bort77 16.05.05, 09:46 wyslalem do egiptu na probe sms-a z gg i okazuje sie ze doszedl:) czy ktos sie orientuje, czy odbierajacy musi placic za tego sms-a ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: sms z gg IP: .1.* / 62.29.164.* 16.05.05, 09:48 nie płaci za odbiór smsa. Odpowiedz Link Zgłoś
bort77 Re: sms z gg 16.05.05, 09:52 dzieki za szybka odpowiedz - w takim razie zyc nie umierac i wysylac smski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: sms z gg IP: *.zpr.kwb-belchatow.pl 16.05.05, 11:38 Witam.Mógłbyś podać dokładnie jaki wpisuje się nr tel.do Egiptu/poprzedzający oczywiście nr abonenta/.Dzięki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: sms z gg IP: .1.* / 62.29.164.* 16.05.05, 11:42 normalnie, jak wysyłasz to wpisujesz po prostu numer komórki, zadnych kierunkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: sms z gg IP: *.zpr.kwb-belchatow.pl 16.05.05, 11:48 Serdeczne dzięki.Wylatujemy 26 maja na rejs po Nilu.Liczę,że rodzinka będzie nam przesyłała codzienne krótkie "raporty" z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: sms z gg IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.05.05, 11:48 boze co Ty pleciesz.. Jak to zadnych kierunkowych..? A chociaz kierunkowy na Egipt wartoby wpisac. +20 Ale jakos ciezko mi uwierzyc ze dziala z gadu wysylanie smsow za granice Odpowiedz Link Zgłoś
bort77 Re: sms z gg 16.05.05, 12:34 nikt nic nie plecie - nie trzeba zadnych kierunkowych wpisywac - wysylasz tak jak do czlowieka znajdujacego sie w polsce. a dziala na pewno - sam nie wierzylem, ale dostalem sms-a z odpowiedzia, wiec to chyba nie intuicja osoby przebywajacej w egipcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: sms z gg 16.05.05, 12:38 No i wszytko jasne, właśnie odpowiedziałeś na pytanie, któe przed chwilą zadałam. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: sms z gg 16.05.05, 12:37 Może najpierw sprecyzujcie, czy piszecie o wysyłaniu sms'a na numer egipski, czy polski, który akurat w Egipcie się znajduje ? Bo to dość zasadnicza różnica. Z tego co wiem, z gg do tej pory, pomimo że teoretycznie jest taka możliwość, nie można było wysyłać nic za granicę, w tym do Egiptu. Dlatego śmiem podejrzewać, że osobie, która zapoczątkowała ten wątek, chodziło o wysłanie smsa do kogoś z polską komórką, co raczej wielkim odkryciem nie jest, bo w Egipcie, Francji, czy na Balearach polskie komórki odbiorą takie smsy dokładnie tak samo jak w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bort77 Re: sms z gg 16.05.05, 13:03 chodzi o wyslanie sms-a na polska komorke. moze dla kogos to nie jest odkrywcze, ze mozna wyslac sms-a do egiptu, ale dla mnie jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia Re: sms z gg IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.05.05, 13:09 ale Ty wcale nie wysylasz go do Egiptu. Ty wysylasz do Polski :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: sms z gg IP: .1.* / 62.29.164.* 16.05.05, 16:28 zawsze wysłam w ten sposób, bez kierunkowych, głównie na telefon Idei i nie zdarzyło mi sie aby nie doszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f-cia Re: sms z gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:11 to uwierz :) ja wysylalam ostatnio znajomym na Krete, z gg, tez bez kierunkowego (nr jak w Polsce) i dochodzily. znajomi nic nie placa za odbior... Odpowiedz Link Zgłoś