16.05.05, 09:46
wyslalem do egiptu na probe sms-a z gg i okazuje sie ze doszedl:) czy ktos
sie orientuje, czy odbierajacy musi placic za tego sms-a ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: sms z gg IP: .1.* / 62.29.164.* 16.05.05, 09:48
      nie płaci za odbiór smsa.
      • bort77 Re: sms z gg 16.05.05, 09:52
        dzieki za szybka odpowiedz - w takim razie zyc nie umierac i wysylac smski:)
    • Gość: basik Re: sms z gg IP: *.zpr.kwb-belchatow.pl 16.05.05, 11:38
      Witam.Mógłbyś podać dokładnie jaki wpisuje się nr tel.do Egiptu/poprzedzający
      oczywiście nr abonenta/.Dzięki.Pozdrawiam.
      • Gość: Aga Re: sms z gg IP: .1.* / 62.29.164.* 16.05.05, 11:42
        normalnie, jak wysyłasz to wpisujesz po prostu numer komórki, zadnych
        kierunkowych
        • Gość: basik Re: sms z gg IP: *.zpr.kwb-belchatow.pl 16.05.05, 11:48
          Serdeczne dzięki.Wylatujemy 26 maja na rejs po Nilu.Liczę,że rodzinka będzie
          nam przesyłała codzienne krótkie "raporty" z domu.
        • Gość: jadzia Re: sms z gg IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.05.05, 11:48
          boze co Ty pleciesz.. Jak to zadnych kierunkowych..? A chociaz kierunkowy na
          Egipt wartoby wpisac. +20 Ale jakos ciezko mi uwierzyc ze dziala z gadu
          wysylanie smsow za granice
          • bort77 Re: sms z gg 16.05.05, 12:34
            nikt nic nie plecie - nie trzeba zadnych kierunkowych wpisywac - wysylasz tak
            jak do czlowieka znajdujacego sie w polsce. a dziala na pewno - sam nie
            wierzylem, ale dostalem sms-a z odpowiedzia, wiec to chyba nie intuicja osoby
            przebywajacej w egipcie:)
            • corrina_f1 Re: sms z gg 16.05.05, 12:38
              No i wszytko jasne, właśnie odpowiedziałeś na pytanie, któe przed chwilą
              zadałam.
          • corrina_f1 Re: sms z gg 16.05.05, 12:37
            Może najpierw sprecyzujcie, czy piszecie o wysyłaniu sms'a na numer egipski,
            czy polski, który akurat w Egipcie się znajduje ? Bo to dość zasadnicza różnica.
            Z tego co wiem, z gg do tej pory, pomimo że teoretycznie jest taka możliwość,
            nie można było wysyłać nic za granicę, w tym do Egiptu. Dlatego śmiem
            podejrzewać, że osobie, która zapoczątkowała ten wątek, chodziło o wysłanie
            smsa do kogoś z polską komórką, co raczej wielkim odkryciem nie jest, bo w
            Egipcie, Francji, czy na Balearach polskie komórki odbiorą takie smsy dokładnie
            tak samo jak w Polsce.
            • bort77 Re: sms z gg 16.05.05, 13:03
              chodzi o wyslanie sms-a na polska komorke. moze dla kogos to nie jest
              odkrywcze, ze mozna wyslac sms-a do egiptu, ale dla mnie jest:)
              • Gość: jadzia Re: sms z gg IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.05.05, 13:09
                ale Ty wcale nie wysylasz go do Egiptu. Ty wysylasz do Polski :))
          • Gość: Aga Re: sms z gg IP: .1.* / 62.29.164.* 16.05.05, 16:28
            zawsze wysłam w ten sposób, bez kierunkowych, głównie na telefon Idei i nie
            zdarzyło mi sie aby nie doszedł.
          • Gość: f-cia Re: sms z gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:11
            to uwierz :) ja wysylalam ostatnio znajomym na Krete, z gg, tez bez
            kierunkowego (nr jak w Polsce) i dochodzily. znajomi nic nie placa za odbior...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka