Dodaj do ulubionych

hotel *** czy ****?

04.07.05, 14:28
lepiej pojechac na 7 dni do lepszego hotelu wersja all inclusive czy na
dluzej 14 dni ale wybrac hotel *** ? prosze o porady
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: hotel *** czy ****? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:47
      Czesc.pewnie ze na 14.przeciez nie bedziesz siedziala calymi dniami w hotelu
      aby kozystac z all.a dwa tygodnie!no coz zawsze mozesz 7 dni wylegiwac sie na
      sloncu a 7 przeznaczyc na fakultety!pozdrawiam.marek.P.S.ja lece w sierpniu na
      dwa tygodnie do sharm,hotel sharm holiday.pa
      • Gość: Kasik Re: hotel *** czy ****? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:54
        Jeśli miałabym jechać teraz tz. w największe upały to zdecydowanie lepszy hotel
        (przy plaży) i z ALL. No i nieruszałabym się z miejsca. A na zwiedzanie lepiej
        wybrać chłodniejsze miesiące.
        No ale niektórym upały nie przeszkadzają:-)
        • Gość: chicco Re: hotel *** czy ****? IP: 195.116.34.* 09.07.05, 16:42
          nie przesadzajcie z tymi upałami, wole 35 st przy suchym klimacie Egiptu niż parne 27 st w Polsce (wróciłem przedwczoraj i od dwóch dni muszę sie aklimatyzowac w tej parnej pogodzie). Bylismy w Luksorze i o 15stej było 48 st. ale dało sie przeżyc choc w zimie komfort zwiedzania byłby wiekszy. Ale jeszcze raz powiem NIE BÓJCIE SIE UPAŁÓW (nie są takie grozne jak je malują)!
    • buterfly5 Re: hotel *** czy ****? 04.07.05, 14:50
      Jeśli wykupisz tydzień i nie uda Ci się go przedłużyć na miejscu (tak jak mi)
      nie wybaczysz sobie do końca życia:)
    • Gość: radiozet Re: hotel *** czy ****? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.05, 14:54
      Martyna,
      wszystko zależy od Twoich wymagań i oczekiwań. Jadąc do Egiptu pamiętaj jednak
      o zasadzie odejmowania gwiazdki - jeśli w folderze hotel ma 4* to w praktyce
      oznacza to 3*. Jest to specyficzny kraj. Jeszcze zależy z jakim biurem podróży
      się chcesz wybrać. Tacy touroperatorzy jak Neckermann czy TUI mają zazwyczaj
      bardzo obiektywne własne oceny hoteli. Z tymi "tanimi" biurami bywa różnie, o
      czym można się przekonać przeglądając to forum. Ale jeśli nie zależy Ci na
      dobrym żarciu i czystości i schludności hotelu a nastawiasz się bardziej na
      zwiedzanie to oczywiście nie można namawiać do krótszego wypoczynku. Bo tak
      naprawdę ten jeden tydzień mija bardzo bardzo szybko... ;)
      Pozdrawiam,
      radiozet
    • miko_29 Re: hotel *** czy ****? 04.07.05, 16:06
      Właśnie wróciłem z Sharm. "Stacjonowałem" w hotelu 3* - Regency Club z
      wyżywieniem HB. Szczerze powiem, że chcę wrócić do Egiptu w przyszłym roku, ale
      wyłącznie do tego hotelu. Nie ma w nim może przepychu, który charakteryzuje
      hotele w Naama Bay, ale jest przemiła obsługa (zwłaszcza jak poświęci się
      obsludze trochę czasu na rozmowę). W pokojach wyposażenie jest trochę "leciwe"
      ale za to czysto. Na wyposażeniu jest klimatyzacja, lodówka i TV. Hotel posiada
      przepiękne patio z 2 basenami. Posiłki nie są rewelacyjne (bardzo
      schematyczne), ale w hotelach z wyższą ilością gwiazdek wcale nie było podobno
      lepiej (opinie uczestników wyjazdu). Dodatkową zaletą są stosunkowo niskie
      marże na napojach. Reasumując, jeśli komuś nie zalezy na luksusie, a szuka
      spokoju i miłej atmosfery polecam niewielkie i niskogwiazdkowe hotele.
    • szarlota123 Re: hotel *** czy ****? 04.07.05, 21:40
      A cheesz lecieć do Hurady.
      Jezeli tak to polecam 5* Le Meridien, po prostu super
    • aseretka Re: hotel *** czy ****? 05.07.05, 07:11
      Zdecydowanie wybrałabym niżejgwiazdkowy, a dłuższy pobyt. Przeciez nie jedzie
      się na urlop tylko po to, aby siedziec w hotelu. Wersja all inclusive też moim
      zdaniem się nie sprawdza, bo ileż w końcu jeść i pic? Poza tym, jak ktoś już
      pisał, gwiazdki w hotelach egipskich są inne niż te europejskie. Czesto zdarza
      się nawet, ze hotel trzygwiazdkowy jest lepszy od czterogwiazdkowego.
    • Gość: aw Re: hotel *** czy ****? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:03
      W ubiegłym roku zastanawiałam się nad tą samą kwestią. Zdecydowaliśmy się na
      7+7 z Alfa Star, na część pobytową wybraliśmy hotel 4* oczywiście bez wyboru
      konkretnego hotelu. Z tego wyboru byliśmy bardzo zadowoleni. Zdecydowanie
      doradzam pobyt 2 tygodniowy. Jezeli finanse bardzo ograniczają niech to będzie
      tańszy hotel, ale jednak 2 tygodnie. W takiej sytuacji lepiej jednak zdecydować
      się na ofertę z konkretnym hotelem zamiast ofert Traf, Fortuna lub tym
      podobnych w których o hotelu dowiadujesz się dopiero na miejscu. W niektórych
      hotelach można dokupić opcję ALL w recepcji nawet na część pobytu, kilka osób z
      naszej grupy tak zrobiło. Życzę udanych wakacji i miłych wrażeń :)
      • Gość: mariusz Re: hotel *** czy ****? IP: 195.205.73.* 05.07.05, 13:13
        jedz na 2 tyg chociaz sobie porzadnie wypoczniesz
        all olej, je sie malo wazne jest picie, zreszta kto jezdzi po to by sie najesc
        co do hotelu dla mnie najwazniejsza jest klima i troche czystosci
        zawsze trzeba choc troche pospac, odpoczac a tam bez klimy sie nie da
        dasz 1$ i pokoj masz czysciutki jak trzeba
        • Gość: Maber Re: hotel *** czy ****? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:19
          Ja doradzam brać hotel **** z all.inc. Gdy jest goraco mozna zawsze czegos sie
          napisać... A co do jakości hotelu to w Afryce zazwyczaj **** to tak jak w
          Europie ***... Wiec *** hotele nie maja zbyt najleoszej klasy, odpowiadaja
          naszym ** :)
    • szarlota123 Re: hotel *** czy ****? 05.07.05, 14:37
      Wiem, że nie siedzi w hotelu ale 3 gwiazdkowe są naprawdę kiepskie a poztym ,
      jak czytam jak ludzie sie denerwują to ja wole dopłacić 200zł od osoby i mieć
      spokojnie wakacje
      • Gość: Ania Re: hotel *** czy ****? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:53
        Ja wybrałam 3* i nie narzekam. Szkoda mi było dopłacać 200 zł. żeby mieć lepszy
        hotel. Za te 200 zł. miałam wraz z mężem wycieczę do Kairu.
    • szarlota123 Re: hotel *** czy ****? 05.07.05, 21:18
      Wszystko zależy od oczekiwań. Tylko denerwują mnie ludzie, którzy płaca za
      hotel 3 gwaizdkowy i wymaga standardu jak w hotelu 5 gwiazdkowym A przeciez
      wiadomo, że w Egipcie 3,4 czy 5 nie odpoiwiadaja Europejskim normom
      Ja dopłaciłam dlatego, ze sam wyjazd i tak i tak był taniutki
      Aga
      • Gość: mariusz Re: hotel *** czy ****? IP: 195.205.73.* 06.07.05, 08:38
        masz racje
        tylko zeby wiekszosc miala taka wyobraznie
        albo tak jak kolega wola sie zapytac niz potem marudzic ze biuro ich oszukalo
    • Gość: arek Re: hotel *** czy ****? IP: *.futuro.pl 06.07.05, 09:24
      W 100% 4 gwiazdkowy. Bezpieczniej, czysciej i zdecydowanie lepiej.
      Oczywiscie sa hotele 4 gwiazdkowe te lepsze i te gorsze.
      Omijaj 3 gwiazdkowe.
      Jezeli chcesz znac prawdziwa ilosc gwiazdek danego hotelu zobacz na stronach
      zachodnich informacje o danym hotelu. Tam bedzie prawdziwa ich ilosc.
      Niestety polskie biura rowniez oszukuja.

Pozdr.

Arek
      www.czekoladaklub.com
      • Gość: y Re: hotel *** czy ****? IP: *.dolina / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:26
        zdecydowanie 4 gwiazdki.Dodam,że słyszałam jak byłam w Egipcie,że standard
        jedzenia uzależniony jest od standardu hotelu (mam na myśli słynną "zemstę
        Faraona", która może zepsuć część wakacji).Miłego pobytu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka