martyna75 04.07.05, 14:28 lepiej pojechac na 7 dni do lepszego hotelu wersja all inclusive czy na dluzej 14 dni ale wybrac hotel *** ? prosze o porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: hotel *** czy ****? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:47 Czesc.pewnie ze na 14.przeciez nie bedziesz siedziala calymi dniami w hotelu aby kozystac z all.a dwa tygodnie!no coz zawsze mozesz 7 dni wylegiwac sie na sloncu a 7 przeznaczyc na fakultety!pozdrawiam.marek.P.S.ja lece w sierpniu na dwa tygodnie do sharm,hotel sharm holiday.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: hotel *** czy ****? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:54 Jeśli miałabym jechać teraz tz. w największe upały to zdecydowanie lepszy hotel (przy plaży) i z ALL. No i nieruszałabym się z miejsca. A na zwiedzanie lepiej wybrać chłodniejsze miesiące. No ale niektórym upały nie przeszkadzają:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicco Re: hotel *** czy ****? IP: 195.116.34.* 09.07.05, 16:42 nie przesadzajcie z tymi upałami, wole 35 st przy suchym klimacie Egiptu niż parne 27 st w Polsce (wróciłem przedwczoraj i od dwóch dni muszę sie aklimatyzowac w tej parnej pogodzie). Bylismy w Luksorze i o 15stej było 48 st. ale dało sie przeżyc choc w zimie komfort zwiedzania byłby wiekszy. Ale jeszcze raz powiem NIE BÓJCIE SIE UPAŁÓW (nie są takie grozne jak je malują)! Odpowiedz Link Zgłoś
buterfly5 Re: hotel *** czy ****? 04.07.05, 14:50 Jeśli wykupisz tydzień i nie uda Ci się go przedłużyć na miejscu (tak jak mi) nie wybaczysz sobie do końca życia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiozet Re: hotel *** czy ****? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.05, 14:54 Martyna, wszystko zależy od Twoich wymagań i oczekiwań. Jadąc do Egiptu pamiętaj jednak o zasadzie odejmowania gwiazdki - jeśli w folderze hotel ma 4* to w praktyce oznacza to 3*. Jest to specyficzny kraj. Jeszcze zależy z jakim biurem podróży się chcesz wybrać. Tacy touroperatorzy jak Neckermann czy TUI mają zazwyczaj bardzo obiektywne własne oceny hoteli. Z tymi "tanimi" biurami bywa różnie, o czym można się przekonać przeglądając to forum. Ale jeśli nie zależy Ci na dobrym żarciu i czystości i schludności hotelu a nastawiasz się bardziej na zwiedzanie to oczywiście nie można namawiać do krótszego wypoczynku. Bo tak naprawdę ten jeden tydzień mija bardzo bardzo szybko... ;) Pozdrawiam, radiozet Odpowiedz Link Zgłoś
miko_29 Re: hotel *** czy ****? 04.07.05, 16:06 Właśnie wróciłem z Sharm. "Stacjonowałem" w hotelu 3* - Regency Club z wyżywieniem HB. Szczerze powiem, że chcę wrócić do Egiptu w przyszłym roku, ale wyłącznie do tego hotelu. Nie ma w nim może przepychu, który charakteryzuje hotele w Naama Bay, ale jest przemiła obsługa (zwłaszcza jak poświęci się obsludze trochę czasu na rozmowę). W pokojach wyposażenie jest trochę "leciwe" ale za to czysto. Na wyposażeniu jest klimatyzacja, lodówka i TV. Hotel posiada przepiękne patio z 2 basenami. Posiłki nie są rewelacyjne (bardzo schematyczne), ale w hotelach z wyższą ilością gwiazdek wcale nie było podobno lepiej (opinie uczestników wyjazdu). Dodatkową zaletą są stosunkowo niskie marże na napojach. Reasumując, jeśli komuś nie zalezy na luksusie, a szuka spokoju i miłej atmosfery polecam niewielkie i niskogwiazdkowe hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: hotel *** czy ****? 04.07.05, 21:40 A cheesz lecieć do Hurady. Jezeli tak to polecam 5* Le Meridien, po prostu super Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: hotel *** czy ****? 05.07.05, 07:11 Zdecydowanie wybrałabym niżejgwiazdkowy, a dłuższy pobyt. Przeciez nie jedzie się na urlop tylko po to, aby siedziec w hotelu. Wersja all inclusive też moim zdaniem się nie sprawdza, bo ileż w końcu jeść i pic? Poza tym, jak ktoś już pisał, gwiazdki w hotelach egipskich są inne niż te europejskie. Czesto zdarza się nawet, ze hotel trzygwiazdkowy jest lepszy od czterogwiazdkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: hotel *** czy ****? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:03 W ubiegłym roku zastanawiałam się nad tą samą kwestią. Zdecydowaliśmy się na 7+7 z Alfa Star, na część pobytową wybraliśmy hotel 4* oczywiście bez wyboru konkretnego hotelu. Z tego wyboru byliśmy bardzo zadowoleni. Zdecydowanie doradzam pobyt 2 tygodniowy. Jezeli finanse bardzo ograniczają niech to będzie tańszy hotel, ale jednak 2 tygodnie. W takiej sytuacji lepiej jednak zdecydować się na ofertę z konkretnym hotelem zamiast ofert Traf, Fortuna lub tym podobnych w których o hotelu dowiadujesz się dopiero na miejscu. W niektórych hotelach można dokupić opcję ALL w recepcji nawet na część pobytu, kilka osób z naszej grupy tak zrobiło. Życzę udanych wakacji i miłych wrażeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: hotel *** czy ****? IP: 195.205.73.* 05.07.05, 13:13 jedz na 2 tyg chociaz sobie porzadnie wypoczniesz all olej, je sie malo wazne jest picie, zreszta kto jezdzi po to by sie najesc co do hotelu dla mnie najwazniejsza jest klima i troche czystosci zawsze trzeba choc troche pospac, odpoczac a tam bez klimy sie nie da dasz 1$ i pokoj masz czysciutki jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maber Re: hotel *** czy ****? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:19 Ja doradzam brać hotel **** z all.inc. Gdy jest goraco mozna zawsze czegos sie napisać... A co do jakości hotelu to w Afryce zazwyczaj **** to tak jak w Europie ***... Wiec *** hotele nie maja zbyt najleoszej klasy, odpowiadaja naszym ** :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: hotel *** czy ****? 05.07.05, 14:37 Wiem, że nie siedzi w hotelu ale 3 gwiazdkowe są naprawdę kiepskie a poztym , jak czytam jak ludzie sie denerwują to ja wole dopłacić 200zł od osoby i mieć spokojnie wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: hotel *** czy ****? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:53 Ja wybrałam 3* i nie narzekam. Szkoda mi było dopłacać 200 zł. żeby mieć lepszy hotel. Za te 200 zł. miałam wraz z mężem wycieczę do Kairu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: hotel *** czy ****? 05.07.05, 21:18 Wszystko zależy od oczekiwań. Tylko denerwują mnie ludzie, którzy płaca za hotel 3 gwaizdkowy i wymaga standardu jak w hotelu 5 gwiazdkowym A przeciez wiadomo, że w Egipcie 3,4 czy 5 nie odpoiwiadaja Europejskim normom Ja dopłaciłam dlatego, ze sam wyjazd i tak i tak był taniutki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: hotel *** czy ****? IP: 195.205.73.* 06.07.05, 08:38 masz racje tylko zeby wiekszosc miala taka wyobraznie albo tak jak kolega wola sie zapytac niz potem marudzic ze biuro ich oszukalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: hotel *** czy ****? IP: *.futuro.pl 06.07.05, 09:24 W 100% 4 gwiazdkowy. Bezpieczniej, czysciej i zdecydowanie lepiej. Oczywiscie sa hotele 4 gwiazdkowe te lepsze i te gorsze. Omijaj 3 gwiazdkowe. Jezeli chcesz znac prawdziwa ilosc gwiazdek danego hotelu zobacz na stronach zachodnich informacje o danym hotelu. Tam bedzie prawdziwa ich ilosc. Niestety polskie biura rowniez oszukuja. Pozdr. Arek www.czekoladaklub.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: hotel *** czy ****? IP: *.dolina / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:26 zdecydowanie 4 gwiazdki.Dodam,że słyszałam jak byłam w Egipcie,że standard jedzenia uzależniony jest od standardu hotelu (mam na myśli słynną "zemstę Faraona", która może zepsuć część wakacji).Miłego pobytu :) Odpowiedz Link Zgłoś