Dodaj do ulubionych

Z Centralwings do Egiptu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:30
Pod koniec czerwca lecimy do Hurghady tanimi liniami LOT-u CENTRALWINGS.
Jestem ciekaw czy "taniość" tych linii oznacza, że w czasie tego
kilkugodzinnego lotu nie mogę liczyć na jakikolwiek posiłek lub napój.
Może ktoś leciał już z nimi i mógłby się podzielić swoją wiedzą na ten temat.
Czym różni się w praktyce LOT od CENTRALWINGS.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mrozek20 Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.plwaw.energis.pl 03.06.05, 19:59
      masz rację. leciałem z nimi dzisiaj rano i żadnych posiłków (oczywiście możesz
      sobie kupić), poza tym dość ciasno w samolocie, ale nigdy nie
      leciałem "zwykłymi" liniami.
      PS. Te 4 godzinki w samolocie prześpisz spokojnie, choć wygodnie nie będzie.
      Weź coś do żarcia, bo na lotnisku w Hurghadzie też nic nie kupisz normalnego i
      obowiązkowo wymień dolce na funty już na lotnisku
      • Gość: dorma Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:07
        latam bardzo często i są to normalne identyczne linie jak LOT je żeli chodzi o
        ciasność to w locie jest identycznie, a co do posiłku to można sobie kupić
        kanapki i napoje ale bęąc na lotnisku możesz zjeść ciepły posiłek i wystarczy
        do Egiptu , gdzie leci się od 3,5 do 3,50 h są to bardzo dobre uważam linie
        napewno czujesz sie lepiej mając polską stueardese niż arabską czy jakąś tam
        Dolecisz szcześliwie pozdrawiam
    • Gość: jan Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.chello.pl 03.06.05, 21:17
      ja leciałem do Egiptu w lutym i była duza kanapka typu paluch kawa herbata soki
      wiec nie wiem czy cos sie zmieniło
    • Gość: muniek Re: Z Centralwings do Egiptu IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:15
      w locie też już niema hyba ciepłyh posiłków a wogule to majom to znieść i
      bęndom tylko napoje teraz to standart
      • Gość: plus Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:30
        hyba leko pszesadziles. tyle bykuw swiadczy tuylko o prubie podjecia kolejnej
        pyskuwki np: hyba, ciepłyh, wogule, majom, będom, standart.
        Nie masz innej możliwości na zdefiniowanie własnego JA?
        • Gość: Muniek do plusa Re: Z Centralwings do Egiptu IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:54
          Sam się naucz pisać baranie zobacz ile masz błędów
    • Gość: ania_b-ca Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.06.05, 07:49
      leciałam z nimi na początku marca, żadnych rewelacji. Jedzonko to była mała
      kanapeczka+batonik+napoje ciepłe i zimne. W samolocie raczej ciasno ale rząd 13
      i 14 jest szerszy bo przy wyjściu ewakuacyjnym.
    • kkaminska Re: Z Centralwings do Egiptu 05.06.05, 13:19
      Witam !

Wlasnie wrocilam z Egiptu (buuuu :()a lecialam wlasnie z Centralwings. Samolot
      stardard (wynajmowany od LOT-u), ciasny i niezbyt wygodny. Darmowego jedzenia
      brak. Podniebny barek straszliwie drogi i niezbyt dobrze wyposazony.
      Malutka kanapka - 8 zl
      Podwojna kanapka - 12 zl (ale w zasadzie istniala tylko w menu)
      Kawa, herbata , soki , napoje - 5 zl
      Slodycze typu wafelek, petitki, rogalik - 5 zl

Slowem nie polecam i doradzam zaopatrzenie sie w dobre jedzonko we wlasym
      zakresie :)

Pozdrawiam i juz odliczam dni do kolejnej wizyty w mojej ukochanej Hurghadzie :)
      • Gość: madmax2 Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:06
        to są tanie linie- spółka córka LOT-u . I w założeniu ma być tanio- a katering
        w brew pozorom robi spore koszty. Więc nie pisz -nie polecam- bo to właśnie
        plus dla turystów, mniej płacę,a jedzenie i tak było marne, za to miało duży
        wpływ na koszt podróży
        • kkaminska Re: Z Centralwings do Egiptu 05.06.05, 22:13
          A gdzie w tresci mojego postu widzisz zdanie , ktore swaidczyloby o tym ze nie
          polecam lotow z Centralwings? Napisalam,ze nie polecam zakupow w Podniebnym
          Barku.
          Zycze wiecej zrozumienia przy czytaniu postow.
          • Gość: madmax2 Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:00
            Pytał o linie.
            Czym różni się w praktyce LOT od CENTRALWINGS
            <Slowem nie polecam i doradzam zaopatrzenie sie w dobre jedzonko we wlasym
            zakresie :) -przyznaj ,że to zdanie nie brzmi jednoznacznie w kontekscie
            całości ;)
            Ale może masz rację ,jeśli tak- przepraszam :)
    • Gość: buziaczek27 Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:09
      Ja wróciłam tymi liniami lotniczymi w zeszłym tygodniu i muszę powiedzieć, że
      tak wygodnym samolotem jaszcze nie latałam. Duże siedzenia i miejsca między
      siedzeniami bylo więcej niz standardowo. A co do jedzenia i picia to darmowego
      nie ma.
      • nahlah Re: Z Centralwings do Egiptu 06.06.05, 10:30
        w marcu jeszce było...
        wędlinka, bułeczka, papryczka, winogrono (sztuk 3:) i cos do picia :)
      • Gość: mariusz Re: Z Centralwings do Egiptu IP: 195.205.73.* 06.06.05, 11:10
        a ile ty masz wzrostu?
        • Gość: Olbrzym Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:27
          154cm i 48kg
    • Gość: Ania Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 06.06.05, 11:40
      Wszystko zalezy od biura z ktorym lecisz, jesli wykupilo posilki to je
      dostaniesz, LOT sam z siebie tego Ci niestety nie da. A tanie linie wlasnie tym
      sie charakteryzuja, ze posilki sa dodatkowo platne. Ja korzystalam z takich
      linii juz 2 razy i zawsze bylo wszystko w porzadku i wygodnie (a mam 180m
      wzrostu).
      • Gość: Monkey Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:38
        To Ty niezła dupa jesteś ;)
        • Gość: Ania Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:46
          a zebys wiedzial :)) tylko ze u mnie bardziej w nogi poszlo :)))
          • Gość: Monkey Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 18:54
            Takie są najlepsze, z dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugimi nogami ;)
            Dobra koniec świństw- nie to forum ;)
            • artbetjan Re: Z Centralwings do Egiptu 10.06.05, 12:11
              Gość portalu: Monkey napisał(a):

> Dobra koniec świństw- nie to forum ;)
              Szkoda, zaczynało być fajnie.....
    • gregimiczi Re: Z Centralwings do Egiptu 07.06.05, 13:08
      nie daja posilkow. Lecialem 19.05 i 2.06
      • Gość: diver Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.eranet.pl 08.06.05, 00:23
        Leciałem 20.05. i 28.05. kanapki i napoje można tylko kupić. Co gorsza limit na
        bagaż był 15 kg, a sprzęt nurkowy trochę ważył. Za nadbagaż kasowali 12 PLN za
        kilo lub ryczałtem jako sprzęt nurkowy 150 PLN.
        • kkaminska Re: Z Centralwings do Egiptu 08.06.05, 07:49
          W to to juz mi sie wierzyc nie chce. Lecialam 14.05 a wracalam 5.06 i limit byl
          20 kg. Moja walizka wazyla w jedna strone 22 kg w druga 24 kg i nikt sie tym
          nie zainteresowal nawet.
          • Gość: Aneta Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 14:42
            Alfa Star juz parę ładnych dni ma uwagę o dopuszczalnym limicie bagażu. Nie wiem
            z jakiej przyczyny ale faktycznie 15kg bagaż główny, podręczny bez zmian.
            • cairo7 Re: Z Centralwings do Egiptu 11.06.05, 14:29
              Leciałem 26.05 i 10.06 i.....no cóż byłem na taką sztukę przygotowany,co nie
              znaczy,że zadowolony i niezaskoczony!W gratisie nie było nic pić i jeść!Za
              pieniążki wybór jedzenia<niedobrych i drogich kanapek>-kończył się po 4tym
              rzędzie!Moim skromnym zdaniem-biura podróży powinny w ofercie uprzedzac co nas
              czeka w samolocie.Wtedy nie będę miał pretensji,ale Centralwings -jeśli
              podkreśla,że jest "córką" LOT-u-to ja gratuluję "córeczki",która się tak tanio
              sprzedaje!Bo cosik mi się widzi,że opinia <dziadowania>,spada na "rodzica".A
              nie wszyscy turyści rozróżniają-co to czarter?,co tania linia lotnicza?,co
              rejsowy lot?Nie będę tu wyręczał w pracy ich marketingowców......ale kogoś tam
              fantazja ponosi.Pamiętajmy też,że mówimy o dłuższym niż 4 godz locie ,a nie o
              spacerku do Berlina lub tp.,że są to często rodziny z małymi dziećmi,którym
              dojazd na lotnisko zabrał już kilka godz.,więc jest to dla mnie śmieszne,że
              Centralwings-tak postępuje i myśle 30-50 butelek 1,5l wody<gratis> w dużej
              mierze by pomogło,a napewno nie psułoby tak wizerunku linii.Miłego urlopowania!
              • Gość: Ania Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:04
                przepraszam, ale sie zdenerwowalam troche - czy Ty w ogole wiesz na jakich
                zasadach dzialaja low costy?!! poczytaj sobie na stronach tych linii, a tam
                znajdziesz informacje jakim cudem np do Londynu polecisz BA za 1000 PLN a
                jakimkolwiek low costem za 400 PLN!!! Ci ktorzy decyduja sie na lot taka linia
                dobrze wiedza co ich czeka w samolocie. tu chodzi o tani transport a nie
                luksusy godne klasy biznes. a to, co oferuja low costy wykorzystywane jako loty
                czarterowe, czyli nasze rodzime Centralwings - jest TYLKO I WYLACZNIE
                uzaleznione od biur podrozy, ktore korzystaja z ich uslug! to jest low cost a
                nie instytucja charytatywna, jak biuro nie wykupi poczestunku/wyzywienia, to go
                po prostu w prezencie nie dostaniesz i to jest normalne w kazdym czarterze.
                wiec moze zamiast narzekac na dobre linie lotnicze (bo jednak LOT do takich
                nalezy), warto zapytac w biurze podrozy, co Ci zafundowalo na czas podrozy?
                pozdrawiam i zycze wiecej zrozumienia i znajomosci rzeczy. acha i nie pracuje
                dla LOT'u, a moze szkoda.. :)))
                • cairo7 Re: Z Centralwings do Egiptu 11.06.05, 18:28
                  Ja wiem co Ty mi chcesz przekazać-ale również przeczytaj jeszcze raz to co ja
                  napisałem.Ja cudów nie wymagam!O low costach mi nie pisz.To,że nie dostałem
                  papusiu i piciu-wiem,że zawdzięczam biuru ,z którego leciałem-ale chodzi mi o
                  głebsze spojrzenie na tą cąłą sprawę.A te 30 butelek wody to co raz sam mogę
                  ufundować.....Nie wiem od jakiego,Ty czasu latasz na wczasy i jakimi
                  czarterami,ale to naprawdę są wyjątki,żeby za wodę płacić!!<i o dziwne,że są to
                  zawsze polskie linie.....>.TY masz swoje zdanie -ja swoje,wiem,że ja bym zrobił
                  tak jak napisałem.I nie pasuje mi porównanie wczasów do indywidualnej turystyki.
                  • Gość: Ania Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:31
                    latalam juz bardzo roznymi liniami, zarowno czarterami, jak low costami na
                    lotach rejsowych i tam tez nawet wody za darmo nie dostalam, wiec to nie tylko
                    polskie czartery. pewnie ze byloby przyjemniej i wygodniej chociazby ta wode
                    dostac. niestety przewoznik nie robi roznicy miedzy grupa wakacyjna a turysta
                    indywidulnym, wszystkich traktuja rowno, przynajmniej w jednym samolocie, bo w
                    drugim centralwings moze juz dac pelen obiad, bo np grupa z tui a nie triady..
                    spojrz na wypowiedzi innych forumowiczow - jedni dostali jesc i pic, inni
                    lecieli "o suchym pysku".. mowisz jeszcze o fundowaniu 30 butelek wody..
                    fajnie, moze spotkamy sie w samolocie, to sie przypomne :) wez jednak pod
                    uwage, ze low costy czesto zaliczaja 4 loty dziennie (ten sam samolot), prawie
                    zawsze maja pelna obsade czyli srednio okolo 130 osob, ktore moga jeszcze
                    marudzic ze ten chce niegazowana a ten woli babelki.. i tak juz robi sie pewna
                    sumka, a do tego koszty zakupu, transportu itp.. a trzeba przeciez zachowac
                    ceny bo konkurencja ostra.. i tylko o to mi chodzi.. mam nadzieje, ze przy
                    najblizszej okazji trafisz na lot, ktory spelni Twoje oczekiwania.. lot, nie
                    przewoznika
                    • cairo7 Re: Z Centralwings do Egiptu 11.06.05, 23:26
                      Ania-nie chcę się wdawać w złośliwości...,ale Ty o jednym,ja o drugim.A już jak
                      na rejsówkach wody nie miałaś za darmo,to musiał być straszny pech.Aaa i ciągle
                      uważam,że glupia stówa zainwestowana w wodę-czyni cuda,no ale to niestety nie
                      moja linia....
    • Gość: Kn. Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 09:03
      Witam

Ja również (28 czerwca) lece z Centralwings'em i na wstępie pani w biórze
      podróży powiedziała że nie będe jedzenia i że tak przez 4 godziny będzie trzeba
      przetrzymać, jednak myślę że to nie jest jakiś większy problem. Ja również, jak
      ktoś już napisał, wolę lecieć z polskimi liniami bez jedzenia, niż z egipskimi
      z jedzeniem, oczywiście bez urazy dla egipskich linii lotniczych (poprostu się
      ich boje). A jeżeli chodzi o miejsce w ssamolotach to z centralwings'em nigdy
      nie leciałem, ale w AMC Airlines (egipskie L.L.) było tak mało miejsca że
      ciężko było cokolwiek zjeść...

Pozdrawiam
      • Gość: M. Re: Z Centralwings do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:49
        Leciałem liniami egipskimi i było lepiej niż w tanim Locie.
        1. dostaliśmy porządny obiad i napojów ile kto chciał.
        2. w drodze powrotnej - dostaliśmy porządne śniadanie i napojów j.w.
        Samoloty Central Wings sa tak samo ciasne jak innych lini,
        ale za to uśmiechnięta obsługa.
        W CW chodzą naburmuszone stewardesy, w tandetnych mundurkach i rzucają bułę.
        Nie bardzo wiem o co chodzi z tym baniem sie egipskich stewardes?
        One/oni nie wypijaja krwi i nie zjadają żywcem. A może boisz sie z powodu
        nieznajomości innego języka poza polskim w którym tez nie jesteś zbyt silna?
        Jeśli miałbym do wyboru linię, napewno wybrałbym egipskie.
    • annie2003 dla tych co z Triada 12.06.05, 09:44
      W katalogu Triady jest taka informacja - "w przypadku realizacji przelotu przez
      linie lotnicze Fisher Air, Sky Europe, Centralwings podczas lotu nie sa
      serwowane posilki oraz napoje". Wiec sprawa jasna. Dlatych co z Triada do
      Egiptu - poniewaz lot odbywa sie AMC Airlines lub Air Cairo, tam jesc i pic
      dostaniemy ("Lekkie przekaski lub posilki oraz wybrane napoje bezalkoholowe").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka