Dodaj do ulubionych

Triada - Ocena

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 21:22
Chodzi mi o ocene tego biurz wybieram się z nim do Egiptu - Hurgada
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Triada - Ocena 24.06.05, 23:28
      Nie uzyskasz wiarygodnej odpowiedzi ... o Triadzie to tu chyba najwięcej na
      tym forum od pochwał do skrajnego potępienia ....
      Biuro jak biuro ... w zasadzie wywiązuje sie z tego co napisane ale nie licz
      na cuda ....
      Najbardziej chyba udaja im sie objazdowki autokarowe ....
      pzdr... nie jest tak źle jakoś Ciebie dowiozą do Egiptu ....a reszta
      czytaj forum abyś nie dal sie zrobic w bambuko ....chodzi o wycieczki
      fakultatywne ...

deo
    • mateusz.b Re: Triada - Ocena 26.06.05, 11:38
      Bylem z Triada i bylo bardzo fajnie,ale jesli chodzi o zorganizowanie dojazdu
      do lotniska np. Katowice to to juz im kompletnie nie wychodzi. Poprostu
      zapominaja o swoich klientach.Majac dzieki nim 1 godz na dojazd do lotniska z
      Opola nie bylo ciekawe.Naszczescie dotarlismy 8min przed koncem odprawy.Ale
      mowia ze jesli cos sie kiepsko zaczyna cudnie sie konczy, no i tak
      bylo .Pozdrawiam i polecam TRIADE
      • bgoralska Re: Triada - Ocena 26.06.05, 15:20
        Byłam na objazdówce 7+7 autokarem z Triadą w ubiegłym roku. Generalnie wszystko
        było ok. Chociaż, generalnie oceny ich wypadają lepiej jeśli chodzi o objazdówki
        niż same pobyty. Hotele maja różne. Mysmy byli w Santa Marii - było w porządku,
        ale bez specjalnych rozrywek. Generalnie prawie sami ludzie z Triady i jego
        zaletą był brak tłoku. Nam to odpowiadało. Na plaże chodziliśmy z własnej
        inicjatywy do Megawishu - całkiem duża i przyjemna plaża, nie było problemów z
        leżakami ani z obsługą hotelową. Wydaje mi się, że najbardziej zadowoleni byli
        ludzie z hoteli 5*, było ich nie wielu ale nie skarżyli się ani na miejsce ani
        na jedzenie.
        Jeżeli żależy ci na jakimś extra hotelu to zapoznaj sie też z ofertą innych
        biur. Wiadomo,że trudno porównywać ofertę Triady np 5* traf- trafiasz dla
        przykładu do Sheratona Miramar powiedzmy za 2500,- a ofertą z TUI za 4000 za ten
        sam czas. Moim zdaniem negatywne opinie o Triadzie są przesadzone. Często ludzie
        nie czytają regulaminu, któy jest integralną cześcią umowy, a potem robia
        wielkie halo na forum (opłata paliwowa). Zresztą dokładnie takie same praktyki
        mają inne biura podróży. Co do wiz to wynosi ona 15$ i poprostu bez zbednego
        hałasu idzie sie do kantoru, puka w okienko (jeśli jest zamkniete) i kupuje sie
        wizę i wymienia troche pieniedzy na początek. I po sprawie.
        Moim zdaniem Biuro podróży to 50% sukcesu, 20 % to umiejętność dogadania sie po
        angielsku (a z tym to różnie bywa), 10% to współtowarzysze (dotyczy to
        szczególnie objazdów) oraz 20% to pozytywne nastawienie, cieszenie sie morzem,
        słońcem, zabytkami oraz odrobina własnej inicjatywy.
        Polecam wspomnienia Scorpio_1956. Wprawdzie dotyczą one Sharmu i objazdu po
        Izraelu, ale są one obiektywne i oddają poziom Triady także w Hurghadzie.
    • Gość: jan Re: Triada - Ocena IP: *.aster.pl 26.06.05, 12:43
      Ciekawy wątek o Triadzia rozpoczyna się na sąsiednim forum Turystyka.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=25681880
      Warto poczytać.
      Pozdrowienia
      • bgoralska Re: Triada - Ocena 26.06.05, 15:24
        I dobrze że na tamten post nikt nie odpowiedział.
        Jak masz coś do powiedzenia to pisz o konkretach, a nie o bzdurach. Czy ze
        swojego życia też robisz taka buchalterię
        • Gość: deo Re: Triada - Ocena IP: *.devs.futuro.pl 26.06.05, 16:03
          No widzisz - nie oszukuję pisząc w pierwszym poscie o objazdówce - pani
          bgoralska mnie poparła ....
          a pisze dlatego bo tez byłem tylko dwa lata temu ....
          ja akurat bylem w hotelu Roma w centrum Hrg i oczywiscie plaza mniejsza niz w
          Megawish i obok plaza arabska ... co mialo swoje plusy - pierwszy raz widzialem
          jak kobieta kapie sie w całym ubraniu w kole ratunkowym a maz prowadza ja po
          wodzie ..
          Zmienili mi kolejnosc wycieczki najpierw stacjonarka potem pobyt ... prawda
          ale tak było zastrzezone w umowie ...
          Zapłacilem 92 $ ekstra za wstępy - tak - ale tak bylo czarno na białym w
          umowie
          choć akurat same bilety kosztowaly tylko ok.50 $ / reszta podobno koszty
          konwojow i łapówek /
          No i co mieć pretensje do biura .... a niby o co ...
          Ja nie miałem ... stad pisze ,ze jestem zadowolony ...ale czytam inne posty
          gdzie ludzie nie sa zadowoleni ...
          Byc moze tak ....
          Ale wszystko zalezy od twojego nastawienia , ludzi z którymi jedziesz ,
          atmosfery - faraona ....
          i oczywiscie oczekiwań ....
          Triada raczej rzadko popełniała rażące błedy ... choc pewno tez się
          zdarzały ...
          Przy drobnych to po to masz język a angielski w szczególnosci byś się
          dogadał i załatwił w recepcji o co ci chodzi ....
          Zawsze przy tym przydaje sie bakszysz ...taki kraj ....

Miłego urlopu w Egipcie ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka