Dodaj do ulubionych

Ceny w egipcie

22.06.05, 23:52
Proszę podajcie mi jakie są ceny w egipcie, np. kolacji, obiadów, napojów,
lodów, piwa,lokalnych alkoholi, czy sa w sklepach papierosy ijaktak to po
ile.. Acha iile trzeba wziąśc ze sobą kasy, na tydzień czasu dla 2 osób z
wyżywieniem HB,( mało zwiedzania)
Obserwuj wątek
    • sitonia Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 00:09
      Sama dopiero się wybieram do Egiptu, ale z tego co się zorientowałam [czytając
      cenne uwagi innych Forumowiczów :)] wystarczy wziąść tyle pieniędzy ile zabiera
      się na pobyt w Polsce. Ceny są podobno zbliżone do naszych. Przykładowo Marlboro
      kosztuje 7-8 LE.
      • pipipipi Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 00:14
        Ceny są niższe niż unas, z wyjątkiem alkoholi.
    • Gość: dorota Re: Ceny w egipcie IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.06.05, 00:17
      Dziasiaj właśnie wróciłam z Egiptu, i ceny są takie jak w Polsce, a nawet
      niższe. W markecie za dużą wodę płacisz1,5 LE, cola w puszcze 1,75 LE, mały
      soczek 1,25, sok w kartonie 5 LE, w hotelach i barach to cena małych napoji 10
      LE, małej wody 5 LE, dużej 10 LE. Frytki w hotelu 7 LE.
      Pizza w pizzy HUT PEPERONI duża kosztuje 35 LE, jeśli chodzi o jedzenie gdzieś
      w restauracjach, to raczej sie tam nie najesz specjalnie niczym innym niż w
      hotelowej restauracji, w Sakkali jest dobra pizza i niedroga za 10 LE w
      restauracji ALABTROS, taki zielony hotel, nie wygląda najciekawiej, ale zemsty
      nie dostaliśmy, a jemy już tam drugi rok. Pizza bardzo smaczna. Cen papierosów
      nie znam, bo nie palę.
      My na 2 tygodnie na 2 osoby mieliśmy 2500 zł. ( HB), jedliśmy na mieście,
      alkohol kupiliśmy na bezcłówce, byliśmy w kairze, sharm el naga, na giftunie i
      jeep safari, nakupiliśmy też mnóstow pamiątek i spokojnie wystraczyło mi na
      perfumy na bezcłówce :-))). Wycieczki kupowaliśmy na mieście, nie w biurze
      podróży, bo dwukrotnie droższe i nieprawdą jest , że się czymś różnią.

Miłego pobytu
      • missann Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 14:08
        A gdzie na mieście można kupić takie wycieczki? Łatwo na takie coś trafić komuś
        kto będzie tam pierwszy raz? A może mogłabyś napisać gdzie Ty takie wycieczki
        znalazłaś. Może pamiętasz jakąś nazwę? Bo nie chce na jakiś oszustów trafić co
        mnie gdzieś wywiozą i tam zostawią. A jest polski przewodnik?
    • aseretka Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 07:18
      Ja bym powiedziała, ze ceny są niższe niż w Polsce. Na tydzień dla dwóch osób
      wydałam 300 $, z czego 100 poszło na wycieczki, 30 na wizę. Około 25 poszło na
      napoje, reszta na pamiątki. W ostatni dzień wydawałam pozostałe funty dosłownie
      na siłę.
    • scyzor_ck Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 10:45
      No dziękuje, bardzo, czyli z Tego co piszecie w Egipcie nie jest tak bardzo
      drogo, z tego co sie dowiedziaem to w Tunezji jest o wiele drożej, wiec chyba
      sie zdecyduje na wakacje w Egipcie.
      • derduch Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 11:13
        Tunezja jest o wiele droższa od Egiptu, nie ma porównania.

I bzdurę totalna napisał ktoś że nie ma sensu chodzic po miejscowych knajpach,
        tylko tam poznasz smak fajnego jedzenia a nie hotelowej papki, ja mając zawsze
        ALL i tak po knajpach łażę i nigdy mi nic nie zaszkodziło.
    • scyzor_ck Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 12:08
      Czyli mam rozumieć, że na tydzień czasu, dla dwóch osób, z wyżywieniem HB
      starczy nam 500 dolarów?( nie wliczając wycieczek) na samo picie, jedieenie,
      fajki wodne, pamiątki itp.?
      • Gość: Karolka Re: Ceny w egipcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:36
        Nie wliczając wycieczek? Hmm w zeszłym roku na dwa tygodnie mielismy 600$
        kupilismy z tego i pamiatki dla rodziny i wycieczki i szalelismy po knajpach
        jedzeniowych i piwnych i jeszcze nam zostało 50$. Co prawda wszystko troszkę
        podrożało ale bez przesady- myśle ze to sporo kasy. A odnośnie knajp - polecam
        Felfelę - za Sekalą nad samym morzem - dobre jedzenie i piękne widoki;)
      • derduch Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 12:40
        Zostanie z pewnością :-)
        Super obiadek dla dwóch osób w El Joker, z krabami i innymi cudami za dwie osoby
        ok. 25 złotych, duzy półmisek sushi w Fish Hous 100 złotych, homar przez Ciebie
        wybrany, żywy i przygotowany na poczekaniu ok. 200 złotych, langusta troszke
        tańsza, krewetki królewskie za grosze.
        Napoje i inne pierdoły kupisz tanio i pewnie w marketach Abu Ashra.
        • Gość: madmax2 Re: Ceny w egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:09
          Bardzo drogo ;) Owoce morza- knajpka na przeciwko ElMina. Tanio i dobrze.
          Obsługa -świetna. W Ramadan mnie paśli (palić tez na szczęście
          pozwolili ;) ),bo reszta knajp z normalnymi cenami (jak na Hurghadę naturalnie )
          była w dzień zamknieta,ta zresztą też, ale po znajomości -czy może tak marnie
          wyglądałem, na głodnego ? ;) (a koło południa lubie zabrać się za jakieś
          śniadanie ;) ) Homara nie mieli. Langusty i kraby -płaciłem 20 Le za porcję ,
          (przystawki,pita,sałatki itp ) którą jadłem w dwie osoby i tak jeszcze z 1/3
          zostawała-normalny człowiek nie jest w stanie tego zjeść ;), sałatka z owoców
          morza 4Le, zupa z małżami 4Le itp ceny
          • Gość: madmax2 Re: Ceny w egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:55
            missann -wpisz -fakultety- w wyszzukiwarkę. Nie piszę złośliwie, ale po
            podaniu namiarów, zaraz wybuchnie nowa wojna o spamowanie ;) Tych watków było
            sporo-z adresami i cenami. Nikt Cię nie wywiezie i zostawi- to oni Cię
            pilnuja , zgubienie turysty= zabranie licencji i w efekcie zgon biura
    • Gość: madan Re: Ceny w egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:28
      500$ wystarczy w zupełności. A co do cen to w Sharmie jest ok 20-30% drozej niz
      na kontynencie.
      • scyzor_ck Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 17:27
        Dziękuje wszystkim bardzo za odpowiedzi, już wiem gdzie jedziemy na wakacje a
        wiec Egipt. Dzięki jeszcze raz.
        • Gość: artur Re: Ceny w egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:42
          witam a kto wie w jakiej cenie sa browarki w sklepach i w knajpach
          • egipskimrozik Re: Ceny w egipcie 23.06.05, 20:10
            Gość portalu: artur napisał(a):

> witam a kto wie w jakiej cenie sa browarki w sklepach i w knajpach

w knajpach 0.33l kosztuje 1$ a w sklepach zreszta w niewielu jest ale ten sam
            kosztuje polowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka