sami przed swoim wyjazdem, prawdopodobnie chętnie korzystaliście z tamtych
opisów. Zrewanżujcie się wyjeżdżającym w najbliższej przyszłości i również
napiszcie choć jedno zdanie jak tam było.

Pamiętajcie - JEDEN wątek opisuje JEDEN hotel. Duble wątków są kasowane.

Egipt hotele - Opinie turystów.

To jest forum prowadzone przez Was i dla Was.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ataner Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:29
      To bardzo dobry pomysł.Zobowiązuje się że jak tylko wrócę, a będzie to 9
      czerwca opiszę hotel Magawish. Pozdrawiam gorąco.
      • anuulka Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o 07.05.05, 12:32
        up :)
        • habibi77 Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o 07.05.05, 14:02
          Pc maniaku, opisałam 2 hotele sindbad aqua park i sunrice palacio.
      • Gość: AnAn Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: 192.160.110.* 09.05.05, 12:44
        Z niecierpliwością będziemy czekać na Twoją relację, wprawdzie wybieramy się do
        tego hotelu dopiero we wrześniu ale już zbieramy wszystkie przydatne info.
        Będziemy zobowiązane i życzymy bajecznego wypoczynku!!!
        • Gość: j Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.aster.pl 09.05.05, 15:41
          Na forum Egipt-Hotele od dawna czekam na relację z hotelu NEFERTARI w Safadze.
          Narazie bez skutku ale może znajdą się piszący bywalcy ?
        • Gość: Ataner Re: Do AnAn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:36
          AnAn tak jak obiecałam napewno opiszę nowinki dotyczące hotelu.Jeśli masz już
          jakieś pytania to mogę odpowiedzieć, ponieważ w tamtym roku byłam na początku
          września, mój adres pulares@vp.pl
          Dziękuję za życzenia i mam nadzieję że również będziecie dobrze się bawić.
          • Gość: j Re: Do AnAn IP: *.aster.pl 10.05.05, 14:21
            ^up^
    • Gość: aniabca Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.05.05, 20:50
      dodałam desert inn i samaka comfort oraz empire beach
      • pc_maniac Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o 12.05.05, 10:42
        W ostatnich dniach pokazało się kilka całkiem obszernych opisów, za co
        serdecznie forumowiczom dziękuję.

Oczywiście liczę na wiecej wpisów ;o)
        • pc_maniac ^up^ 15.05.05, 10:32
          ^up^
          • Gość: Jacek Ponawiam apel IP: *.toya.net.pl 16.05.05, 10:51
            do góry
      • aseretka Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o 18.05.05, 07:52
        Czytałam tylko twoją opinie o desert in. Samaka comfort i Empire gdzieś mi
        umknęło?
        • ania_b-ca Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o 18.05.05, 15:51
          Empire - dałam w zeszły roku natomiast Trilon Epire Beach w tym
          pozdrawiam
    • Gość: aniabca Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.05.05, 19:55
      up
    • metalmax Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o 21.05.05, 13:06
      wielkie dzięki za ten pomysł, faktycznie jade znowu do tego samego hotelu i po prosru jestem ciekaw co sie zmieniło, zakładam, że stoi nadal :)Ale z tego co widzę to uaktualnienia chyba pojawią się dopiero po sezonie. Na forum jest taki dziwaczny mechanizm: do 1.06 są pytania a po 1.09 wrażenia.
      Ale jak wróce to uaktualnie swój hotel, chyba ze ktoś zrobi to wcześniej (Menaville - Safaga)
      • Gość: jan Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.aster.pl 23.05.05, 18:37
        ^up^
    • Gość: ania Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.geodezja.katowice.pl 24.05.05, 15:38
      byłam w ROMIE- 4 * , hotel o.k. choć do plaży trzeba przejść przez ulicę,
      bardzo czysto, jedzenie dobre, obsługa miła, hotel wygląda ładnie, na plaży
      nigdy nie braklo leżaków czy materacy, rafa z kolorowymi rybkami tuż przy
      brzegu, w morzu nie było tłoku, tyle że hotel w samym centrum i raczej dla
      młodych, bo bardzo słychać "życie miasta" i dyskotekę. W pobliżu trzy budowy,
      ale na nich nic się nie dzieje (stoją tylko rusztowania). Myślę że mogę go
      polecić, zwłaszcza osobom lubiącym wieczorne wyjścia "w teren" bo wszędzie
      blisko, dle szukających spokoju i ciszy - odradzam, lepiej wybrać któryś w
      Nowej Hurgadzie-daleko od centrum, ale cicho. Ja byłam zadowolona.
      • Gość: j ^up^ IP: *.aster.pl 25.05.05, 17:23
        • pc_maniac Re: ^up^ 30.05.05, 11:59
          ^up^
          • ania_b-ca Re: ^up^ 31.05.05, 16:33
            up
    • Gość: Hakalem Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.05, 10:46
      Egipt, Hurgada, Hilton Long Beach

Witam, własnie wracam z tego hotelu.
      Przed wyjazdem dużo czytałam na forum, dlatego teraz chcę podzielić się moimi
      spostrzeżeniami.
      Byłam z biurem Selectours, leciałam Central Wings – biuro i lot w porządlku,
      żadnych niemiłych niespodzianek, żadnych opóźnień.
      Do hotelu dotarlismy ok. 4 rano. Od razu „załatwiłam” sobie pokój w budynku
      głównym (bardzo przydała mi się mapka hotelu znaleziona na forum), z widokiem
      na basen i trochę morza- chociaż pieniędzy nie wzięli (było za dużo ludzi).
      W sumie pokoje w bungalowach też nie są złe, a niektóre nawet lepsze. Na
      przykład pokój 837 jest super, bardzo duży i z widokiem na morze.

POKOJE: mój pokój był fajny, w budynku głównym, z widokiem na basem i morze,
      bardzo blisko sklepów i restauracji (przez to jednak troszkę głośny).
      Pokój raczej o standardzie 3,5*, łazienka 2* - ale było czysto.
      Zawsze zostawiałam 1LE, a nakoniec 5LE, ale mam wrażenie, że nawet bez
      pieniędzy byłoby dobrze posprzątane. Raz nawet była kontrola z hotelu, czy
      jestem zadowolona ze sprzątania.

OBSŁUGA: profesjonalna, miła, nie wyciąga na każdym kroku ręki po bakszysz.
      Oczywiście jednak jak się daje, to biorą. Obsługę oceniam na 5*.

CENY W HOTELU: nie opłaca się niczego kupować w hotelu. Dotyczy to zarówno
      sklepów jak i restauracji. All Inklusive na alkohole obowiązuje przy barze koło
      recepcji do 24. Po północy piwo kosztuje hyba 20 LE. Ważne: jeśli podejdziemy
      do baru na kilka minut przed północą, konicznie zamówić i wziąć napoje ze sobą.
      W przeciwnym razie zaproponują przyniesienie do stolika, ale oczywiście zrobią
      to po północy i skasują odpowiednio.

RESTAURACJA (JEDZENIE): Jedzenia jest bardzo dużo i nie zgadzam się z
      niektórymi opiniami że jest ono monotonne. Chociaż rzeczywiście jest trochę
      mdłe i bez smaku. Ale to pewnie dlatego żeby dopasować do wszystkich (mdłe
      można doprawić, a z ostrego już nic się nie wykombinuje).
      Nie będę opisywać dań, bo wystarczy samemu próbować. Na pewno każdy znajdzie
      coś dla siebie.
      Higiena jest bardzo przestrzegana, jednak ze względu na zagrożenie „zemstą” , a
      wzrasta ono wzraz ze wzrostem temperatur, lepiej unikać wszelkiej surowizny,
      sosów na bazie smietany i ciast z kremami i bitą śmietaną.
      Najlepiej zawsze siadać w tym samym miejscu i mieć swojego kelnera, któremu
      będziemy zostawiać np. 2 LE dziennie – znacznie przyspieszy to jego ruchy.
      Najlepiej dać mu pieniądze do ręki tak żeby inni nie widzieli.

INFRASTRUKTURA: Bogata: dużo basenów, długa plaża (ubita ziemia), wystarczajaca
      liczba leżaków, fitness cklub, jakieś animacje itd.

Wymeldowanie: klienci biura Selectours muszą się wymeldować do 12 w południe, a
      samolot jest dopiero dwanaście godzin później. Można na własną rękę przedłużyć
      dobę hotelową, kosztuje to 20 EUR do godz. 18, a 45 EUR do godz.21.za pokój.
      Wtedy zachowuje się też opcję ALL.
      Mój TIP: my złożylismy się w trzy pokoje i wzieliśmy jeden pokój do 21. Wyszło
      po 15 EUR na pokój, a mieliśmy gdzie odpocząć itd.

TIP 2: Do wymeldowania niech idzie jedna osoba z pokoju i jeśli zapytają o
      opaskę drugiej osoby, powiedzieć że już oddana. Przy odrobinie szczęścia w
      ogóle nie zapytają o opaskę (lepiej załozyć bluzkę z długim rękawem). Można
      też próbować dać pieniążka osobie wymeldowującej (tylko żeby nie było wokół
      dużo ludzi).

TIP3 : w ostatnim dniu nawet bez opaski (lepiej w bluzce z długim rękawem)
      zamawiać wszystko za darmo tak jakby opaskę miało się na ręce.

WYCIECZKI: wiadomo –nie brać wycieczek od rezydenta (dwa razy droższe)
      a wszystko to samo. Ja brałam z biura hurgada.pl. Strona www:hurgada.pl.
      Jest tam też dużo cennych informacji na temat Egiptu.

Reasumując: mogę ten hotel polecić z czystym sumieniem. Z pewnością
      są w Egipcie hotele lepsze. Jednak dopasowując do kwoty jaką zapłaciłam za
      wyjazd, hotel spełnił wszystkie oczekiwania.

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji
    • cameltravel up 01.06.05, 12:55
      za kilka miesięcy sami możecie czegoś szukac dajcie przykład - okazuje się że
      to forum jest jedynym wiarogodnym źródłem info o hotelach
      • pc_maniac Miło nam z Miriam_73 to słyszeć :o) 01.06.05, 13:06
        =================================================
        Najmłodsza egiptomaniaczka
        • Gość: jan Re: Miło nam z Miriam_73 to słyszeć :o) IP: *.aster.pl 02.06.05, 20:28
          Warto podnieść!
          • Gość: minius Re: Miło nam z Miriam_73 to słyszeć :o) IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 05.06.05, 16:40
            up
            • Gość: jan Re: Miło nam z Miriam_73 to słyszeć :o) IP: *.aster.pl 07.06.05, 00:54
              Miejsce tego apelu jest na górze.
              Pozdrowienia
              • puma1 Re: Miło nam z Miriam_73 to słyszeć :o) 10.06.05, 10:15
                Dopisałam Grand Makadi.
    • Gość: Anna Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.gdynia.pl / *.miasto.gdynia.pl 10.06.05, 10:35
      Ja ostrzegam przed biurem Triada i hotelem Zouara w Sharm el Sheikh. Właśnie
      wróciliśmy z łączonej imprezy Egipt pobyt+Izrael objazd. Niekompetentna obsługa
      rezydentów i niegrzeczna. My tam głównie przeszkadzaliśmy im w ich wypoczynku.
      Zła informacja: poinformowano, że na terenie Synaju obowiązuje wiza egipska za
      15 USD podczas, gdy to nie prawda jeśli Synaju się nie opuszcza (dotyczy to
      także rejsów na rafy), informacja pewna bo od egipskiego urzędnika państwowego
      na granicy. Narażono w ten sposób uczestników na niepotrzebne koszty. Brudne i
      niewykończone pokoje, rozpadające się meble, karaluchy i prawdopodobnie
      pluskwy – zostaliśmy pogryzieni. Niektóre osoby musiały zmieniać pokoje aż 4
      razy. Hotel na placu budowy i częściowo w budowie. Zapłaciliśmy za hotel 4
      gwiazdkowy a ten zasługiwał na słabe 3, jedzenie na 2 gwiazdki może. Monotonne
      jedzenie i brak napojów do jedzenia, nawet wody nie podawano za darmo a marża
      na napoje większa niż w polskich knajpach, brak surówek i owoców. Zła
      organizacja – z programu Izraelskiego jesteśmy zadowoleni, ale został on
      wykonany w ogromnym pędzie a podróż z Jerozolimy do Sharm El Sheikh zamiast w
      jeden dzień odbyła się w dwa dni. Kosztem naszego wolnego czasu i wypoczynku.
      Nie rozliczono poza tym kosztów zwiedzania w Izraelu i odmówiono nam podpisania
      szkicowego rozliczenia, niezgodnego zresztą z katalogiem i z prawdą. Złożyliśmy
      zbiorowe dwie reklamacje dotyczące obydwu części imprezy. Nie zadbano właściwie
      o nasz komfort i wypoczynek, pobierano zawyżone opłaty za wycieczki
      fakultatywne biorąc wysoką marżę, realizując te imprezy dodatkowe w terminach
      kolidujących z czasem wydawania śniadań, a całonocną wyprawę na górę Mojżesza
      tuż przed nocnym wylotem do kraju. Tak jakby najważniejsze dla firmy było
      wyłącznie zgarnięcie pieniędzy a nie nasz wypoczynek i zadowolenie. Na pytanie,
      dlaczego ceny u nich są tak wysokie (np. Kair z Triadą kosztował 70USD a z
      biurem lokalnym 45USD) stwierdzono, że lokalni robią to poniżej kosztów! No, co
      najmniej śmieszne!
      Reasumując, jeśli chcecie doświadczyć nieoczekiwanych przygód i spotkań z
      lokalną fauną oraz niekompetentną i bezczelną obsługą ze strony biura, JEDŹCIE
      Z TRIADĄ.
      • binki1 Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o 11.06.05, 14:11
        9-tego czerwca wróciliśmy z hotelu Magawish i tak jak obiecałam opisałam
        nowości na forum hotele. Pozdrowienia dla tych którzy wrócili z Egiptu i dla
        tych którzy tam się dopiero wybierają.
        • Gość: ania_b-ca Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.05, 20:32
          up
          • binki1 Re ^up^ 24.06.05, 14:57
            ^up^
            • Gość: jan Re: ^up^ IP: *.aster.pl 26.06.05, 11:04
              • Gość: j UP IP: *.aster.pl 27.06.05, 19:30
    • Gość: katon77 Re: Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o IP: .1.* / 193.243.147.* 28.06.05, 13:39
      Niedawno wróciłem z hotelu La Perla. Według różnych danych hotel ma 2,5 lub 3
      gwiazdki. Ja oceniłbym go na 2 jeśli mowa o wystrój pokojów i na 3 jeśli mowa o
      jedzeniu czy infrastrukturze. Hotel położony ok. 3 km od centrum Sakalla z
      jednej strony i ok. 3 km od części hotelowej. Wszędzie się można dostać
      busikami, które jeżdżą non-stop 24 h. W pokojach klimatyzacja (taka w
      wyłącznikiem w ścianie off/on i raczej głośna), basen, bar przy basenie.
      restauracja, a raczej sala śniadaniowa nieklimatyzowana, stąd też duszno i
      pełno much. Kolacje są podawane przy basenie ze świecami, więc jest klimacik.
      Szwedzki stół, na śniadania cały czas to samo, czyli trochę monotonnie ale daje
      radę, obiadokolacje rozmaite, w dużych ilościach i smaczne. Napoje do
      obiadokolacji płatne, dość drogie - zwłascza piwo 10 zł z kawałkiem za
      egipskiego sikacza. Osobiście uważam, że hotel jest bardziej odpowiedni dla
      ludzi starszych, raczej spokojny klimat, oddalenie od centrum i innych hoteli
      powoduje, że jest raczej cicho. Czasem ze sprzętu hotelowego dobiega do późnych
      godzin wieczornych głośna muzyka, z reguły egipska, co dla ucha niekoniecznie
      jest przeżyciem miłym. Do plaży Old Vic ok 200 m, plaża ładna, jednak bez rafy.
      Na plaży bar - można więc zjeść (smaczna pizza w przyzwoitej cenie ok. 15 zł za
      sztukę) i się napić. Przy hotelu sklepik z napojami i pamiątkami.
      • pipipipi Wróciliście z Egiptu?napiszcie choć zdanie o hotel 26.07.05, 23:55
        Masę osób zadaje pytania na tamtym forum, jednak niewielu, którzy już byli w
        Egipcie ostatnio odpowiada na te pytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka